Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#1621 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 02 April 2020 - 09:15 AM

Vezi postareabristena, la 01 April 2020 - 03:38 PM, a spus:

Din când în când mai gătesc și eu 😊

Atasament IMG_20200401_151040467.jpg

Ton (la tigaie) cu usturoi, pătrunjel și lămâie


Brisule, asta-i ton? asa alb si sticlos? Ziceam ca e un biban ceva. La noi se gaseste file sau steak de ton doar din ala mare si cu carnea rosu inchis.

Arata super apetisant...mai ca-mi vine sa ma duc sa rusi sa iau crap iar si sa il fac cu patrunjel, usturoi si lamaie.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1622 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 02 April 2020 - 10:28 AM

Lori, in italiana ii zice verdesca, o parte mai apreciata de la ton, nu stiu cum sa traduc

Am pus la marinat cam o ora in sucul de la o lamaie, in tigaie am pus patrunjel si usturoi taiate marunt, le.am lasat la inabusit putin, am adaugat pestele, dupa vreo trei minute l.am intors si am adaugat jumatate din sucul de lamaie de la marinat, sare, piper, lasat la imprietenit alte cateva minute si gata de ingurgitat

Pentru gustul meu era cam acrisor, cantitatile depind de gustul fiecaruia
fiica dacilor

#1623 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 03 April 2020 - 07:57 AM

Nu e ton, draguta mea Imagine postata. Cica e o specie de rechin. Chiar ma miram , ca stiam ca tonul nu are carne alba. Ia sa il iei de urechi pe nenea mafioso care iti vinde carne de rechin ca fiind de ton , care e mai scumpa Imagine postata.

Oricum ar fi, imi face maxim cu ochiul. Eu iti recomand din inima caras facut asa, mie mi se pare mortala carnea aia dulce cu acrul de la lamaie , uainlei...cred ca ma duc azi "la pescuit".


Si ca vorbeam de ton, eu ma uit din cand in cand la clipul asta...fascinant! Noi taiem porcu, aia taie tonul.


Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1624 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 April 2020 - 09:01 AM

wow, misto!
totusi porcul nostru se transeaza mai greu.

imi alesesem si partea mea preferata, aia de pe burta, cu un pic de grasime.
cand am vazut ca-i da jos soriciul, mai ca m-a luat plansul!
tonul ala n-a murit degeaba.

btw, ce zici, iese un bors din capul ala?

#1625 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 03 April 2020 - 08:33 PM

Scuze , fete, am pus linkul gresit, pe asta vroiam sa il pun. Ma fascineaza maxim ce talent poa' sa aiba aia!



Fascinanta tehnica de taiere a aluia. Super curata si fina ramane carnea, la ala de mai sus o faramiteaza. Stiti ca se zice ca un maestru de sushi nu are voie sa faramiteze carnea de la peste.





Vezi postareamoatza, la 03 April 2020 - 09:01 AM, a spus:

wow, misto!
totusi porcul nostru se transeaza mai greu.

imi alesesem si partea mea preferata, aia de pe burta, cu un pic de grasime.
cand am vazut ca-i da jos soriciul, mai ca m-a luat plansul!
tonul ala n-a murit degeaba.

btw, ce zici, iese un bors din capul ala?


Da' coada aia data prin malai si prajita cu mujdei si mamaliga? Nic nu stiu japonezii aia Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1626 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 08 April 2020 - 11:16 PM

La noi primăvara se știa, cel puțin o dată la 3 săptămâni eram la Dunăre, pe clisură, să mâncăm ciorbă de pește... Dacă nu se mai poate, vine muntele la Mahomed.

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-2240-0-09322100-1586380585.jpg

#1627 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,434
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 April 2020 - 11:30 PM

Vezi postareaOana Adriana, la 08 April 2020 - 11:16 PM, a spus:

La noi primăvara se știa, cel puțin o dată la 3 săptămâni eram la Dunăre, pe clisură, să mâncăm ciorbă de pește... Dacă nu se mai poate, vine muntele la Mahomed.

hai povesteste cum o faci

#1628 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 09 April 2020 - 08:18 AM

Am citit câteva rețete de pe net, m-am gândit ce ne-am dori de la ciorba asta (ieșea din discuție să las peștele cu oase dacă vreau să mănânce și fetele) și m-am apucat de treabă. Nu mai făcusem de o grămadă de vreme, o tot mâncam prin oraș. Mama și bunica au făcut-o tot timpul doar din capete și cozi oprite de la alți pești și cam acră, nu era una dintre ciorbele mele preferate.

Cum am făcut eu: Am fiert întâi într-o oală mare (în jur de 5 kg) 2 bucăți babane de crap, o mână de stavrizi și câteva capete oprite de la niște păstrăvi, timp de vreo jumătate de oră. Apoi am strecurat zeama, stavrizii și capetele de păstrăv le-am dat la pisici, iar crapul l-am dezosat. În zeama strecurată am pus la fiert 2 morcovi, o jumătate de țelină, un păstârnac și 2 cepe toate tocate cubulețe. Când au fost fierte am adăugat bucățelele de crap dezosat, 2 gogoșari în oțet tocați mărunt, niște oțet din borcanul cu gogoșari (am tot gustat) și cam 250 ml de bulion. La final am adăugat leuștean. Mergea pus și orez, cred, dar eu am avut o grămadă de pește (am dezosat mai bine de o oră la el), deci era oricum destul de deasă.

#1629 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,434
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 April 2020 - 11:14 AM

multumesc
aici se face cu multe feluri de peste si cu foarte mult suc de rosii si deloc acru

#1630 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 April 2020 - 02:12 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 April 2020 - 11:14 AM, a spus:

multumesc
aici se face cu multe feluri de peste si cu foarte mult suc de rosii si deloc acru


Tu zici de bouillabaisse?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1631 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 11 April 2020 - 07:10 PM

Salată de macrou afumat cu cartofi, ceapă verde, capere, mărar, pătrunjel verde, dar și oregano uscat și piper. Dressingul l-am făcut cu ulei de măsline, lămîie, oțet balsamic și alb și negru, un strop de sos Worchestershire, o lingură de muștar.

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-233-0-80124000-1586625037.jpg

#1632 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 April 2020 - 07:51 PM

aseara, de vinerea mare catolica

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-1215-0-37174100-1586627202.jpg

#1633 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 April 2020 - 10:25 PM

Cod sau salau? Arata fain de tot si cartofii.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1634 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 12 April 2020 - 11:45 PM

halibut - meritul este al aragazului nou, toate prajelile ies super

#1635 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 13 April 2020 - 08:54 AM

Somon și creveți

Imagine atasata: monthly_04_2020/post-2240-0-61230300-1586760861.jpg


Imagine atasata: monthly_04_2020/post-2240-0-34974000-1586760871.jpg

#1636 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 13 April 2020 - 11:37 AM

Vezi postareaDexter, la 12 April 2020 - 11:45 PM, a spus:

halibut - meritul este al aragazului nou, toate prajelile ies super


La cat mai multe mancaruri gustoase, atunci! Eu tot visez la unul cu flacara...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1637 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,985
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 13 April 2020 - 12:30 PM

Vezi postareaDexter, la 12 April 2020 - 11:45 PM, a spus:

halibut - meritul este al aragazului nou, toate prajelile ies super


Halibut, am vazut doar in emisiuni la tv! Sa-ti fie de bine masa!

#1638 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 April 2020 - 03:15 PM

E peste oceanic, rar...nici nu stiu daca s-o pescui in Marea Neagra. Mai degraba as spune ca vine din import. E plätica oceanica, Mino. Inrudita, oarecum cu calcanul si limba de mare.

Sta mereu pe-o parte, cum ar veni, traieste in bancuri de nisip si sta pe fundul marii/oceanului - ma intreb daca are doar un ochi.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1639 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 24 April 2020 - 10:01 PM

Tagliatelle (făcute de mine) cu fructe de mare
Imagine atasata: monthly_04_2020/post-2240-0-73511200-1587758496.jpg


Și caracatiță și creveți la tigaie
Imagine atasata: monthly_04_2020/post-2240-0-48734400-1587758486.jpg

#1640 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,434
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 April 2020 - 07:04 PM

Vezi postareaCarmella, la 29 April 2020 - 06:44 PM, a spus:

La începutul "carierei" mele de bucătăreasă, acum vreo 30 de ani, inventasem pentru macrou o rețetă cu sos de roșii și muștar, era o nebunie! Se găsea numai congelat, dar era bun. În pungă pergament, așa îl făceam, vă mai amintiți? Dacă găseam și lămîie era deja un lux. Mă dădeam mare și filetam macroul, nu prea se practica chestia asta. Îmi place mult carnea lui, e fermă, fibroasă și gustoasă. Acum e vremea scrumbiei, dar n-am de unde să iau :toothy9;

Carmela adica il fierbeai in sos de rosii si mustar si feliute de lamiie?

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi