Ce retete de peste ati gatit azi?
#1463
Postat 23 July 2019 - 06:15 PM
nu le iau niciodata pe chestia asta
le-am avut o data si intr-o friptura de mare si nu m-au entuziasmat
#1464
Postat 08 August 2019 - 05:57 PM

#1466
Postat 25 August 2019 - 09:18 AM


Aceasta postare a fost editata de moatza: 25 August 2019 - 09:18 AM
#1468
Postat 25 August 2019 - 12:39 PM
Adriana, la 25 August 2019 - 11:35 AM, a spus:
cum am mancat la mare de multe ori.
le-am decongelat in strecuratoarea de inox, cu un praf de sare deasupra.
le-am stors in mana (si ma gandeam ca Adriana ar putea folosi sucul ala la vreun risotto, jur!)
le-am dat un praf de faina si le-am saltat in strecuratoare - am avut doua pachete, 600gr congelate.
apoi intr-un castron am pus faina, un praf de sare si apa minerala pana la consistenta pe care mi-am dorit-o.
le luam in pumn si-apoi dadeam drumul cate uneia, pe rand.
le-am prajit in patru randuri in wok, cu mult ulei - sa nu se atinga intre ele.
le-am scos pe hartie.
au iesit perfect, crocante pe-afara, moi inauntru, de-li-cioa-se!
singurul amendament e ca sunt cam scumpe la noi.
ps: mi-era teama sa nu fie cu nisip, ca am mancat undeva, tot la mare, facute la tigaie cu sos de vin si verdeata, erau pline de nisip.
si-am uitat, dar fiindca imi plac, am luat teapa si a doua oara, acelasi loc, tot cu nisip. astea nu au avut niciun fir - alfredo, ptr fetele din Romania.
#1469
Postat 25 August 2019 - 09:58 PM


#1470
Postat 25 August 2019 - 10:42 PM
moatza, la 25 August 2019 - 12:39 PM, a spus:
le-am decongelat in strecuratoarea de inox, cu un praf de sare deasupra.
le-am stors in mana (si ma gandeam ca Adriana ar putea folosi sucul ala la vreun risotto, jur!)
le-am dat un praf de faina si le-am saltat in strecuratoare - am avut doua pachete, 600gr congelate.
apoi intr-un castron am pus faina, un praf de sare si apa minerala pana la consistenta pe care mi-am dorit-o.
le luam in pumn si-apoi dadeam drumul cate uneia, pe rand.
le-am prajit in patru randuri in wok, cu mult ulei - sa nu se atinga intre ele.
le-am scos pe hartie.
au iesit perfect, crocante pe-afara, moi inauntru, de-li-cioa-se!
singurul amendament e ca sunt cam scumpe la noi.
ps: mi-era teama sa nu fie cu nisip, ca am mancat undeva, tot la mare, facute la tigaie cu sos de vin si verdeata, erau pline de nisip.
si-am uitat, dar fiindca imi plac, am luat teapa si a doua oara, acelasi loc, tot cu nisip. astea nu au avut niciun fir - alfredo, ptr fetele din Romania.
deci asemanator cu astea
https://www.artaculi...dii-in-pastela/
mi se parusera in poza fara pastela in ele de aceea am intrebat
nisip nu trebuie sa aiba daca sint congelate far cochilie, ca doar in ea este
ma bucur ca te-ai gindit la mine

imi plac crevetii vostri Carmen si Oana
#1473
Postat 04 September 2019 - 11:28 PM
alaturi dovlecel tip trobetta taiat bucatele si facut in cutie cu capac la mo 20 de minute, cu un pic de sare si ulei

#1474
Postat 05 September 2019 - 05:30 AM

#1475
Postat 05 September 2019 - 11:00 PM

si din sucul cu rosii lasat de caracatita am facut si supa de midii

#1476
Postat 09 September 2019 - 11:17 PM
#1477
Postat 10 September 2019 - 02:29 PM

#1478
Postat 10 September 2019 - 04:06 PM
Cand pestele va fi gata de servit, o sa-i pun deasupra un amestec facut cu: rosii cherry taiate marunt, cappere desarate si taiate marunt, ulei ev, sare piper, un pic de busuioc proaspat si oregano. Amestec bine toata treaba asta si pun deasupra fiecarei felii de peste.
#1479
Postat 11 September 2019 - 07:45 AM
any_annette, la 10 September 2019 - 04:06 PM, a spus:
Cand pestele va fi gata de servit, o sa-i pun deasupra un amestec facut cu: rosii cherry taiate marunt, cappere desarate si taiate marunt, ulei ev, sare piper, un pic de busuioc proaspat si oregano. Amestec bine toata treaba asta si pun deasupra fiecarei felii de peste.
Ce bine suna! Sa va fie de bine!
#1480
Postat 15 September 2019 - 10:47 AM

L-am facut salata

Pun tot aici ca au anchoas in ulei, gogosele cu flori de dovleac.

Merluciu cu rosii si un pic de vin.
