Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#1761 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 22 February 2021 - 02:48 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 22 February 2021 - 10:02 AM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 22 February 2021 - 12:24 AM, a spus:

De vreo doua luni visez si eu ca mananc sushi/sashimi, dar e printre putinele mancaruri care imi sunt interzise deocamdata :P. Am facut o singura data si am zis ca never-ever again, nu ma pricep la facut, doar la mancat :( .

Stiu ca si in primele trimestre din sarcina se interzice, dar nu cunosc explicatia medicala, in afara de faptul ca pot provoca alergii foarte puternice.




Se interzice cam tot ce e carne/oua sa se manance negatit din cauza ca pot transmite tot felul de chestii mai putin placute. Nici carnea de vaca facuta medium nu e ok....

#1762 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 27 February 2021 - 05:54 PM

nici o masă fără pește 🐟

Imagine atasata: monthly_02_2021/post-1215-0-09775500-1614441076.jpg

#1763 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,364
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 27 February 2021 - 07:26 PM

Vezi postareaDexter, la 27 February 2021 - 05:54 PM, a spus:

nici o masă fără pește 🐟

Atasament IMG_6387.JPG


Si cartofii aia arata bine, dar pestii :unsure: ... I-as rontai cat ai zice "peste" =)) !
PS. si tu esti din generatia care a apucat sa vada reclamele alea misto :D ?

#1764 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 28 February 2021 - 12:00 AM

tin minte niște panouri mari cu pește oceanic, undeva in drum spre gara de nord Imagine postata

#1765 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 March 2021 - 04:32 AM

chirashi sushi sau sushi imprastiat - orezul e dedesubt, pestele deasupra, e cremos pentru ca l-am marinat cu ponzu soy sauce, mirin, wasabi si un pic de maioneza japoneza

icrele sunt rusești, c-așa e-n viață 🎣

Imagine atasata: monthly_03_2021/post-1215-0-99503300-1615083924.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2021/post-1215-0-22897800-1615083936.jpg

#1766 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 March 2021 - 11:52 AM

Vezi postareaDexter, la 07 March 2021 - 04:32 AM, a spus:

chirashi sushi sau sushi imprastiat - orezul e dedesubt, pestele deasupra, e cremos pentru ca l-am marinat cu ponzu soy sauce, mirin, wasabi si un pic de maioneza japoneza

icrele sunt rusești, c-așa e-n viață 🎣

Atasament IMG_6399.JPG

Atasament IMG_6400.JPG


Deci aici imi miroase a conspiratie geo-politica de la o posta! Agent! Secret! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1767 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 March 2021 - 01:17 PM

Eu am refacut crevetii astia cica "argentinieni" pe care ii cumpar de la Esselunga congelati, au doar ultima parte a cozii in rest sint curatati inclusiv de intestin, scumpi dar comozi si buni
sora mea adusese kaiser (sunca afumata) taiat feliute si i-am infasurat pe creveti in ele si bagati in microunde crisp 10 minute
am decis sa-i fac tirziu asa ca folosindu-i de congelati au lasat un pic de apa
dar sint extrem de buni
Imagine atasata: monthly_03_2021/post-4-0-43958300-1615115808.jpg

#1768 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 March 2021 - 12:39 PM

Calamari taiati rondele, lasati la marinat 10 minute in ulei extravirgin amestecat cu suc de lamaie, usturoi taiat bucati, sare si piper, apoi scosi si dati prin pesmet amestecat cu patrunjel tocat si paprika dolce.
Se pun pe o tava cu hartie de copt si se dau la cuptor la 200 de grade cam 15 minute chiar si 20 depinde de cuptor.
Creeaza dependenta.

Imagine atasata: monthly_03_2021/post-13-0-98811300-1616582257.jpeg

Imagine atasata: monthly_03_2021/post-13-0-75796800-1616582294.jpeg

Imagine atasata: monthly_03_2021/post-13-0-19127200-1616582324.jpeg

#1769 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 March 2021 - 12:45 PM

Gratar de creveti si calamari

Imagine atasata: monthly_03_2021/post-13-0-01481700-1616582456.jpeg

Imagine atasata: monthly_03_2021/post-13-0-38790800-1616582482.jpeg

Peste la cuptor cu cartofi si cappere

Imagine atasata: monthly_03_2021/post-13-0-65093000-1616582546.jpeg

Caracatita fiarta

Imagine atasata: monthly_03_2021/post-13-0-49581500-1616582625.jpeg

Creveti la cuptor

Imagine atasata: monthly_03_2021/post-13-0-03241800-1616582675.jpeg

#1770 Userul este online   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 25 March 2021 - 01:00 PM

Vezi postareaany_annette, la 24 March 2021 - 12:45 PM, a spus:

Gratar de creveti si calamari
Peste la cuptor cu cartofi si cappere
Caracatita fiarta
Creveti la cuptor

Chemati ambulanta, am lesinat!

#1771 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 25 March 2021 - 01:04 PM

Aoualeu ce greseala sa intru aici !!!!!
Arata toate belea

#1772 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 March 2021 - 01:31 PM

Peste la cuptor cu cartofi, masline, cappere si peste fript

Imagine atasata: monthly_03_2021/post-13-0-95300200-1616844474.jpeg

Imagine atasata: monthly_03_2021/post-13-0-98081200-1616844572.jpeg

#1773 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 28 March 2021 - 03:11 AM

any welcome back Imagine postata ce-s peștii mici, trigle? cred ca am gasit un Rambo local, de doua ori pe saptamina aduce peste proaspat de prin oceanele lumii

azi stridii, sunt 3 feluri diferite (mer blue, sassy malpeque, eye on the bay - sper a le fi nimerit numele, ca le maninc in premiera) - toate de pe coasta de est a Canadei

PS nu am reusit sa le desfac cu mașinaria dedicata asa ca le-am pus intr-o tigaie (fara nimic) si le-am incalzit pina s-au desfacut singure. Caldura nu a ajuns la animaluri, au fost super. daca pațiți ca mine, știti solutia

Imagine atasata: monthly_03_2021/post-1215-0-43889600-1616893875.jpg

#1774 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 March 2021 - 12:57 PM

Multumesc D’ex, bine te-am regasit!
Da, aia mici sunt triglie. Aici le zice “mezze triglie” pt ca nu sunt nici mari nici mici.
Pestele in schimb e Prajo (dentice).

Vai cat de faine sunt stridiile. Despre ce masinarie e birba? Cutit din ala special pt stridii? Iti trebuie si manusa.

#1775 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 28 March 2021 - 05:15 PM

da, cutitul special, am si manusa dar nu am reusit decit sa ciobesc carapacea, nu s-au deschis neam. trebuie sa mai exersez

#1776 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 March 2021 - 11:28 PM

am reusit sa mergem toamna asta si noi la restaurantul in care am incredere pentru chestiile astea si le-am comandat plateau royal tinerilor (Marco si nepotul) ca sa ii invatam sa aprecieze si am degustat si eu cu ei si am ramas uimita de faptul ca exista atitea feluri de stridii si chiar au gust diferit, cele din restaurantul asta care ne place vin doar din Normandia
din pacate acum aici restaurantele sint inchise si e mult prea departe ca sa aiba sens sa comandam acasa :)

#1777 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 March 2021 - 12:07 AM

de curiozitate, cit costa stridiile la voi? pe astia am dat cam 80 de euro centi bucata (cei mai mic pret pe care l-am gasit aici)

#1778 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 March 2021 - 12:18 AM

0,80€ bucata?

la restaurantu de care ziceam asa:
Ostriche concave Gillardeau
Ostriche concave Tsarskaya, la perla degli Zar
Ostriche piatte di Bélon

3 euro bucata
pentru aducere acasa iau pe toata comanda 1€/km

la supermarket nu stiu ca n-am luat niciodata si nici n-as lua ca nu e o chestie la care sa ma pricep si sa am incredere

#1779 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 March 2021 - 12:25 AM

da bucata, de la pescarie. la supermarketul korean, in care am incredere, este cel putin 1.25 euro bucata iar la restaurant este cam 15 euro jumate de duzina, acum depinde si de care fel, pot fi mult mai scumpi

#1780 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 08 April 2021 - 09:59 PM

Am mai pescărit și eu cu poze.

Dorada în crustă de sare cu legume (broccoli, conopidă, morcovi) în wok + niște roșioare trase și ele rapid în puțin ulei de măsline, tot în același wok, nespălat după legume, parțial de lene, parțial că le dă un gust mai bun :)

Imagine atasata: monthly_04_2021/post-233-0-33878200-1617911673.jpeg

Ton proaspăt la grătar tot cu legume.

Imagine atasata: monthly_04_2021/post-233-0-24703300-1617911716.jpeg

Și o salată cu spanac, niște roșioare, ceapă roșie, ton din conservă, busuioc, oregano, lămîie, oțet balsamic și ulei de măsline.

Imagine atasata: monthly_04_2021/post-233-0-69196500-1617911925.jpeg

Am auzit că a apărut scrumbia, așa că sîmbătă mă prezint prin piețe pe la pescării.

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi