Ce retete de peste ati gatit azi?
#1721
Postat 16 July 2020 - 08:40 PM
Alea 5 le-am mancat azi, binenteles nu mai erau crocante, dar cu putintica maioneza asa au mers de minune inainte de pranz, sa ne deschida apetitul.
#1722
Postat 19 July 2020 - 08:43 PM

Guvid tăvălit prin mălai, prăjit și mâncat cu mujdei

#1724
Postat 21 July 2020 - 10:54 AM


Spaghettata de mare vongole, calamari si "bottarga di mugine"- icrele de chefal sarate si uscate asa intregi in sacul lor.Le gasiti asa in praf ca la mine in poza sau feliat subtire cu mandolina ca pe trufe.In general se serveste crud asa, eu am dizolvat o lingura de praf si in supa de peste adaugata peste spaghetti si saltata ulterior pe foc.
#1725
Postat 21 July 2020 - 12:43 PM
Imagini atasate
#1727
Postat 24 July 2020 - 01:54 PM
Adriana, la 16 July 2020 - 02:04 PM, a spus:

um de n-ai mincat caracatita pina acu?
M-am prins eu care-i treaba, da' mno, din lipsa de ocupatie

Cat despre intrebare, habar n-am, dar sunt gata sa incerc



#1728
Postat 24 July 2020 - 02:07 PM
asa le-ai cumparat?
trebuia sa zic octopus ca sa te prinzi?


#1729
Postat 24 July 2020 - 02:25 PM
Adriana, la 24 July 2020 - 02:07 PM, a spus:
asa le-ai cumparat?
trebuia sa zic octopus ca sa te prinzi?


Nuuu


#1730
Postat 24 July 2020 - 02:29 PM
apoi ai putea sa le pui nitel intr-o tigaie doar cit sa se incalzeasca cu niste rosii micute si alte maslinute
asta ca se le gusti asa cit mai natur
sper sa-ti placa
#1733
Postat 28 July 2020 - 10:21 AM

#1735
Postat 08 August 2020 - 10:17 PM
Rapanele sînt niște melci care trăiesc în Marea Neagră în cochilia aia mare ca un ghioc. Se găsesc în pescării și se pot găti și acasă, dar sînt foarte greu de nimerit, se fac cauciuc imediat dacă nu te pricepi, așa că eu prefer să le mănînc în deplasare, la restaurant sau la cei care se pricep.

Asta e rapana în cochilie.

#1736
Postat 12 September 2020 - 11:26 AM

Aceasta postare a fost editata de mino: 12 September 2020 - 11:29 AM
#1737
Postat 05 October 2020 - 01:53 PM
Inele de calamari, suc lamaie, vin alb, patrunjel, le lasam la aromatizat 30 min.
Ii scurgem si ii "tragem" intr-o tigaie incinsa cu un fir de ulei.Ii lasam 2-3 minute la foc mare, agitand 😄 tigaia mereu.
Ii turnam intr-o tava unsa cu ulei, presaram deasupra pesmet, patrunjel si paine maruntita aromatizata cu ulei si patrunjel.
Coacem in cuptor 5-10 minute.

#1738
Postat 05 October 2020 - 03:57 PM
de obicei le fac in tigaie si gata
o sa-i incerc si eu

#1739
Postat 05 October 2020 - 06:42 PM



#1740
Postat 06 October 2020 - 09:03 AM
Adriana, la 05 October 2020 - 03:57 PM, a spus:
de obicei le fac in tigaie si gata
o sa-i incerc si eu

Daca ai tigaia fara manere de plastic, e mai usor.Gratinarea le da asa un iz de "fritto misto".😁
Lapona Enigel, la 05 October 2020 - 06:42 PM, a spus:


Pai eu le-am pus pe amandoua, cum am scris.Dar painea aia aromatizata tostata deasupra e top.🤗🤗