Ce retete de peste ati gatit azi?
Postat 22 December 2011 - 02:26 PM
Postat 23 December 2011 - 03:44 PM
Dexter, la 22 December 2011 - 04:38 PM, a spus:
si eu astept raspunsurile: am asistat o singura data la pregatirea sa (la prietena mea in Italia) si duhoarea m-a determinat nici macar sa nu o gust ..., cu toate ca nu am mai aplicat acest refuz vreodata altui preparat/ingredient! .... horror mirosea!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 23 December 2011 - 03:52 PM
Maine-l scot. Nu miroase a nica.
Ciudat, cine stie ce-o fi fost cu el.
Eu il fac fript pentru ca asa se mananca in ajun aici.
Postat 23 December 2011 - 04:54 PM
any_annette, la 23 December 2011 - 03:52 PM, a spus:
Eu nu l-am pregatit niciodata, dar stiu ca daca miroase e pentru ca nu a fost hidratat bine si in mod sigur, nu a fost nici pregatit cum trebuie.
Postat 23 December 2011 - 04:59 PM
Eataly, la 23 December 2011 - 04:54 PM, a spus:
any_annette, la 23 December 2011 - 03:52 PM, a spus:
Eu nu l-am pregatit niciodata, dar stiu ca daca miroase e pentru ca nu a fost hidratat bine si in mod sigur, nu a fost nici pregatit cum trebuie.
Asta al meu se prezinta bine. Ziceam ca mi se pare ciudat faptul ca Dexter si Daniela zic ca mirosea asa rau.
Mie nu-mi place baccalà. Nu-mi place consistenta carnii.
Il aveam in plan, apoi l-am scos, apoi l-am bagat din nou pentru ca m-a intrebat socrul daca e in menu. Nu poate fara. Mananca doar el, restul nu ne place la nici unul.
Chiar si asa, am luat 4 bucati file si-l prajesc tot sa fie pe masa, om lua si noi cate-o bucatica.
Postat 23 December 2011 - 05:14 PM
Postat 23 December 2011 - 05:43 PM
Dexter, la 23 December 2011 - 05:14 PM, a spus:
Doua zile mi se pare excesiv, Dexter.
24 de ore sînt arhi-suficiente, schimbînd apa la trei ore sau lasînd o suvita de apa sa curga continuu deasupra.
De preferinta se pune într-o strecuratoare, cu pielea în sus.
Chiar daca ai schimbat apa des -de trei ori pe zi mi se pare un pic cam rar- probabil a început o fermentatie.
Nu este exclusa nici posibilitatea ca produsul initial sa fi avut o hiba (preparatie, stocaj, naiba stie).
Postat 05 January 2012 - 12:24 AM

Postat 05 January 2012 - 12:28 AM
Alexandru, la 23 December 2011 - 05:43 PM, a spus:
Dexter, la 23 December 2011 - 05:14 PM, a spus:
Doua zile mi se pare excesiv, Dexter.
24 de ore sînt arhi-suficiente, schimbînd apa la trei ore sau lasînd o suvita de apa sa curga continuu deasupra.
De preferinta se pune într-o strecuratoare, cu pielea în sus.
Chiar daca ai schimbat apa des -de trei ori pe zi mi se pare un pic cam rar- probabil a început o fermentatie.
Nu este exclusa nici posibilitatea ca produsul initial sa fi avut o hiba (preparatie, stocaj, naiba stie).
Eu baccalà-ul file pe care l-am fript de Craciun, am scris si mai sus, l-am spalat de sare, taiat bucati si pus in apa rece cu pielea in sus. De 3 ori pe zi schimbat apa pentru 3 zile.
Nu a mirosit naspa nici initial sarat, dar nici dupa desarare.
S-a desarat super inca am mai adaugat putina sare la fript dar mai bine asa decat sa fie sarat de sa nu-l poti manca.
Aici toata lumea il face asa, asa l-am facut si eu si s-a mancat pana la ultima bucatica.
Postat 05 January 2012 - 01:09 AM
(nush cum e pe la voi, da' la noi in supermarket pachetele cu stockfish sint pastrate in rafturi frigorifice, la o temp. cuprinsa intre +2-5°C

iti traduc ce scrie pe verso, fiindca asa am si procedat: pestele se rehidrateaza in 3 l de apa rece, timp de 15 h si se schimba apa doar o singura data

pt. cantitati mai mari/mai groase de peste, timpul de rehidratare este pina in 48 h, iar apa rece se schimba de cel putin 2X/zi; daca pestele urmeaza sa fie folosit la mincaruri prajite, apa se schimba de 3X/zi, pt. baccalo e suficient de 2X/zi
Postat 05 January 2012 - 02:18 AM

#254 Guest_Gelutza_*
Postat 05 January 2012 - 12:52 PM
Arata cam asa...are in compozitie:scrumbie sarata si afumata, scrumbie marinata in otet cu morcov si ceapa, cartofi fierti, oua fierte, sfecla rosie, morcovi si ceapa rosie si maioneza in mai multe straturi subtiri.
Am facut-o mai dietetic si cu sos de iaurt amestecat cu maioneza facuta din ou intreg si iese la fel de buna...
Offf, ce mult am vorbit, iertati-ma va rog, zici ca am intrat in zodia explicativa:))

Postat 08 January 2012 - 03:20 PM
Postat 08 January 2012 - 03:35 PM
Daniella, la 08 January 2012 - 03:20 PM, a spus:
E prima data cand fac dar a iesit foarte buna si e foarte simplu de facut. Am spalat sepia si am uscat-o foarte bine, am crestat-o pe diagonala formand romburi, dupa care am prajit-o la grill cate 2 minute pe fiecare parte. Pe deasupra i-am pus un mujdei de usturoi cu patrunjel.
Postat 08 January 2012 - 03:41 PM

Postat 08 January 2012 - 03:45 PM
Daniella, la 08 January 2012 - 03:41 PM, a spus:

Eu asa am mancat la un restaurant, mi-a placut, si-am zis sa incerc si acasa. Am citit si pe net si-am vazut ca e foarte simplu de facut. Unele fructe de mare nu le cumpar ca nu stiu sa le gatesc.
Postat 08 January 2012 - 03:51 PM
Cand pestele e gata il pun in tava cu emulsie.
Ela, arata bine