Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#481 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 March 2011 - 05:37 PM

Vezi postareaCatiCris, la 08 March 2011 - 05:35 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 08 March 2011 - 05:27 PM, a spus:

problema e ca nu am castron de inox asa micut, cat sa-i incalzesc ei mancarea peste o cratita. tb sa cumpar 1 acu? Nu am decat plasticele fetii, sau sticla, portelan, ceramica. ce am castroanede inox e mareeee ...mai caut in memorie ... dar nu, nu am asa mititel. :lol:

hai ma Daniella, fii mai inventiva :)
pune mancarea fetei intr-o ceasca de cafea si pe ea pune-o itnr-un castron mai mare in care apoi torni apa fiarta pana la nivelul mancarii. lasi acolo 2-3 minute, invarti putin mai lasi un minut si ai mancare numai buna :hug:
pff, io sa te invat?? :)

Si castronul direct pe foc? da, invata-ma, merci :hug: ! nu am prea facut eu la bain marie mai nik :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#482 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 08 March 2011 - 05:42 PM

pai nu e bain marie asta!! e metoda mea, tre sa o patentez ceva tot cu marie :hug: :hug: .

hai sa-ti mai zic odata (dupa care iti desenez LOL - glumesc, da??)

nu pui castronul pe foc. incalzesti apa (aici exista ceinicele care fac apa fiarta f repede - kettle)

pui ceasca cu mancarica IN castron.
torni apa fierbinte intre ceasca si castron - atentie sa nu botezi mancarea.
lasi pana mancarea e numa buna - amesteci putin pentru omogenizare.
acum e clar?

#483 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 08 March 2011 - 06:05 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 March 2011 - 05:27 PM, a spus:

La kiwi stiu ca inca nu e voie sa ii dai cu samburi.

De ce??????????? Ce prostie am facut?????????????

#484 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 08 March 2011 - 06:07 PM

si la noi sunt capsunile cu risc mare si am vazut borcane cu capsuni si mar de la 4 luni!!!!!!!!!!

#485 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 06:08 PM

Mutti, toate astea de au samburi mici - capsuni, fragi, zmeura, kiwi si mai sunt cica se dau abia dupa un an.

dar stai linistita!

noi am inceput sa-i dam fetei capsuni si zmeura pe la 10 luni parca...

daca cupilu' n-are risc de alergii, nu cred sa fie vreo problema. daca era, o depistai pana acum.

#486 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 06:08 PM

Vezi postareaMutti, la 08 March 2011 - 06:07 PM, a spus:

si la noi sunt capsunile cu risc mare si am vazut borcane cu capsuni si mar de la 4 luni!!!!!!!!!!

cum ziceam,... cine ce sa mai inteleaga???

#487 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 06:48 PM

haio ca am sarit de la un topic la altul, ne alergam pe aici tustrele :floare:

deci la noi branzica de vaci de la 6 luni, iaurt de la 8 luni:
http://retetebebelus...e-a-lactatelor/

kiwi tot aici zice de la 12 luni:
http://retetebebelus.../grafic-fructe/
ca si toate fructele cu seminte

dar daca i-ai dat si a fost ok, nu te stresa... ca o sa ajungem la nebuni! nu cred ca mamele noastre se stresau chiar in asa hal ... ca nu erau forumuri si 1x/luna cat poti sa vb cu dr mai rpd. Azi am avut rezervare 1 h la consutltatie ca era si cu vaccin si la fara un sfert mai ca nu ne-a dat afara ca a intervenit o urgenta, asa ca nu am intrebat din ce si cum sa fac branzica de vaci, tot pe net tb sa caut :(

Naroada asta de dr :( de azi, nu stiu ce a balmajit de ne.a dat de facut si markerii tiroidieni (chiar nu am fost suf de atenta pt ce naiba, dar tb o gramada de sange pt asta!!!)... si o gramada de analize, pomenind si ca are copilul capul un pic turtit la spate. Am aratat-o si neonatoloagei care a zis ca e de la dormitul/statul preponderent pe spate si ca o sa se rotunjeaca sa nu ne facem probleme nici cu greutatea ... ca depinde si cum a fost cantarita de la o luan la alta (dupa masa, dupa kk sau cu burta plina si fara sa fi facut kk).

Ne-a dat sa luam si fier, ca cica la copiii alaptati tb supliment de fier. :( Acu suflu si-n iaurt dupa faza trimiterea la analize (injectie interzisa) dupa vaccin! :hug:

#488 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 March 2011 - 10:15 PM

I-am spus ieri dr ca am ramas la mere pt dimi pt ca sunt singurele fara chimicale de care dispun pe moment. Si ca la legume suntem doar la radacinoase si cartofior, ca la fel sunt singurele fara chimicale pe care le am de la tara. A raspuns ca daca nu am incredere in alea din piata sau de la magazin sa-i dau congelate :D
Adica nici nu a priceput despre ce vorbeam, nu ? Asta inseamna ca imi fac griji excesive? sau ca dr e incompetenta? :sad1:

#489 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 09 March 2011 - 10:25 PM

n-a priceput :sad1:
E drept ca alea congelate pot fi mai bune , ca-s recoltate la maturitate , in plin sezon...dar nu s-a gandit ca tu vorbesti de bio.....unii nici nu se gandesc la asta. Cumpara legumele dupa cum arata. Cu cat sunt injectate mai mult , cu atat sunt mai bune.

I-am dat la Elena mar cu avocado azi , desi la mine-n cartzi scrie ca nu se da avocado asa repede :D. Cand incerc ceva ii dau la inceput ca altfel nu vrea. Nici n-a mai vrut mancare apoi!!!!!!!!!!
Marul i l-am fiert , nu-i dau crud sa nu o constipe.

#490 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 March 2011 - 10:41 PM

deci a mancat au ba avocado, ca nu pricep?

da, nu a priceput, dar eu i.am spus ca i.am dat doar o gama f limitata, ca doar pe astea sunt sigura ca le-am facut rost de la tara, fara chimicale.

da, cred ca la noi nu se gandeste nimeni la BIO, ca nu exista! doar eu m-am zarghit si-mi dau singura batai si dureri de cap cu BIO siiiii, cre'k din cauza ta :D : ca ai zis ca decat cu chimicale, mai bine borcanele :sad1:
din mom ce la noi, inainte (cand nu gaseai mai nimic si nu stiam mai de nimic) era apreciat tot ce era de import ... cati oameni se uita acum la provenienta in sensul de a fi orientati sa mancance produse indigene? doar ca li se pare scump, dar altfel nu.i deranjeaza (am vazut ce senini pun in punga fara sa se uite macar) sa cumpere cartofi egipteni, fasole nu'sht de unde etc etc

pai alea congelate nu au chimicale? mie chiar mi se pare ca alea au un miros ... nu m-ar mira sa nu fie totusi injectate cu ceva. Nici nu am incredere ca sunt spalate bine ... neh pitici ... Plus pe traseu eu nu bag mana in foc deloc ca alea nu s-au mai dezghetat (30 min ajung) si apoi reinghetat ...vorbesc de RO, la voi or fi norme mai severe de manipulare a prod congelate si de tot felul ...

#491 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 09 March 2011 - 10:57 PM

A mancat már cu avocado ca sparta: 210 gr ( avocado nu mult a fost , mai mult mar). N-a mai vrut legume cu carne.

I-am dat la inceput 90 gr de amestec ( mere+ avocado) sa vad daca vrea , apoi am vrut sa-i dau mancare , a mancat 70 gr de carne + legume si n-a mai vrut. I-am dat in continuare mar+ avocado si a mancat de numa. In total 210 gr de mar+ avocado!!!!!

Daniella , nush ce sa zic de alea congelate ...eu am vrut sa-i dau spanac , am luat congelat dar e tot la congi....am fost la magazinul Bio ( v-am spus ca am gasit unul numai cu bio????? la noi in sat? ) si a zis ca aduc zilele astea proaspat....asa ca mai astept :sad1:

#492 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 March 2011 - 11:02 PM

Daniella,daca nu vrei sa te complici cu îmbaieri de marioare :D cumperi un aparat de incalzit papa pt bb si gata!
Costa vreo 15 euro,iaca:

Imagine postata

Pui mincarica într-un pahar/ceasca...etc si cu asta basta :sad1:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#493 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 March 2011 - 10:30 AM

Maya, cred ca asa o sa fac. Merci :love7:
Dar oare asa de rau o fi cu MO? :D

Mutti, eu ii dau fructele (cu 1 lingura decereale) dimineata (la 10) si legumele (cu carnita o zi da, 1 zi nu) la pranz (la 13).

Cu BIO nu mai vreau sa aud ca fac ca ar tb sa nu mai dau nik copilului de mancare :D daca mai caut dupa BIO. (pacat ca nu am emoticon d-ala de smuls parul din cap!)

am vazut ieri la piaza loboda! o fi buna pt bebe ? banuiesc ca asta e BIO :D

#494 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 March 2011 - 06:35 PM

am fost in piaza si am luat o leg de loboda. Apoi am vazut si spanac si am luat si d-ala (la cat e de mare, ma tem k are si ceva chimicale ... asta e ...daca ma mai gandesc la asta o sa fac cu nervii :appl: ). Maine pun pe bona sa-i faca piure de spanac (Cu oleak de parmezan si de ulei). O fi bine? o fi rau? ..la spanac ma refer ...

oooo, m-am uitat acum pe grafic
http://retetebebelus...oducere-legume/
si zice ca se poate introduce in alimentatie incepand de la 10 luni si contine cant mari de nitrati :appl:

#495 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 March 2011 - 08:11 AM

Vezi postareaDaniella, la 10 March 2011 - 06:35 PM, a spus:

am fost in piaza si am luat o leg de loboda. Apoi am vazut si spanac si am luat si d-ala (la cat e de mare, ma tem k are si ceva chimicale ... asta e ...daca ma mai gandesc la asta o sa fac cu nervii :rolleyes: ). Maine pun pe bona sa-i faca piure de spanac (Cu oleak de parmezan si de ulei). O fi bine? o fi rau? ..la spanac ma refer ...

oooo, m-am uitat acum pe grafic
http://retetebebelus...oducere-legume/
si zice ca se poate introduce in alimentatie incepand de la 10 luni si contine cant mari de nitrati :lol:

Exact asa am cit si eu Daniella de spanac , dar in magazin sunt borcane de spanac si cartofi de la 6 luni!!!!!!!!!! Ce sa mai crezi?????

Ieri nu i-am mai dat avocado ca n-am mai avut acasa copt , mai am unul si-i cam verde......

Eu o sa-i dau o lingura de spanac , ca cica-i bun la digestie. I-l fierb , arunc apa , si apoi il amestec cu o lingura de lapte ( Elena primeste lapte de vaca deja -pana caum numai seara , in gris)

#496 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 March 2011 - 08:13 AM

Apropos de lobode...mama zicea ieri ca daca am ganduri cu spanacul sa-i dau urzici , ca-s BIo ( am la congi ca noi mancam multe urzici) , dar ma gandesc ca-i prea mica....eu stiu? nu exista nimic despre asa ceva inca....

#497 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 March 2011 - 10:23 AM

Vezi postareaMutti, la 11 March 2011 - 08:13 AM, a spus:

Apropos de lobode...mama zicea ieri ca daca am ganduri cu spanacul sa-i dau urzici , ca-s BIo ( am la congi ca noi mancam multe urzici) , dar ma gandesc ca-i prea mica....eu stiu? nu exista nimic despre asa ceva inca....

si eu am spus bonei sa-i faca un piure pt azi si sa arunce apa in care fierbe spanacul. sa vedem daca mananca?
eu zic ca daca merge spanacul, merge si urzica ca si toate frunzele verzi, nu? si e mai degraba fara chimicale.

#498 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 March 2011 - 10:44 PM

A mancat spanac , Bea?

Eu nu i-am dat inca , azi la amiaza mancat cartof dulce pe langa celelalte legume : zuchinni , conopida , brocoli , fenicul. Apoi mere fierte. Deci 3 feluri :blush:

#499 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 March 2011 - 10:46 PM

da, a mancat spanac, dar azi a fost amestecat si cu 2 linguri de morcov+cartof dulce (Sa nu fie trecerea asa de brusca) si carnita (+parmezan si ulei)

maine ii dau simplu, doar cu ulei si parmezan, poate pun si un fir de lapte formula

#500 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 13 March 2011 - 08:27 PM

A primit si Elena spanac azi , nu stiam de ce bodogane asa....nu-i placea!!!!! I l-am dat amestecat cu dovleac si carne dar tot nu i-a prea placut. Ea mananca la amiaza aproape 250 gr legume si carne dar azi abia a vrut 100 si ceva. Aveam cartof dulce asa ca i-am dat si si-a facut norma :hug:

Elena nu vrea banana , se face ca o vomita.

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul