Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1558
  • 1559
  • 1560
  • 1561
  • 1562
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#31181 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 June 2013 - 04:37 PM

Tot eu...azi am mancat cu o prietena in oras, si am vazut pregatirile pentru festivitatile de serbare pentru clasele 1-4.
Aici este o traditie, ca aceste clase ( azi doar cei din targ centru, miercuri cei din comunele /cartierele mai *marginase* asa numitele comune, ca nu degeaba va zic de *satul* meu...eu stand la 18 min de centru, dar intr-o *comuna* ) sa defileze fiecare clasa *pi shentru* , si in final merg intr-un parc plin de *manege-uri* si alte atractii...fiecare copil are 4-6 intrari oferite de departamentul de instructie publica...restul sunt *sponsorizati* de parinti, bunici, matusi, unchesi :floare: etc...va pun un link cu poze de anul trecut de la gazeta, si ale mele de azi, cu o vaga imagine a parcului ( portile erau inchise, asteptand sutele de copilasi ) si *buchetul* enorm de baloane colorate...

Dati click pe galeria de imagini...sunt din 2010/11/12

http://www.ville-gen...ts/fete-ecoles/

Fisiere atasate



#31182 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 June 2013 - 08:18 PM

Ai ai ai! ce ploaie torentiala a tras la noi,niste rafale puternice(dar fara trasnete fara gheata) mi-a intrat apa o gramada in balcon ,(pe sus pe langa acoperisul termopan)se vede ca nu e izolatia bine facuta acolo sus ;) dar am vazut toti vecinii cu moapele' in balcoane aceeasi problema,ce frate avea o presiune ca la sifon ,asa de puternica a fost :floare:

#31183 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 June 2013 - 08:30 PM

aiai....

#31184 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 June 2013 - 09:12 PM

Vezi postareastella, la 26 June 2013 - 08:30 PM, a spus:

aiai....

Daa!! chiar a fost serioasa,sper sa nu fi facut prapad prin imprejurimi ;) s-a luat si curentul la mine pt. juma' de ora,eu aveam pastele pe foc,oala era alba asa ca in semiobscuritate mai vedeam ceva-ceva,dar sosul (picant cu: usturoi ,ardei iute, suc de rosii,busuioc si masline)apucasem sa-l incep in ceaunel care era negru si nu vedeam nimik' asa ca-mi tinea bub' lanterna ;) era innebunit ca facea treishpe-paishpe',ca mai fugea si la tacso' in balcon sa-l supravegheze daca face treaba buna cu mopul,si venea repede-repede si la mine sa-mi tina lanterna si sa-mi dea raportu' ;) ;)
Desert am luat pepene rosu de la mine de la magazan' 1,80 kg. cam 3 kg. si ceva a avut,dar nu stie domnu' Geany' cat am dat pe el ca ma certa,oricum mai mult pt. el l-am luat ca lui ii place f.f. mult,l-am nimerit cu coaja subtire si fainos si dulce,eu am halit o felie cu paine neagra ;) (ca asa-mi place mie ,de la bunica am invatat)

Am vb. cu mama la telefon si ea a facut o praji' cu visine dar i-a iesit acra de-ti sarea caciula' a spus(cred ca a facut putin pandispan si multe visine acre_)asa ca mi-a facut pofta dar asi vrea cu pepene galben/cantalup,mnneee!! ce buna si parfumata e aia! ;)

Gata ca iar vb. mult,dar asa de nashpa' a fost fara curent si dupaia nici internet o vreme nu a fost,ca parca nu-mi era la indemana ashea' fara voi :floare:

#31185 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 June 2013 - 09:21 PM

Stella, plaja si marea ta sunt absolut minunate! asa as vrea si eu o casuta ... si nu mi-ar mai trebui nici o bananaiala ... Vise taica!

Fain petrec la voi copiii cand termina scoala. Nu stiu sa fie asa festivitati si ceva de la primarie aici. Am intrat pe ele ... zici ca e carnaval! foooooarte frumos! super party, spune drept cantecul: a venit vacanta, cu trenul din Franta! ... ma rog mai la est oleaca, dar pe acolo ...

Te rog sa pui si pt mine o poza cu fantana de pe lac, cand mai ajungi in urbe. Ma innebuneste peisajul acela :floare:. Iar la vara, in concediu sa pui daca reusesti mai multe poze cu marea, plaja si preparatele puglieze pe care le prepari in bucataria casutei tale pt voi ... poate ai mai mult timp de pozat in vacanta...

asta seara cand i-am spus Beatricei sa spunem rugaciunea a inceput:
Tatal nostru
te rog sa nu mai ploua
ca sa merg la mare
si sa merg la mamaie sa imi dea bani de plaja
si sa fiu fericita

ne-am amuzat ... ce i-a dat prin cap ... ;)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#31186 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 June 2013 - 09:24 PM

Any cred ca e deja transbordata la casa de la mare. Anicutz, sa ai o vara splendida, alaturi de toti cei dragi tie! ;)

am uitat sa va spun ca in sud am avut vreme buna: 2 zile calduroase, 2 racoroase :floare: ... pt fiecare !

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#31187 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 June 2013 - 09:33 PM

Pe mine ma primeste Stella sa ingrijesc pisicile din vecini! Si-n rest liniste si valuri!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#31188 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,435
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 26 June 2013 - 09:45 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 June 2013 - 09:21 PM, a spus:


asta seara cand i-am spus Beatricei sa spunem rugaciunea a inceput:
Tatal nostru
te rog sa nu mai ploua
ca sa merg la mare
si sa merg la mamaie sa imi dea bani de plaja
si sa fiu fericita

ne-am amuzat ... ce i-a dat prin cap ... ;)


:floare: tare scumpica e ea!
E foarte interesant cum gandesc ei cand sunt micuti. Toate astea trebuie adunate, scrise si pastrate pentru cand o creste.

#31189 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 June 2013 - 10:01 PM

nu stiu ce s-a intamplat :floare: ;)

Fisiere atasate



#31190 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 June 2013 - 10:02 PM

Hi hi! daa!! acum vreo 3 ani ,inainte sa iasa bicu' la pensie,trecem cu toti pe langa biserica si bub' tocmai invata sa faca,cruce stangaci,zice: ''doamne ajuta'',la care bicu' mucalit :floare: ''zi doamne ajuta sa ia bicu' pensia,ca-ti ia bicu' apoi de toate'',de atunci asa o tzinea bub' cand trecea pe langa biserica,facea o cruce marree:'' doamne ajuta sa ia bicu' pensia'' ;) ;)

Si apoi mai era un banc,cica un tamplar si un betziv mor si ajung sus ;) d-zeu zice:'' tu tamplarule mergi la tamplarie,tu betzivule mergi la carciuma'' ...paii cum doamne?! intreaba tamplarul,eu toata viata am muncit si asta a baut si el merge tot la baut si eu la munca?! paii dreptate e asta?!...d-zeu ii raspunde:'' Paii el cand ciocnea un pahar zicea doamne ajuta,tu cand iti dadeai un ciocan peste dejete' spuneai d-zeii masii!!'' ... ;)

#31191 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 June 2013 - 10:37 PM

merci, Stella! ia uite ce repede mi-ai indeplinit o dorinta! :floare:

Geany, asa si la noi... face conexiuni din cele explicate ...

Wowerful, asa e. Ar trebui notate ... in fiecare zi scoate diverse chestii amuzante ... ;)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#31192 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 June 2013 - 10:54 PM

Ia Daniella si pozele de la defilarea de azi ...la gazeta

http://www.tdg.ch/ge.../story/30907411

geneva oras international ...cu copii din patru zari :floare:

#31193 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 June 2013 - 06:23 AM

buna dimi tuturor!
bine si racoare, dar nu foarte ... se incalzeste tare si azi

frumos Stella! la noi defilare se face doar la finele liceului si nu se intalnesc cu totii in centru, fiecare un pic in fata scolii ... la mine la liceu de tocilari, nici atat ...


nu stiam ca e oras cu copii din 4 zari. cum de ?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#31194 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 June 2013 - 06:26 AM

Giany, uite reteta de sfilatino ripieno, singura chestiune e ca trebuie ingrediente bunutze. Nu stiu ce inseamna "mozzarella in panetto x pizza"
Reteta am gasit-o pe:
http://www.faredaman...mozzarella.html



Ingredienti
Per 4 persone (Imagine postataImagine postataImagine postataImagine postata)

  • 200 grammi impasto di pane
  • 120 grammi prosciutto crudo
  • 120 grammi mozzarella in panetto x pizza

Istruzioni
  • Cubettate la mozzarella e tagliate sottili 120-150g di crudo...
  • Dividete in 4 l'impasto, stendetelo e farcite con mozzarella cubettata e crudo tagliato sottile euna spruzzatina di origano e sale.
  • Chiudete come dei rotolini e date la forma a baguette, allungata....forate sopra con una forcehtta.
  • Mettete su carta da forno e infornate a 180° per 20 minuti...
Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#31195 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 June 2013 - 07:16 AM

Buna dimineata la tulemond.
Daniella ...inseamna mozza sub forma dreptunghiulara pentru pizza...in Italia gasesti mai multe forme. probabil aia ca e mai usor de taiat cubulete =))
dar orice mozza e buna; aia de bivolitza, e prea mustoasa pentru cocaturi, si prea buna de mancat asa cu rosii =))
Geneva este un oras *international* (ONU, plus multe multinationale, plus multi refugiati de diverse etnii, plus multi cu bani care-si aleg domiciliul ). Asta este si un motiv pentru care chiriile sunt asa de mari; ( cei de la ONU nu platesc taxe la oras, si isi pot permite, cei de la multinationale/expat li se plateste de firma etc etc..si omul de rand strange din dinti)
azi am de calcat si doamna nu mai vine ...offfffffffffff cat ma bucur.
Macar e racoare si nu ma voi coace in aburi :)
o zi faina tuturor, dupa plac mai calda, mai rece, mai ploioasa, mai uscata...cum va place.

#31196 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 June 2013 - 07:21 AM

Mie imi place asa cum este! Am primit fasole bio de la tara imi trag o ciorba de sta mitzul in coada! Si-mi ramane si de bagat la congelator!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#31197 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 27 June 2013 - 07:31 AM

Neata, la noi a cam venit toamna =)) e frig, ploua maruntel, nu stiu ce-i cu vremea asta (bine ca in ultimele saptamani de scoala s-au topit copiii de caldura...)
Stella, ce faini sunt copilasii, imi place ideea asta de a-i scoate pe toti prin oras si a-i duce si la distractie. Iar pozele din Italia ma destabilizeaza total, acuma m-as duce acolo!

#31198 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 June 2013 - 08:26 AM

Buna dimineata!

Merci Dany de reteta. =))
Asta e mozzarella ,e ca un calup si nu e in zer

Fisier atasat  panetto.JPG (30.21K)
Number of downloads: 0

La noi e innorat si racoare asa ca nu pot iesi prea departe,nici de gatit nu stiu ce voi face ,dar cred ca ramanem tot la branza rosii si oua cum ne propusesem =))

#31199 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,777
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 27 June 2013 - 08:33 AM

Vezi postarea2ut, la 27 June 2013 - 07:31 AM, a spus:

Neata, la noi a cam venit toamna
Şi la noi tot aşa =)) e o vreme aşa de apăsătoare că te bagă în depresie. Nici măcar de gătit nu am chef, chiar dacă e răcoare şi pot porni cuptorul.
Las' că iese iar soarele şi-mi revin şi eu. Vă doresc o zi frumoasă tuturor =))

#31200 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 June 2013 - 10:34 AM

Si mie imi place ziua de azi asa cum e (mie imi plac toate =))... care nu sunt sub 20 grade! ). La noi e nor si nici racoare, nici acld, potrivit. Vantul abia adie. Aseara a amenintat, apoi s-a potolit si nu a mai plouat, dar s-a racorit. Disecam aici zilnic vremea mai ceva decat la Universitatea meteo =))



Ref. la mozzarella de pizza/foccacia, daca aveti chef sa aprofundam subiectul ca mie imi place:
de regula si eu tot d-aia (de care ati scris mai sus) folosesc ... , dar mie aceasta la calup mi se cam pare o caricatura a ceea ce este mozzarella proaspata adevarata, in zer. Am intrebat mai sus ce o fi pt ca de fapt, la Napoli se sustine faptul ca se foloses exclusiv una dintre aceste 3 tipuri de mozzarelle:
mozzarella STG a listelli (nu stiu ce este)
mozzarella di bufala DOP cuburi Campana (unde Campagna = regiunea Napoli)
sau mozzarella Fior di latte!

Astfel, pizza autentica in Napoli, la pizzaria antica Da Michelle, considerata cea mai veche pizzarie din lume, este o pizza pe care branza nu e topicios-elastica ci e moale umeda proaspata ... zici ca are smantana in ea, dar e vorba doar de mozzarella proaspata. La Da Michelle pizza e ca in nici o alta parte ... e ceva senzational, in primul rand datorita blatului si in al doilea rand datorita purismului (are extrem de putine ingrediente: mozzarella de un anumit tip, sos de rosii, ulei, usturoi si busuioc/origano), iar in traditia bucatariei napolitane autentice sunt furnizate doar doua optiuni:
Pizza marinara: cu rosii, usturoi, oregano și ulei de măsline.
Pizza Margherita: cu roșii, mozzarella STG în fâșii, mozzarella di Bufala DOP cuburi sau Fior di latte, busuioc si ulei de masline. Simpla sau cu doppia mozzarella

Restul sortimentelor de pizza au fost inventate mai tarziu pe masura ce au fost deschise pizzarii in toata lumea.

Particularitatea oferita de pizza napolitana consta in principal ca aluatul sau trebuie sa fie similar celui de pâine - care este complet fara grasimi - moale si elastic, prelucrat de mana in formă de disc, prin aruncari succesive in aer fara a atinge marginile care vor forma intr-o bucatarie tipica napoletana acea "cornisa" de 1 sau 2 cm iar aluatul la centru va fi de aproximativ 3 mm. O trecere rapida intr-un cuptor foarte bine incins, pe lemne, trebuie sa lase aluatul moale si usor umed, nu ars.

in ceea ce priveste pansament:




« Perciò nun' è cercate
sti pizze complicate
ca fanno male 'a sacca
e 'o stommaco patì... »
(Scritta nella famosa pizzeria di Napoli "Da Michele")

acesta este unul dintre textele scrise pe peretii din Da Michele in dialect napoletan si care s-ar traduce dupa intelegerea mea cam asa:
"Prin urmare, nu mai cautati
aceste pizza complicate
care fac rau buzunarului
si va fac stomacul sa sufere ... »
(Scriere din faimoasa pizzerie din Napoli "Da Michele".

Prima foto e margherita doppia mozzarella (la Da Michelle)
A doua foto e margherita normala (simpla mozzarella - la Da Michelle)

Fisiere atasate



Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1558
  • 1559
  • 1560
  • 1561
  • 1562
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi