
Ce retete de peste ati gatit azi?
#901
Postat 20 July 2013 - 10:45 PM

#902
Postat 20 July 2013 - 11:14 PM

#903
Postat 04 August 2013 - 12:33 PM

Unde am mincat-o eu cred ca macroul era doar fiert dar mi-a fost mai usor sa-l cumpar marinat pentru ca sunt bucati mari carnoase si bune si munca 0 din partea mea, dovleceii ii aveam facuti de ieri, a trebuit doar sa fierb 2 cartofi si sa amestec, deasupra un pic de culoare de la piperul roz.

#904
Postat 07 August 2013 - 06:28 PM
ingrediente
100 gr somon fript
150 fasole galbena fiarta in apa cu sare
2 catei usturoi
verdeata
se trege totul la tigeia incinsa si se adauga verdeata la final

#905 Guest_Gelutza_*
Postat 08 August 2013 - 11:11 PM
Ciorba de somn

Medalioane de somn la cuptor

#906
Postat 10 August 2013 - 11:49 AM
Eu am tot gatit sau comandat diverse din zona asta,(fritti misti, salata de fructe de mare, pasta allo scoglio etc ) dar fara poze

de bun era tare bunutz, sa ma credeti pe cuvant

#907
Postat 17 August 2013 - 08:01 PM

#909
Postat 26 August 2013 - 10:18 PM

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#910
Postat 31 August 2013 - 04:29 PM

mă revanșez însă cu anșoale marinate în ulei de măsline, suc de lămîie și condimente

hamsii fripte la hectar

și borș de tacîmuri de pește și leuștean

#911
Postat 31 August 2013 - 08:38 PM
gelutza, bun rau!
sa va fie de bine!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#912
Postat 17 September 2013 - 01:15 AM

#913
Postat 19 September 2013 - 01:35 PM
Eu le crestez marunt-marunt, le sarez, le tin 30 min. la rece, le ung cu ulei si tzup pe gratar! Se cam topesc oscioarele.
Folosesc o poza imprumutata din google imagini. Multumesc apartinatorului!
Imagini atasate
#914
Postat 22 September 2013 - 08:08 AM
Imagini atasate
#915
Postat 22 September 2013 - 08:30 AM
Imagini atasate
#916
Postat 22 September 2013 - 10:46 AM
pantagruel, la 22 September 2013 - 08:08 AM, a spus:
Nene Horia, arata minunat medalioanele de somon !

ceva detalii despre sos* ne dai ?

*la care nu m-as fi zgircit sa mai pun o lingura pe farfurie, ca nu se ineca somonul !

#917
Postat 22 September 2013 - 10:12 PM
Dan@, la 22 September 2013 - 10:46 AM, a spus:
pantagruel, la 22 September 2013 - 08:08 AM, a spus:
Nene Horia, arata minunat medalioanele de somon !

ceva detalii despre sos* ne dai ?

*la care nu m-as fi zgircit sa mai pun o lingura pe farfurie, ca nu se ineca somonul !

Multumesc pentru apreciere! Am sa transmit mesajul catre ex. Chef Patrik.
1. sosul era pregatit special pentru alt preparat;
2. pentru medalion somon s-a ornat farfuria cu intentie decorativa si nu pentru dresul gustului;
3. Sosul: un bechamel obisnuit cu unt-(1 lingura), faina-(1 lingura), lapte-(250 ml.). Inainte de faza cu laptele se pun 2 lingurite de marar tocate si 1 lingurita de piper roz. Dupa lapte vine si smantana light15%-(200 ml.). Nu am sesizat nucsoara! Daca sosul este prea gros se adauga lapte cate putin si se amesteca bland pana la consistenta fluida."eu asi fi adaugat 1 lingura suc lime"
4. Dupa cum observi, ultima poza/farfurie contine ton marinat cu sos de mustar si piper roz. Se face bechamel-ul, se strecoara, se adauga Dijon-(15 gr.), ceapa tocata-(15 gr.) patrunjel tocat fin-(10 gr.) piper roz-ad libitum...
#918
Postat 26 September 2013 - 08:36 PM
pantagruel, la 22 September 2013 - 10:12 PM, a spus:
Multumesc pentru apreciere! Am sa transmit mesajul catre ex. Chef Patrik.
1. sosul era pregatit special pentru alt preparat;
2. pentru medalion somon s-a ornat farfuria cu intentie decorativa si nu pentru dresul gustului;
3. Sosul: un bechamel obisnuit cu unt-(1 lingura), faina-(1 lingura), lapte-(250 ml.). Inainte de faza cu laptele se pun 2 lingurite de marar tocate si 1 lingurita de piper roz. Dupa lapte vine si smantana light15%-(200 ml.). Nu am sesizat nucsoara! Daca sosul este prea gros se adauga lapte cate putin si se amesteca bland pana la consistenta fluida."eu asi fi adaugat 1 lingura suc lime"
4. Dupa cum observi, ultima poza/farfurie contine ton marinat cu sos de mustar si piper roz. Se face bechamel-ul, se strecoara, se adauga Dijon-(15 gr.), ceapa tocata-(15 gr.) patrunjel tocat fin-(10 gr.) piper roz-ad libitum...
merci frumos. am retinut sfaturile si primul sos il incerc cit de curind pe medalioane de somon. o sa revin cu impresii.

#919
Postat 10 December 2013 - 11:24 PM

#920
Postat 25 December 2013 - 07:28 PM
pîine prăjită unsă cu sos cald de anșoa și unt care se mai cheamă și crostini con acciughe alla romana. un succes total, puteam servi numai asta

carpaccio de ton

peștișori și alte lighioane fripte (frittura di pesce pe limba reței originale) în sensul acelor de ceasornic începînd de la ora 9 - trigle (Google zice că s-ar traduce cu chefal), calamari, creveți, scoici saint jaques și anșoa.

codul prăjit a scăpat nepozat
PS un tip pe care l-am invățat de curînd: ca să înfăinați lighioanele la perfecție, luați o strecurătoare cu coadă și sita largă, puneți lighioanele in strecurătoare, adăugați făina și zdruncinați conținutul cu vigoare avînd o farfurie dedesubt. făina in exces va curge prin sită. repetați de 2-3 ori, folosind făina cazută in farfurie, pînă lighionaele sunt acoperite pe toate părțile cu cantitatea optimă de făină.