Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#961 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 July 2014 - 12:27 AM

Orez cu legume si pastrav si sos de iaurt cu patrunjel si ghimbir

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-341-14064136540132.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#962 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 27 July 2014 - 02:49 AM

fusion marin de inpirație intercontinentală

la comun

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-1215-14064215425265.jpg

individual

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-1215-14064215393069.jpg

#963 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 28 July 2014 - 04:14 PM

Dexter, asta e creveti cu usturoi in care ai adaugat si niste scoici?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#964 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 July 2014 - 12:49 AM

exact, numai ca scoicile au fost proaspete si intii le-am aburit in wok, "decorticat" si pus peste creveti cu usturoi, ulei si vin alb

#965 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 29 July 2014 - 04:07 PM

merci dexter. Se pare ca dl Aura vrea scoici in stil chinezesc, cu sos de soia.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#966 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 July 2014 - 07:39 PM

fain fuzionu' cu scoicarie si creveti proaspete ... :occasion15:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#967 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 02 August 2014 - 07:44 PM

Astăzi am experimentat bulete de cod sau "Bolinho de bacalhau".
Data viitoare dublez reteta ca tare sunt bune.
Cred ca merg bine cu bere sau vin alb. :occasion15:

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-1728-14070013956445.jpg

#968 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 03 August 2014 - 12:37 AM

Vezi postareaWowerful, la 02 August 2014 - 07:44 PM, a spus:

Astăzi am experimentat bulete de cod sau "Bolinho de bacalhau".
Data viitoare dublez reteta ca tare sunt bune.
Cred ca merg bine cu bere sau vin alb. :occasion15:

Atasament image.jpg

Wow, pune te rog si reteta, ca sunt interesata. Eu nu sunt inebunita dupa cod, dar cred ca in varianta asta mi-ar place mai mult.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#969 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 16 August 2014 - 04:37 AM

Stiucile astea prinse de dl Aura

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-341-14081567561029.jpg

le-am dat prin faina si le-am prajit. Cu mamaliga si mujdei au fost minunate :icon_fessee:

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-341-14081567685386.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#970 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 August 2014 - 03:47 PM

Vezi postareaaura, la 16 August 2014 - 04:37 AM, a spus:

le-am dat prin faina si le-am prajit. Cu mamaliga si mujdei au fost minunate :blackeye:

am murit de invidie :icon_fessee:

#971 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 16 August 2014 - 04:56 PM

Vezi postareaAdriana, la 16 August 2014 - 03:47 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 16 August 2014 - 04:37 AM, a spus:

le-am dat prin faina si le-am prajit. Cu mamaliga si mujdei au fost minunate :lol:

am murit de invidie :icon_fessee:


Si eu asisderea! L-as trimite si eu pe ursul meu sa-si bage coada-n balta si sa vina cu stiuci acasă :blackeye:
Lăsând gluma la o parte- trebuie sa cumpăr peste!

#972 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 16 August 2014 - 09:00 PM

Vezi postareaAdriana, la 16 August 2014 - 03:47 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 16 August 2014 - 04:37 AM, a spus:

le-am dat prin faina si le-am prajit. Cu mamaliga si mujdei au fost minunate :D

am murit de invidie :icon_fessee:

a fost bun, dar sa nu uitam ca a trebuit sa-l curat intai, sa-i scot solzii... :lol:

Vezi postareaWowerful, la 16 August 2014 - 04:56 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 16 August 2014 - 03:47 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 16 August 2014 - 04:37 AM, a spus:

le-am dat prin faina si le-am prajit. Cu mamaliga si mujdei au fost minunate :D

am murit de invidie :blackeye:


Si eu asisderea! L-as trimite si eu pe ursul meu sa-si bage coada-n balta si sa vina cu stiuci acasă :D
Lăsând gluma la o parte- trebuie sa cumpăr peste!

Dl Aura e foarte incantat de prada lui, mai ales ca e incepator. Merge la pescuit cam odata pe saptamana, cateodata vine si cu pesti :D


Acum am inca 4 stiuci in frigider si caut retete. Ma gandeam sa fac una pe gratar sa vad cum iese.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#973 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 August 2014 - 11:49 PM

Era cindva cre' ca demult o reteta de stiuca umpluta mi se pare.

#974 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 August 2014 - 04:18 AM

Vezi postareaAdriana, la 16 August 2014 - 03:47 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 16 August 2014 - 04:37 AM, a spus:

le-am dat prin faina si le-am prajit. Cu mamaliga si mujdei au fost minunate :lol:

am murit de invidie :icon_fessee:


si eu...si eu. Dar nu din cauza mujdeiului.
Felicitari la domnul din dotare. :blackeye:

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-27-14082418257359.gif

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#975 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 17 August 2014 - 07:37 PM

și pe mine mă păli dorul de animaluri de sub ape și in special de anșoale "coapte" in lămîie și frittura mista, așa că plecai la pescarul italian și mă intorsei cu

anșoale proaspete pe care le-am pus la marinat in lămîie și un pic de ulei evv, mai pe seară or să fie gata

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-1215-14082944285976.jpg

anșoale mici de tot, numai ochii sunt de ele, pescarul a spus să le fac frittelle cu ou și făină, eu le-am băgat la frittura și rău am făcut. numai după a doua frigere a ieșit ceva de capul lor.

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-1215-14082944362386.jpg

peștișori mici, cred că sunt trigle

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-1215-14082944432357.jpg

sepii

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-1215-14082944316453.jpg

moscardini (baby sepii)

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-1215-1408312767677.jpg

frittura a ieșit cam trasă de păr, e bună de pus la eșecuri. cred că nu am uscat bine animalurile și făina (amestecată cu mălai) s-a desprins și peștii s-au lipit de tigaie. la sepii m-am deșteptat și le-am uscat una cîte una...

alea negre sunt moscardini, trebuiau fripte la sfîrșit că s-a innegrit uleiul și a trebuit să-l schimb. scheleturile de la ora 5 sunt anșoalele mici.

m-am scos insă cu gustul care a fost divin. bine că nu am avut musafiri că le dădeam pîine cu unt.

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-1215-14082952625879.jpg

au mai sărit in coș niste caracatițe, niște pești mai mari (orate și spigole) și ceva scampi care voi fi gătite in alt episod

caracatite + cerneala de la sepii

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-1215-14082944397771.jpg

ps numele peștilor sunt in italiană, cum erau pe etichete, nu le mai traduc, că oricum toate vor ieși că sunt "pike"

#976 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 August 2014 - 07:48 PM

Vezi postareaDexter, la 17 August 2014 - 07:37 PM, a spus:

peștișori mici, cred că sunt trigle

da, asa-mi par si mie dupa aspect, triglie :icon_fessee:
imi pare rau ca nu ti-a iesit dupa cita munca ai avut cu ele
si eu aseara am prajit si nu mi-a placut ce-am facut, tre sa ma duc la pretenu meu care are un restaurant sa-mi faca un curs de facut panè si prajit

#977 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 18 August 2014 - 03:55 AM

Vezi postareaAdriana, la 16 August 2014 - 11:49 PM, a spus:

Era cindva cre' ca demult o reteta de stiuca umpluta mi se pare.

am uns-o cu ulei si i-am bagat in burta oregano proaspat.

Vezi postareaPeter, la 17 August 2014 - 04:18 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 16 August 2014 - 03:47 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 16 August 2014 - 04:37 AM, a spus:

le-am dat prin faina si le-am prajit. Cu mamaliga si mujdei au fost minunate :lol:

am murit de invidie :icon_fessee:


si eu...si eu. Dar nu din cauza mujdeiului.
Felicitari la domnul din dotare. :blackeye:

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-27-14082418257359.gif

Peter


Peter, am vazut ca esti un pescar pasionat. Dl. din dotare iti ureaza fir intins.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#978 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 18 August 2014 - 08:03 AM

Vezi postareaaura, la 18 August 2014 - 03:55 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 16 August 2014 - 11:49 PM, a spus:

Era cindva cre' ca demult o reteta de stiuca umpluta mi se pare.

am uns-o cu ulei si i-am bagat in burta oregano proaspat.

Vezi postareaPeter, la 17 August 2014 - 04:18 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 16 August 2014 - 03:47 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 16 August 2014 - 04:37 AM, a spus:

le-am dat prin faina si le-am prajit. Cu mamaliga si mujdei au fost minunate :lol:

am murit de invidie :icon_fessee:


si eu...si eu. Dar nu din cauza mujdeiului.
Felicitari la domnul din dotare. :blackeye:

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-27-14082418257359.gif

Peter


Peter, am vazut ca esti un pescar pasionat. Dl. din dotare iti ureaza fir intins.


Multumim la fel.
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#979 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 August 2014 - 10:09 PM

ohhh! pagina asta ... :drool:

uitati un youtube pentru alici impastellate:


youtube are toate cursurile acum:


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#980 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 August 2014 - 11:03 PM

Azi am facut o chestie tare buna, doar ca am facut-o in viteza maxima ca era tirziu si n-am scos aparatul sa o trag in poza.
Bucata de aluminiu peste care am taiat cu mandolina deci felii foarte subtiri un dovlecel mic si un cartof, ulei, sare, piper si ierburi aromate pentru grill scria pe ale mele dar fiecare poate pune ce doreste, file de merlucius, felii de rosie si creveti, deasupra masline dintre cele mici si gustoase la mine, inchis aluminiul si pus in cuptoras 20 de minute la 230°C.
o s-o repet ca bun a fost :drool:

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi