Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#901 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,458
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 July 2013 - 10:45 PM

Ca mai sus doar ca somonul era pescuit si am pus deasupra un strop de usturoi si marar, legumele la fel
Imagine atasata: monthly_07_2013/post-4-1374353151355.jpg

#902 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 20 July 2013 - 11:14 PM

Somon in crusta de migdale, cartofi copti si salata.

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-341-13743548076833.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#903 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,458
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 August 2013 - 12:33 PM

Macrou marinat in ulei + dovlecei gatiti + cartofi fierti + ulei de masline + piper roz = foarte bun :)
Unde am mincat-o eu cred ca macroul era doar fiert dar mi-a fost mai usor sa-l cumpar marinat pentru ca sunt bucati mari carnoase si bune si munca 0 din partea mea, dovleceii ii aveam facuti de ieri, a trebuit doar sa fierb 2 cartofi si sa amestec, deasupra un pic de culoare de la piperul roz.
Imagine atasata: monthly_08_2013/post-4-13756124279524.jpg

#904 Useril este offline   roth 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 07-April 13
  • LocationBucuresti

Postat 07 August 2013 - 06:28 PM

somon fript cu fasole galbena 1 portie/200 cal

ingrediente
100 gr somon fript
150 fasole galbena fiarta in apa cu sare
2 catei usturoi
verdeata

se trege totul la tigeia incinsa si se adauga verdeata la final

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1836-13758929221161.jpg

#905 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 08 August 2013 - 11:11 PM

Poftesc la pestii vostri, dar vin si eu cu-ai mei, de la Dunare...
Ciorba de somn

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1400-13759959911119.jpg

Medalioane de somn la cuptor

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1400-13759962378995.jpg

#906 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 August 2013 - 11:49 AM

Eu mi-as dori vreo doua strachini de bors de la Dunare....
Eu am tot gatit sau comandat diverse din zona asta,(fritti misti, salata de fructe de mare, pasta allo scoglio etc ) dar fara poze :-*
de bun era tare bunutz, sa ma credeti pe cuvant :-*

#907 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 17 August 2013 - 08:01 PM

doradă cu porumb fiert. am crestat peștele pe ambele părți, condimentat, infăinat și fript in ulei foarte incins. oasele mici s-au făcut crunchy, tocmai bune de ronțăit iar cele mari s-au separat foarte ușor.

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1215-13767616688833.jpg

#908 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 19 August 2013 - 05:32 PM

cina :71:

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1215-13769262119971.jpg

#909 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 August 2013 - 10:18 PM

Dex, arata si cina la gata Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#910 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 31 August 2013 - 04:29 PM

Dani, nu am decît poze telefonate, că am luat acvariul sub braț și am gătit în deplasare

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1215-13779591510888.jpg

mă revanșez însă cu anșoale marinate în ulei de măsline, suc de lămîie și condimente

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1215-13779586760142.jpg

hamsii fripte la hectar

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1215-13779589764493.jpg

și borș de tacîmuri de pește și leuștean

Imagine atasata: monthly_08_2013/post-1215-13779589707191.jpg

#911 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 31 August 2013 - 08:38 PM

Dex, merci de regal!
gelutza, bun rau!
sa va fie de bine!Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#912 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 September 2013 - 01:15 AM

Pastrav la cuptor cu pesto (busuioc, patrunjel, usturoi, migdale, ansoa si zeama de lamaie)si rosii.

Imagine atasata: monthly_09_2013/post-341-13793731503753.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#913 Useril este offline   pantagruel 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 11-September 13

Postat 19 September 2013 - 01:35 PM

Felicitari Stella! Profesional facute.
Eu le crestez marunt-marunt, le sarez, le tin 30 min. la rece, le ung cu ulei si tzup pe gratar! Se cam topesc oscioarele.
Folosesc o poza imprumutata din google imagini. Multumesc apartinatorului!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2013/post-1901-1379590487167.jpg

HAR

#914 Useril este offline   pantagruel 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 11-September 13

Postat 22 September 2013 - 08:08 AM

Somon "baconizat". O reteta f. simpla si spectaculoasa. Piure-ul facut cu supa de radacinoase, decorul din pastai de babymazare si esentialul: Se ruleaza somonul transat corespunzator in bacon/pancetta/slaninuta/, se asigura cu scobitori se trage in unt apoi la 180 gr. 7-8 min. Se poate asezona cu un sos de unt cu marar si piper roz. Recomand Domeniul Coroanei Segarcea - Prestige Chardonnay.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2013/post-1901-13798288618641.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2013/post-1901-13798300264719.jpg

HAR

#915 Useril este offline   pantagruel 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 11-September 13

Postat 22 September 2013 - 08:30 AM

Erata: Ca sa nu ma avansati la titlul de "Bucatar sef"! Am asistat/participat la cursurile gastro de la METRO Romania, unde Ex.Chef Patrik Guibet a demonstrat multe din categoria <fish&fruits de mer>. Dupa ce am manevrat cutite si tigai sub supravegherea si indrumarea Chef-ului Patrick, am gustat si degustat munca lui de 3 ore. Sa stiti ca in bucatarie, indiferent ce talente ai, pornesti de la curatat ceapa, cartofi, morcovi...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2013/post-1901-13798310994282.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2013/post-1901-13798311923646.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2013/post-1901-13798312835598.jpg

HAR

#916 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 22 September 2013 - 10:46 AM

Vezi postareapantagruel, la 22 September 2013 - 08:08 AM, a spus:

Somon "baconizat". O reteta f. simpla si spectaculoasa. Piure-ul facut cu supa de radacinoase, decorul din pastai de babymazare si esentialul: Se ruleaza somonul transat corespunzator in bacon/pancetta/slaninuta/, se asigura cu scobitori se trage in unt apoi la 180 gr. 7-8 min. Se poate asezona cu un sos de unt cu marar si piper roz. Recomand Domeniul Coroanei Segarcea - Prestige Chardonnay.


Nene Horia, arata minunat medalioanele de somon ! :)
ceva detalii despre sos* ne dai ? :)

*la care nu m-as fi zgircit sa mai pun o lingura pe farfurie, ca nu se ineca somonul ! :)

#917 Useril este offline   pantagruel 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 11-September 13

Postat 22 September 2013 - 10:12 PM

Vezi postareaDan@, la 22 September 2013 - 10:46 AM, a spus:

Vezi postareapantagruel, la 22 September 2013 - 08:08 AM, a spus:

Somon "baconizat". O reteta f. simpla si spectaculoasa. Piure-ul facut cu supa de radacinoase, decorul din pastai de babymazare si esentialul: Se ruleaza somonul transat corespunzator in bacon/pancetta/slaninuta/, se asigura cu scobitori se trage in unt apoi la 180 gr. 7-8 min. Se poate asezona cu un sos de unt cu marar si piper roz. Recomand Domeniul Coroanei Segarcea - Prestige Chardonnay.


Nene Horia, arata minunat medalioanele de somon ! :)
ceva detalii despre sos* ne dai ? :)

*la care nu m-as fi zgircit sa mai pun o lingura pe farfurie, ca nu se ineca somonul ! :)

Multumesc pentru apreciere! Am sa transmit mesajul catre ex. Chef Patrik.
1. sosul era pregatit special pentru alt preparat;
2. pentru medalion somon s-a ornat farfuria cu intentie decorativa si nu pentru dresul gustului;
3. Sosul: un bechamel obisnuit cu unt-(1 lingura), faina-(1 lingura), lapte-(250 ml.). Inainte de faza cu laptele se pun 2 lingurite de marar tocate si 1 lingurita de piper roz. Dupa lapte vine si smantana light15%-(200 ml.). Nu am sesizat nucsoara! Daca sosul este prea gros se adauga lapte cate putin si se amesteca bland pana la consistenta fluida."eu asi fi adaugat 1 lingura suc lime"
4. Dupa cum observi, ultima poza/farfurie contine ton marinat cu sos de mustar si piper roz. Se face bechamel-ul, se strecoara, se adauga Dijon-(15 gr.), ceapa tocata-(15 gr.) patrunjel tocat fin-(10 gr.) piper roz-ad libitum...
HAR

#918 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 September 2013 - 08:36 PM

Vezi postareapantagruel, la 22 September 2013 - 10:12 PM, a spus:


Multumesc pentru apreciere! Am sa transmit mesajul catre ex. Chef Patrik.
1. sosul era pregatit special pentru alt preparat;
2. pentru medalion somon s-a ornat farfuria cu intentie decorativa si nu pentru dresul gustului;
3. Sosul: un bechamel obisnuit cu unt-(1 lingura), faina-(1 lingura), lapte-(250 ml.). Inainte de faza cu laptele se pun 2 lingurite de marar tocate si 1 lingurita de piper roz. Dupa lapte vine si smantana light15%-(200 ml.). Nu am sesizat nucsoara! Daca sosul este prea gros se adauga lapte cate putin si se amesteca bland pana la consistenta fluida."eu asi fi adaugat 1 lingura suc lime"
4. Dupa cum observi, ultima poza/farfurie contine ton marinat cu sos de mustar si piper roz. Se face bechamel-ul, se strecoara, se adauga Dijon-(15 gr.), ceapa tocata-(15 gr.) patrunjel tocat fin-(10 gr.) piper roz-ad libitum...


merci frumos. am retinut sfaturile si primul sos il incerc cit de curind pe medalioane de somon. o sa revin cu impresii. :love7:

#919 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 10 December 2013 - 11:24 PM

Dupa o luna de vacanta, in care n-am gatit decat de vreo 3-4 ori, revin si eu cu un somon cu sos de capere si marar, servit cu orez.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1290-13867106308422.jpg

#920 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 December 2013 - 07:28 PM

Meniu de pește în Ajunul Crăciunului

pîine prăjită unsă cu sos cald de anșoa și unt care se mai cheamă și crostini con acciughe alla romana. un succes total, puteam servi numai asta

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1215-13879909586036.jpg

carpaccio de ton

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1215-1387990949575.jpg

peștișori și alte lighioane fripte (frittura di pesce pe limba reței originale) în sensul acelor de ceasornic începînd de la ora 9 - trigle (Google zice că s-ar traduce cu chefal), calamari, creveți, scoici saint jaques și anșoa.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1215-13879909536254.jpg

codul prăjit a scăpat nepozat

PS un tip pe care l-am invățat de curînd: ca să înfăinați lighioanele la perfecție, luați o strecurătoare cu coadă și sita largă, puneți lighioanele in strecurătoare, adăugați făina și zdruncinați conținutul cu vigoare avînd o farfurie dedesubt. făina in exces va curge prin sită. repetați de 2-3 ori, folosind făina cazută in farfurie, pînă lighionaele sunt acoperite pe toate părțile cu cantitatea optimă de făină.

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi