Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#241 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 December 2011 - 02:26 PM

Arata tare bine paella!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#242 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 December 2011 - 04:38 PM

ieri am făcut prima oară baccala şi mi-a displăcut total şi iremediabil, nu l-am putut mînca de ce urât miroasea după ce s-a rehidratat. e vreun secret să nu mai miroasă in halul ăla sau duhoarea respectivă e de fapt farmecu bacalăului Imagine postata( oare aşa s-o declina?)

#243 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 December 2011 - 03:44 PM

Vezi postareaDexter, la 22 December 2011 - 04:38 PM, a spus:

ieri am făcut prima oară baccala şi mi-a displăcut total şi iremediabil, nu l-am putut mînca de ce urât miroasea după ce s-a rehidratat. e vreun secret să nu mai miroasă in halul ăla sau duhoarea respectivă e de fapt farmecu bacalăului Imagine postata( oare aşa s-o declina?)


si eu astept raspunsurile: am asistat o singura data la pregatirea sa (la prietena mea in Italia) si duhoarea m-a determinat nici macar sa nu o gust ..., cu toate ca nu am mai aplicat acest refuz vreodata altui preparat/ingredient! .... horror mirosea!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#244 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 December 2011 - 03:52 PM

Eu inca il am in apa.
Maine-l scot. Nu miroase a nica.
Ciudat, cine stie ce-o fi fost cu el.

Eu il fac fript pentru ca asa se mananca in ajun aici.

#245 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 December 2011 - 04:54 PM

Vezi postareaany_annette, la 23 December 2011 - 03:52 PM, a spus:

Eu inca il am in apa.
Maine-l scot. Nu miroase a nica.
Ciudat, cine stie ce-o fi fost cu el.

Eu il fac fript pentru ca asa se mananca in ajun aici.


Eu nu l-am pregatit niciodata, dar stiu ca daca miroase e pentru ca nu a fost hidratat bine si in mod sigur, nu a fost nici pregatit cum trebuie.

#246 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 December 2011 - 04:59 PM

Vezi postareaEataly, la 23 December 2011 - 04:54 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 23 December 2011 - 03:52 PM, a spus:

Eu inca il am in apa.
Maine-l scot. Nu miroase a nica.
Ciudat, cine stie ce-o fi fost cu el.

Eu il fac fript pentru ca asa se mananca in ajun aici.


Eu nu l-am pregatit niciodata, dar stiu ca daca miroase e pentru ca nu a fost hidratat bine si in mod sigur, nu a fost nici pregatit cum trebuie.


Asta al meu se prezinta bine. Ziceam ca mi se pare ciudat faptul ca Dexter si Daniela zic ca mirosea asa rau.

Mie nu-mi place baccalà. Nu-mi place consistenta carnii.
Il aveam in plan, apoi l-am scos, apoi l-am bagat din nou pentru ca m-a intrebat socrul daca e in menu. Nu poate fara. Mananca doar el, restul nu ne place la nici unul.
Chiar si asa, am luat 4 bucati file si-l prajesc tot sa fie pe masa, om lua si noi cate-o bucatica.

#247 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 December 2011 - 05:14 PM

am făcut cum a zis any, l-am ţinut in apă rece şi am schimbat apa de trei ori pe zi, după care l-am dat prin făină şi l-am fript in ulei de măsline. poate pentru că l-am ţinut numai 2 zile în apă în loc de trei? cît era in apă nu mirosea rău dar cînd să-l mănînc, a fost horror

#248 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 23 December 2011 - 05:43 PM

Vezi postareaDexter, la 23 December 2011 - 05:14 PM, a spus:

am făcut cum a zis any, l-am ţinut in apă rece şi am schimbat apa de trei ori pe zi, după care l-am dat prin făină şi l-am fript in ulei de măsline. poate pentru că l-am ţinut numai 2 zile în apă în loc de trei? cît era in apă nu mirosea rău dar cînd să-l mănînc, a fost horror


Doua zile mi se pare excesiv, Dexter.
24 de ore sînt arhi-suficiente, schimbînd apa la trei ore sau lasînd o suvita de apa sa curga continuu deasupra.
De preferinta se pune într-o strecuratoare, cu pielea în sus.

Chiar daca ai schimbat apa des -de trei ori pe zi mi se pare un pic cam rar- probabil a început o fermentatie.
Nu este exclusa nici posibilitatea ca produsul initial sa fi avut o hiba (preparatie, stocaj, naiba stie).
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#249 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 January 2012 - 12:24 AM

nu'ş dacă se poate numi gătit, am asamblat somon afumat (norvegian :pupic: ), cu capere, ceapă verde, parmigiano, ulei de măsline şi o picătură de balsamic din ăla bun, gros ca motorina

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1215-13257157934636.jpg

#250 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 January 2012 - 12:28 AM

Vezi postareaAlexandru, la 23 December 2011 - 05:43 PM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 23 December 2011 - 05:14 PM, a spus:

am făcut cum a zis any, l-am ţinut in apă rece şi am schimbat apa de trei ori pe zi, după care l-am dat prin făină şi l-am fript in ulei de măsline. poate pentru că l-am ţinut numai 2 zile în apă în loc de trei? cît era in apă nu mirosea rău dar cînd să-l mănînc, a fost horror


Doua zile mi se pare excesiv, Dexter.
24 de ore sînt arhi-suficiente, schimbînd apa la trei ore sau lasînd o suvita de apa sa curga continuu deasupra.
De preferinta se pune într-o strecuratoare, cu pielea în sus.

Chiar daca ai schimbat apa des -de trei ori pe zi mi se pare un pic cam rar- probabil a început o fermentatie.
Nu este exclusa nici posibilitatea ca produsul initial sa fi avut o hiba (preparatie, stocaj, naiba stie).


Eu baccalà-ul file pe care l-am fript de Craciun, am scris si mai sus, l-am spalat de sare, taiat bucati si pus in apa rece cu pielea in sus. De 3 ori pe zi schimbat apa pentru 3 zile.
Nu a mirosit naspa nici initial sarat, dar nici dupa desarare.
S-a desarat super inca am mai adaugat putina sare la fript dar mai bine asa decat sa fie sarat de sa nu-l poti manca.
Aici toata lumea il face asa, asa l-am facut si eu si s-a mancat pana la ultima bucatica.

#251 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 05 January 2012 - 12:35 AM

Vezi postareaDexter, la 05 January 2012 - 12:24 AM, a spus:

nu'ş dacă se poate numi gătit, am asamblat somon afumat (norvegian :hello: ), cu capere, ceapă verde, parmigiano, ulei de măsline şi o picătură de balsamic din ăla bun, gros ca motorina



nu-i somon afumat gatit, ci imbalsamat cu moftorine ! :pupic:

#252 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 05 January 2012 - 01:09 AM

Dexter, cind am facut brandade am folosit un pachet de 400 g stockfish (fara oase si fara piele).
(nush cum e pe la voi, da' la noi in supermarket pachetele cu stockfish sint pastrate in rafturi frigorifice, la o temp. cuprinsa intre +2-5°C :pupic: )

iti traduc ce scrie pe verso, fiindca asa am si procedat: pestele se rehidrateaza in 3 l de apa rece, timp de 15 h si se schimba apa doar o singura data

Imagine postata

pt. cantitati mai mari/mai groase de peste, timpul de rehidratare este pina in 48 h, iar apa rece se schimba de cel putin 2X/zi; daca pestele urmeaza sa fie folosit la mincaruri prajite, apa se schimba de 3X/zi, pt. baccalo e suficient de 2X/zi



#253 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 January 2012 - 02:18 AM

aşa am făcut şi eu :pupic:, tare mi-e că nu am luat calitatea care trebuie, cu toate că nu a fost ieftin

#254 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 05 January 2012 - 12:52 PM

Eu salata de scrumbie pescuita de sotzul meu in Dunare si conservata de catre moi(o parte sarata, o alta parte marinata)un fel de shuba in straturi fiindca din aia de la sarbatori n -am apucat sa gust si am ramas cu gandul...este salata mea preferata de peste.Am mancat prima data ceva de genul asta la Tiraspol,la sora mamei mele (nu am luat reteta pe atunci ca eram tanara si nelinistita:) )si am reintalnit-o apoi la un lipovean, in delta noastra, am luat reteta si nu ma mai despart de ea.
Arata cam asa...are in compozitie:scrumbie sarata si afumata, scrumbie marinata in otet cu morcov si ceapa, cartofi fierti, oua fierte, sfecla rosie, morcovi si ceapa rosie si maioneza in mai multe straturi subtiri.
Am facut-o mai dietetic si cu sos de iaurt amestecat cu maioneza facuta din ou intreg si iese la fel de buna...
Offf, ce mult am vorbit, iertati-ma va rog, zici ca am intrat in zodia explicativa:))
Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1400-13257606869842.jpg

#255 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 08 January 2012 - 03:01 PM

Sepie cu salata si cartofi prajiti.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1290-13260276790956.jpg

#256 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 January 2012 - 03:20 PM

Vezi postareaela, la 08 January 2012 - 03:01 PM, a spus:

Sepie cu salata si cartofi prajiti.
Atasament P1140687.JPG

ela, dai detalii despre sepie? ms :hungry:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#257 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 08 January 2012 - 03:35 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 January 2012 - 03:20 PM, a spus:

Vezi postareaela, la 08 January 2012 - 03:01 PM, a spus:

Sepie cu salata si cartofi prajiti.
Atasament P1140687.JPG

ela, dai detalii despre sepie? ms :hungry:


E prima data cand fac dar a iesit foarte buna si e foarte simplu de facut. Am spalat sepia si am uscat-o foarte bine, am crestat-o pe diagonala formand romburi, dupa care am prajit-o la grill cate 2 minute pe fiecare parte. Pe deasupra i-am pus un mujdei de usturoi cu patrunjel.

#258 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 January 2012 - 03:41 PM

ah, Ela!!! natur, foarte fain! imi place! si calamarul, cat si alte fructe de mare, sau peste merg asa! good! :hungry:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#259 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 08 January 2012 - 03:45 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 January 2012 - 03:41 PM, a spus:

ah, Ela!!! natur, foarte fain! imi place! si calamarul, cat si alte fructe de mare, sau peste merg asa! good! :hungry:


Eu asa am mancat la un restaurant, mi-a placut, si-am zis sa incerc si acasa. Am citit si pe net si-am vazut ca e foarte simplu de facut. Unele fructe de mare nu le cumpar ca nu stiu sa le gatesc.

#260 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 January 2012 - 03:51 PM

Eu cand fac calamar la gratar fac un amestec din ulei ev, sare, piper, lamaie stoarsa si usturoi taiat marunt.
Cand pestele e gata il pun in tava cu emulsie.

Ela, arata bine :hungry: !

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi