Forum Culinar: EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+ - Forum Culinar

Salt la continut

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+

#241 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 September 2010 - 09:25 PM

mai mesajul si ieri seara, dar cand sa dau send s-a pierdut, pentru ca imi picase netul.

Deci reiau:
Pisoi, nu ma supar orice ai spune, ca d-aia e forum sa zica fiecare ce parere are si sa ne impartasim experientele, iar experientele cu siguranta nu-s la fel, cum oamenii nu sunt doi la fel, nu gandesc, nu simt si nu actioneaza la la fel. Insa contradictia de idei aduce progresul, chiar si aici.
Eu fiind la primul copil, va spun ce m-au invatat in maternitate:
1. Schimbat pampers (am luat pampers optimum care) inainte de fiecare masa. Fie spalat cu apa si sapun lichid de bb, fie sters cu servetele umede (am luat pampers sensitive) si dat cu crema, cu oxid de zinc, de protectie pentru fundulet ce previne iritatiile de la scutec, sau altfel spus nu lasa sa adere pipi si kk si sa se produca eritemul fesier. Nu dau cu crema pentru dermatita atopica sau pentru fundulet iritat. Aceasta crema (la alegerea parintilor, cu exceptia Johnson si Dalin – care au spus ferm sa le evitam deoarece formula romaneasca provoaca alergii foarte pacatoase) se foloseste generos doar pe zona inghinala (nu la pasa) si pictat bine pe fundulet. La pasa se poate pune o picatura de ulei care scoate afara eventualele impuritati (crema sau kk). Treaba asta ne-a mers foarte bine pana vineria trecuta cand am vrut sa schimb Nivea ca mi se parea prea consistenta si greu de intins si nici ca mai iesea de pe piele. In schimb Sudocremul, Sanosanul si Mustela sunt fluide si se topesc aproape integral in pampers pana la urmatorul schimbat, Nivea nu se topea ramanea copilul tot pictat. De atunci se descuameaza pielea in scutec, nu cred ca avem eritem. Insa eu ma inflamez din orice, pentru ca nu am experienta. Poate chestia cu descuamarea in pampers a intervenit de cateva zile, de cand nu o mai schimb inainte de fiecare masa deoarece mananca mai des pe parcursul zilei (uneori la 1/2h, 1h, 1si 1/2h, 2h) si ar insemna sa o curat de 15 ori pe zi. La schimbat urlam. Oricum azi a mai disparut descuamarea de unde era ultimele doua zile (zona pasa) si e descuamat unde sta crema pe pliul de sub abdomen si parca si un pic pe piciorus unde vine in contact cu pampersul.
2. Baita trebuie facuta zilnic de la nastere. Baita se face cu apa la 37 grade si cu produse cosmetice delicate pentru bebelusi (ori sampon si sapun lichid, ori 2 in 1 si pentru par si corp), la fel la alegerea parintilor. Dupa baita copilul se unge si se face un masaj cu ulei de masaj vara si cu crema hidratanta pentru bebelusi in restul sezoanelor. Uleiul/crema se folosesc, dupa cum ne-au explicat de la neonato, deoarece bebelusul sta in lichid pana la nastere si apoi nu ii e usor pielii sa se adapteze imediat la contactul cu aerul si de aceea se usuca, se descuameaza, mananca etc. Deci uleiul/crema e de ajutor sa se protejeze (si pentru adulti se recomanda sa ne protejam pielea de frig/soare/praf/poluare cu creme, cu atat mai mult pielea sensibila a bebelusului). Cu baita nu stam bine deocamdata, asa ca nu mai lungesc povestea.
3. Bontul ombilical se ingrijeste curatand de 2-3 ori pe zi cu o compresa steriala inmuiata in alcool sanitar 70grade si apoi se pudreaza cu Baneocin. Dupa ce a cazut bucatica necrozata de cordon ombilical a ramas un ochisor care supureaza un lichid maroniu, care se transforma in coji. Se continua ingrijirea in acelasi fel (curatarea cu alcool/betadina-alternativ-, urmata de pudrarea cu baneocin) pana cand se inchide perfect bontul ombilical. Buricelul nu este la fel si nu ramane dupa ce cade la fel la toti copii, tot la fel cum nu-s la adulti doua burice la fel. La unii dupa ce cade cordonul ramane buricul cu pielea roz, curata si inchis; la altii (cum e cazul nostru) pielea ramane umeda si exista inca supurare de lichid, in al doilea caz se continua inrijirea pana la inchiderea perfecta. Baita trebuie facuta zilnic de la nastere indiferent daca a cazut sau nu cordonul ombilical.
4. La nasuc, doar cand e infundat, folosim doar ser fiziologic
5. La ochisori, de asemenea, folosim pentru curatare doar ser fiziologic de la exterior spre interior, cu cumpresa sterila diferita pt fiecare ochisor.

Asa ne-au spus in maternitate, asa am facut … in mare.

Cum puneti taratele la baie? Ce cantitate/cum? Nu e vorba de pungulita de tarate de la plafar?

Vaxile, nu m-am exprimat corect: nu vomita, regurgiteaza cate un pic de laptic, cand o ragai sau dupa aceea, sau chiar cand doarme.
Ne-a trecut si rana (pielea era crapata imediat sub pasa).
Ne-a trecut si spuzeala de pe gat.

Tati a invatat-o sa o legene azi :rolleyes: A tacut si a adormit ca un miel!
Deja m.ati invatat sa fac prostii: plange sa fie luata in brate! Cum o luam in brate tace! Deci nu o doare nimic, altfel ar plangesi in brate, asa-i???! :pupic: poftim educatie!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#242 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 September 2010 - 09:26 PM

Multumesc tuturor pentru sfaturi :pupic: ! Nici nu stiti ce bine e sa va am colea :rolleyes:

#243 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 21 September 2010 - 04:08 AM

Vezi postareaDaniella, la 20 September 2010 - 09:25 PM, a spus:

Vaxile, nu m-am exprimat corect: nu vomita, regurgiteaza cate un pic de laptic, cand o ragai sau dupa aceea, sau chiar cand doarme.
Ne-a trecut si rana (pielea era crapata imediat sub pasa).
Ne-a trecut si spuzeala de pe gat.

Tac-su a invatat-o sa o legene azi :rolleyes: A tacut si a adormit ca un miel!
Deja m.ati invatat sa fac prostii: plange sa fie luata in brate! Cum o luam in brate tace! :pupic:

pi spune asa, mai! regurgiteaza ca totz copiii. asta e cit se poate de normal. si daca mai face ceva iritatie de la caldura, e pepsi. "a vomita" e ceva grav, sa stii. febra si voma la copii is semn de goto doctor.

da, nu te teme. e lipicioasa acum. tre' sa intelegi ca nu e in stare sa se joace, nu stie sa mearga, nu prea poate sa faca nimic. asa ca-i e cam frica si simte nevoia de protectie. cind incepe sa se mai inzdraveneasca se dezlipeste de tine, incet-incet.
Lasati dolarii sa vina la mine!

#244 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 September 2010 - 04:12 AM

Vezi postareaAdriana, la 20 September 2010 - 10:07 AM, a spus:

Pai la asta ma refeream si eu, daca cumva cineva ii face lui ceea ce el iti face tie, din moment ce pina acum nu facea asa ceva.
Normal ca n-o sa-l intrebi direct, il intrebi ce face X cum se joaca, daca el da cu palma in Y, si tot asa, pe ocolite.
Dar, repet, e foarte important sa vorbesti cu educatoarele, daca ai noroc.

le-am luat pi gajici la intrebari. cica da, is unii care imping si musca, dar ca ele incearca sa descurajeze ... etcetc. ieri fiimiu avea o muscatura pe mina. poate ar trebui sa-l invat notiuni elementare de box? :rolleyes:

btw, aseara cind il gidilam (ceea ce-l face sa rida cu o gura cit o shura) am aruncat o privire in gura la musiu. well, sus are o masea jumate!! :pupic: cind au aparut, numa' mniezau stie, ca vineri sigur nu erau acolo. ma rog, daca-i ies maselele nici macar nu ma pot supara pe el ca e nervos.

#245 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,432
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 September 2010 - 07:32 AM

Vezi postareaCalugaru, la 21 September 2010 - 04:12 AM, a spus:

sa-l invat notiuni elementare de box? :pupic:

Of course, doar sa-i zici ca sunt nu pentru a ataca ci pentru a se apara =))

daca-i ies maselele nici macar nu ma pot supara pe el ca e nervos.

pai vezi ca o explicatie exista :rolleyes:

#246 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 September 2010 - 09:25 AM

Vezi postareaAdriana, la 21 September 2010 - 07:32 AM, a spus:

sa-l invat notiuni elementare de box? :wacko:

Of course, doar sa-i zici ca sunt nu pentru a ataca ci pentru a se apara =))

daca-i ies maselele nici macar nu ma pot supara pe el ca e nervos.

pai vezi ca o explicatie exista :thumleft:

explicatia e partiala, totusi. cred ca astia micii se si bumbacesc la greu. ok, pai sa-l invete tata sa dea cu pumnu', atunci ...

#247 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 21 September 2010 - 09:38 AM

Apropos de vomitat , a mea a vomitat de 3 ori , mama zice c-o regurgitat , io as zice c-o fost mai mult.....moasa zice ca-i normal , medicul zice ca daca nu e des ( a fost o data la 2-3 zile) n-are nimic...io ce sa mai zic??????

Io de spalat o spal in fiecare zi ( aproape . ca ieri , de exemplu , n-am apucat) cu o manusa de baie pe masa de infasat in ordinea asta: intai fatza , apoi dupa urechi , apoi capul, gatul , pe piept , sub bratz ( ca inca se mai duce pielea , spate, manutze , funduletz si piciorutze. Apoi o dau cu ulei de masline. D-ala extra. Nu fiert si racit ca cica asa isi pierde proprietatzile. Asa cum e , din sticla , incalzit in maini.Baie i-am facut o singura data si mai facem joia asta , ca cica s-a inchis buricul. Cam o data la saptamana cica tre' facuta scafandru :wacko: , sau cel mai des la 3-4 zile , nu zilnic.
Cu crema am dat-o intr-o singura zi ca a avut un punctuletz rosu pe o buca. In rest , are curuletzul alb ,manca-l-ar mama :thumleft:

#248 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 21 September 2010 - 09:55 AM

Daniella , aici nu trebuie sa ii faci baie bebelusului in fiecare zi, pe timp de vara si canicula da , da asa nu si cit mai putine cosmetice, de multe ori dr recomanda ca in primele saptamini din viata sa faci baie numa cu apa fara schampoane sau altceva,apoi dat cu o crema sau ulei.
Pt ochisori , pediatru plus hebammele din spital mi-au zis sa ii pun o picatura de lapte de la titi face foarte bine .
Eu am facut baie la amindoi baietii cind inca nu aveau buricele cazute si nu au patit nik, la dennis ia cazut buricul la vreo 4zile ,la patrick ia cazut buricul la 3 zile, eram cu el in spital, aici nu a zis nimeni de curatat buricul cu alcool, numa pudra si atit.Eu pe patrick il ung cu ulei numa dupa baita si baita ii fac la 2zile maxim 3.
Si patrick mai regurgiteaza,nu multsi nu in jet da el maninca lacom si foarte des asa ca stomacelul lui nu are timp sa digere ce a papat la masa anterioara.

#249 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 September 2010 - 11:10 AM

Vezi postareasimonaro29, la 21 September 2010 - 09:38 AM, a spus:

Apropos de vomitat , a mea a vomitat de 3 ori , mama zice c-o regurgitat , io as zice c-o fost mai mult.....moasa zice ca-i normal , medicul zice ca daca nu e des ( a fost o data la 2-3 zile) n-are nimic...io ce sa mai zic??????

Io de spalat o spal in fiecare zi ( aproape . ca ieri , de exemplu , n-am apucat) cu o manusa de baie pe masa de infasat in ordinea asta: intai fatza , apoi dupa urechi , apoi capul, gatul , pe piept , sub bratz ( ca inca se mai duce pielea , spate, manutze , funduletz si piciorutze. Apoi o dau cu ulei de masline. D-ala extra. Nu fiert si racit ca cica asa isi pierde proprietatzile. Asa cum e , din sticla , incalzit in maini.Baie i-am facut o singura data si mai facem joia asta , ca cica s-a inchis buricul. Cam o data la saptamana cica tre' facuta scafandru :wacko: , sau cel mai des la 3-4 zile , nu zilnic.
Cu crema am dat-o intr-o singura zi ca a avut un punctuletz rosu pe o buca. In rest , are curuletzul alb ,manca-l-ar mama :thumleft:

De vomitat in jet (adica un pic mai mult decat regurgitatul) am facut-o si noi odata la 3-4 zile si se intampla cand nu a papat de mult si papa lacoma. Am mentionat la medic a zis ca nu-i problema cat nu e des.
Ieri am scos-o in parc cam dezbracata (fara caciula, geaca si pulover cum erau ceilalti copii). Azi noapte pe la 6 jum dimi dadea semne de mucea si parca si tusea un pic (probabil din cauza ca nu putea respira). I-am pus ser in nasuc, am pus.o la san si apoi am bagat-o intre noi sub plapumioara, acum vad ca-i bine.

Azi am chemat-o pe mama sa-i faca baie ea vreo 3 zile la rand pana vad eu ca fata nu mai plange sa-mi fac mai mult curaj.

#250 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 September 2010 - 11:15 AM

Vezi postareasissi, la 21 September 2010 - 09:55 AM, a spus:

Daniella , aici nu trebuie sa ii faci baie bebelusului in fiecare zi, pe timp de vara si canicula da , da asa nu si cit mai putine cosmetice, de multe ori dr recomanda ca in primele saptamini din viata sa faci baie numa cu apa fara schampoane sau altceva,apoi dat cu o crema sau ulei.
Pt ochisori , pediatru plus hebammele din spital mi-au zis sa ii pun o picatura de lapte de la titi face foarte bine .
Eu am facut baie la amindoi baietii cind inca nu aveau buricele cazute si nu au patit nik, la dennis ia cazut buricul la vreo 4zile ,la patrick ia cazut buricul la 3 zile, eram cu el in spital, aici nu a zis nimeni de curatat buricul cu alcool, numa pudra si atit.Eu pe patrick il ung cu ulei numa dupa baita si baita ii fac la 2zile maxim 3.
Si patrick mai regurgiteaza,nu multsi nu in jet da el maninca lacom si foarte des asa ca stomacelul lui nu are timp sa digere ce a papat la masa anterioara.

Pai concluzia nu doar alta tara alt obicei, dar si alt medic alt obicei, sau chiar la acelasi medic de la an la an se schimba recomandarile pe masura ce se mai documenteaza. Fiecare normal face ce-i recomanda pediatrul in care are incredere si modifica doar cand nu merge bine copilului eventual, tot la sfatul pediatrei. Altfel, fiecare zice in alt fel.

Eu am mare incredere in neonatoloaga cu care s.a nascut ea, o sasoaica mai la 55 ani sau peste: era atat de sigura, copilul nu plangea in mana ei, imi dadea siguranta si confort si mie si copilei, probabil datorita faptului ca e tot timpul cu bebitzi nou nascuti in maini (unii inainte de termen altii cu probleme, sau bebitzi normali), dar si pentru ca e o persoana buna si se vede ca face meseria din pasiune. Pacat ca nu face consultatii de pediatrie si nu pot abuza de ea din pacate :thumleft:

#251 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 September 2010 - 11:52 AM

Azi am chemat-o pe mama sa-i faca baie ea vreo 3 zile la rand pana vad eu ca fata nu mai plange sa-mi fac mai mult curaj.
[/quote]
Draga Daniela iti zic doar din experienta proprie,si ce cred eu, ca nu-s expert,dar daca plange rau la baita(ca sa planga un pic e normal desi unii copii nu plang deloc)inseamna ca o deranjeaza sau a deranjat-o ceva odata,trebuie sa fii atenta la temperatura apei sa nu fie nici fierbinte nici prea calaie,sa-i sustii cu mana stanga,capusorul si cu dreapta sa o speli,sa ai grija sa o lasi sa se acomodeze inatai cu mediul te joci doar putin cu mana in apa sa se obisnuiasca,cu clipocitul apei,o calmezi si abea apoi o speli usor fara sa o deranjezi pe ea prea mult,sa ai grija sa nu-i intre apa in urechi sau in ochi,si vorbesti mereu domol alintand-o,sa ai pregatit totul la indemana dinainte,pe fundul baliutei unde-i faci tu baita sa-i pui un prosopel sau ceva astfel ea sa se simta confortabil,daca a deranjat-o ceva in trecut ceva apa in urechi nasuc sau ochisori,sau apa la temp. necorespunzatoare va mai plange un timp,pana va realiza ca s-au schimbat datele problemei,sa fie si tati prin preajma ca ea il simte... :thumleft:

#252 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 September 2010 - 12:29 PM

Geani ai dreptate :thumleft:
Eu pe Patrick il pun intr-un scutec si il bag in baita cite un pic, prima data cu piciorusele si apoi incet si restul corpului, mina stinga io tin sub cap si sub brat si cu dreapta il spal usurel, nu il tin mai mult de 5 minute la baita, apoi il bag in prosop si il tamponez usor mai ales pe unde are pliuri =)) la gitut , picioruse, dupa ce sa uscat il iau din prosop si il pun pe un scutec pe masa de infasat si ii fac masaj cu ulei incalzit in miini, tot rapid ca plinge, sotul si dennis ma asista.Sotul o sa inceapa de saptamina viitoare sa ii faca baita, pt ca el inca mai are urme de la varsatul de vint si dr din spital ia zis sa nu il puna pe bebe direct pe pielea lui pina nu ii trec bubitele in totalitate.
Daniella ai dreptate in legatura cu doctorii si recomandarile lor :wacko:

#253 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 September 2010 - 01:02 PM

Atzi tot bodoganit voi de galeata mea, dar fata mea n-a zis nici mirrr la baie!!!! Inca face si Plunch-Plunch, se sprijina cu picioarele si sare ca o broasca :thumleft:

#254 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 September 2010 - 01:22 PM

nu plange la baita, ci dupa...
la noi tati o tine (cu 2 maini de axile :thumleft: ) si eu o spal intai pe fata, pe capsor si apoi pe corp.
cat face baita nu zice nici pas

voi o clatiti cu apa curata la sfarsit?

cum o scot din baie incepe sa tremure si pana o usuc cu prosopul, o ung la repezeala cu un pic de ulei, curat buricul, dau cu crema de protectie, pun pampersul ...avem un adevarat concert in timp ce ea tremura de frig si se inroseste de plans :wacko:

#255 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 September 2010 - 01:31 PM

Eu nu il mai caltesc cu alta apa,pt ca ce pun eu in apa de baita nu face spuma.
Daniella poate ca e mai frig , incearca sa incalzesti camera unde ii faci baita, sau ia un radiator de perete il pui deasupra caditei sau maesei de infasat si ii dai drumul cind ii faci baita si masaj pina o imbraci.

#256 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 September 2010 - 01:34 PM

Vezi postareasissi, la 21 September 2010 - 01:31 PM, a spus:

Eu nu il mai caltesc cu alta apa,pt ca ce pun eu in apa de baita nu face spuma.
Daniella poate ca e mai frig , incearca sa incalzesti camera unde ii faci baita, sau ia un radiator de perete il pui deasupra caditei sau maesei de infasat si ii dai drumul cind ii faci baita si masaj pina o imbraci.

cred ca asta e: fata plange de frig
ne-au spus si dr sa facem 3 grade in + in camera de baie si de dupa baie. Dar nu am radiator....sa vad cum pot face. Eventual sa facem noi dus inainte....

#257 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 21 September 2010 - 02:09 PM

inveleste-o repede in 2 prosoape, ca sa nu-i fie frig.

nici eu n-am clatit-o ca n-am pus nimic in apa.

#258 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 21 September 2010 - 02:52 PM

Daniella,poti pune 2 prosoape mari pe calorifer,si o înfasori cald.Sau cum zice Sissi,i-ati radiator de ala ce se pune deasupra...ca si o salamandra :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#259 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 September 2010 - 03:47 PM

mai dar voi ati dat drumul la caldura deja? pe ce calorifer sa pun prosoapele ca-s reci ... :D

si nu stiu ce aeroterma pe perete suspendata, salamandra ziceti, dar precis iar ma faceti de zice tati ca eu intotdeauna caut ceva ce nu exista :D

dar si saptamanile trecute cand erau 28-32 grade fetii mele ii era frig dupa baita... :D
azi prima data ca am tinut-o infofolita, pentru ca daca dimineata dadea semne de mucea dupa plimbarea in frig de ieri ... Prima zi ca a stat invelita, desi in dormitor iar am 27 grade (dogoreste acoperisul) :D

in baie, mai sta geamul deschis, plus gresie, fainta cu siguranta e mai frig
am pus acu termometrul sa vad, insa sigur in loc sa am 3 grade in plus fata de dormitor cred ca am 3 grade in minus.
oare daca e pe inceput de raceala o fi bine sa-i fac baitza azi? sau sa o anunt pe mama sa nu mai vina :D ?

#260 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 21 September 2010 - 04:21 PM

Vezi postareaDaniella, la 21 September 2010 - 03:47 PM, a spus:

mai dar voi ati dat drumul la caldura deja? pe ce calorifer sa pun prosoapele ca-s reci ... :D

Pai dai drumu putin la calorifer,si îl acoperi cu doua prosoape,asa cît sa le încalzeasca...
Nu salamandra mai,eu ziceam în gluma.Sub salamandra se gratineaza/coace/pîrleste/caramelizeaza :D

Uite de asta era vorba,doar ca habar nu am cum se numeste în limba materna :D (Wickeltisch-Heizstrahler)
Nu e un radiator,ci o chestie care "emana" caldura,deci nu ventileaza cu aer cald ca un radiator.
Chestii de genul asta au si în cabinete la dr. .Se folosesc cînd se fac controale la bb sa nu le fie rece.

Costa la 20-25 euro unu,deci nici macar nu-i scump.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12