Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#1461 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 July 2019 - 10:27 AM

Any dar "triglie"-le nu sunt pline de oase?

#1462 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 July 2019 - 01:26 PM

Vezi postareaAdriana, la 23 July 2019 - 10:27 AM, a spus:

Any dar "triglie"-le nu sunt pline de oase?


Astea prajite erau de alea mici si se mananca asa intregi. Trigliola se cheama aici.
Alea la cuptor sunt mai mari si da, cu oase, dar de dragul lor nu renunt ca tare sunt bune.

#1463 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 July 2019 - 06:15 PM

ma faci sa incerc
nu le iau niciodata pe chestia asta
le-am avut o data si intr-o friptura de mare si nu m-au entuziasmat

#1464 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 08 August 2019 - 05:57 PM

domnul sushi si frații sai - reteta a la Dex cu mult wasabi sub fiecare bucata de somon

Imagine atasata: monthly_08_2019/post-1215-0-03017500-1565279548.jpg

#1465 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 24 August 2019 - 09:32 PM

Creveți în sos de lapte de cocos cu o garnitură de orez
Imagine atasata: monthly_08_2019/post-2240-0-22595100-1566674923.jpg

#1466 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 25 August 2019 - 09:18 AM

midii prajite, dorada la gratar, mamaliga, mujdei de usturoi

Imagine atasata: monthly_08_2019/post-100-0-71188400-1566717451.jpg Imagine atasata: monthly_08_2019/post-100-0-33178400-1566717459.jpg

Aceasta postare a fost editata de moatza: 25 August 2019 - 09:18 AM


#1467 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 August 2019 - 11:35 AM

cum ai facut midiile prajite si cum ti-au placut?

#1468 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 25 August 2019 - 12:39 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 August 2019 - 11:35 AM, a spus:

cum ai facut midiile prajite si cum ti-au placut?


cum am mancat la mare de multe ori.
le-am decongelat in strecuratoarea de inox, cu un praf de sare deasupra.
le-am stors in mana (si ma gandeam ca Adriana ar putea folosi sucul ala la vreun risotto, jur!)
le-am dat un praf de faina si le-am saltat in strecuratoare - am avut doua pachete, 600gr congelate.
apoi intr-un castron am pus faina, un praf de sare si apa minerala pana la consistenta pe care mi-am dorit-o.
le luam in pumn si-apoi dadeam drumul cate uneia, pe rand.
le-am prajit in patru randuri in wok, cu mult ulei - sa nu se atinga intre ele.
le-am scos pe hartie.
au iesit perfect, crocante pe-afara, moi inauntru, de-li-cioa-se!
singurul amendament e ca sunt cam scumpe la noi.

ps: mi-era teama sa nu fie cu nisip, ca am mancat undeva, tot la mare, facute la tigaie cu sos de vin si verdeata, erau pline de nisip.
si-am uitat, dar fiindca imi plac, am luat teapa si a doua oara, acelasi loc, tot cu nisip. astea nu au avut niciun fir - alfredo, ptr fetele din Romania.

#1469 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 25 August 2019 - 09:58 PM

Deși am interdicție de la doctor (dermatolog) să mănînc chestii marine, de vreo 2 luni zici că-s posedată, ori că le fac eu, ori că mi le iau pe la restaurantele unde merg. Pentru astea de azi moatza e vinovata morală :P de obicei iau midii în cochilie, de preferat proaspete, dar chiar și congelate, și creveți întregi, cu cap, picioare, tot. Azi m-am hotărît să iau midii doar carne, precum și creveți curățați. I-am făcut așa: în ulei de măsline am călit o ceapă pînă s-a înmaronit, apoi am pus 2 căței de usturoi. Un pahar de vin alb, o stropitură de sirop de rodie și una de reducție de balsamic, o cutie de roșii cuburi, fulgi de chili, oregano uscat, lăsat să se facă sosul mirositor de să leșini, puțin mai închis la culoare, nu roșu ca roșiile. Am pus creveții și midiile așa congelate, am lăsat pe foc în tavă mare pe ochiul cel mai mare ca să scadă lichidul pe care l-au lăsat, pentru că au o glazură de 10% apă. La final am pus busuioc verde. Au fost așa de buneee!

Imagine atasata: monthly_08_2019/post-233-0-64659600-1566762962.jpg

#1470 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 August 2019 - 10:42 PM

Vezi postareamoatza, la 25 August 2019 - 12:39 PM, a spus:

cum am mancat la mare de multe ori.
le-am decongelat in strecuratoarea de inox, cu un praf de sare deasupra.
le-am stors in mana (si ma gandeam ca Adriana ar putea folosi sucul ala la vreun risotto, jur!)
le-am dat un praf de faina si le-am saltat in strecuratoare - am avut doua pachete, 600gr congelate.
apoi intr-un castron am pus faina, un praf de sare si apa minerala pana la consistenta pe care mi-am dorit-o.
le luam in pumn si-apoi dadeam drumul cate uneia, pe rand.
le-am prajit in patru randuri in wok, cu mult ulei - sa nu se atinga intre ele.
le-am scos pe hartie.
au iesit perfect, crocante pe-afara, moi inauntru, de-li-cioa-se!
singurul amendament e ca sunt cam scumpe la noi.

ps: mi-era teama sa nu fie cu nisip, ca am mancat undeva, tot la mare, facute la tigaie cu sos de vin si verdeata, erau pline de nisip.
si-am uitat, dar fiindca imi plac, am luat teapa si a doua oara, acelasi loc, tot cu nisip. astea nu au avut niciun fir - alfredo, ptr fetele din Romania.

deci asemanator cu astea
https://www.artaculi...dii-in-pastela/
mi se parusera in poza fara pastela in ele de aceea am intrebat
nisip nu trebuie sa aiba daca sint congelate far cochilie, ca doar in ea este
ma bucur ca te-ai gindit la mine :P

imi plac crevetii vostri Carmen si Oana

#1471 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 August 2019 - 08:23 AM

Vezi postareaCarmella, la 25 August 2019 - 09:58 PM, a spus:

moatza e vinovata morală :P


guilty as charged! :P

cre' ca asa se voiau si cele de la Eforie, dar mi-au scrasnit dintii la fiecare imbucatura.

#1472 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 September 2019 - 10:22 PM

salata de caracatita

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-13-0-76647700-1567542144.jpg

triglie la cuptor

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-13-0-63449500-1567542172.jpg

#1473 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 September 2019 - 11:28 PM

felii de somon cu un pic de sare trecute prin faina de porumb si puse in mo crisp 15 minute
alaturi dovlecel tip trobetta taiat bucatele si facut in cutie cu capac la mo 20 de minute, cu un pic de sare si ulei
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-50942300-1567632516.jpg

#1474 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,005
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 05 September 2019 - 05:30 AM

Cate bunataturi pe aici! Numai eu fac rar peste, din cauza aceluiasi mofturos care nu suporta mirosul :thumleft:

#1475 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 September 2019 - 11:00 PM

aceeasi caracatita cu cartofi si masline
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-51643900-1567717195.jpg
si din sucul cu rosii lasat de caracatita am facut si supa de midii
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-4-0-20987400-1567717138.jpg

#1476 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 09 September 2019 - 11:17 PM

Adriana, ai postată pe undeva rețeta de caracatiță cu cartofi și măsline? Arată tare bine!

#1477 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 September 2019 - 02:29 PM

Mie-mi place supa maxim! Astept curioasa reteta.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1478 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 September 2019 - 04:06 PM

Eu am facut azi paste cu creveti si rosii cherry, apoi diseara voi face peste spada la cuptor (sare, piper, ulei ev si oregano) .
Cand pestele va fi gata de servit, o sa-i pun deasupra un amestec facut cu: rosii cherry taiate marunt, cappere desarate si taiate marunt, ulei ev, sare piper, un pic de busuioc proaspat si oregano. Amestec bine toata treaba asta si pun deasupra fiecarei felii de peste.

#1479 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,005
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 11 September 2019 - 07:45 AM

Vezi postareaany_annette, la 10 September 2019 - 04:06 PM, a spus:

Eu am facut azi paste cu creveti si rosii cherry, apoi diseara voi face peste spada la cuptor (sare, piper, ulei ev si oregano) .
Cand pestele va fi gata de servit, o sa-i pun deasupra un amestec facut cu: rosii cherry taiate marunt, cappere desarate si taiate marunt, ulei ev, sare piper, un pic de busuioc proaspat si oregano. Amestec bine toata treaba asta si pun deasupra fiecarei felii de peste.



Ce bine suna! Sa va fie de bine!

#1480 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 September 2019 - 10:47 AM

Am luat un calamar mic☺

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-9-0-05789400-1568537077.jpg

L-am facut salata

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-9-0-73480200-1568537106.jpg

Pun tot aici ca au anchoas in ulei, gogosele cu flori de dovleac.

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-9-0-64366200-1568537194.jpg

Merluciu cu rosii si un pic de vin.

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-9-0-64971800-1568537236.jpg

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi