Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

  • 62 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#561 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,481
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 March 2011 - 10:54 AM

Da, e locul cel mai oficial si bine informat, cind esti loco.

Alce nero nu-l cunosc dar cunosc Mielizia care face mierea cea mai buna, eu numai pe ea o cumpar.
Pai biologic nu inseamna dulce, gustul uleiul e dat de maslina care poate fi amara, dulce, picanta si asa mai departe.

#562 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 25 March 2011 - 01:15 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 March 2011 - 10:54 AM, a spus:

Da, e locul cel mai oficial si bine informat, cind esti loco.

Alce nero nu-l cunosc dar cunosc Mielizia care face mierea cea mai buna, eu numai pe ea o cumpar.
Pai biologic nu inseamna dulce, gustul uleiul e dat de maslina care poate fi amara, dulce, picanta si asa mai departe.



Cred ca am pornit eu o confuzie cand am zic de uleiule pe care il dau eu lui bebelino, ca ar fi organic si dulce. Scuze! :)


Mersi mult Adriana pentru informatiile pretioase pe care mi le oferi. Sa recapitulez:
1. uleiul de masline amarui nu sugereaza ca uleiul ar fi fost pastrat in conditii improprii si doar ca maslinele sursa au avut acel gust.
2. parmezanul autentic este bun de dat la bebeii intoleranti la lactoza (curand o sa il incerc si eu pe bebeloi cu parmezan, sutn f curioasa, daca o sa-l accepte fara reactii imi da o baza nutritiva, ca deocamdata stam cam slabut)

#563 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,481
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 March 2011 - 01:30 PM

Eu cred ca pot spune ca daca e amar asta are legatura cu maslinele de la care s-a pornit. El daca nu e pastrat bine rincezeste ca orice alt ulei. Cel putin asta stiu si asta am probat pina acum.

Cu parmigiano da, asa scrie pe siteurile pe care le-am citit, nu stiu ce se intimpla cu lactoza in timpul procesului de invechire, daca se evapora moare sau pleaca la plimbare, ca nu ma pricep la capitolul asta :)
uite si aici
http://www.parmigian...reggiano_1.aspx

#564 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 25 March 2011 - 01:48 PM

Foarte interesant artocolul Adriana. Sunt familiarizata cu termenii din articol, se pare ca parmigiano invhechit puncteaza trei puncte f importante: caseina e pre-digerata, lactoza e si ea predigerata, si contine si probiotice. :)

#565 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,481
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 March 2011 - 01:56 PM

:) Ma bucur ca ti-a folosit!

#566 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 March 2011 - 02:05 PM

Eu ce masline am cules direct din pom si am gustat erau amareee.

Adriana am citit articolul :) ! Acesta ar trebui sa te lamureasca Mutti.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#567 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 25 March 2011 - 06:24 PM

M-am dus la Biotheke . Am vrut sa iau parmezan....zic sa-mi dea o bucata mica , sa vad daca-i place ( ca pt mine nu cumpar BIO). Tanti ma intreaba iute: Pt EA ???? Zic DA. Atzi vb cu dr? Io zic sa vorbitzi si dupa aia sa cumparatzi.

Zis si facut.

Vin acasa , sun la dr si intreb de parmezan. Numa' ca nu s-o certat cu mine !!!!! M-am linistit!!!!!


Daniella , i-ai dat fetii gulii? Nu o doare burtica? i-am luat si eu una azi , sa vedem :headbang:

#568 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 25 March 2011 - 06:51 PM

Mutti, deci doc a zis NU?

Eu aseara i-am dat bebelinului trei frimituri de carne de pui. E foarte scumpic cand ii dau ceva nou, ia in gurita, inchide bine si sta. si se uita. si iar sta, cu falcile inclestate. abia apoi incepe sa mestece. doamne, cupilu' asta mesteca si apa cand ii dau cu lingurita, e atat de simpatic...!

#569 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 25 March 2011 - 07:32 PM

Vezi postareaCatiCris, la 25 March 2011 - 06:51 PM, a spus:

Mutti, deci doc a zis NU?

Eu aseara i-am dat bebelinului trei frimituri de carne de pui. E foarte scumpic cand ii dau ceva nou, ia in gurita, inchide bine si sta. si se uita. si iar sta, cu falcile inclestate. abia apoi incepe sa mestece. doamne, cupilu' asta mesteca si apa cand ii dau cu lingurita, e atat de simpatic...!



A zis sa nu-i dau. Ca daca vreau neaparat sa-i dau lactate pot sa-i dau cate o linguritza de iaurt , dar nu parmezan. Am vb in graba asa ca nu stiu de ce....saptamana viitoare vb mai multe , a zis.

#570 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,481
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 March 2011 - 08:28 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 March 2011 - 10:33 AM, a spus:

Adriana, merci mult de tot pt sfaturi si impartasirea experientei tale.

Uite, asta e hotelul la care am stat noi.
http://www.hotelpasq.../it/Default.asp

#571 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 March 2011 - 09:23 PM

Vezi postareaMutti, la 25 March 2011 - 06:24 PM, a spus:

M-am dus la Biotheke . Am vrut sa iau parmezan....zic sa-mi dea o bucata mica , sa vad daca-i place ( ca pt mine nu cumpar BIO). Tanti ma intreaba iute: Pt EA ???? Zic DA. Atzi vb cu dr? Io zic sa vorbitzi si dupa aia sa cumparatzi.

Zis si facut.

Vin acasa , sun la dr si intreb de parmezan. Numa' ca nu s-o certat cu mine !!!!! M-am linistit!!!!!


Daniella , i-ai dat fetii gulii? Nu o doare burtica? i-am luat si eu una azi , sa vedem :icon_twisted:



De ce la Biotheke? Si cum de iute si-a dat seama tanti ca vrei parmesan pentru a mica?
Uite aici,eu fusai azi la docul meu,nu pentru parmesan,ci din cauza unei neuralgii intercostale.Sotia 'mnealui cu care are cabinetul împreuna este doctorita de copii.Mi-a trecut prin cale cînd ieseam de la el.Pentru ca era ora închiderii(de fapt era deja închis),si nu mai era nimeni pe acolo,am oprit-o din mers si am întrebat-o de parmesan.Citisem aseara pe aici,si mi-am amintit.
A spus ca parmesanul foarte batrîn,este chiar bun pentru digestia bebeilor,si ca poate fi consumat chiar si de persoanele care au intoleranta la lactoza!La 7 luni se poate amesteca o lingurita de parmezan razuit fara probleme în castonelul cu pireu al bblui.
Also,ori doctorii astia nu se pot hotarî,sau vorbesc si ei în necunostinta de cauza...sau ce stiu eu...Banuiesc ca fiecare are ideile personale :thumleft:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#572 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 March 2011 - 11:49 PM

Adriana, m-ai terminat psihic! e exact genul de hotel care imi place, unde privelistea face intreaga vacanta! ai vazut pretul: 150-200eur dubla! Oare la biroul acela turistic sa coste mai putin decat daca iei direct de la ei?


"Asa cum exista degustatori de vin, tot asa exista si degustatori de ulei de masline. Majoritatea acestora iti va spune ca uleiul de buna calitate este usor amar, intepator si nu place limbii de la "prima intilnire". Uleiul de si mai buna calitate este si mai amarui, presat fiind in conditii "traditionale" pastreaza mai bine gustul "fructului " din care a fost stors si chiar ( bineinteles) al simburelui. Se pare ca simburele este cel mai in "masura" sa transmita gustul, uleiului presat la rece.
Producatorii stiu ca uleiul extravirgin din masline are un gust cam pe neplacul multor cumparatori de aceea incearca sa adauge diverse chestii ca sa-l faca mai "soft", mai dulce.
- "bunatatea-calitate" a unui ulei "rau la gust" dar despre care ai certitudinea ca e de provenienta corecta si e la termen se gusta si se invata in timp, dupa ce ai mincat din el, de mai multe ori, alaturi de preparate care iti plac si-ti sint cunoscute DAR nu numai.
- nu e cinstit sa respingi un gust fara sa-i dai toate sansele. Cea mai buna sansa a uleiului de masline se numeste lamiie. Si usturoi. Si brinza ( recomand un cas uscat). Si nuca. Si vin rosu. Si piinea neagra.
-gustul uleiului de masline e plin de personalitate. Atit de unic si atit de prietenos, totodata, pentru atitea preparate carora le da gust si le ia gust! Cine are vreme, sa experimenteze cum uleiul de masline extravirgin se contopeste si in acelasi timp se remarca in fiecare preparat.
- dintre toate lucrurile "inventate", procesate de om spre a fi consumate (mincate), de departe uleiul de masline presat la rece, consumat crud mi se pare CEL MAI bun si folositor! Bun inimii, stomacului si psihicului!
"

Mutti nu i-am dat gulie, ca la noi nu a aparut nimic dee primavara in afara de urzici si spanac (care si asta din urma posibil sa fie de sera). Asa ca Bea mananca de zor urzicute si spanacel.

Ma intrebam daca sa nu ii bag si un catel de usturoi la piureul de legume, fiert alaturi de acestea? :icon_twisted:

Adriana, exista parmezan BIO? Stiam ca vaca hranita doar cu anumite tipuri de nutreturi (parca trifoi) da lapte bun de parmezan, nici cum cea ne-bio?! Tot reclama ?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#573 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 26 March 2011 - 01:27 PM

Vezi postareaMaya, la 25 March 2011 - 09:23 PM, a spus:



De ce la Biotheke?


Pt ca am vrut sa fie BIO si eu aici nu am neshpe mii de magazine BIO , doar unul , si asa se numeste.


Si cum de iute si-a dat seama tanti ca vrei parmesan pentru a mica?

Pt ca ma cunoaste , pt ca eram cu fata dupa mine , pt ca stie ca eu de la ea cumpar pt cea mica si legumele si fructele si laptele...etc.


Uite aici,eu fusai azi la docul meu,nu pentru parmesan,ci din cauza unei neuralgii intercostale.Sotia 'mnealui cu care are cabinetul împreuna este doctorita de copii.Mi-a trecut prin cale cînd ieseam de la el.Pentru ca era ora închiderii(de fapt era deja închis),si nu mai era nimeni pe acolo,am oprit-o din mers si am întrebat-o de parmesan.Citisem aseara pe aici,si mi-am amintit.
A spus ca parmesanul foarte batrîn,este chiar bun pentru digestia bebeilor,si ca poate fi consumat chiar si de persoanele care au intoleranta la lactoza!La 7 luni se poate amesteca o lingurita de parmezan razuit fara probleme în castonelul cu pireu al bblui.
Also,ori doctorii astia nu se pot hotarî,sau vorbesc si ei în necunostinta de cauza...sau ce stiu eu...Banuiesc ca fiecare are ideile personale :hug:


Al meu de mult mi-a zis sa-i dau produse lactate de la 10 luni, pe net scrie de la luna a8-a , el a zis ca mai tarziu e mai bine. Ce-i drept , ieri am vb cu doctoritza , nu cu el. Dar pana acum au cam zis la fel.



In alta ordine de idei , mi se pare mie sau te cam rasteai la mine :cheers: . Cred ca mi s-a parut ,ca nu ai fi avut de ce sa te ambalezi , sau?

#574 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 26 March 2011 - 01:32 PM

Daniella , i-am pus azi o bucatzica mica de gulie la fiert cu dfovleacul si dovlecelul. Sa vedem :cheers: , itzi spun si tzie.

Multe din produsele BIO sunt reclama , dar....dupa mine , orice branza BIO e facuta din lapte BIO , adica vaca nu a primit antibiotice si mai stiu eu ce....

Eu in lapte BIO cred. Eu folosesc la fata numai BIO , de 2 feluri , unul simplu BIO si altul de la Demeter. Cand cum.... Nu ca ar manca fata litri pe saptamana , dar nu tzin sticla 7 zile desfacuta , mancam si noi acelasi lapte , cand e gata , cumpar altul.

#575 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 March 2011 - 02:05 PM

Vezi postareaMutti, la 26 March 2011 - 01:27 PM, a spus:



In alta ordine de idei , mi se pare mie sau te cam rasteai la mine :hug: . Cred ca mi s-a parut ,ca nu ai fi avut de ce sa te ambalezi , sau?




Daca puneam vreun smiley,poate credeai ca fac misto...pentru ca nu am pus niciunul,ai crezut ca ma ambalez? :cheers: Tu crezi ca eu nu am altceva mai bun de facut?

Cu Biotheke,vroiam doar sa întreb de ce neaparat Bio?(pentru ca parmezan Bio,eu personal,nu am vazut niciodata mai vechi de 12 luni.Ceea ce nu înseamna ca nu exista si unul bio mai matur/doar ca nu am vazut eu).Cred ca un parmezan de calitate superioara si foarte vechi,e la fel de bun.

Si de ce te-a întrebat tanti asa iute daca parmezanul e pentru Elena...era din pura curiozitate,pentru ca nemtii cred în general ca toti bb cresc cu borcanele.De unde sa stiu eu ca tu te cunosti cu tanti...etc..etc

Si acum ma carabanesc la oalele mele,ca vad ca aici nu am succes :hug:
Un WE misto fetele,si pupati BBii din partea mea! :hug:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#576 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,481
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 March 2011 - 06:13 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 March 2011 - 11:49 PM, a spus:

Adriana, exista parmezan BIO? Stiam ca vaca hranita doar cu anumite tipuri de nutreturi (parca trifoi) da lapte bun de parmezan, nici cum cea ne-bio?! Tot reclama ?

Nu stiu, dar chiar daca ar fi si as vedea nici nu l-as cumpara.
Tot, pornind de la iarba pe care o pasc vacile, e atit de controlat pas cu pas in ceea ce priveste producerea lui parmigiano reggiano, ca eu sincer nu cred ca mai trebuie cautat daca e bio. Nu stiu daca reusesc sa ma fac inteleasa, e un produs, cel original evident, atit de controlat ca sa poata avea bulina de original ca nu mai exista nici un dubiu si nici o necesitate de a fi bio, parerea mea de om normal.

#577 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,481
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 March 2011 - 06:15 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 March 2011 - 11:49 PM, a spus:

Adriana, m-ai terminat psihic! e exact genul de hotel care imi place, unde privelistea face intreaga vacanta! ai vazut pretul: 150-200eur dubla! Oare la biroul acela turistic sa coste mai putin decat daca iei direct de la ei?

Pai na, vrei "vista mare" platesti :)
Nu stiu sa-ti zic daca prin biroul de turism obtii pret mai mic, poti incerca sa cauti daca au un mail sau numar de telefon si sa ii intrebi.

#578 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 March 2011 - 06:36 PM

pai da ... asa stiam si eu ca pt parmezan (Ca si pt fiornetina) vaca trebuie sa pasca doar nu stiu ce fel de iarba/trifoi/lucerna ... si eu nu vad nevoia de BIO in cazul parmezanului, dar cum spunea Adriana, cel mai imp e sa fie original, DOC

Maya ...ai succes oriunde apari :) de la Beutza inapoi

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#579 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 26 March 2011 - 08:47 PM

Elena a mancat gulie azi, doar putzina impreuna cu dovleac si dovlecel si carne. N-a parut sa-i simta gustul....nu a aratát nici o surpriza pe fatza.

#580 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 March 2011 - 07:34 AM

Vezi postareaMutti, la 26 March 2011 - 08:47 PM, a spus:

Elena a mancat gulie azi, doar putzina impreuna cu dovleac si dovlecel si carne. N-a parut sa-i simta gustul....nu a aratát nici o surpriza pe fatza.


Fiarta gulia, nu?
Eu m-am hotarat, pentru ca e primavara si pamantul s.a dezghetat, incepand sa ne furnizeze roadele sale, sa iau din piata ce e loco si de sezon (nu de sera). Din pacate nu esti sigur pe origini si conditiile de crestere (chihmicale sau nu, iradiate sau nu), pentru ca a aratat si la TV ca in piata scrie made in Romania si e minciuna.
Asa ca pentru moment spanac si urzici sunt disponibile si asta ii dau. Voi continua cu toate legumele si verdeturile care urmeaza sa apara acum.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 62 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi