raluca elena a spus:

Cind eram donsorica aveam un doberman, care mi-a distrus tinuta de revelion cit eram eu la dus. Am iesit, am gasit rochia varza, zdrente, muci si m-am lasat in jos si am inceput sa pling. A venit la mine si a inceput sa plinga si el cu mine....cum poti sa dai in el, mai nene?
Lui Duda i-am tras un borbirnac in nas cind mi-a distrus bulbii, si a suferit atit ca si acum regret ca i l-am tras. Noi nici vocea n-o ridicam la el, ca nu a fost nevoie e un pisic foarte cuminte...de aia ma mira ca il apuca crizele...
No, io am zis ca nu se da tare (ca de aia iei ziar, sa dai mai usor), nu tre' sa calicesti bietu' animal, da' macar cat sa-si dea seama ca e rau ceea ce face (de asta si ziceam sa-l dai cu boticu' pe propria "opera" - sa priceapa ca nu-i certat / lovit de pomana!). Daca nu vreti sa atingeti animalu', treaba voastra, da' cand o sa-nceapa sa va muste si sa va zgaraie, sa nu va mirati! Cunosc o persoana care nu a lovit pisica, ca-i era mila, ca.... teie de curmeie! Acu' vreo luna, animalu' a muscat-o pe respectiva femeie de picior, da' rau de tot - s-a lasat cu infectii, medici, interventii chirurgicale (ca sa scoata punga de puroi), etc.... Taman din pricina ca nu a altoit motanu' cu pricina la vreme. Acu' sa nu ma-ntelegeti gresit! Io nu maltratez animalele! Mie-mi plac foarte mult animalutele, chiar am caini si pisici, da' trebuie sa stii sa pui si picioru'-n prag, cand e cazu'!
Da, e perfect adevarat ca trebuiesc cautate si motivele, daca-i ceva schimbat in casa, a fost unul din stapani plecat, au fost ceva vizitatori.... fel si fel de chestii care sa fi scos animalutul din rutina.
Pisicuta mea a fost foarte cuminte cat a fost "tinerica", da' de vreo 3-4 ani a inceput sa-si ia nasu' la purtare. Acum are 13 ani, deci e batraioara.... Poate ca asa se-ntampla cu animalele mai in varsta, nu stiu ce sa mai zic....