
Ce retete de peste ati gatit azi?
#862
Postat 15 April 2013 - 11:04 AM
supa de somon aromatizata cu leurda

#863
Postat 19 April 2013 - 01:14 PM
Am amestecat fistic taiat grob, sare afumata, piper, menta, patrunjel, oregano, coaja de lamaie, rosii seci, paine data la robot lasata mai grob asa, ulei extravirgin de masline.
Am pus deasupra pestelui pe care l-am sarat putin, piperat. Am dat la cuptor la 200 de grade pentru circa 15 minute.

#865
Postat 28 April 2013 - 08:55 PM

Peste prajit alaturi de vinete, dovlecei, ciuperci, sos rece de usturoi verde si salata verde.

#866
Postat 29 April 2013 - 09:58 PM
tigaie incinsa cu un strop de ulei, nitel vin alb, rapid

Sepii
era de fapt doar una, enorma, taiata fisii si pusa in tigaia incinsa cu un strop de ulei, deglasat cu vin alb, nitel usturoi si patrunjel, putine minute ca sa ramina moi daca nu se intaresc

#867
Postat 29 April 2013 - 10:16 PM
#868
Postat 30 April 2013 - 06:55 PM
Adriana, la 29 April 2013 - 09:58 PM, a spus:
tigaie incinsa cu un strop de ulei, nitel vin alb, rapid

Sepii
era de fapt doar una, enorma, taiata fisii si pusa in tigaia incinsa cu un strop de ulei, deglasat cu vin alb, nitel usturoi si patrunjel, putine minute ca sa ramina moi daca nu se intaresc

oh, salivez!
#872
Postat 09 May 2013 - 07:43 PM



#873
Postat 10 May 2013 - 11:58 AM

Eu am facut o spuma din "caviar de crap"

Asa scrie pe borcan: Tarama - Carp kaviar. Borcanul - primit ca cadou - a calatorit din Grecia in Canada si inapoi in UE, in Romania. La Mandea.
Gris fiert, o lingura mare de tarama din borcan(icre de crap sarate si facute pasta densa cu un pic de ulei), untdelemn de floarea soarelui, suc stors dintr-o jumatate de lamaie, 50 ml de apa minerala, o jumatate de ceapa tocata. ==> Spuma.
Eu mai pun si aproape o lingurita de "esenta" de anchois - sos de peste - dar asta e taina secreta pe care nu o spun la nimeni

Cu ceapa am aplicat invatul lui Horia Varlan spus pentru salata de vinete.
Ceapa se toaca fin brunoise, dar fin, nu asa... Se pune intr-o strecuratoare si se opareste 10 secunde cu apa clocotita. Apoi se scufunda in apa rece si se scutura bine de apa. Dispare astfel amareala si gustul metalic de oxidat al cepii rase pe razatoare cum facea mama, sau Conexiunea.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#874
Postat 10 May 2013 - 12:10 PM

Eu aseara dorada la cuptor. O bucata de folie de aluminiu, in mijloc am pus o lingurita de ulei de masline (dorada era mica), am intins-o doar acolo unde am pus pestele, deci am pus pestele deasupra, curatat, spalat, uscat si atat. Fara nimic. Am impachetat si am dat la cuptor, 200 de grade pana ce s-a facut, 15-20 minute circa, drada era mica.
Am sfiletat-o cu grija, fileurile imi plac cat mai intregi, apoi pe farfurie piper proapat rasnit si sare afumata rasnita. Culoarea e asa pentru ca era parte dinspre piele, in interior e alb.
Ulei ev si gata.

Creveti la cuptor cu un fir de ulei de masline deasupra. 200 de grade, tot cam vreo 20 de minute

#876
Postat 11 May 2013 - 08:43 AM


#877
Postat 21 May 2013 - 07:47 PM
Pana una alta somon la cuptor, simplu de data asta, sare, piper, oregano si un firicel subtire de tot de ulei ev.

#878
Postat 22 May 2013 - 09:45 PM


#880
Postat 22 May 2013 - 10:23 PM
