Forum Culinar: EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+ - Forum Culinar

Salt la continut

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+

#301 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 September 2010 - 03:39 PM

Vezi postareaGeany, la 23 September 2010 - 06:44 AM, a spus:

Si bebe meu a avut aceasi probleme cu pielea si i-am facut baita cu infuzie de musetel,tarate si altele,1ou crud si s-a vindecat tare frumos,dupa baita ii faceam masaj cu uleiut special pt. bebey...
Pt ochisori si nasuc eu am folosit ser fiziologic si apoi cu betisorul pt. urechi curatat,eventual o batistuta curata...

maaaai :) v-am intrebat cum puneti taratele alea? in ce cantitate si cum diect in apa, sau in saculet? mai folositi sapun lichid la baia respectiva?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#302 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 September 2010 - 03:41 PM

Vezi postareasimonaro29, la 23 September 2010 - 08:18 AM, a spus:

eu o dau pe a mea cu ulei de masline si a aproape curata. Dar cu altceva nu o dau... Si pielea aia uscata se dúce la baie , ca se uda bine , se inmoaie, se ia si cu manusa de baie .... si la sters se duce aproape de tot.

abia astept sa termin cremele (peste vreun an cred :) ) si apoi o dau si eu tot cu ulei de masline. Ca asa am intentionat, dar daca pana acu nu ati zis nimic de cosmetice ... =)) am luat si pe naiba :)

#303 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 September 2010 - 03:45 PM

Vezi postareaPisoi, la 23 September 2010 - 08:28 PM, a spus:

Daniel, nu ai revenit sa ne zici daca te-ai lamurit cu colicii sau nu. Poate are colici, i-ai dat ceva pentru colici sa vezi cum evolueaza?

Sunt bucuroasa pentru voi ca esti flezibila cu mancatul ei :)

nu are colici, adica nu cred ca are. Am facut proba cum mi.a spus dr: o apas usor pe burtica si nu zice nik. Dr. a zis ca se retracteaza/chirceste dc o doare. Ori ea de regula nu zicea nik. Cum sa o mai incerc?
Insa ii dau din prima zi de cand am venit acasa infacol, nu la fiecare masa si nu cantitatea aia mare de o pipeta plina, asa un varf de pipeta de 4-5 ori pe zi. Are ea momentele ei de nevricale ... Luata in brate in general tace. Iar daca o ia taica-su si eventual o si leagana sta precum un miel... o vreme ... :rolleyes:

#304 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 September 2010 - 04:06 PM

Vezi postareasimonaro29, la 24 September 2010 - 08:58 AM, a spus:

Daniella , nu esti deloc atenta :) :P :P

Spuneam inaite ca se trezeste de 2 ori noaptea , nush daca am zis orele , era vb de 12-01 , si apoi 05-06. Seara manca pe la 8.00 sau 9.00. Acum smecheria se culca la 7.00 de noapte buna , la 11.00 e sus sau la 12.00 , apoi la 4.00 si apoi la 6.00. Si la 6.00 ( dupa 2 ore) nici nu mananca de treaba.....
Asa ca la 6.00 a primit apa...........sa vezi urlete..........

dar tie nu ti.a zis dr copilei sa ii dai si noaptea la 3 max 4 ore?
nici eu nu-i mai dau, dar dr a zis sa o trezesc, sa nu stea mai mult de 4h nemancata/nebauta.

pai si la 4-5 sapt tu vrei sa nu se mai trezeasca deloc noaptea? :rolleyes: si sa doarma de la 7 seara pana dimi? oooo ... eiii, mai ai nitica rabdare ...
daca e rea de foame ca si a mea ... urla de foameeee mammaaaa

#305 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 September 2010 - 04:26 PM

Vezi postareaDaniella, la 24 September 2010 - 03:39 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 23 September 2010 - 06:44 AM, a spus:

Si bebe meu a avut aceasi probleme cu pielea si i-am facut baita cu infuzie de musetel,tarate si altele,1ou crud si s-a vindecat tare frumos,dupa baita ii faceam masaj cu uleiut special pt. bebey...
Pt ochisori si nasuc eu am folosit ser fiziologic si apoi cu betisorul pt. urechi curatat,eventual o batistuta curata...

maaaai :rolleyes: v-am intrebat cum puneti taratele alea? in ce cantitate si cum diect in apa, sau in saculet? mai folositi sapun lichid la baia respectiva?

In saculet taratele,musetelul in apa ca la ceai, dupaia strecurata,oul crud pus la urma in apa si amestecat bine cu mana(apa devine lesioasa de parca ar avea balsam in ea se simte la mana)eu cu sapun lichid nu l-am spalat ci doar cu sapun solid jonson,si asta doar pe sub gatut,dupa urechi si fundulet,pe cap un strop de samponel de copii fara lacrimi tot jonson cu musetel...

#306 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 September 2010 - 04:37 PM

Daniella, eu nu stiu ce si cum se gaseste in RO. eu aici cumparam niste pachetele ca cele de ceai ( de cca 3x marimea) umplute cu taratze.
n-ai decat sa fierbi intr-o olita o mana te tarate, lasi sa infuzeze si apoi strecori. importanta e "solutia" care iese si e un pic laptoasa.

#307 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 September 2010 - 04:46 PM

Vezi postareasimonaro29, la 24 September 2010 - 09:04 AM, a spus:

Am facut ieri baie si domnisoara a marait. Si stitzi de ce? De cate ori ma simtze nesigura , voia sa maraie. Mi-a aratat moasa exact. A apucat-o tati iute si-a spalat-o el , n-a zis NIK. Am scos-o eu afara , era OK. Cand am inceput capitolul frecatul cu prosopul ( ca mai are piele d-aialalta si moasa INSISTA sa o indepartam cat de bine putem) a inceput sa faca figuri la mine. Moasa era pe scaun si ma urmarea. Am sters-o dar nu a plans , a marait. Apoi a venit moasa sa controleze ce-am facut. Unele locuri le scapasem :rolleyes: , asa ca a sters-o ea. Rezultat: URLETE ! Eu toata m-am perpelit : PLANGE FATA! Moasa zice: Stai linistita , ca te simte ca esti stresata si te educa ea pe tine!!!A luat-o in bratze in prosoape , i-a explicat frumos dar ferm ceva acolo si smecheria asta mica n-a mai plans DELOC!!!!!!!

Asa ca , Daniella , poate ca si a ta o fi din aceeasi stofa , te incearca....mai stii???

pai da, cred k datorita nesigurantei si stresului

#308 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 September 2010 - 04:50 PM

Vezi postareastella, la 24 September 2010 - 04:37 PM, a spus:

Daniella, eu nu stiu ce si cum se gaseste in RO. eu aici cumparam niste pachetele ca cele de ceai ( de cca 3x marimea) umplute cu taratze.
n-ai decat sa fierbi intr-o olita o mana te tarate, lasi sa infuzeze si apoi strecori. importanta e "solutia" care iese si e un pic laptoasa.

ahaaa, deci nu pui tarate in baie direct
ok, ms mult, Stella

#309 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 September 2010 - 04:51 PM

Vezi postareaGeany, la 24 September 2010 - 04:26 PM, a spus:

In saculet taratele,musetelul in apa ca la ceai, dupaia strecurata,oul crud pus la urma in apa si amestecat bine cu mana(apa devine lesioasa de parca ar avea balsam in ea se simte la mana)eu cu sapun lichid nu l-am spalat ci doar cu sapun solid jonson,si asta doar pe sub gatut,dupa urechi si fundulet,pe cap un strop de samponel de copii fara lacrimi tot jonson cu musetel...

multumeeeesc Geany :rolleyes:

#310 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 September 2010 - 04:53 PM

Vezi postareasissi, la 24 September 2010 - 12:03 PM, a spus:

Aseara am patit o nepatita

:rolleyes:

#311 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 September 2010 - 05:03 PM

Are burtica mare de vreo 10 zile de can a luat asa serios in greutate. Azi de la 2 pana acum ,la 6 nu mi-a dormit deloc ... a plans, mi-a impins titi, si in brate urla ... o avea colici ? acu vad ca se retrage cand o ating pe burtik!!!! :rolleyes:

#312 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 September 2010 - 06:57 PM

Vezi postareaDaniella, la 24 September 2010 - 04:53 PM, a spus:

:P

Da' ce patishi fata?!! :) i' di' rau?!! :rolleyes: ...

#313 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 September 2010 - 10:34 PM

In seara asta la baita si dupa la masaj etc fetita a fost un inger. Si dupa baita numaidecat s-a culcat. Nu tu concerte, ... o minune de copil am. Sa vedem la noapte :)

#314 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 September 2010 - 10:35 PM

Vezi postareaGeany, la 24 September 2010 - 06:57 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 24 September 2010 - 04:53 PM, a spus:

:D

Da' ce patishi fata?!! :) i' di' rau?!! :) ...

vezi pe pagina anterioara povestea lui Sissi.
Sissi vroiam sa te intreb paracetamolul a fost supozitor? Daca a fost supozitor nu.i nici o problema cu alaptatul.

#315 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 24 September 2010 - 11:03 PM

Daniella, paracetamolul a fost tableta.
Geani o fost cam di rau si nici acum parca nu-i di ghini, ca desi il pun pe bebe la sin si nu ma mai doare ,am impresia ca sa facut un nodul , o sa vad cum va fi pina luni, daca nu se trage voi merge la dr, eu sper sa treaca.

#316 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 September 2010 - 08:17 AM

Vezi postareasissi, la 24 September 2010 - 11:03 PM, a spus:

Daniella, paracetamolul a fost tableta.
Geani o fost cam di rau si nici acum parca nu-i di ghini, ca desi il pun pe bebe la sin si nu ma mai doare ,am impresia ca sa facut un nodul , o sa vad cum va fi pina luni, daca nu se trage voi merge la dr, eu sper sa treaca.

Sper sa-ti treaca Sissi stiu ce dureros e :) , maseaza usor cu apa calda...o fi mastita?!!...nu cred ca daca ai luat paracetamol a influientat pe bebe,tie oricum ti-a facut bine daca nu ai mai facut frisoane,sa ai grija ca bebe sa suga la fiecare masa din ambii sani,al meu nu prea a mai vrut pe dreptul,si mi-a pierit laptele doar la ala in schimb am alaptat cu stangul pana la 2 ani cand l-am intarcat si bebe ii mergea bine si era dolofanel de numa... :)

#317 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 September 2010 - 11:17 AM

Geani :P ai patit-o si tu? :(
nu ma mai doare si parca sa tras si nodulul ala, oricum pe bebe il pun la ambii sini , da numa cind vrea el, adica ,ziua de ex ii goleste pe amindoi daca ii e foame, da noaptea numa din unul la o masa, adoarme si adorm si eu .
Daniella care e diferenta intre supozitor si tableta la alaptat? pt copii am supozitor de paracetamol, la noi se cheama mexalen, am pt sugari si pt copii ,aaa pt copii am si sirop si tablete efervescente cu vitamina c, astea efervescente am luat in timpul sarcinii cind am fost racita, la recomandarea doctorului.

#318 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 September 2010 - 11:30 AM

Da Sissi am patit-o si eu de mai multe ori in 2 ani,dupa opinia mea tinea de felul in care sugea bebe mai mult sau mai putin dar nu stiu cat de corecta era aceasta supozitie a mea....Fuarte dureros,dar cel mai dureros a fost intarcatul fara doar si poate,asta in afara de nasterea normala fara nici o anestezie :P ...

#319 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 September 2010 - 11:47 AM

Eu pe dennis l-am intarcat la 7luni si 3saptamini, a avut Magenvirus viroza stomacala, nu stiu cum sa ii zic in romaneste si nu a avut voie sa bea lapte citeva zile, numa apa de aia fiarta de la orez si am zis ca e momentul sa il intarc, pt ca si eu aveam probleme cu un sin, dupa ce il alaptam la o ora ma lua o durere groaznica si dura vreo 2 ore si am incercat si cu tablete am fost la dr si nu a stiut ce sa imi zica,cind l-am intarcat am luat tablete pt stoparea laptelui da tot am avut si eu dureri , dupa ce nu am mai avut lapte, de multe ori mi se pata sutienul ,curgea cite o picatura de lichid transparent, doctorita mea a zis ca e normal.

#320 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 September 2010 - 04:30 PM

Eu stiu ca se dau supozitoare analgezice/antiinflamatoare (diclofenac, ketonal, paracetamol) pentru a ameliora durerile de la cezariana dupa nastere, dupa ce ajungi acasa (in spital iti da pe cateter sau pe vena), de-aia am spus ca nu e problema daca e supozitor. La fel stiu ca ai voie supozitor cu glierina pentru constipatie, dar nu ai voie sa iei pe gura nimic in acelasi scop.
Acum oricum a trecut o zi si ceva si bebe e bine, asa-i? Deci nu-ti mai face griji, eventual noteaza-ti data si ora si relatezi pediatra
ei la urmatoarea intalnire.

A propos voi tineti jurnal pentru bebe (caiet de puericultura sau cum s-o chema) in care sa scrieti toate evenimentele notabile (cand il cantariti greutatea, cand i-a cazut buricelul, cand a vomitat in jet, cand zambeste prima oara, cand o sa ii apara primul dintisor, cand o sa se ridice singur in fundulet, cand o sa mearga in picioare, cand o sa spuna primul cuvant etc)?

Ref. la nodulii de la sani: eu am avut si am dureri, tensiune si noduli din prima zi cand laptele a venit cu forta, adica din ziua a 3a de la nastere. Am zilnic unul sau mai multi noduli cand intr-un san cand in altul si se rotesc sunt cand jos, sus, o laterala, alta. Tin dusul cald pe sani de cate ori simt tensiunea prea mare si cel putin dimineata si seara la dus, insist pe sani. La mine curg ... fie cand scanceste bebe, fie cand alaptez curge celalalt san si asa se mai elibereaza tensiunea. Cand e prea mare golesc cu pompa de san. Pana acum am aruncat toata productia, pt ca i l-am incalzit si nu a primit sticla...si nici nu am ajuns la farmacie sa iau pungulite de stocare. Oricum nu golesc dupa fiecare masa cum mi.au spus dr si neonatoloaga pt ca mi se pare dureros (°poate nu stiu sa fac corect) si in plus mi s-a intamplat mereu sa golesc si apoi fata sa se trezeasca imediat ce am terminat si sa nu am lapte sa suga si nici sticla sa nu o primeasca. La 2-3 zile folosesc pompa, uneori doar la un san. Cand ai nodul neaparat dus cald pe sani, pus bebe la sanul respectiv la prima masa si golit sanul cu pompa. La prima intalnire cu dr. relateaza-i.

Arata acest topic

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic