Forum Culinar: Finger Food - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Finger Food ...de toate felurile

#301 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,496
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 November 2015 - 11:27 PM

Splendid ai facut braduletul

#302 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 November 2015 - 10:14 AM

Ramo, arata super! :thumleft: E o idee nemaipomenita ce se cere musai incercata! :rolleyes:

#303 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 27 November 2015 - 02:53 PM

Bradul se poate face si in varianta dulce de exemplu cu Nutella si decorat cu bombonele tip m&ms sau ciocolatele la sfarsit.

#304 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 November 2015 - 06:38 PM

Wow, ce idee minunata . merci

#305 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 05 December 2015 - 03:29 PM

Fiindca vor veni musafirii, briose aperitiv, in loc de chec, degetele de peste si pui shanghai.Si pateuri cu telemea.

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-73-14493220531328.jpg


Imagine atasata: monthly_12_2015/post-73-14493220940728.jpg


De rest: CocaCola, Timbark din visine, bere si apa plata.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#306 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 04 January 2016 - 06:24 PM

Vezi postareastella, la 23 October 2010 - 01:03 PM, a spus:

Azi am facut doar dintr-un rest de migdale ca sa va arat cum sa faceti migdale pentru bere/vin sau ce vreti sa beti

iau migdale/amandes decojite ( acum aveam doua resturi si decojite si normale) puneti minim 10 min la cuptorul incins (200°C am pus eu...
cand s-au aurit le scoateti si le varsati intr-un vas( cutie de plastic sau ce doriti ca bol ) in care puneti o mica bucatica de unt ( a mea era extrem de subrire taiata)
peste care puneti sare fina si eu am pus piment d'espelette ( dar boia iute sau cayenne sunt ok ,sau cum va plac cu ce gust de mirodenii )
se amesteca bine , se aseaza pe o hartie absorbanta ( de menaj i se zice la mine-n sat) , lasati sa se raceasca si apoi le serviti.
dupa mine sunt muuuuuuuuult mai bune decat alunele, arahidele si alte chestii din comert :rolleyes:


Stella stellina, mă puse bâțu să fac migdale de-ale matale pentru noaptea de Revelion. DEVORATE!
De atunci în fiecare zi fac câte o tavă. Am încercat și cu alune și cu nuci, dar nu ne-au dat pe spate. Altă poveste cu migdalele. EXCEPTIONALE!
Eu am zis că le fac pentru mine, da' vezi să nu... Mâncăii mei fură la greu.
Mulțumesc mult pentru rețetă!
Sorina

#307 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 January 2016 - 10:37 AM

Ma bucur. Mainou cu migdale/amande am facut din alea dulci .
Le pun in strecuratoare, le ud cu apa, apoi in tigaie, acoperite cu zahar si la foc mediu spre mic, las s caramelizeze. apoi se invelesc intr-un strat de azahar. Am vazut si o reteta in care adauga si cacao....n-am incercat.
Atentie ca dau dependenta :rolleyes:

#308 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 06 January 2016 - 10:40 AM

Wow, m-ai omorât... Sigur le fac și dulci.
Sorina

#309 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 January 2016 - 01:03 PM

iacata-le. astea sunt si cu putina cacao neagra.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2016/post-16-1452164634649.jpg


#310 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,496
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2016 - 06:20 PM

Vroiam sa intreb pe care sa le fac, sarate sau dulci? apoi am descoperit ca am doua pungi de migdale deci trebuie sa le incerc pe ambele si amindoua, n'est pas? :occasion15:

#311 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 January 2016 - 06:28 PM

Sau jumate si jumate, sa vezi daca le plac ceor din casa :occasion15:

#312 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 January 2016 - 01:09 PM

M-am ținut tare până acum, dar nu cred că mai rezist... Am să le încerc în varianta cu cacao.
Cacao o pun după ce s-a topit zahărul (fructoza în cazul meu)?

Editez, că nu am rezistat...

Imagine atasata: monthly_01_2016/post-133-14528611067611.jpg

Nu prea arată ca ale Stellinei. Ale mele par mai ciocolatose.
Le-am udat, le-am pus fructoza și pe foc cu ele.
Cu gândul la cacao nici nu am avut răbdare să caramelizez fructoza bine.
După ce s-a topit fructoza am adăugat câteva lingurițe bune de cacao și am continuat să amestec până când totul era topit/amalgamat bine.
Le-am pus la uscat pe hârtie de cuptor și am început deja să le devorez.
Sunt bune, dar nu arată ca ale tale. Nu-mi pare rău că am greșit, dar unde am greșit?
Sorina

#313 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 February 2016 - 03:55 PM

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-9-14545076563396.jpg

Gogosele de branza la cuptor.(Sgonfiotti allo stracchino)

Aveam un pachet de branza moale cremoasa(stracchino) destul de mare si imi parea rau sa se strice.
Am gasit pe forumul italian Cookaround o reteta potrivita:

250 gr branza cremoasa tartinabila
100 gr de faina(eu integrala)
1/2 lingurita bicarbonat
2 linguri parmezan ras
2 oua
sare

Eu am adaugat cubulete de salam uscat.

Amestecam toate ingredientele, formam bilute si le tavalim lejer prin pesmet.
Coacem la cuptor 180 gr 10-15 minute.

Dispar rapid la aperitiv.Gustul e asemanator bulettelor de cascaval.

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-9-14545076687347.jpg

#314 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 03 February 2016 - 05:03 PM

Să știi că gogoșele matale sunt exact pe placul meu. Nu știu când, dar de făcut tot le fac. :floare:
Sorina

#315 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,496
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 February 2016 - 11:02 PM

Si pe al meu, mai ales ca am si stracchino fara lactoza :floare:

#316 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 04 February 2016 - 09:23 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 15 January 2016 - 01:09 PM, a spus:

M-am ținut tare până acum, dar nu cred că mai rezist... Am să le încerc în varianta cu cacao.
Cacao o pun după ce s-a topit zahărul (fructoza în cazul meu)?

Editez, că nu am rezistat...

Atasament IMG_20160115_132959.jpg

Nu prea arată ca ale Stellinei. Ale mele par mai ciocolatose.
Le-am udat, le-am pus fructoza și pe foc cu ele.
Cu gândul la cacao nici nu am avut răbdare să caramelizez fructoza bine.
După ce s-a topit fructoza am adăugat câteva lingurițe bune de cacao și am continuat să amestec până când totul era topit/amalgamat bine.
Le-am pus la uscat pe hârtie de cuptor și am început deja să le devorez.
Sunt bune, dar nu arată ca ale tale. Nu-mi pare rău că am greșit, dar unde am greșit?


Pana vine Stella, iti spun eu ce am vazut la Lucinda Scala, sau cum o cheama. Daca bine-mi aduc aminte a batut un albus, a adaugat cacaoa si prin asta a dat migdalele. le-a pus pe hartie de copt, si la cuptor. Am salvat undeva reteta, dar trebuie sa caut.

Editez ca am gasit reteta. E de fapt de Martha Stuart.
- 1 albus mare
- 1 lingurita cacao
- 1 lingurita praf de chili
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 cana zahar
- 2 cani nuci ( normale, pecan, migdale etc )
Se bate albusul usor si se adauga restul ingredientelor, mai putin nucile. Se omogenizeaza bine, apoi se dau nucile prin acest amestec. Se pun pe hartie de copt, pe tava itr-un singur strat, si se coc.

#317 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 06 February 2016 - 08:50 AM

Mulțumesc frumos! Sper să mai am curaj și să mai încerc încă odată.
Sorina

#318 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 07 February 2016 - 08:12 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 06 February 2016 - 08:50 AM, a spus:

Mulțumesc frumos! Sper să mai am curaj și să mai încerc încă odată.



Cu multa placere. Si eu mi le-am propus demult, dar inca nu m-am incumetat.

#319 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 07 February 2016 - 01:55 PM

Fara poze,ca deh....Dar e atit de simplu,ca nici poza n-ai la ce sa faci.
Foi de tortilla unse cu smintina/ maioneza amestecata cu verdeata uscata,usturoi si ce mai vreti,sau in stare pura,presarat mai apoi cu, cascaval ras. Taiat triunghiuri si dat la cuptor pina devin crocante. Au disparut foarte rapid intr-o dimineata, pe linga salata cu avocado si pui.

#320 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 March 2016 - 02:09 PM

Sorina, pardon ca nu am mai citit. Nu am folosit albus de ou, ci cum am scris, pus migdalele(amande) in strecuratoare, lasat apa sa curga peste ele, apoi le-am pus in tigaie cu zahar, si spre sfarsit am adaugat cca 1 lingurita de cacao... . Imi pare rau, dar nu folosesc fructoza never ever...asa ca nu stiu care sunt reactiile termice, chimice sau cum s-or numi :71:
important e ca ti-au placut, ca aspectul are oarece importanta pana la un punct...sa fie gustos si pe placul meu produsul. ca adaca e frumos si searbad...geaba ( parerea mea :71: )

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi