Forum Culinar: cumparaturi pt BB - Forum Culinar

Salt la continut

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

cumparaturi pt BB

#361 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 August 2010 - 03:04 PM

[quote name='Pisoi' date='03 August 2010 - 02:58 PM' timestamp='1280840333' post='51667']
[quote name='Daniella' date='03 August 2010 - 01:26 PM' timestamp='1280838362' post='51659']

Rotile sunt maricele si sunt din cele care se umfla. In 1 an si 10 luni de cand il avem le-am umflat doar odata.

Ai inteles gresit, am luat carucior cu:
- cosulet pentru masina (plus iso-fix)
- cosulet (sau nu stiu cum sa-i zic...) pentru copil putin mai maricel, l-am pus in el de pe la 8 luni si tot in el o tinem si acum si merge pana pe la 4 ani.
[/quote]

landou? sau sta in fund ?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#362 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 August 2010 - 03:09 PM

[quote name='sissi' date='02 August 2010 - 07:36 PM' timestamp='1280770598' post='51536']
[quote name='Daniella' date='02 August 2010 - 05:29 PM' timestamp='1280762971' post='51512']

3.Baby phone (Philips Avent/Chicco)ia Philips
4.Termometru (Philips Avent/Chicco) Mia- spus o prietena care lucreaza ca si asistenta in Italia la neonatologie ca ei nu folosesc termomentele de ureche/frunte pentru ca nu sunt deloc exacte :) Barba-su, tot asistent a zis: daca il pui bine este exact, totul e sa il bagi bine in urechiusa cit e bebe e bine sa ii iei temperatura rectal, aici asa recomanda
5.biberoane, tetine, suzete si peria de curatat biberoane (Avent, sticla sau BPA 0% ).
6.pompa san (Philips Avent/Chicco)am eu pompa chicco ,nu o recomand, nu e chiar asa de buna
7.sterilizator (Philips Avent/Chicco)eu am chicco cu aburi, sunt multumita de el
8. sutiene pt alaptat si paduri (Jolidon sau Triumf)paduri pt suntiene eu am folosit si o sa folosesc chicco
[/quote]

Sissi, merci mult! o sa incerc sa merg pe recomandarile tale, fiind produse testate.

Auziti, in primele 10 zile dupa ce vin din spital cu bebelina o fi musai pompa de san?
febra aia a laptelui am sanse mai mari sa vina la spital in primele 3 zile de la nastere, sau acasa ? La inceput se produce mai mult lapte decat poate bebeul sa suga si tebuie golit sanul? sau o folositi doar daca plecati de acasa fara copil pentru a-i lasa o masa... ?

#363 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 03 August 2010 - 03:25 PM

Eu cit am stat in spital cu dennis am folosit pompa electrica ca sa vina laptele si v-am zis a venit la 4 zile de la nastere, mie moasa mi-a recomandat sa las dusul cu apa calda pe sini cind sunt prea plini ,eu nu am facut febra laptelui, am folosit si pompa Chicco, da nu tragea calumea, oricum conteaza foarte mult ca bebele sa apuce sfircul corect, dennis avea forta si simteam calumea cind tragea.
Noi am iesit cu dennis din primele zile, nu am stat in casa, bine atunci stateam la curte si fiind cald il tineam toata ziua in landou in curte, nu am avut probleme.Daca bebe papa bine nu mai e nevoie sa golesti sinul.
Landou nu este pina la 4 ani.

#364 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 03 August 2010 - 04:01 PM

[quote name='Daniella' date='03 August 2010 - 02:04 PM' timestamp='1280840668' post='51669']
[quote name='Pisoi' date='03 August 2010 - 02:58 PM' timestamp='1280840333' post='51667']
[quote name='Daniella' date='03 August 2010 - 01:26 PM' timestamp='1280838362' post='51659']

Rotile sunt maricele si sunt din cele care se umfla. In 1 an si 10 luni de cand il avem le-am umflat doar odata.

- cosulet (sau nu stiu cum sa-i zic...) pentru copil putin mai maricel, l-am pus in el de pe la 8 luni si tot in el o tinem si acum si merge pana pe la 4 ani.
[/quote]

[/quote]

Sta in fund sau se poate inclina spre spate ca sa doarma. Doarme f bine in el.

#365 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 August 2010 - 06:48 PM

[quote name='Pisoi' date='03 August 2010 - 04:01 PM' timestamp='1280844115' post='51699']
[quote name='Daniella' date='03 August 2010 - 02:04 PM' timestamp='1280840668' post='51669']

[/quote]

[/quote]

Sta in fund sau se poate inclina spre spate ca sa doarma. Doarme f bine in el.
[/quote]

se poate inclina, dar nu se lasa la orizontala pentru bebe 0 luni
pai si pana la 8 luni ai avut alt carucior, nu?

#366 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 August 2010 - 06:52 PM

Vezi postareasissi, la 03 August 2010 - 03:25 PM, a spus:

Eu cit am stat in spital cu dennis am folosit pompa electrica ca sa vina laptele si v-am zis a venit la 4 zile de la nastere, mie moasa mi-a recomandat sa las dusul cu apa calda pe sini cind sunt prea plini ,eu nu am facut febra laptelui, am folosit si pompa Chicco, da nu tragea calumea, oricum conteaza foarte mult ca bebele sa apuce sfircul corect, dennis avea forta si simteam calumea cind tragea.
Noi am iesit cu dennis din primele zile, nu am stat in casa, bine atunci stateam la curte si fiind cald il tineam toata ziua in landou in curte, nu am avut probleme.Daca bebe papa bine nu mai e nevoie sa golesti sinul.
Landou nu este pina la 4 ani.

Landou stiu e pana la max 7-8 luni, dar eu nu vreau landou ci carucior sport care sa se lase si la orizontala cand e bebe nou nascut.
Si noi stam la curte si o sa scoatem bebelusha in curte, ma gandeam ca nu neaparat plecam in primele 10 zile la plimbari cu bebe. Dar ... da, nu stiu in ce scoatem bebele sa doarma in curte daca nu avem nici carut, nici cos, nici landou :pupic: Sa ma mai gandesc .... :pupic:
deci sa inteleg ca tie pompa nu ti-a folosit :D pai e mai bine oricum sa astept iesirea din spital, sa vad daca imi trebuie sau nu pompa asta ...

#367 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 03 August 2010 - 10:18 PM

Daniela in linkurile puse de mine ai sa vezi carucioarele acelea care au asa zisul landou
uite mai dau odata un exemplu
http://www.elektrone...behoerpaket.htm
fata de cele cu landou din plastic(desi mie astea imi plac)
http://www.kinderwag...elsystem-europe
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#368 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 10:06 AM

Vezi postareaDaniella, la 03 August 2010 - 06:48 PM, a spus:

se poate inclina, dar nu se lasa la orizontala pentru bebe 0 luni
pai si pana la 8 luni ai avut alt carucior, nu?

Asa e, nu se lasa la orizontala.
Pana la 8 luni am avut acelasi suport de carucior, doar ca am folosit la el cosul de maxi-cosi.

Carutul asta avea si un al treilea cos (landou?), care era pentru nou nascuti, era drept-drept, dar noi nu l-am cumparat din prima si pana la urma nu l-am mai luat deloc pentru ca ne-am descurcat foarte bine cu cosul maxi-cozi pana pe la 8 luni.

#369 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 10:08 PM

Pisoi, acum am priceput: lamurita bustean!
Multi parinti imi spun ca landoul nu e util decat de 3-4 ori ... prima luna si e si mare si greu de manevrat!

#370 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 10:15 PM

si acum vestea cea buna pentru mine: tanaaaam! Am primit, adica tati, de la alt prieten de-al lui tot dr (Asta e stomatolog dragul de el) suport cu cadita si masa de infasat. Si un carusel cu luminite si zdranganele. iupiii!

a pomenit ca ne mai da si landoul ... (fiu-su' are 1 an si 7 luni)

deci am taiat cadita + masa de infasat de pe lista
azi am cuparat protectiile de pat si o paturica de bbc
pt restu de cumapraturi mai astept sa-mi vina mobila fetitei, ca nu am unde le pune

si tebuie sa mai adaug:
18. sistem de muzica pentru bebelusha (+ multa muzica slow, ambientala si clasica)
19. un robot bun care sa-mi faca sucul de legume si fructe pentru bebelusha. Aveti sugestii? cand trecem la diversificare cum produceti suc de morcov si suc de mar? :)

#371 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 10:17 PM

si domn dr a zis ca cel mai util e sa luam caruciorul sport care se lasa la orizontala si scaunul de masina bun, cu sistem izofix si pt 0-3 ani
cu maxi cosi a zis ca nu-i de acord pentru coloana si plamani :)
deci si azi ramane cum am stabilit mai ieri-alalteieri

o sa-l intrebam cu caruciorul si pe celalalt dr orelistul ce parere are ... si vineri poate imi cer audienta la neonatolog ... :)

#372 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 August 2010 - 09:06 AM

Vezi postareaDaniella, la 04 August 2010 - 10:15 PM, a spus:

19. un robot bun care sa-mi faca sucul de legume si fructe pentru bebelusha. Aveti sugestii? cand trecem la diversificare cum produceti suc de morcov si suc de mar? :unsure:

pentru suc trebuie storcator de fructe
Imagine postata
l-am cumparat si eu cind eram insarcinata, in 14 ani l-oi fi folosit de vreo 10 ori :hungry:
una dintre multele achizitii inutile

#373 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 10:49 AM

Adriana :hungry:

Daniela, eu nu am avut storcator de fructe si nici nu i-am simtit lipsa. imagineaza-ti ca la inceput daca bea o lingurita-doua. dar asta e dupa 4-6 luni, cand incepi tu diversificarea. Mai e pana atunci. Eu la inceput am dat morcovul sau marul pe razatoare si am stors in pumn sau chiar in castron, ca se lasa zeama imediat. Aia putina care iti trebe. Ce sa faci cu ditamai cantitatea? Doar le vrei proaspete, nu? Multe sucuri nu i-am dat oricum. Mai tarziu am inceput sa fac smoothies, adica bagam la blender banana, zeama de portocala (stoarsa in mana sau la chestia aia de stors citrice), mango, iaurt si eventual zeca zmeura sau capsuni, dar nu neaparat. A baut din asta de a rupt! Cum ziceam, eu nu am obisnuit-o cu sucuri si nici acum nu bea decat naturale sau smoothies.

#374 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 05 August 2010 - 12:48 PM

Si eu am tot vrut sa-mi iau apoi....nu am mai luat. M agandeam sa iau pt noi.
Pt BB cred ca-i inutil .

Si eu storc portocalele cu chestia aia de mana , am una de plastic , albastra :lol: , apoi o arunc in masina de spalat. Storcatorul trebuie demontat...etc...vreme pierduta.

Mie-mi place sucul de porticala cu pulpa ,asa cum iese la storcatorul de mana. cand sunt bucatzile prea mari , le bag in blender =)).
Pt cea mica o sa-l strecor.

#375 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 05 August 2010 - 01:54 PM

ieri ma pun sa desfac maxi-cosi si sa-l spal. Ok. Se uita al meu pe el , si face o desoperire:
Asta se poate fixa pe Fahrgestell !!!( rotzi d-alea ca la carutz , suport , nush cum ii zicetzi voi)
Eu zic, sec: N-avem , l-am cumparat fara !
El: pai , si nu potzi sa cautzi unul?

#376 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 04:40 PM

Vezi postareaPisoi, la 05 August 2010 - 10:49 AM, a spus:

Adriana =))

Daniela, eu nu am avut storcator de fructe si nici nu i-am simtit lipsa. imagineaza-ti ca la inceput daca bea o lingurita-doua. dar asta e dupa 4-6 luni, cand incepi tu diversificarea. Mai e pana atunci. Eu la inceput am dat morcovul sau marul pe razatoare si am stors in pumn sau chiar in castron, ca se lasa zeama imediat. Aia putina care iti trebe. Ce sa faci cu ditamai cantitatea? Doar le vrei proaspete, nu? Multe sucuri nu i-am dat oricum. Mai tarziu am inceput sa fac smoothies, adica bagam la blender banana, zeama de portocala (stoarsa in mana sau la chestia aia de stors citrice), mango, iaurt si eventual zeca zmeura sau capsuni, dar nu neaparat. A baut din asta de a rupt! Cum ziceam, eu nu am obisnuit-o cu sucuri si nici acum nu bea decat naturale sau smoothies.

cum ce fac cu ditqamai cantitatea? o beau eu :P Eu imi doream de asta de multa multa vremeeeee
eu sunt inebunita sa beau sucuri fresh

pt citrice am, Braun il tin in bucatarie si in fiec dim din 2 greph sau 3-4 portocale beau o sonda mare. il recomand tuturor, il dau in jet de apa imediat dupa (nu las sa se intareasca sucul pe el ca apoi trebuie sa il speli cu burete). Am incercat si alte marci nu m-au multumit. Acesta e o minune, il folosesc zilnic din 2000, bine acum 2 ani cand m-am mutat de la mama i l-am lasat ei pe cel vechi si am luat mie modelul nou, dar tot aceeasi firma. Sucul iese cu multa, putina sau fara pulpa Simona, are un reglaj pentru cata pulpa sa lase sa treaca. Nu
se compara cu ala de mana, intr-o jumatate de minut ai o sonda plina de fresh, nu tb decat sa tai portocala in doua si sa apesi. Si prietenele cu case noimereu am luat acest cadou, care mie imi face numai bine. Secretul e sa-l tii in bucatarie pe blatul de lucru sub priza si sa-l folosesti zilnnic. Nimic nu se compara cu un fresh praspat de greph/porto/mandarine dimineata, pentru mine ... . Nu-mi trebuie lapte, cereale, biscuiti, merende ... doar suculetul meu. Mi-l face iubi si mi-l aduce la patutz in fiecare dimineata. Acum cum nu e sezon si sunt scumpe nu prea iau... dar dimineata sunt mofturici si lipsita de energie fara suculetz.

Nu stiu eu tot vad la teleshopping din cand in cand ...era un storcator de iti facea marul cu totul morcovul intreg ... tot am vrut sa iau, dar nu m-am indurat nici nu stiu daca era bun, nu am luat nimic de pe teleshopping si nu stiu daca sa am incredere ... . Desi nu era chiar foarte scump cam 170 euri, dar fiind doar storcator ... este scump, pentru ca in banii astia poti lua un robot ce face de toate.

Adriana de ce nu-l folosesti? ce nu iti place la el? e complicat spalatul si demontatul? da fructul intreg cu coaja, seminte si codita, sau tb sa stai sa cureti?

#377 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 04:40 PM

Simo, de ce trebuie strecurat sucul pt cea mica?

#378 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 04:44 PM

am fost anuntata de dr stomatolog ca ne da si scaunul de masina tot chicco, trebuie sa mergem la chicco si sa luam suportul care sa mearga si la landou si la acest cos, sau iau direct caruciorul sport cu suport care sa mearga si la landoul si la cosul capatate ....

si ne mai da tarc si premergator :P =)) =)) (nu le aveam pe lista ... dar sa fie primite!) =))

#379 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 04:57 PM

Daniela, felicitari pentru cadouri - mare lucru! :P

Iar de storcator ce sa zic, daca tu ti musai sa bei o gramada de sucuri din astea, cumpara-l, de ce nu. Eu ziceam ca doar pentru bebe nu se merita si cred ca asta ziceau si fetele mai sus.

#380 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 August 2010 - 05:04 PM

Vezi postareaPisoi, la 05 August 2010 - 04:57 PM, a spus:

Daniela, felicitari pentru cadouri - mare lucru! :P

Iar de storcator ce sa zic, daca tu ti musai sa bei o gramada de sucuri din astea, cumpara-l, de ce nu. Eu ziceam ca doar pentru bebe nu se merita si cred ca asta ziceau si fetele mai sus.

daca lui bebelina nu-i trebuie ... ma mai gandesc iarasi ... cativa ani ... Hmmmm. cand e bebel la inceputul diversificarii ok, nu-i trebuie, dar nici mai tarziu un suc plin de vitamine nu-i bun la copii?

Arata acest topic

• 30 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic