Forum Culinar: EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+ - Forum Culinar

Salt la continut

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+

#381 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 October 2010 - 03:27 PM

Simona, aparatul aerosoli: Ideal pentru tratamentul inflamatiilor cailor respiratorii: rinitelor, faringitelor, bronsitelor, sinuzitelor, racelilor sau alergiilor, aparatul de aerosoli transforma medicametele din forma lichida in vapori. Acestea vor fi usor de inhalat atat de cei mari cat si de cei mici, aparatul fiind dotat cu masca pentru adulti, respectiv pentru copii.
http://www.laica.ro/...asunete-MD6026/

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#382 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 08 October 2010 - 04:16 PM

eu am aflat accidental daca pot sa zic asa ca pe ea o linistea vocea maica'mii
am sunat sa vad cum au ajuns si ea urla la mine in brate, eu nervoasa ca nu dormise nici peste noapte(mama zicea ca ii e dor de ea ;) ) si mi-a zis sa-i pun telefonul la ureche. sa imi pice fata nu alta, ce fel i s-a luminat fata ei si ce asculta la mama.
i-a cantat, a vorbit cu ea pana mi-a adormit(la cat de obosita era nici n-a fost mult)
daca nu vedeam cu ochii mei nu credeam ca se poate, fiind vorba de altcineva decat mama bbului

#383 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 09 October 2010 - 10:54 PM

Dark, si a mea a stat cu buni pana acum o saptamana....si , daca stau sa ma ganndesc , acum cateva zle cand maraia la mine-n brate si am sunat-o pe mama , cand a auzit-o vorbind s-a linistit!!!

Buni ii canta , o legana , n-o lasa sa zica nik , iute o lua in bratze , cand nu manca se ruga de ea , ii tot dadea cu sticla pe buze pana a' mica radea....

N-a plans cand a plecat ca e micutza , dar daca buni mai statea vreo luna , cu sigurantza plangea.

Io-s mai rea :floare: , nu o iau in bratze toata ziua ( o pacalesc , ii schimb locul cand incepe sa planga :tongue3: ) seara nu ma rog de ea sa adoarma , dam drumul la ursuletzi si la muzica si stau cu ea pana se linisteste , ii vb si dupa aia plec. ( Aparatul de la Avent e o minune!!! Aud si casetofonul cu muzica de BB in fundal , dar becurile nu se aprind decat atunci cand fata zice ceva)....daca nu mananca asteapta pana la masa urmatoare....ei , cu buni nu era asa !!!

#384 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 October 2010 - 11:45 PM

am luat si eu aparatul de la Avent si sunt foarte multumita intr-adevar

Mie mi-e greu sa o las sa planga.
Cand are chef se culca si singurica, in patut, dar numai cand are chef si in general ziua, seara se doreste a sta pe carne de om ... deci poftim educatie !

#385 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 10 October 2010 - 10:18 AM

A mea nu plange , Daniella , miauna :) . A vazut si doctorul cum face si a zis ca asta nu-i plans. A plans de putzine ori pana acum. Cand plange mi se rupe sufletul , dar la mieunat nu-i raspund :P

Si tot doctorul mi-a zis sa nu cumva sa o invatz sa adoarma in bratze , oricum si oriunde dar nu in bratze ca asa va ramane!!! ( Are si el 3 copii , doctorul :) )

#386 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 11 October 2010 - 07:09 AM

Vezi postareaDaniella, la 08 October 2010 - 02:59 PM, a spus:

Vezi postareaCalugaru, la 08 October 2010 - 04:57 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 07 October 2010 - 10:31 PM, a spus:

am fost la dr cu printesa azi, ca noaptea iar a horcait
si ne.a spus:
- sa nu folosim batista bebelusului mai mult de 1 data, max 2 pe zi, ca pe masura ce extragi, de aia secreta mai mult
- sa continuam cu serul fiziologic pus de cat mai multe ori pe zi si in cantitate mare (2 ml in fiecare nara, picatura cu picatura)
- sa cumparam un aparat de aerosoli. Am comandat azi unul cu ultrasunete, ajunge in 2-4 zile. Mi-au spus multe mamici ca il folosesc cu succes in perioadele cand sunt raciti si au probleme respiratorii (atat copiii, cat si adultii)
- vase cu apa in camera

Acum ca a plecat buni, Elena doarme in camera ei, Simona?
Cum te descurci fara buni?

hihi, aparatu' cu aerosoli. pe care andrei il numeshte "biz-biz". aici se poate inchiria de la doftur sau cumpara. intrebarea e, cine-tz da doctoriile?

deci ai folosit aparatul cu aerosoli. Pai de-aia am luat cu ultrasuete sa nu faca biz biz. Aici nu se inchiriaza nik, am luat si pompa de san si acu am comandat si ap de aerosoli. Pentru solutii ne-a dat reteta doctorita: ori ser fiziologic simplu, ori daca nu o agita prea tare ser fiziologic cu 1% (dar vad ca toanta asta a sris 1 la mie, care o fi adevarul???) adrenalina :headbang: O sa-i fac eu numai cu ser fiziologic faza 1.
Si ai avut rezultate cu apararatul de aerosoli? sau se sperie andrei de zgomot si nu primeste?
asta cu ultrasunete, nu face zgomot si mi-au spus lumile si dr. ca il accepta usor, dar ca il poti pune si cand doarme copilul

Oricum horcaila a fost mai redusa azi noaptea a dormit program normal.
In schimb am racit eu: rosu si usturime in gat si mi-e frigulet.

am folosit, da. bine, i-a trecut aia si ieri a facut 39 de grade febra (alta buala, desigur) si l-am dus la urgente. pentru ce-a avut el a fost genial. i-a trecut. si l-am mai folosit si pe la 5 luni (ale lui).

de ce sa nu faca bizbiz? bine, moatza ta e mica, posibil sa se sperie. lu' andrei ii plac astea de fac zgomot, gen aspirator. desigur ca vrea sa dea el cu aspiratoru', numa' ca sa stea linga magaoaia care urla. oo, nuu, biz-bizu' de la aparat nu a fost deloc o sperietoare. dimpotriva, dimineata se trezea, mami-sa se ducea sa-l scoata din "pijama" si cum il punea pe podea, prima lui grija era sa vina la taxu' (care incerca sa mai fure 5 min de somn), sa-l apuce de deshtiu' mic de la mina si sa-l traga sa-i faca cu bizbiz. stii cum venea? "tati bizbiz" "tati bizbiz" biiizbiiz".

da' nu se compara, asta e marisor, cind era mic ii era frica si de masina de spalat. desi la aerosoli a stat si la 5 luni.
Lasati dolarii sa vina la mine!

#387 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2010 - 07:12 AM

Vezi postareaDaniella, la 08 October 2010 - 03:05 PM, a spus:

Vaxile la 6 luni cum a fost sa-l muti in camera lui? Usor? sau cu perioada de acomodare ...?
Nu se invatase deja? Mai ales ca de acu era mare, vedea bine, stia locul...

Dark, sunt convinsa ca se obisnuieste copilul cu persoana cu care sta mai tot timpul si apoi dezvatul e greu. Si mai ales daca i se fac si toate poftele printesei ... :headbang:

nu inteleg, pe cine sa "mut" in camera lui? andrei a dormit mereu acolo, de la 3 zile. doar ca-l adormeam cu noi si p-orma il mutam. pe la 5 luni a inceput sa se adoarma singur. mai inainte e hopeless, pentru ca el doarme ba pe-o parte, ba pe burta ... cind era mic nu se putea rasuci cum voia el si nu adormea.

#388 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2010 - 07:19 AM

Vezi postareasimonaro29, la 10 October 2010 - 10:18 AM, a spus:

A mea nu plange , Daniella , miauna :) . A vazut si doctorul cum face si a zis ca asta nu-i plans. A plans de putzine ori pana acum. Cand plange mi se rupe sufletul , dar la mieunat nu-i raspund :P

Si tot doctorul mi-a zis sa nu cumva sa o invatz sa adoarma in bratze , oricum si oriunde dar nu in bratze ca asa va ramane!!! ( Are si el 3 copii , doctorul :) )

da? al meu adormea in brate cind era sugar. uneori si la mine in brate. pe la 6 luni se lungea pe mine si adormea. si in ziua de azi as vrea io sa-mi mai adoarma in brate ... se urca in poala la mine, mai bea lapte, mai maninca, de cele mai multe ori vrea sa ne "luptam", da' ca sa adoarma ... stai p-acilea.

btw, stii cum face noaptea? de ex asta-noapte a trebuit sa-l trezesc din 4 in 4 ore sa-i dau medicamente. ia medicamentele, face "pututzu", il pun in patut, p-orma "nani-nani", "bye" (ne face cu mina, adica mai caratz-va si lasatz-ma dreaq' sa dorm) si se lungeste pe burta. in secunda doi sforaie.

#389 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 October 2010 - 08:44 AM

Vaxile , mie mi-i frica sa o las sa doarma singura , oi fi avand io paranoia...dar ma trezesc noaptea si ma uit la ea si daca doarme prea linistit ma apropii de ea sa-i aud respiratzia!!!!
Sunt bolnava!!!

#390 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 October 2010 - 08:53 AM

Vezi postareasimonaro29, la 11 October 2010 - 08:44 AM, a spus:

Vaxile , mie mi-i frica sa o las sa doarma singura , oi fi avand io paranoia...dar ma trezesc noaptea si ma uit la ea si daca doarme prea linistit ma apropii de ea sa-i aud respiratzia!!!!
Sunt bolnava!!!

Nu esti Simo' multe mamici simt asa la primul copil.... :)

#391 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 11 October 2010 - 09:40 AM

Insanatosire grabinca micutului Andrei, apropos Vaxile, cind vine fratiorul lui Andrei sau a venit deja si nu ne zici nik

#392 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 11 October 2010 - 11:14 AM

Vezi postareaGeany, la 11 October 2010 - 08:53 AM, a spus:

Sunt bolnava!!!

Si la al doilea! :P
io imi tin respiratia ca sa aud respiratia lui cea mai lina, daca nu aud si nu aud, ma ridic si ma apropii :) .

#393 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 11 October 2010 - 11:31 AM

Vezi postareaPisoi, la 11 October 2010 - 11:14 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 11 October 2010 - 08:53 AM, a spus:

Sunt bolnava!!!

Si la al doilea! :)
io imi tin respiratia ca sa aud respiratia lui cea mai lina, daca nu aud si nu aud, ma ridic si ma apropii :P .

:) si eu la fel ,plus ca pun mina pe el
pisoi, sa invatat cati sa doarma singurica?

#394 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2010 - 10:35 PM

Vezi postareasimonaro29, la 07 October 2010 - 08:47 AM, a spus:

uau. creca e greu cu fetele. al meu duarme singur de la 6 luni.

intelesesem ca a dormit la voi in camera si l-ati mutat de la 6 luni in camera domniei sale, dar pricepui acu

#395 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 October 2010 - 04:45 AM

Sunt bolnava!!!

iei un sistem emisie-receptie (io am avent) si-i auzi respiratia. exista si cu camera video, o si vezi. aparatu' e extrem de solid, andrei l-a descoperit de citeva ori, l-a dat pe jos, l-a butonat, etc. n-are nici pa dreaq, asa misto se aude in el cum sforaie ...

#396 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 October 2010 - 04:47 AM

Vezi postareasissi, la 11 October 2010 - 09:40 AM, a spus:

Insanatosire grabinca micutului Andrei, apropos Vaxile, cind vine fratiorul lui Andrei sau a venit deja si nu ne zici nik

sar'na. nu, matei inca nu veni. da' teoretic poa' sa vina pina apuci tu sa citesti ce-am scris io. din pacate, daca vine nici io nici andrei nu putem merge la mami. nu ne da voie in skital. p-orma, asta insamna ca trii zile copilu' ala minca ce-i da taxu. saracu' copil!

#397 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 October 2010 - 04:50 AM

Vezi postareaDaniella, la 11 October 2010 - 10:35 PM, a spus:

intelesesem ca a dormit la voi in camera si l-ati mutat de la 6 luni in camera domniei sale, dar pricepui acu

ar fi fost cam ... greu. andrei se trezea de la orice zgomot. de ex, trebuia sa ma duc in baia 2 ca sa ma spal pe dintz seara. de spalat n-as mai fi putut sa ma spal deloc, ca se aude din orice baie. nunu. lasa sa stea la el. matei, insa, va dormi fro luna la noi. pina se obisnuieste andrei cu el, dupa aia copiii la copii, aimari la aimari.

#398 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 12 October 2010 - 08:29 AM

Vezi postareaCalugaru, la 12 October 2010 - 04:45 AM, a spus:

Sunt bolnava!!!

iei un sistem emisie-receptie (io am avent) si-i auzi respiratia. exista si cu camera video, o si vezi. aparatu' e extrem de solid, andrei l-a descoperit de citeva ori, l-a dat pe jos, l-a butonat, etc. n-are nici pa dreaq, asa misto se aude in el cum sforaie ...

si io am d-ala....( dar fara video) dar tot dorm cu ea :D...

De ce nu te lasa la spital???

Pe a mea adurut-o burtica aseara , la inceput n-am stiut ce are , tot plangea la ursuletzi pana i-am luat jos....s-a mai linistit , n-a mai vrut la ea in pat , am dus-o jos si acolo a inceput sa se chirceasca........a durat mai mult de o ora. De fapt , fata n-a dormit de la 14.00 la 19.00...........

#399 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 13 October 2010 - 01:00 PM

Vezi postareasissi, la 11 October 2010 - 11:31 AM, a spus:

Sissi, nici noua nu ne vine a crede, dar adoarme singura inclusiv seara. Munca de lamurire a fost la prima incercare cand a adormit abia dupa doua ore, a doua zi la pranz a adormit in juma de ora, apoi mai repede. Acuma deja nu mai plange decat rar si putin. Il tot cheama pe tati si-i cere apa, suc si apoi sa-i stearga nasu' - cand ii mai dau lacrimile ii curge nasu :) . Ne-a fost tare mila de ea, dar s-a acomodat incredibil de rapid. Promisiunea a fost ca venim si noi langa ea imediat cum terminam 'treaba'. Si asa am facut, ori eu ori sotul ne-am dus in pat langa ea dupa ce a adormit. Si ea se trezeste si vede, asa i-am castigat increderea. :( Si tot asa regula e ca ea sta in pat si ne cheama daca are nevoie de ceva, rice ar fi. Si ea ne cheama. Intr-o zi am plusat si i-am zis si seara ca e timpul de culcare si sa mearga in dormitor si nu a comentat nimic. :( Ne-am uitat unu' la altu' uimiti ai am zis OK, sa-i dam inainte. Si a mers, a dormit singura.

Seara o punem sa povesteasca la bunici pe skype cum face ea inainte sa adoarma singura. Si povesteste: 'apa!apa!', apoi 'suc!suc!', apoi 'tati, mucu!'. Ne spargem de ras cu totii. E foarte simpatica. Numai la wc nu vrea sa fac, zice 'nu, in pemp! copiii fac in pemp.'. Na, ce sa-i mai zici? :(

Vezi postareasimonaro29, la 12 October 2010 - 08:29 AM, a spus:

Pe a mea adurut-o burtica aseara , la inceput n-am stiut ce are , tot plangea la ursuletzi pana i-am luat jos....s-a mai linistit , n-a mai vrut la ea in pat , am dus-o jos si acolo a inceput sa se chirceasca........a durat mai mult de o ora. De fapt , fata n-a dormit de la 14.00 la 19.00...........

Chircitul e simptom de colici.

Si Christian are colici, cu doua zile inainte m-a tinut in priza toata dupamasa si o parte din noapte si am zis ca e cazul sa iau masuri. Am intrebat la grupul de alaptat si am aflat de la o tipa ca s-ar putea sa fie de la alimentatia mea abundenta in lactate. Mi-a spus sa incerc sa renunt la lactate, singura acceptata fiind branza de capra, si sa vad cum merge. de ieri dimineata n-am mai consumat lactate si deja bebe s-a simtit mai bine, dar tot m-a tinut in priza toata dupamasa, iar toata noaptea a dormit cu mine ca in patut nu statea deloc linistit.

Am mai inteles ca colicii astia ar trece dupa ce bebele trece de pragul de 5 kg. Bebele meu are 4.300 kg , ia in jur de un sfert de kg pe saptamana, asta inseamna ca in trei saptamani scap si eu :( . Dupamasa am impresia ca se hraneste non-stop, abia apus ca fac cate ceva in fragmente de cate 5-10 minute... e cam frustrant, dar incerc sa privesc partea plina a paharului, perioada asta trece, e f frumoasa, bebe e un minunat, e pufos si cald si frumos si ma topesc de dragul lui, in fiecare zi se schimba cate ceva la el, asa ca incerc sa profit de timpul mult petrecut cu el admirandu-l :( .

#400 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 October 2010 - 01:14 PM

Vezi postareaPisoi, la 13 October 2010 - 01:00 PM, a spus:

Vezi postareasissi, la 11 October 2010 - 11:31 AM, a spus:

Sissi, nici noua nu ne vine a crede, dar adoarme singura inclusiv seara. Munca de lamurire a fost la prima incercare cand a adormit abia dupa doua ore, a doua zi la pranz a adormit in juma de ora, apoi mai repede. Acuma deja nu mai plange decat rar si putin. Il tot cheama pe tati si-i cere apa, suc si apoi sa-i stearga nasu' - cand ii mai dau lacrimile ii curge nasu :P . Ne-a fost tare mila de ea, dar s-a acomodat incredibil de rapid. Promisiunea a fost ca venim si noi langa ea imediat cum terminam 'treaba'. Si asa am facut, ori eu ori sotul ne-am dus in pat langa ea dupa ce a adormit. Si ea se trezeste si vede, asa i-am castigat increderea. :) Si tot asa regula e ca ea sta in pat si ne cheama daca are nevoie de ceva, rice ar fi. Si ea ne cheama. Intr-o zi am plusat si i-am zis si seara ca e timpul de culcare si sa mearga in dormitor si nu a comentat nimic. =)) Ne-am uitat unu' la altu' uimiti ai am zis OK, sa-i dam inainte. Si a mers, a dormit singura.

Seara o punem sa povesteasca la bunici pe skype cum face ea inainte sa adoarma singura. Si povesteste: 'apa!apa!', apoi 'suc!suc!', apoi 'tati, mucu!'. Ne spargem de ras cu totii. E foarte simpatica. Numai la wc nu vrea sa fac, zice 'nu, in pemp! copiii fac in pemp.'. Na, ce sa-i mai zici? :D

Vezi postareasimonaro29, la 12 October 2010 - 08:29 AM, a spus:

Chircitul e simptom de colici.

Si Christian are colici, cu doua zile inainte m-a tinut in priza toata dupamasa si o parte din noapte si am zis ca e cazul sa iau masuri. Am intrebat la grupul de alaptat si am aflat de la o tipa ca s-ar putea sa fie de la alimentatia mea abundenta in lactate. Mi-a spus sa incerc sa renunt la lactate, singura acceptata fiind branza de capra, si sa vad cum merge. de ieri dimineata n-am mai consumat lactate si deja bebe s-a simtit mai bine, dar tot m-a tinut in priza toata dupamasa, iar toata noaptea a dormit cu mine ca in patut nu statea deloc linistit.

Am mai inteles ca colicii astia ar trece dupa ce bebele trece de pragul de 5 kg. Bebele meu are 4.300 kg , ia in jur de un sfert de kg pe saptamana, asta inseamna ca in trei saptamani scap si eu :P . Dupamasa am impresia ca se hraneste non-stop, abia apus ca fac cate ceva in fragmente de cate 5-10 minute... e cam frustrant, dar incerc sa privesc partea plina a paharului, perioada asta trece, e f frumoasa, bebe e un minunat, e pufos si cald si frumos si ma topesc de dragul lui, in fiecare zi se schimba cate ceva la el, asa ca incerc sa profit de timpul mult petrecut cu el admirandu-l :) .

Partea nashpa la colici e ca nu apuci sa te bucuri bine ca ai scapat ca incep dintii,atunci sa te tii....

Arata acest topic

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul