Finger Food ...de toate felurile
Postat 27 November 2015 - 10:14 AM

Postat 27 November 2015 - 02:53 PM
Postat 05 December 2015 - 03:29 PM

De rest: CocaCola, Timbark din visine, bere si apa plata.
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Postat 04 January 2016 - 06:24 PM
stella, la 23 October 2010 - 01:03 PM, a spus:
iau migdale/amandes decojite ( acum aveam doua resturi si decojite si normale) puneti minim 10 min la cuptorul incins (200°C am pus eu...
cand s-au aurit le scoateti si le varsati intr-un vas( cutie de plastic sau ce doriti ca bol ) in care puneti o mica bucatica de unt ( a mea era extrem de subrire taiata)
peste care puneti sare fina si eu am pus piment d'espelette ( dar boia iute sau cayenne sunt ok ,sau cum va plac cu ce gust de mirodenii )
se amesteca bine , se aseaza pe o hartie absorbanta ( de menaj i se zice la mine-n sat) , lasati sa se raceasca si apoi le serviti.
dupa mine sunt muuuuuuuuult mai bune decat alunele, arahidele si alte chestii din comert

Stella stellina, mă puse bâțu să fac migdale de-ale matale pentru noaptea de Revelion. DEVORATE!
De atunci în fiecare zi fac câte o tavă. Am încercat și cu alune și cu nuci, dar nu ne-au dat pe spate. Altă poveste cu migdalele. EXCEPTIONALE!
Eu am zis că le fac pentru mine, da' vezi să nu... Mâncăii mei fură la greu.
Mulțumesc mult pentru rețetă!
Postat 06 January 2016 - 10:37 AM
Le pun in strecuratoare, le ud cu apa, apoi in tigaie, acoperite cu zahar si la foc mediu spre mic, las s caramelizeze. apoi se invelesc intr-un strat de azahar. Am vazut si o reteta in care adauga si cacao....n-am incercat.
Atentie ca dau dependenta

Postat 07 January 2016 - 01:03 PM
Imagini atasate
Postat 07 January 2016 - 06:20 PM

Postat 15 January 2016 - 01:09 PM
Cacao o pun după ce s-a topit zahărul (fructoza în cazul meu)?
Editez, că nu am rezistat...

Nu prea arată ca ale Stellinei. Ale mele par mai ciocolatose.
Le-am udat, le-am pus fructoza și pe foc cu ele.
Cu gândul la cacao nici nu am avut răbdare să caramelizez fructoza bine.
După ce s-a topit fructoza am adăugat câteva lingurițe bune de cacao și am continuat să amestec până când totul era topit/amalgamat bine.
Le-am pus la uscat pe hârtie de cuptor și am început deja să le devorez.
Sunt bune, dar nu arată ca ale tale. Nu-mi pare rău că am greșit, dar unde am greșit?
Postat 03 February 2016 - 03:55 PM

Gogosele de branza la cuptor.(Sgonfiotti allo stracchino)
Aveam un pachet de branza moale cremoasa(stracchino) destul de mare si imi parea rau sa se strice.
Am gasit pe forumul italian Cookaround o reteta potrivita:
250 gr branza cremoasa tartinabila
100 gr de faina(eu integrala)
1/2 lingurita bicarbonat
2 linguri parmezan ras
2 oua
sare
Eu am adaugat cubulete de salam uscat.
Amestecam toate ingredientele, formam bilute si le tavalim lejer prin pesmet.
Coacem la cuptor 180 gr 10-15 minute.
Dispar rapid la aperitiv.Gustul e asemanator bulettelor de cascaval.

Postat 03 February 2016 - 05:03 PM

Postat 04 February 2016 - 09:23 PM
sorinadaniela, la 15 January 2016 - 01:09 PM, a spus:
Cacao o pun după ce s-a topit zahărul (fructoza în cazul meu)?
Editez, că nu am rezistat...

Nu prea arată ca ale Stellinei. Ale mele par mai ciocolatose.
Le-am udat, le-am pus fructoza și pe foc cu ele.
Cu gândul la cacao nici nu am avut răbdare să caramelizez fructoza bine.
După ce s-a topit fructoza am adăugat câteva lingurițe bune de cacao și am continuat să amestec până când totul era topit/amalgamat bine.
Le-am pus la uscat pe hârtie de cuptor și am început deja să le devorez.
Sunt bune, dar nu arată ca ale tale. Nu-mi pare rău că am greșit, dar unde am greșit?
Pana vine Stella, iti spun eu ce am vazut la Lucinda Scala, sau cum o cheama. Daca bine-mi aduc aminte a batut un albus, a adaugat cacaoa si prin asta a dat migdalele. le-a pus pe hartie de copt, si la cuptor. Am salvat undeva reteta, dar trebuie sa caut.
Editez ca am gasit reteta. E de fapt de Martha Stuart.
- 1 albus mare
- 1 lingurita cacao
- 1 lingurita praf de chili
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 cana zahar
- 2 cani nuci ( normale, pecan, migdale etc )
Se bate albusul usor si se adauga restul ingredientelor, mai putin nucile. Se omogenizeaza bine, apoi se dau nucile prin acest amestec. Se pun pe hartie de copt, pe tava itr-un singur strat, si se coc.
Postat 06 February 2016 - 08:50 AM
Postat 07 February 2016 - 01:55 PM
Foi de tortilla unse cu smintina/ maioneza amestecata cu verdeata uscata,usturoi si ce mai vreti,sau in stare pura,presarat mai apoi cu, cascaval ras. Taiat triunghiuri si dat la cuptor pina devin crocante. Au disparut foarte rapid intr-o dimineata, pe linga salata cu avocado si pui.
Postat 02 March 2016 - 02:09 PM

important e ca ti-au placut, ca aspectul are oarece importanta pana la un punct...sa fie gustos si pe placul meu produsul. ca adaca e frumos si searbad...geaba ( parerea mea