Verber, scrie-ne daca ai timp, ca îti dai seama, si noi sîntem cu gîndul alaturi de voi si ne facem griji! Sper sa-si revina rapid pufosul
Of, greu mai e cu cînd sînt bolnaviori, mai ales cei necuvîntatori... si daca mai ai si veti idioti în jur. Offf!
Eu nu-s obisnuita cu asa "tratamente". Aici, majoritatea vetilor investigheaza mai mult decît trebuie, mai ales daca au cabinete bine dotate. Ma refer la faptul ca unii fac radiografii si ecografii aiurea, doar sa faca un ban în plus.
Vetul la care merg eu, nu are cabinet modern, ci doar aparatura strict necesara, dar e foarte atent si are ritualul lui cînd e vorba de control. Egal pentru ce ma duc la el cu pisoii, fie doar un vaccin, el îi controleaza de la cap la coada. Prima data controleaza gura, dintii si poponeata (le si miroase

), apoi ochii si urechile, cauta în blana dupa eventuali paraziti si sa vada pielea, apoi asculta inima si plamînii cu stetoscopul, dupa care palpeaza burta, iar în final trece cu degetele pe laturi si spate - nu l-am întrebat niciodata ce cauta. La început, dupa 1-2 controale, credeam ca îi mîngîie, dar nu. Cu timpul mi-am dat seama ca face parte din ritualul de control, pentru ca nu mîngîie doar, ci si cauta/ pipaie. Dupa ce termina treaba asta, trece la motivul pentru care ai venit.
Acum ca tot a pomenit verber de pateu de la RC, mi-am amintit si eu de ce m-am enervat cu mîncarea de la RC, din nou!
Si eu i-o dau pe cea uscata (sorturi diferite) lui Mike, dar doar din cauza ca el e o catastrofa la mîncare. Nu vrea si nu vrea alte crontanele! Totusi cred ca o sa cercetez problema mai amanuntit decît în trecut, o sa-mi iau inima-n dinti si o sa caut alternativa pe care o sa i-o bag pe gît! Stiu cum se aude, dar sper ca nu ma credeti vreo violenta. Doar sper sa gasesc o cale...
Daca cititi la ingrediente, veti obesrva ca primul ingredient este porumbul!!!, urmat de proteina uscata (originea proteinei, depinde de la sort la sort)... restul ingredientelor ce mai conteaza, însa cert este ca printre se afla si conservanti, antioxidanti...
Am vrut sa-l trec pe Orijen, care mi se pare foarte bun dupa ingrediente, dar nu am reusit sub nici o forma. As încerca sa-l trec pe Almo Nature, care suna excelent la ingrediente. In primul rînd nici urma de porumb, primul ingrediente este carnea. Are si cereale, parca orez si orz si fara conservanti...
Eu tind sa cred ca Mike e asa dolofan din cauza crontanelelor care îl umfla de la atîta porumb, pentru ca el nu manînca mult.
Sam, cealalta catastrofa, ar mînca numai whiskas! Dar i-l scot eu din cap, asa încet-încet. Trebuie doar sa gasesc mai multe sortimente care sînt bune si le accepta.
Mai dedemult, am cumparat pliculete de la RC, fara sa citesc la ingrediente. Pe astea le mînca. Oare de ce? Pîna si zahar contine mîncarea asta! De necrezut! Astia-s anormali? De ce baga zahar într-o mincare de la care te astepti la mai bine?? Pai scuze, dar asta e mincare de calitate inferioara la pret de ultra premium!!! Asa ca rahat cu perje. Ce mi-e whiskas, ce mi-e rc...
Zilele trecute i-am luat dozici de alea mici patrate de la Miamor, si le-a mîncat, dar nu una dupa alta. Ma refer ca la masa urmatoare voia altceva... îi lipsea whiskasul

i-am dat alternat. Adica o masa Miamor, urmatoarea rahat de whiskas. Pe un forum german, spuneau fetele ca cele mai bune rezultate se obtin cu mîncarea combinata. Adica la început înlocuit si amestecat cîte o lingura din mîncarea buna în aia nasoala. Dupa 3-4 zile marita doza cu înca o lingura buna si scoasa înca una din aia nasoala, si tot asa pîna se ajunge doar la mîncarea buna.
Ma gîndeam ca dupa textura, adica bucati în sos asa cum îi plac lui, as putea sa iau ceva de la Hill's... dar astia au la by products si resturi animalice din care nu devii breaz, ca nu scrie ce fel de resturi, apoi cica-s colorate cu caramel natural. WTF vrea sa însemne asta? Cumva iar zahar, dar sub alta denumire? Plus de asta scrie ca contine cereale, dar nu scrie de care...
Imi scuzati cearsaful, dar ma plictisesc. Sînt cobza, dar pare-se în revenire, copchilu' e la handbal, iar baitanii mei, toti trei dorm... de la ploaie! Sarmanii de ei