Forum Culinar: Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa - Forum Culinar

Salt la continut

• 281 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa

#361 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 15 January 2010 - 02:57 PM

raluca elena a spus:

Bai nene, de dat in el nu pot da, chit ca-mi distruge casa! mi se pare inuman, ma descalifica :(
Cind eram donsorica aveam un doberman, care mi-a distrus tinuta de revelion cit eram eu la dus. Am iesit, am gasit rochia varza, zdrente, muci si m-am lasat in jos si am inceput sa pling. A venit la mine si a inceput sa plinga si el cu mine....cum poti sa dai in el, mai nene?
Lui Duda i-am tras un borbirnac in nas cind mi-a distrus bulbii, si a suferit atit ca si acum regret ca i l-am tras. Noi nici vocea n-o ridicam la el, ca nu a fost nevoie e un pisic foarte cuminte...de aia ma mira ca il apuca crizele...

No, io am zis ca nu se da tare (ca de aia iei ziar, sa dai mai usor), nu tre' sa calicesti bietu' animal, da' macar cat sa-si dea seama ca e rau ceea ce face (de asta si ziceam sa-l dai cu boticu' pe propria "opera" - sa priceapa ca nu-i certat / lovit de pomana!). Daca nu vreti sa atingeti animalu', treaba voastra, da' cand o sa-nceapa sa va muste si sa va zgaraie, sa nu va mirati! Cunosc o persoana care nu a lovit pisica, ca-i era mila, ca.... teie de curmeie! Acu' vreo luna, animalu' a muscat-o pe respectiva femeie de picior, da' rau de tot - s-a lasat cu infectii, medici, interventii chirurgicale (ca sa scoata punga de puroi), etc.... Taman din pricina ca nu a altoit motanu' cu pricina la vreme. Acu' sa nu ma-ntelegeti gresit! Io nu maltratez animalele! Mie-mi plac foarte mult animalutele, chiar am caini si pisici, da' trebuie sa stii sa pui si picioru'-n prag, cand e cazu'!
Da, e perfect adevarat ca trebuiesc cautate si motivele, daca-i ceva schimbat in casa, a fost unul din stapani plecat, au fost ceva vizitatori.... fel si fel de chestii care sa fi scos animalutul din rutina.
Pisicuta mea a fost foarte cuminte cat a fost "tinerica", da' de vreo 3-4 ani a inceput sa-si ia nasu' la purtare. Acum are 13 ani, deci e batraioara.... Poate ca asa se-ntampla cu animalele mai in varsta, nu stiu ce sa mai zic....

#362 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 January 2010 - 04:09 PM

Eu, crescuta fiind pe la tara, stiu ce educatie dadea mamaia la matze. Nu prea le lasa in casa, vara deloc, iarna ce le dadea drumul dimineata cand se sculau ei, in rest ele stateau in pod. Daca era jier di crapau chetrili si ma duceam dimineata la caldarea cu apa sa ma spal si era bocna, le dadea drumu' in casa. Var-miu adora sa le ia cu el in pat, mamaia nu suferea puricii, desi noi veneam la mama de fiecare data cu piscaturi de la tara :floare: . O data stiu ca o mata s-a kkt sub pat, vai, eu nu am vazut-o pe mamaia asa de cu o falca.n cer si una-n pamant. A certat mata aia cu o matura, nu a dat in ea deloc dar ce certalau i.a tras si agita maturoiu ala ca biata mata a intepenit. De atunci nici ca a mai facut vreuna vreun pocinog. :salut:
Mica noastra rodea toti papucii de suparare cand era mica, asta pentru ca ramanea singura acasa si ura treaba asta. Iesea pe balocn, ca vara ii lasau deshis sa faca pipi si plangeaaaaaaaaaaaaaaaaa cat o tineau rarunchii. Insa faza cu papucii era de coma, si sor, fiind a ei, a certatt-o de multe ori cand era mica, eu nu puteam, mi se rupea inima. Acum, la 4 ani Miculeana numai nu poate vorbi ca ea intelege tot ce ii spui. Bai dar tot, e mortala. Stie si cand sa o faca pe smechera cu tine, daca vin in camera si ea e labartata pe tot patul si zic Mica, da-te mai incolo sa ma asez si eu, ma simte cand is serioasa si cand poa' sa ma faca sa astept :lol: . Draga de ea!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#363 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 15 January 2010 - 04:26 PM

Foxxy vezi ca vin si te alerg daca mai dai indicatii sa se bata animalele :lol: Sau trimit pe cineva care e mai aproape :floare:
Noi suntem maturi, avem o bucata de creier care ne ajuta sa vedem problema si sa o rezolvam - bataia nu e rupta din rai si nu se aplica nici bipezilor nici patrupezilor!!
E inuman, e injositor si NU REZOLVA NIMIC!
Frica si violenta (ziar, palme, de mica sau mare intensitate!)nu e rezolvarea in nicio situatie!!

Am pisic de ani multi si nu am dat nici macar o palmuta sa-i scutur codita de praf..si m-a mai muscat, m-a mai "iepurit" cu labutele din spate si cel mai rau ce i-am facut a fost sa-i pun mana pe nas si sa-i zic NU! Si stie de NU!

Daca un pisic face in alta parte e semn ca e ceva in neregula. Duda vrea sa-i atraga atentia Ralucai - pisicii comunica cu noi prin miauri (gama larga!) sau prin fapte - Ralu eu zic sa-i reinstaurezi cutiuta cu nisip in bucatarie si sa-i dai atentie marita zilele astea..E ceva care vrea sa-ti zica Duda, nu a luat-o el razna ..
Cu copacul e simplu - pune peste pamant pietre decorative de rau (cred ca se gasesc si in Bucuresti) Luluca avea o pasiune pentru palmier asa ca i-am adus pietre de rau (la vremea aia din Anglia) si am acoperit frumos pamantul..a fost foarte dezamagita cotoaica dar i s-a luat de facut pisu acolo..Sau acopera frumos cu folie de aluminiu, ca pe aia poti sa o scoti cand vrei sa uzi pamantul.

Zilele trecute matuca prietenilor, Cleo, a facut kk moale vre-o doua zile..a treia zi, cat era ma-sa pe buda, s-a dus si a facut pe covorasul din baie, in fata ei. A fost modul ei de a comunica ca e o problema. Cleo a fost dusa la vet si dupa tratament e bine mersi fata si face kk normal la buda ei :salut:
A cat is a friend fur-ever !

#364 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 15 January 2010 - 04:33 PM

Uma a spus:

Foxxy vezi ca vin si te alerg daca mai dai indicatii sa se bata animalele :D Sau trimit pe cineva care e mai aproape :lol:

:floare: :salut:

#365 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017

Postat 15 January 2010 - 04:39 PM

Uma, stiu ca Foxxy nu a zis sa il cocosez cu bataia, dar eu nici sa ma rastesc la el nu pot, ca se uita la mine cu ochii aia mari si galbeni, ciriie, miriie, piriie si ma bufneste risul. Omu' a propus deja sa scapam de palmier :salut:
In ultimul timp, dupa ce ca am dormit foarte "comprimat" a trebuit sa dorm si iepureste, sa pindesc bestia :floare:
raluca elena

#366 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 15 January 2010 - 04:46 PM

raluca elena a spus:

Uma, stiu ca Foxxy nu a zis sa il cocosez cu bataia, dar eu nici sa ma rastesc la el nu pot, ca se uita la mine cu ochii aia mari si galbeni, ciriie, miriie, piriie si ma bufneste risul. Omu' a propus deja sa scapam de palmier :D
In ultimul timp, dupa ce ca am dormit foarte "comprimat" a trebuit sa dorm si iepureste, sa pindesc bestia :floare:

Stiu si de aia am si raspuns in gluma in loc sa iau avionul sa alerg vulpita :lol: Numa' ca am eu ceva cu violenta fizica, nu o suport de niciun fel :D

Iar de rastit..eu ma uit la mandra mea si cand e pusa sa-mi cioparteasca mainile ca i s-a parut ei ceva si mai mult de NU serios nu pot sa zic...evident ca o mai cert "porc magar de pisic paros ce esti tu" ..si dupa e pupata fata :salut:

Eu de 10 ani nu dorm bine ci iepureste sa aud ce face fata mustacioasa..si zic eu ca bestia frumoasa are el ceva de zis dar uita cum se exprime..asa ca-ti face cadoul :D

Azi dimineata la ora 5 Maya mea a venit sa-mi miaune in ureche sa ne dragalim..si uite cum 10 minute dormii asa, cu limbureala pe gat, cu labutele masaj in par...dar daca e sa o scol eu la dragaleala cand nu are ea chef, se uita la mine cu o figura plina de repros de nu mai indraznesc a doua oara :D

PS Se vede ca omul are suflet bun :D Sa-ti traiasca si sa te bucuri de el pana la adanci batraneti!

#367 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2010 - 04:56 PM

Cind s-a rahatit in bucatarie a fost mai moale, si de aia zic eu ca a avut scuza, ca deh, stiti cum e cind te apuca....
dar cu palmierul nu inteleg, e atit de complicat sa faca in el :floare:! de aia nu pricep ce-o avea cu el...
raluca elena

#368 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 15 January 2010 - 05:00 PM

Uma a spus:

raluca elena a spus:

Uma, stiu ca Foxxy nu a zis sa il cocosez cu bataia, dar eu nici sa ma rastesc la el nu pot, ca se uita la mine cu ochii aia mari si galbeni, ciriie, miriie, piriie si ma bufneste risul. Omu' a propus deja sa scapam de palmier :D
In ultimul timp, dupa ce ca am dormit foarte "comprimat" a trebuit sa dorm si iepureste, sa pindesc bestia :salut:

Stiu si de aia am si raspuns in gluma in loc sa iau avionul sa alerg vulpita :lol: Numa' ca am eu ceva cu violenta fizica, nu o suport de niciun fel :D

Iar de rastit..eu ma uit la mandra mea si cand e pusa sa-mi cioparteasca mainile ca i s-a parut ei ceva si mai mult de NU serios nu pot sa zic...evident ca o mai cert "porc magar de pisic paros ce esti tu" ..si dupa e pupata fata :P

Eu de 10 ani nu dorm bine ci iepureste sa aud ce face fata mustacioasa..si zic eu ca bestia frumoasa are el ceva de zis dar uita cum se exprime..asa ca-ti face cadoul :D

Azi dimineata la ora 5 Maya mea a venit sa-mi miaune in ureche sa ne dragalim..si uite cum 10 minute dormii asa, cu limbureala pe gat, cu labutele masaj in par...dar daca e sa o scol eu la dragaleala cand nu are ea chef, se uita la mine cu o figura plina de repros de nu mai indraznesc a doua oara :P

PS Se vede ca omul are suflet bun :D Sa-ti traiasca si sa te bucuri de el pana la adanci batraneti!

:D :floare: :P

#369 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 15 January 2010 - 05:04 PM

raluca elena a spus:

Cind s-a rahatit in bucatarie a fost mai moale, si de aia zic eu ca a avut scuza, ca deh, stiti cum e cind te apuca....
dar cu palmierul nu inteleg, e atit de complicat sa faca in el :salut:! de aia nu pricep ce-o avea cu el...

E atractia mare! Nu o sa intelegem niciodata de ce, dar daca ai plante, vor incerca sa-si puna tushca mare in ele si sa faca ceva!
Eu am renuntat la plante - ce e frumos e ca si florile proaspete le pun departe de nasul mustacios..numai ca am schimbat prin casa si acum am mutat computerul aproape de biblioteca unde tin flori..ei bine, minte de mustacioasa..se cere in brate cat eram eu la computer..zic eu, vai vrea fata sa ma dragaleasca..as..ea vroia in brate sa se catare mai departe pe biblioteca (nu e inalta) si de acolo sa -si bage dintisorii in flori!! I-am zis cucoana codoasa, nu esti tu fraiera!

Foxxy :floare:

#370 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • LocationMelbourne

Postat 15 January 2010 - 05:06 PM

raluca elena a spus:

Asta am facut si eu cu ficusul cu care avea treaba Miki. Si in zi de azi e afara pe casa scarii :D A fost mai buna solutia decat sa ma chinui sa baricadez ghiveciul.

Uma, mie imi facuse peste pietrele de rau si apoi dadea cu labuta pe perete "sa acopere". Noroc ca nu i-a dat prin cap sa-mi boteze cartile, s-a multumit sa le roada si gheruie. Mi-a fost clar ca el avea o problema cu intorsul intre 4 pereti si voia libertate. Acum e cel mai tare din parcare :lol: . Seamana mult la ispravi cu Duda lui Ralu si cu cu Nero al Stellei :salut: .

#371 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 15 January 2010 - 05:27 PM

Mîtii mei niciodata nu au facut în vreun ghiveci,deci nu cred ca au felinele asa o atractie deosebita pentru ghivece :D ...asa se nimereste la unele :floare: ...Mike,chiar dupa ce l-am adus,la vreo cîteva zile a facut odata în pat.Din moment ce nu s-a mai repetat treaba în 3 ani,ma gîndesc ca a fost o greseala,si ca nu a vrut neaparat sa-mi zica ceva :salut:

Desi sînt golani care fac pipisikk în padure sau prin gradini,de revel le-am adus litiera si acolo au facut vreo 3 zile,amîndoi.Ca le era frica de "bombardamentele" cu artificii si petarde de afara.

Ralu,

Si eu cred ca Duda are el o problema.Ceva nu-i place.Trebuie urmarit comportamentul.La palmier,ar trebui sa pui vreo 2-3 pietroaie mari peste pamînt,în jurul tulpinii,ca sa-i îngreuneze metoda de pishare,si poate o lasa balta.
Ca face kk în bucatarie..o face cam în acelasi loc? A mai facut si pe altundeva(sufragerie,baie...dormitor..etc)?Face doar pe neted(adica parchet,gresie,podea) ? Poate îl deranjeaza ceva cu ce speli pe jos...

Fox,

Cu bataia,nu se rezolva nimic,nici la om,nici la mîtz.Eu zic ca din contra,faci mai rau.Eu am vazut de cîte ori ridic tonul,pe moment uneori ma asculta,se da jos de pe masa de exemplu,si cum ma intorc cu spatele se urca iar..sau daca plec de acasa,cind vin,îi/îl gasesc dormind pe masa.Adica:"Las' ca-ti arat eu!" :lol:

Pisicile nu se pot dresa.Cînd crezi ca ai reusit sa faci o pisica sa te "asculte",o face doar ca vrea ea,nu ca ai învatat-o tu! :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#372 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2010 - 07:46 PM

Nu Miha, eu zic ca poti invata o pisica sa faca orice vrea ea :pupic:)
Acum ca ma gindesc a facut numai in bucatarie, in acelasi loc mereu, suspectez ca a facut un pipilica sub brad, ca erau oarece semne pe parchet cind am strins bradul, dar cam atit. La palmier prima oara a incercat cind a ramas singur acasa 5 ore, si de atunci, tot trece pe linga el, se freaca, dar daca sintem pe faza ciriie si pleaca. Cind dorm eu trece la dezgropat comori :sad1:
Eu nu ii fac nimic, nici macar nu ridic vocea, ca sint convinsa ca pe unde o fi umblat el inainte sa ajunga la mine a fost abuzat, vad semnele pe care le-am mai vazut la alte animale pe care le-am avut inaintea lui.
Palmierului ii pun pietre, si daca nu merge il mut. ideea e sa nu se amorezeze de alta planta, ca mai am si difenbachia, care e toxica, poinsetia, la fel...
raluca elena

#373 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 15 January 2010 - 07:54 PM

De acord cu amandoua :pupic:

Si eu ii zic Mayei din cand in cand..m-ai dresat bine mustacioso! Ea are o sansa cu mine...eu cu ea...nope!

#374 Useril este offline   anaiordan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationGrecia-Syros

Postat 15 January 2010 - 09:26 PM

sa va zic ce-mi facu mandra mea azi....

Azi am planificat sa mergem cu ea la veterinar....am zis nu pot sa o duc murdara(acu nu va inchipuiti ca era plina de noroi si mirosea a pipi :pupic: ) si hai sa ii fac baie, i-am facut aseara baie...cu chiu cu vai...miorlaieli, jale..intr-un final i-am facut...s-a spalat si ea dupa pana n-am mai avut saliva :D...de dimi avea o blanita pufoasa tare...Bun..toate bune si frumoase...pregatesc cutia de transport...o vede devine agitata...am reusit sa o pacalesc sa o bag in cutie..sta doua trei minute in cutie si plecam...cand cobor eu pe strada ma opresc si ma uit la ea...cand ma uit mandra mea era uda toata....a facut pipilica pe ea de frica... :(...cred ca a ramas cu traume de cand ne-am mutat in Grecia si a stat tot drumul in cutie :(

Acum s-a linistit dar a fost asa speriata :( mi-e si frica cum va fi cu ea pe drum spre Ro...oricum acum o sa merg cu avionul si nu va dura mult...dar tot va fi speriata sunt sigura :(

si cateva poze :sad1:

Fisiere atasate

#375 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 15 January 2010 - 09:38 PM

E o frumusete,dar asta stii deja :pupic:
Eu nu-s de acord cu baia la pisici,doar în anumite cazuri..si asta în niciun caz cu sapun,sau gel,sampon,sau ce-o fi...de bipezi.

Ai mei merg afara,si nu îi spal doar în cazuri extreme.Adica daca s-au uns cu ceva de pe afara.
Sînt foarte curati,mai ales Felix,care are mult alb,si în orice situatie albul este impecabil.Cum se murdareste putin,cum se spala de zori :sad1:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#376 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 15 January 2010 - 09:40 PM

Scumpa de ea :(

Si Maya a mai facut pe ea cand am venit de la medic ..si inca kk...ca nici nu o las sa iasa din cutie pana nu ajungem la baie.

#377 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 15 January 2010 - 09:42 PM

Maya a spus:

E o frumusete,dar asta stii deja :(
Eu nu-s de acord cu baia la pisici,doar în anumite cazuri..si asta în niciun caz cu sapun,sau gel,sampon,sau ce-o fi...de bipezi.

Ai mei merg afara,si nu îi spal doar în cazuri extreme.Adica daca s-au uns cu ceva de pe afara.
Sînt foarte curati,mai ales Felix,care are mult alb,si în orice situatie albul este impecabil.Cum se murdareste putin,cum se spala de zori :(

Nici eu nu o spal pe Maya (decat la popou daca e sa fi facut moale si si-a murdarit pantalonii) Chiar si acum iarna, are multa matreata, mai ales pe spate, langa codita, dar o perii constant si eventual mai dau cu un prosopel moale putin umed sa o ajut..Dar de spalat, nici eu nu am spalat-o niciodata.

#378 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 15 January 2010 - 10:00 PM

Uma a spus:

Maya a spus:

E o frumusete,dar asta stii deja :(

Sînt foarte curati,mai ales Felix,care are mult alb,si în orice situatie albul este impecabil.Cum se murdareste putin,cum se spala de zori :(

Nici eu nu o spal pe Maya (decat la popou daca e sa fi facut moale si si-a murdarit pantalonii) Chiar si acum iarna, are multa matreata, mai ales pe spate, langa codita, dar o perii constant si eventual mai dau cu un prosopel moale putin umed sa o ajut..Dar de spalat, nici eu nu am spalat-o niciodata.

Asa îi mai sterg si eu poponeata lui Mike cîteodata...daca se unge daca are vreo cacarella ;) ..ca el se spala mai greu la curut..ca e grasun!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#379 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 15 January 2010 - 10:33 PM

Maya a spus:

Asa îi mai sterg si eu poponeata lui Mike cîteodata...daca se unge daca are vreo cacarella :( ..ca el se spala mai greu la curut..ca e grasun!

Si a mea are burticuta :( De spalat se spala, dar stii ca are pantalonasi bufanti la spate si e mai greu de acoperit atata puf!

#380 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 January 2010 - 11:37 AM

:hello: Bai eu mor de ras aici cand va citesc descrierile!
Sa va traiasca codoasele si mustacioasele!
Un we frumos sa aveti!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 281 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »