Forum Culinar: cumparaturi pt BB - Forum Culinar

Salt la continut

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

cumparaturi pt BB

#321 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 01 August 2010 - 06:52 AM

al meu are 13 kile jumate carutul si e greu sa stiti. f greu il manevram. nu mi-am dat seama ca o sa fiu mai mult eu sa-l pun in masina si sa-l scot, lui i s-a parut usor.

#322 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 01 August 2010 - 07:43 AM

Io n-am de gand sa-i dau nimic de colici , ceaiuri eventual , daca o fi nevoie...Cred ca m-ar bate moasha sa ma prinda cu medicamente :rolleyes:. Aici se merge mai mult pe natural. Iar medicamentele care vin din SUA , UK....nu-mi inspira incredere. In UK se vinde ADVIL la Aldi !!!!

Moasa mea a zis ca si-a luat nush ce lampa ( cu utrarosii...sau cu ceva unde , oricum) si trec ranile instant , n-are rost sa ne masam cu nimic.

Am vazut ca este si aici Garmastan....

Daniella , nu te lua dupa ce spun unii si altzii , ia-te dupa doctor. ( Moasa voi nu avetzi ,nu? ). Si intreaba un pediatru bun de colici si alte chestii...

#323 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 01 August 2010 - 07:50 AM

Apropos de carutz , la ce trebe 3 in 1 ? De ce e important ca Maxi-Cosi sa stea pe rotzi? Oricum nu e bine sa tzii copilul mult in el, cica sa-l folosesti doar in caz de nevoie...

Mi-a scapat mie ceva`?

#324 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 August 2010 - 08:18 AM

Vezi postareasissi, la 01 August 2010 - 06:47 AM, a spus:

Vezi ca margelutele alea se pot desuruba, au chestiile alea ascunse tot in margele, tre sa te uiti cu atentie fii atenta.
Cu infacolul, daca la bebeu prietenei tale si-a facut efectul, e posibil ca la bebele tau sa isi faca efectul sab simplex sau altceva, lasa momnetan astea de colici ca poate nici nu o sa ai nevoie.
Cu garmastanul si cu orice crema de dat pe sini ai grija cum masezi ca potate provoca contractii
Carutul ala chicco care il am eu cintareste in jur de 11 kile fara copchil :rolleyes: da tu daca zici ca ai portbagaj la masina clasic, s-ar putea sa nu iti incapa, tati face bine ca se gindeste la masina mare.Cind te hotarasti sa cumperi carut sa il probezi sa vezi daca intra in portbagaj.

merciiii Sissi
da aiavut dreptate cu margelele, au surubel in interiorul a doua margelute

cu sab simplex exista posibilitatea sa ai dreptate, insa stiu ca si mie mi-a dat medicul gastro-enterolog sab simplex acum cativa ani si nu a avut nici un efect, la mine doar carbunele natural functioneaza (eu sufar si acum de colici :help: )

nu incape caruciorul in portbagaj clasiiiicccc??? :tongue3:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#325 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 August 2010 - 08:23 AM

da, Garmastanul este nemtesc si scrie in prospect ca poate fi folosit din luna a 8-a pt a pregati mamelonul pt alaptare fara dureri, adica ar trebui sa-l inmoaie sa reziste la rontaiala si sa nu se intareasca cand vrei sa-i dai sa suga.

Nu avem moasa, imediat dupa nastere copilul este luat in primire de neonatolog care ii face tot ce trebuie si toate testele. Cu neonatologul discuti de atunci ce e de copil si eventual cu un pediatru. Nu am auzit pe nimeni sa mearga sa vb inainte cu cei doi medici.

#326 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 August 2010 - 08:29 AM

3 in 1 au recomandat oamenii pe aici, pentru ca faza new born iti trebuie landou si dupa 7-8 luni ar trebui sa cumperi altul gen carucior sport, de cand sta copilasul in fundulet. Apoi scaun de masina iti trebuie oricum. Daca faci achizitia treptat a celor 3 te costa si mai mult si ramai cu mai multe chestii de care nu mai ai nevoie dupa (Asa cadrul e mereu la fel). Mai e si cum spunea Vaxile ca arata in reclama la 3 in 1: de obicei bebelusul adoarme in masina, iar cu cosuletul il poti lua cu tot cu cos si il poti pune direct in carucior.

Eu nu zic ca e musai, citeam de la parintii cu experienta avantaje si dezavantaje ale diferitelor carucioare, eu chiar nu stiu ce sa cumpar, ca sa nu-mi iau tzeapa, avand in vedere ca e printre cele mai costisitoare cumparaturi si pe care o folosesti cel mai mult, trebuie sa fie practic, usor de folosit, sanatos-comod pt bebe! Intreb tocmai ca nu stiu :rolleyes:

#327 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 01 August 2010 - 08:32 AM

Vezi postareaDaniella, la 01 August 2010 - 08:23 AM, a spus:

da, Garmastanul este nemtesc si scrie in prospect ca poate fi folosit din luna a 8-a pt a pregati mamelonul pt alaptare fara dureri, adica ar trebui sa-l inmoaie sa reziste la rontaiala si sa nu se intareasca cand vrei sa-i dai sa suga.

Nu avem moasa, imediat dupa nastere copilul este luat in primire de neonatolog care ii face tot ce trebuie si toate testele. Cu neonatologul discuti de atunci ce e de copil si eventual cu un pediatru. Nu am auzit pe nimeni sa mearga sa vb inainte cu cei doi medici.

Am zis asta presupunand ca nu avetzi moasa. Eu o intreb pe a mea toate cele...

acum recent am intrebat-o de lampa d-aia de incalzit copilul la schimbat...Voi ce parere avetzi? Trebuie? Moasa spune ca la un copil nascut in august nu e nevoie.
Cumnata mea , cu BB nascut in octombrie m-a pus sa o cumpar. Acum am asa:
  • una bucata lampa
  • 2 pareri diferite
  • un barbat care nu vrea sa o monteze :rolleyes:

#328 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 01 August 2010 - 08:34 AM

Vezi postareaDaniella, la 01 August 2010 - 08:29 AM, a spus:

3 in 1 au recomandat oamenii pe aici, pentru ca faza new born iti trebuie landou si dupa 7-8 luni ar trebui sa cumperi altul gen carucior sport, de cand sta copilasul in fundulet. Apoi scaun de masina iti trebuie oricum. Daca faci achizitia treptat a celor 3 te costa si mai mult si ramai cu mai multe chestii de care nu mai ai nevoie dupa (Asa cadrul e mereu la fel). Mai e si cum spunea Vaxile ca arata in reclama la 3 in 1: de obicei bebelusul adoarme in masina, iar cu cosuletul il poti lua cu tot cu cos si il poti pune direct in carucior.

Eu nu zic ca e musai, citeam de la parintii cu experienta avantaje si dezavantaje ale diferitelor carucioare, eu chiar nu stiu ce sa cumpar, ca sa nu-mi iau tzeapa, avand in vedere ca e printre cele mai costisitoare cumparaturi si pe care o folosesti cel mai mult, trebuie sa fie practic, usor de folosit, sanatos-comod pt bebe! Intreb tocmai ca nu stiu :rolleyes:

Al meu e 2 in 1 , dar Maxi-Cosi nu cred sa se fixeze pe el. Adica are si landou , se face si sport..
Oricum , cum am mai zis , in Maxi-Cosi nu-i bine sa-l lasi uitat , ii strici spatele. La noi asta spune orice medic. De asta s-a inventat cosuletzul ala pt casa de tzi-am pus poze.

#329 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 August 2010 - 09:02 AM

:tongue3: fiind la primul copil, nu as vrea sa imi umplu casa de lucruri inutile
spre ex pompa si biberoane, tetine, suzete nu voi cumpara inainte, ca poate nu am nevoie (daca alaptezi exculsiv la san si inca de la inceput este foarte probabil sa nu ai nevoie). Mai e si varianta sa nu-i placa lui bebe un anumit tip de tetina sau de biberon si apoi trebuie sa incerci sa le schimbi...

ma cuprinde o groaza si o frustraresa sa ma duc la cumparaturi. Nu ma pricep, ca asa e la primul bb si mi-e tare greu sa iau decizii, plus e o oferta asa de variata si atata reclama la chestii inutile.
Mi-e groaza sa cumpar hainute prea multe/mici/mari, biberoane prea multe si nepotrivite si o gramada de scule pe criterii gresite: carucior dupa ce-l folosesc de 3 ori si dau 700 euro pe el sa-mi para rau ca l-am luat pe ala si nu pe altul ... :rolleyes:

cu maxi cosul ala nu siu ce e, eu zic de scaun de masina, in care sta bebe la drum oricat de lung) in masina si din masina daca doarme il iei cu tot cu cosul si-l pui in carucior

intrebarea e merita 3 in 1 in final sau e mai bine sa le iei pe fiecare separat, chiar daca te duce mai mult.

Uite darkul zice ca e greu, Sissi zice ca e usor si bun, Vaxile zicea tot ca e greu .... =))
Oricum ce m-am tot googalit ieri am vazut ca fiecare cu greutatea si performantele sale ...

Hai ca plec oleak in recunoastere. Nu cred ca iau nimic ca nu sunt lamurita cu multe inca ..., doar ma orientez si vin la raport ... :help:

#330 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 August 2010 - 09:30 AM

Geany, suportul ala care ai tu si se pune in cadita, se poate folosi de la 0, sau doar dupa 3 luni?

#331 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 01 August 2010 - 11:13 AM

Vezi postareasimonaro29, la 01 August 2010 - 07:43 AM, a spus:

Io n-am de gand sa-i dau nimic de colici , ceaiuri eventual , daca o fi nevoie...Cred ca m-ar bate moasha sa ma prinda cu medicamente :D. Aici se merge mai mult pe natural. Iar medicamentele care vin din SUA , UK....nu-mi inspira incredere. In UK se vinde ADVIL la Aldi !!!!

Daniella , nu te lua dupa ce spun unii si altzii , ia-te dupa doctor. ( Moasa voi nu avetzi ,nu? ). Si intreaba un pediatru bun de colici si alte chestii...

Simona, din pacate in Ro pana si medicii recomanda chestii care aici nu s-ar da.Eu am experienta asta.S-a recomandat de catre pediatru(nu-mi mai aduc aminte numele medicamentului) un medicament care era interzis aici .Si din pacate multi parinti la primul copil merg pe "mana" pediatrului si-si indoapa copilul cu toate medicamentele.

Vezi postareaDaniella, la 01 August 2010 - 08:29 AM, a spus:

Eu nu zic ca e musai, citeam de la parintii cu experienta avantaje si dezavantaje ale diferitelor carucioare, eu chiar nu stiu ce sa cumpar, ca sa nu-mi iau tzeapa, avand in vedere ca e printre cele mai costisitoare cumparaturi si pe care o folosesti cel mai mult, trebuie sa fie practic, usor de folosit, sanatos-comod pt bebe! Intreb tocmai ca nu stiu :unsure:

Tu trebuie sa te duci in magazin si sa "probezi".Eu am stat 2 ore sa aleg un carucior.Eram si eu si al meu zapaciti rau de tot ca nu reuseam sa nehotaram si nu era pentru noi, cand o sa ne vina randul o sa fie prapad:)

Vezi postareasimonaro29, la 01 August 2010 - 08:34 AM, a spus:

Al meu e 2 in 1 , dar Maxi-Cosi nu cred sa se fixeze pe el. Adica are si landou , se face si sport..
Oricum , cum am mai zis , in Maxi-Cosi nu-i bine sa-l lasi uitat , ii strici spatele. La noi asta spune orice medic. De asta s-a inventat cosuletzul ala pt casa de tzi-am pus poze.

Poate sa fie si 2 in 1, ideea cu 3-ul era ca aveai scaunelul de masina pana pe la 4-5 luni.Si nu e chiar asa de nasol sa lasi copilul in MAxi Cosi.Nepoatele mele stateau si cate 2-3 ore in el, una are 8 alta 4 ani si sa vezi ce frumoase si zvelte sunt.

Vezi postareaDaniella, la 01 August 2010 - 09:02 AM, a spus:

:lol: fiind la primul copil, nu as vrea sa imi umplu casa de lucruri inutile
spre ex pompa si biberoane, tetine, suzete nu voi cumpara inainte, ca poate nu am nevoie (daca alaptezi exculsiv la san si inca de la inceput este foarte probabil sa nu ai nevoie). Mai e si varianta sa nu-i placa lui bebe un anumit tip de tetina sau de biberon si apoi trebuie sa incerci sa le schimbi...

ma cuprinde o groaza si o frustraresa sa ma duc la cumparaturi. Nu ma pricep, ca asa e la primul bb si mi-e tare greu sa iau decizii, plus e o oferta asa de variata si atata reclama la chestii inutile.
Mi-e groaza sa cumpar hainute prea multe/mici/mari, biberoane prea multe si nepotrivite si o gramada de scule pe criterii gresite: carucior dupa ce-l folosesc de 3 ori si dau 700 euro pe el sa-mi para rau ca l-am luat pe ala si nu pe altul ... :lovestory:

cu maxi cosul ala nu siu ce e, eu zic de scaun de masina, in care sta bebe la drum oricat de lung) in masina si din masina daca doarme il iei cu tot cu cosul si-l pui in carucior

intrebarea e merita 3 in 1 in final sau e mai bine sa le iei pe fiecare separat, chiar daca te duce mai mult.

Uite darkul zice ca e greu, Sissi zice ca e usor si bun, Vaxile zicea tot ca e greu .... :P
Oricum ce m-am tot googalit ieri am vazut ca fiecare cu greutatea si performantele sale ...

Hai ca plec oleak in recunoastere. Nu cred ca iau nimic ca nu sunt lamurita cu multe inca ..., doar ma orientez si vin la raport ... :P

Daniela, totul pleaca si de la cat de fortoasa esti sa zicem asa.Apoi tb sa vezi daca iti intra in porbagaj, fiinca in momentul in care il strangi vei avea nevie de spatiu, este odata scheletul apoi landoul(la inceput) daca mai ai si ceva cumparaturi cam greu.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#332 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 01 August 2010 - 11:38 AM

Ioana , nu-i vb de frumoase si zvelte , si la 8 ani nu potzi sa-tzi dai seama....hernia de disc se face mai tarziu....

#333 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 August 2010 - 04:09 PM

La colici ajuta ceaiul de Fenchel,punga de aia de cauciuc cu apa calda la burtica,sau burta goala pe burta goala :drool: ,baita calda.Denise mai facea cîte o colica nasoala seara si am primit ceva picaturi pe baza de plante.Din astea îi puneam cîteodata în sticla cu lapte înainte de somnul de noapte.Dar peste zi,cel mai bine functiona asa:Eu sau Dan ne întindeam pe pat,canapea,fotoliu..etc,ridicam bluza Denisei si o puneam cu burtica ei pe burtile noastre goale.Liniste deplina! :(
Numai na,ca nu puteam sta toata ziua asa, mai puneam apa calda în Wärmflasche la burtica :(

Imagine postata

În general ,colici fac mai mult bbii care nu au tzîtza,ci sticla.
Laptele agitat iar nu e bun,ca e plin de besici de aer,ceeace provoaca colici.E bine ca dupa ce scuturati laptele sa-l lasati sa se odihneasca,sa iese aerul.Nu uitati sa-l puneti putin în sus cu capul pe umar pîna rîgîie.În acest timp mîngîiati bb pe spate si daca aveti noroc nu doar rîgîie bine,ci trage si un pîrtzulica.Asta e important pentru bb cu lapte la sticla.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#334 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 02 August 2010 - 08:54 AM

Daniella abia astept sa vad ce carut o sa iei, fa cum a zis ioana, mergi , probeaza vezi de intra in portbagaj si apoi hotariti ce luati.
Eu am dat pe carutul chicco o groaza de bani da uite ca il folosesc si la al doilea copil si e in stare foarte buna si dupa ce nu il mai folosesc il pot da mai departe.
Nici aici dr nu da la orice stranut medicamente, mai ales antibiotice,se recomanda sa ai in casa paracetamol pt febra si kochsalzwasser(nu stiu exact ce e in romaneste poate ma ajuta fetele de DE)cind am intrebat pediatru ce pompita sa folosesc pt muci mi-a zis ca in primele luni sa nu folosesc nici-o pompita ci sa ii pun in fiecare nara cite o picatura 2 de kochsalzwasser daca are nasul infundat.Mucoasa nazala a bebelusilor e foarte sensibila, l-am ascultat si nu am avut probleme.Pt colici, v-am zis mi-a dat globuli de musetel si ulei de masat burtica, numa ca noi nu am avut asa mari probleme, ceiul a iesit din discutie ca pina la 6 luni nu a acceptat altceva in afara de lapte, eu in schimb am baut in perioada alaptari ceai de Fenchel.

#335 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 02 August 2010 - 09:26 AM

E solutzie salina , cel putzin eu asa-i zic.

Fenchel-ul nu stiu ce e in Rom , in franceza e Fenouil. Ceaiul se face din semintze , nu din bulb si arata ca niste semintze de chimen.

Mie chiar imi place la gust. E bun si pt digestie :floare:

#336 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 02 August 2010 - 09:48 AM

Fenicul parca ii zice in romana.
Apropos de lampa, eu pe dennis l-am nascut la sf lui iunie si in spital cind il schimbam tot timpul dadeam drumul la lampa aia, dupa ce ne-am externat a fost vreo 2 saptamini de frig si ploi si a trebuit sa folosim lampa, eu o am ,daca o sa fie nevoie o folosesc.

#337 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 02 August 2010 - 10:16 AM

Noi n-am montat-o inca , o sa o pun in dulap si in cazul in care trebuie , dam repede gauri :floare:

La noi acum e frig si ploaie si temperatura in casa nu scade sub 21 de grade.

#338 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 02 August 2010 - 12:17 PM

Vezi postareasimonaro29, la 01 August 2010 - 11:38 AM, a spus:

Ioana , nu-i vb de frumoase si zvelte , si la 8 ani nu potzi sa-tzi dai seama....hernia de disc se face mai tarziu....

eh, hernia o poti face si de la altceva.Plus ca daca stai sa te gandesti putin, pozitia copilului in Maxi cosi aduce putin cu cea din burtica, iar 2-3 ore nu mi se pare deloc mult,plus ca " te poate vedea" pe cand in cos vede jucarelele.Dar nah, parerile sunt impartite.In De se spune una, in It alta, in Ro iara altceva.Acum fiecare face cum crede el de cuviinta. :floare:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#339 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 August 2010 - 03:49 PM

Maya merci mult de sfaturi. Auzisem de burta lui tati, dar nu stiam exact procedura: burta goala pe burta goala si ca merge si la mami.
De unde se cumpara punga aia de colici?

#340 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 August 2010 - 03:56 PM

eu sunt total impotriva antibioticelor si in general a medicamentelor, decat daca sunt din plante sau naturiste ceva. Eu nu iau antibiotice si nici analgezice, cu exceptia foarte rar a paracetamolului sinus, sau ceva remedii de la plafar ceva pe baza de plante sau homeopat.

insa sunt asa de speriata, toata lumea a inceput sa ne spuna acum sa ne mai odihnm cat putem ca ne asteapta o perioada ... vai de lume ... cu 14-15 treziri pe noapte, ziua nu-i timp sa mergi nici la wc ... extenuare psihica si fizica, incat am zis sa ascult care e cel mai bun remediu pt colici (Ca mi s-a prezentat tabloul sub forma ca celelalte care se recomanda in Romania nu au nici un efect) si de asemenea pt durerile de dinti. Acum dupa cum gandim noi (io cu tati) pozitiv si ne incurajam, bebelusha noastra o sa fie cuminte, ca nici in timpul sarcinii draga de ea nu ne-a necajit cu nimic, ci numai bucurie si fericire ne-a adus! Chiar e o perioada foarte fericita in viata noastra :)

Arata acest topic

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic