Forum Culinar: bacalaureatu' farmaciei mele - Forum Culinar

Salt la continut

  • 11 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

bacalaureatu' farmaciei mele

#81 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 13 July 2011 - 03:41 PM

Vezi postareaMariaSan, la 13 July 2011 - 12:35 PM, a spus:

Vezi postareaUma, la 13 July 2011 - 12:11 AM, a spus:

Parintii de astazi sunt mult mai ocupati decat parintii de pe vremuri, cand se mai dadea o casa de la serviciu, cand concediu era concediu si asa mai departe.


cum asa? 'pe vremea mea' si concediul de maternitate era de trei luni, si sambata era zi lucratoare. pe ce se bazeaza afirmatia ta?

Pe faptul ca am trait in vremea respectiva, cand da, se lucra o zi in plus, insa nu exista presiunea care exista acum! Sa nu re-scriem istoria - cat de intens se lucra atunci si cum se lucreaza acum..In al doilea rand, majoritatea aveau casa de serviciu, acum sunt disperati si fac rate la banca si muncesc non stop sa faca fata

Vezi postareaUma, la 13 July 2011 - 12:11 AM, a spus:

Spuneti ca parintii nu-si mai fac timp - cati parinti lucreaza pana la extenuare ca sa asigure pustiului minimum? Care nu mai e ca pe vremea mea, bani de un teatru, de o prajitura, ci bani de mobil, haine, etc...



de cand telefonul mobil e trecut la minimul necesar unui copil?
Nu are sens ce spui tu!

Pisica mea, sens are , numai sa-l vezi :rolleyes: Evident ca nu o sa aiba pustiul meu de 7 ani telefon mobil, ma refeream la cei mai maricuti, ok :)Ca intre noi fie vorba, pana termin scoala primara, copilasii sunt mult mai usor de controlat :huh:

Hai sa-ti explic cum vad eu treaba asa pe scurt, intr-o schema mica:
- sa ai grija de un copil e munca grea! e mult mai simplu sa il arunci la bunici sau vreo dadaca si sa mergi la servici (iti garantez, am doi copii mici si am si servici); dupa care sa te plangi ca xyz ti-a educat copilu prost si tu nu mai poti sa-l stapanesti
- sa explici unui copil in crestere ca nu are nevoie de telefon mobil e munca grea!! mai bine ii cumperi, mergi la servici ca sa ai bani si apoi te vaiti ca tu nu ai avut timp sa-l educi pentru ca a trebuit sa muncesti ca sa-i asiguri minimul (bleah vorba cantecului din link)
- si ultima piesa din schema: sa educi un copil cere multa munca, muuuult mai multa decat cere orice servici, si inca ceva... daruire =)) (o sa detaliez daca doresti)

Tu uiti ca nu toata lumea isi permite sa traisca dintr-un salariu! Sunt familii, cu 2-3 copii care au NEVOIE de doua salarii si nu isi permit sa angajeze dadaca asa ca au nevoie de bunici (ma bucur ca ai doi copilasi, sa-ti traiasca, si serviciu - intrebarea mea este, cand lucrati si tu si sotul, nu ai pe nimeni sa te ajute?). Mai sunt familii cu un singur parinte - crezi ca acel parinte nu si-ar dori sa stea acasa sa isi creasca copilul cu iubire si atentie? Ba da. Dar realitatea e alta. Deci haide sa nu ne punem ochelarii roz si sa vedem realitatea cum este!
Nu e nevoie sa-mi detaliezi cata munca trebuie sa educi un copil -nu e nimeni idiot aici ma cher =))


A cat is a friend fur-ever !

#82 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 13 July 2011 - 03:41 PM

Vezi postareaIoana, la 13 July 2011 - 03:37 PM, a spus:

Vaxile, tu ai ales deja ca pruncii tai sa nu mai studieze in tara in care te-ai nascut, acolo unde sunt "literati" ratatz.Dar asta nu inseamna ca cei ramasi acolo ar trebui sa-si puna palma in partea dorsala sa nu mai invete , nu de alta da Eminescu, Creanga, Bacovia, Nihita Stanescu nu erau decat niste dobitoci.

E adevarat ca programa scolara de vreo 10 ani incoace este foarte stufoasa si facuta anapoda, un cumul de informatii nefolositoare,dar macar pentru un minim necesar acesti copii trebuie sa invete.Ce daca acum situatia e cum e, poate ei viitorul nostru daca ar invata ar reusi sa aduca tara aia la un nivel mai inalt si in felul asta nici tu, nici eu, nici restul celor plecati in cele patru zari n-am mai fi nevoiti sa plecam de acolo.Si nu pentru bani(eu una n-am plecat ca nu aveam o situatie buna in tara) si pentru modul de trai din tara, incepand cu invatamantul si terminand cu sanatatea.


Maria, uite iti voi da 3 exemple ale unor copii care au dat anul asta BAC-ul si spune-mi tu care este mai vinovat parintele sau copilul.
Toate 3 cazurle sunt fete.
1. parinti acasa, ocupati,invata fiinca vrea sa aibe un viitor, vrea sa dea la o facultate.La fel ca si ceilalti de varsta ei se distreaza,sta pe net, dar cand e vb de invatat , invata.Caz fericit, ia BAC-ul
2. parinti despartiti,ramane cu mama, distractia primeaza, mama pe de-o parte incearca sa o invete ce e bine, tatal pe de alta parte incearca sa o invete de bine,sa-i spuna ca important ca sa reusesti in viata/egal ca aolo sau in alta tara, trebuie sa inveti.Rezultat?pica cu brio
3. parinti despartiti, ramane cu tatal.Stie ce vrea de la viata cat de cat , ce este primordial.Rezultat:ia bacul

Si inca o chestie Maria, dragostea de parinte, educatia data, n-ar totusi 100% legatura.Atata timp cat parintele isi v-a invata copilul tot ce este bine, ii v-a fi alaturi de el la bine si la greu, v-a face toate sacrificiile(si nu ma refer neaparat la cele financiare), totul v-a fi bine.Dar ce te faci in momentele cand el nu este langa tine, tu esti la munca si el cu gasca?Din pacate oricat armonie in familie e, educatie si tot tacamul, in multe cazuri anturajul e mai important.Fiinca tineretul din ziua de azi este altfel.Sa-ti ajunga si tie copii(Vaxile la fel) pe la 15-17 ani sa vedeti atunci.Mai discutam in momentul ala, sanatosi sa fim.

Apropo de ce zicea Zerda, spui tu Maria ca un copil la 18 ani nu stie ce vrea?Pai daca la 16 ani spune ca abia asteapta sa faca 18 ani ca sa se marite ca nu v-a mai avea nevoie de acordul parintilor, e un "copil" care nu stie ce vrea?

Oricum si tu si Vaxile si eu avem avantajele dpdv al invatamantului ca traim in alte tari,dar din celalalt pc de vedere si anume al adolescentului este valabil in toata lumea asta oricat de bun parinte ai fi.
Tare as vrea sa participe si Koral la discutie fiinca este de abele baricade: si profesor si parinte.

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#83 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 July 2011 - 03:42 PM

Vezi postareaaura, la 13 July 2011 - 03:34 PM, a spus:


Educatia din scoli a devenit mai slaba de la o generatie la alta, si cred ca si voi ati vazut diferenta chiar din timpul facultatii; cei dinaintea noastra erau mai "intelectuali", iar cei din ani mai mici erau si mai slab pregatiti.

Si asta se trateaza cu dragoste si credinta. :rolleyes:


Nu e adevarat, in fiecare generatie sunt persoane remarcabile care ridica media, cei dinaintea mea nu erau mai intelectuali ca noi!! dar deh era in '93.
Si crede-ma pe cuvant nu se vindeca cu dragoste si credinta sunt masuri mai practice.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#84 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 13 July 2011 - 03:43 PM

Vezi postareaaura, la 13 July 2011 - 03:34 PM, a spus:

vaxile, tot ce spui mi se pare corect, dar atat de deprimant incat imi vine sa plang. Nu ne ramane decat sa ne luam lumea in cap, sa plecam "in afara" unde inca se mai castiga un ban decent si apoi, cu burta plina, putem sa judecam la sange societatea romaneasca. Ai spus ca nu e bine sa cautam vina si sunt deacord. Situatia e prea complexa pentru a arata cu degetul spre cineva. Asa cum spunea si alexandru, romania a inceput sa decada de prin 90 cand au inceput sa plece elitele.
Educatia din scoli a devenit mai slaba de la o generatie la alta, si cred ca si voi ati vazut diferenta chiar din timpul facultatii; cei dinaintea noastra erau mai "intelectuali", iar cei din ani mai mici erau si mai slab pregatiti.

In conditiile unei societati normale putem da exemple personale de genul: parintii mei nu s-au ocupat de mine, dar mie mi-a placut cartea si am ajuns la facultate. In cazul asta toata stima! Deci se poate, iar cel care nu reuseste aceeasi performanta e singur responsabil de esecul lui. De acord!

Dar acum nu discutam de o societate normala si deci nici de exemple atat de motivante. De ce? pentru ca nu mai exista motivatie, nu mai exista umanism, nu mai exista corectitudine si in concluzie nu mai sunt caracterele puternice de atunci.

De ce, in ciuda unei situatii nefavorabile in familie, un copil, daca vroia, putea sa reuseasca in viata? pentru ca avea tot timpul in fata luminita salvatoare, stia ca daca ai scoala ai parte.
Acum, dupa cum spunea si vaxile, nu mai e nimic decat deznadejde...

Si asta se trateaza cu dragoste si credinta. :rolleyes:


asa, asa ... mioritza taica, ne sapam mormint si facem dodo ...

ei cum sa nu fie solutii? solutia e chiar simpla, RE-introdus salariu minim pe economie. cine nu poa' sa-l plateasca, aleluia. desigur introducere graduala, anu' asta 200 de euro si avansat cu 50 de euro/an pina ajungi la 600. ia ofera tu omului banu', sa vezi cum munceste! ca de ce s-o duce plavanu' in spania sa-si rupa spatele? pentru limba lu' cervantes?
Lasati dolarii sa vina la mine!

#85 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 13 July 2011 - 03:45 PM

Vezi postareazerda, la 13 July 2011 - 03:42 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 13 July 2011 - 03:34 PM, a spus:


Educatia din scoli a devenit mai slaba de la o generatie la alta, si cred ca si voi ati vazut diferenta chiar din timpul facultatii; cei dinaintea noastra erau mai "intelectuali", iar cei din ani mai mici erau si mai slab pregatiti.

Si asta se trateaza cu dragoste si credinta. :rolleyes:


Nu e adevarat, in fiecare generatie sunt persoane remarcabile care ridica media, cei dinaintea mea nu erau mai intelectuali ca noi!! dar deh era in '93.
Si crede-ma pe cuvant nu se vindeca cu dragoste si credinta sunt masuri mai practice.


da, da' gaussiana se deplaseaza spre nota 3
Lasati dolarii sa vina la mine!

#86 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 13 July 2011 - 03:48 PM

Vezi postareaIoana, la 13 July 2011 - 03:41 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 13 July 2011 - 03:37 PM, a spus:

Vaxile, tu ai ales deja ca pruncii tai sa nu mai studieze in tara in care te-ai nascut, acolo unde sunt "literati" ratatz.Dar asta nu inseamna ca cei ramasi acolo ar trebui sa-si puna palma in partea dorsala sa nu mai invete , nu de alta da Eminescu, Creanga, Bacovia, Nihita Stanescu nu erau decat niste dobitoci.

E adevarat ca programa scolara de vreo 10 ani incoace este foarte stufoasa si facuta anapoda, un cumul de informatii nefolositoare,dar macar pentru un minim necesar acesti copii trebuie sa invete.Ce daca acum situatia e cum e, poate ei viitorul nostru daca ar invata ar reusi sa aduca tara aia la un nivel mai inalt si in felul asta nici tu, nici eu, nici restul celor plecati in cele patru zari n-am mai fi nevoiti sa plecam de acolo.Si nu pentru bani(eu una n-am plecat ca nu aveam o situatie buna in tara) si pentru modul de trai din tara, incepand cu invatamantul si terminand cu sanatatea.


Maria, uite iti voi da 3 exemple ale unor copii care au dat anul asta BAC-ul si spune-mi tu care este mai vinovat parintele sau copilul.
Toate 3 cazurle sunt fete.
1. parinti acasa, ocupati,invata fiinca vrea sa aibe un viitor, vrea sa dea la o facultate.La fel ca si ceilalti de varsta ei se distreaza,sta pe net, dar cand e vb de invatat , invata.Caz fericit, ia BAC-ul
2. parinti despartiti,ramane cu mama, distractia primeaza, mama pe de-o parte incearca sa o invete ce e bine, tatal pe de alta parte incearca sa o invete de bine,sa-i spuna ca important ca sa reusesti in viata/egal ca aolo sau in alta tara, trebuie sa inveti.Rezultat?pica cu brio
3. parinti despartiti, ramane cu tatal.Stie ce vrea de la viata cat de cat , ce este primordial.Rezultat:ia bacul

Si inca o chestie Maria, dragostea de parinte, educatia data, n-ar totusi 100% legatura.Atata timp cat parintele isi v-a invata copilul tot ce este bine, ii v-a fi alaturi de el la bine si la greu, v-a face toate sacrificiile(si nu ma refer neaparat la cele financiare), totul v-a fi bine.Dar ce te faci in momentele cand el nu este langa tine, tu esti la munca si el cu gasca?Din pacate oricat armonie in familie e, educatie si tot tacamul, in multe cazuri anturajul e mai important.Fiinca tineretul din ziua de azi este altfel.Sa-ti ajunga si tie copii(Vaxile la fel) pe la 15-17 ani sa vedeti atunci.Mai discutam in momentul ala, sanatosi sa fim.

Apropo de ce zicea Zerda, spui tu Maria ca un copil la 18 ani nu stie ce vrea?Pai daca la 16 ani spune ca abia asteapta sa faca 18 ani ca sa se marite ca nu v-a mai avea nevoie de acordul parintilor, e un "copil" care nu stie ce vrea?

Oricum si tu si Vaxile si eu avem avantajele dpdv al invatamantului ca traim in alte tari,dar din celalalt pc de vedere si anume al adolescentului este valabil in toata lumea asta oricat de bun parinte ai fi.
Tare as vrea sa participe si Koral la discutie fiinca este de abele baricade: si profesor si parinte.




sa inteleg ca ai vostri is vinovatz ca traiesc in ro si trebuie sa studieze incongruenta fenomenologica a hermeneuticii canonice. you wish ...

ce ziceai de creanga? big deal, un tzaran. eminescu? mie mi se pare depasit. caragiale da, mare om, la fel si stanescu. da' ce ne facem cu macedonski? cu voiculescu? cu slavici? ce facem cu aia 80% submediocri? ce faci cu poezia lu goga si tzaranii lui care vor pamint, da-le-as una cu ghiveciu'?
Lasati dolarii sa vina la mine!

#87 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 13 July 2011 - 04:00 PM

Vezi postareaDaniella, la 13 July 2011 - 03:18 PM, a spus:

nu a plecat la 2 ani la facultate, desigur. Mama a stat cu bunica-sa pana pe la 7 ani cand a murit si aceasta, dupa care, impreuna cu sor-sa a trait in grija unei matusi (femeie simpla, casnica de la tara, sora tatalui) care mai avea la randul ei 7 copii si care le-a luat in grija pentru a se improprietari cu averea celor 2 surori orfane. De multa grija de le purta fetele au fost trimise de matusa "tutore" si la orfelinat 1 an, in timpul foametei. Preocupare fata de viitorul lor? Motivare? Dragoste si munca de adult/tutore? Dimpotriva: le trimitea cu caprele si la adunat de prune (ori alte munci ce se fac pe la tara). Mamei i-a placut invatatura si-si lua cartile cu ea la pazitul caprelor.
La 18 ani a vazut un viitor mai bun in a pleca la facultate, decat intr-o viata de mers cu caprele. Unde crezi ca a fost munca si dragostea parintilor de care vorbesti? Sora mamei a procedat similar, dar ceva mai tarziu si la fara frecventa, dupa ce in prealabil s-a angajat.

Te contrazic, spunand ca depinde in mare masura si de copil/adolescent/tanar, nu doar de parinte. Sigur ca nu minimizez rolul parintelui de a da impulsul initial, de a directiona, de a arata drumul, de a motiva, de a verifica din umbra comportamentele/preocuparile/cercul de prieteni ai copilului. Poate daca o sa continui expunerea sa vad ceva mai clar ce vrei tu sa afirmi, dar deocamdata nu vad in rezultatele de la BAC dragostea si munca parintilor. Insa vad, mai degraba, influentele societatii in care traim.



ti-ai raspuns singura, nu stiu ce sa mai adaug, decat poate ca fara acel impuls initial copilul ajunge ceea ce unii numensc 'copil rau'. (eu nu cred in caopii rai, cred doar in parinti rai)

#88 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 July 2011 - 04:03 PM

Vezi postareaCalugaru, la 13 July 2011 - 03:45 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 13 July 2011 - 03:42 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 13 July 2011 - 03:34 PM, a spus:


Educatia din scoli a devenit mai slaba de la o generatie la alta, si cred ca si voi ati vazut diferenta chiar din timpul facultatii; cei dinaintea noastra erau mai "intelectuali", iar cei din ani mai mici erau si mai slab pregatiti.

Si asta se trateaza cu dragoste si credinta. :rolleyes:


Nu e adevarat, in fiecare generatie sunt persoane remarcabile care ridica media, cei dinaintea mea nu erau mai intelectuali ca noi!! dar deh era in '93.
Si crede-ma pe cuvant nu se vindeca cu dragoste si credinta sunt masuri mai practice.


da, da' gaussiana se deplaseaza spre nota 3


deci io nu-mi imaginez scena in care eu ii spuneam tatalui meu ca am luat 3
creca se lasa cu scandal la greu
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#89 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 13 July 2011 - 04:04 PM

Vezi postareaMariaSan, la 13 July 2011 - 12:47 PM, a spus:

Vezi postareaUma, la 12 July 2011 - 08:59 PM, a spus:

Eu zic ca e o combinatie de parinte+dascal+ societate de 45% si un 55% copchilul.

Ca daca copilul e bun si constiincios, atunci copilul trece prin scoala si ramane cu ceva in tartacuta, indiferent daca parintele s-a ocupat de el au ba, daca profesorul e fost "emerit" sau mediocru si societatea plina de pitzipoance care duc la nivel de arta curvaraseala si trocul "eu dau picioare lungi tu bosorogule sari cu banu" sau aprecierea valorii.


Deci plecam de la premisa ca sunt copii rai si copii buni. Dupa parerea ta copiii astia rai se nasc srai sau devin rai, ca sa stim ipotezele discutiei.

Draga mea daca vrei sa despicam firul semantic in 14, lasa-ma sa te asigur ca m-am referit la "bun la scoala" ca de aici veni vorba. Copiii sunt copii - impartitul copiilor (sau a maturilor) in "buni" sau "rai", e chiar infantila.Copchii draga mea, sunt doar adorabili :rolleyes:

Citeaza

Daca copilul e capos si ne-interesat, poate fi el parintele oricat de dur si de cu biciul in mana, nu o sa inghita cartea, mai ales dupa 14-15 ani cand vin hormonii si joaca rumba in capisorul lui.


Eu nu am vorbit de necesitatea duritatii. Ba chiar sunt impotriva ei pe ideea ca dragoste cu forta nu se poate. Eu am vorbit de parintele care trebuie sa motiveze copilul daca doreste ca acest copil sa reuseasca ceva (orice) in viata.

Motivarea cu ce :huh:? Ca de aici veni vorba...societatea, scala de valori, etc/...ca asa putem vorbi din carti mult si bine. Realitatea e alta. Dupa cum ziceam parintele are un rol principal, insa e ideal ca parintele sa-si dea seama ca acel copil nu traieste intr-un balon ci intr-o societate unde interactioneaza cu cei de-o seama cu el, unde isi formeaza pareri si ia decizii nu neaparat in concordanta cu valorile insuflate acasa

Citeaza

Pentru ca ala e copchilul care vede ca sa ai banu nu inseamna sa si stii sa vorbesti corect romaneste, ca sa treci scoala, nu trebuie sa inveti ci duci darul si gata..scoala din zilele noastre e o replica la nivel micro a ce se intampla in Romania. Promovarea non-valorii la ce duce ? In niciun caz la aparitia valorilor! Nu credeti?


E copilul care crede ca a avea bani in viata este totul. Un parinte cu dragoste si interes fata de copil si viitorul lui va stii ca viata e surprinzatoare si ca te poate aduce in diferite stari financiare, ca atare va invata copilul ca nu banul este baza unei vieti armonioase.

Si da, cred cu desavarsire ca nu banul aduce armonie in viata unei persoane. (detaliez daca vrei)

Nu, e ok =))) Imi cer scuze ca nu detaliez eu mai profund pentru ca vad ca majoritatea au inteles fara probleme ce am vrut sa spun- e vorba de ce vede copilul din societate..iar vezi mai sus, balon, etc.. Repeti inters si dragoste - din cate stiu eu majoritatea coplesitoare ofera asta copiilor! Deci nu vad sensul...dar ma rog..

Citeaza

Si parintii care cred ca au in mana 100% viitorul juniorului, eu zic sa nu va amagiti ca nu e asa. Individul ala mic care e adorabil, va deveni un mini-monstrisor cu mintea si personalitatea lui (si asa e normal!), si oricat de mult credeti ca-l veti influenta 100%, nu o sa fie asa. Voi o sa faceti tot posibilul, dar totul e in primul rand in mana lui.



Pai asta pentru ca ai interpretat cuvintele mele... eu nu am afirmat ca doresc sa-i controlez viitorul si nici ca as dori sa il influentez total. Cuvantul folosit de mine a fost motivarea.

De ce te simti avizata? Nici gand, era vorba in general draga mea - asta e probabil motivul pentru care ai ales mesajul meu sa-i faci comentariu literar (ca tot suntem la examene, nu? )
Nu te agita, nu ti-am raspuns tie, ci mi-am spus parerea, ok =))?


Citeaza

Parerea mea B)



Idem :P

Corect :D



A cat is a friend fur-ever !

#90 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 13 July 2011 - 04:07 PM

Vezi postareazerda, la 13 July 2011 - 03:42 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 13 July 2011 - 03:34 PM, a spus:


Educatia din scoli a devenit mai slaba de la o generatie la alta, si cred ca si voi ati vazut diferenta chiar din timpul facultatii; cei dinaintea noastra erau mai "intelectuali", iar cei din ani mai mici erau si mai slab pregatiti.

Si asta se trateaza cu dragoste si credinta. :huh:


Nu e adevarat, in fiecare generatie sunt persoane remarcabile care ridica media, cei dinaintea mea nu erau mai intelectuali ca noi!! dar deh era in '93.
Si crede-ma pe cuvant nu se vindeca cu dragoste si credinta sunt masuri mai practice.

pai eu vorbesc de ce s-a intamplat dupa 89. Si mai vorbesc de promotiile care au intrat la fac inaite de 89, astia erau intelectualii pentru noi. Ei ascultau rock si erau rebelii frumosi. Nu stiu, poate e doar nostalgia...


fiecare generatie are persoane remarcabile, probabil, adica asa ar fi normal sa fie, numai ca sunt prea putine si nu se vad in multime. Sau poate sunt plecati prin strainataturi...

Iar masurile alea practice de care vorbesti, sper ca au la baza morala si bunul-simt. Iar asta pentru mine echivaleaza cu dragostea de semeni.

Vezi postareaCalugaru, la 13 July 2011 - 03:43 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 13 July 2011 - 03:34 PM, a spus:

vaxile, tot ce spui mi se pare corect, dar atat de deprimant incat imi vine sa plang. Nu ne ramane decat sa ne luam lumea in cap, sa plecam "in afara" unde inca se mai castiga un ban decent si apoi, cu burta plina, putem sa judecam la sange societatea romaneasca. Ai spus ca nu e bine sa cautam vina si sunt deacord. Situatia e prea complexa pentru a arata cu degetul spre cineva. Asa cum spunea si alexandru, romania a inceput sa decada de prin 90 cand au inceput sa plece elitele.
Educatia din scoli a devenit mai slaba de la o generatie la alta, si cred ca si voi ati vazut diferenta chiar din timpul facultatii; cei dinaintea noastra erau mai "intelectuali", iar cei din ani mai mici erau si mai slab pregatiti.

In conditiile unei societati normale putem da exemple personale de genul: parintii mei nu s-au ocupat de mine, dar mie mi-a placut cartea si am ajuns la facultate. In cazul asta toata stima! Deci se poate, iar cel care nu reuseste aceeasi performanta e singur responsabil de esecul lui. De acord!

Dar acum nu discutam de o societate normala si deci nici de exemple atat de motivante. De ce? pentru ca nu mai exista motivatie, nu mai exista umanism, nu mai exista corectitudine si in concluzie nu mai sunt caracterele puternice de atunci.

De ce, in ciuda unei situatii nefavorabile in familie, un copil, daca vroia, putea sa reuseasca in viata? pentru ca avea tot timpul in fata luminita salvatoare, stia ca daca ai scoala ai parte.
Acum, dupa cum spunea si vaxile, nu mai e nimic decat deznadejde...

Si asta se trateaza cu dragoste si credinta. =))


asa, asa ... mioritza taica, ne sapam mormint si facem dodo ...

ei cum sa nu fie solutii? solutia e chiar simpla, RE-introdus salariu minim pe economie. cine nu poa' sa-l plateasca, aleluia. desigur introducere graduala, anu' asta 200 de euro si avansat cu 50 de euro/an pina ajungi la 600. ia ofera tu omului banu', sa vezi cum munceste! ca de ce s-o duce plavanu' in spania sa-si rupa spatele? pentru limba lu' cervantes?

nu prea inteleg ce vrei sa spui cu mioritza...eu sunt aura :rolleyes:
si despre ce mormant vorbesti?

cat despre masura cu salariu sunt de acord. Asta ar relaxa un pic starea din romania. Mentalitatea insa se schimba mult mai greu. Eu despre asta vorbeam. De ce oare, daca castiga bine (sunt sigura ca au un salariu mai mare de 600), reporterii de la antena sau protv inca mai vorbesc la tembelizor ca in mahala?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#91 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 13 July 2011 - 04:13 PM

Vezi postareaUma, la 13 July 2011 - 03:41 PM, a spus:

Pe faptul ca am trait in vremea respectiva, cand da, se lucra o zi in plus, insa nu exista presiunea care exista acum! Sa nu re-scriem istoria - cat de intens se lucra atunci si cum se lucreaza acum..In al doilea rand, majoritatea aveau casa de serviciu, acum sunt disperati si fac rate la banca si muncesc non stop sa faca fata


Sa inteleg ca: acum parintii lucreaza mai mult timp pentru ca au rate la banca pentru casa.
Hai sa-ti spun eu cum vad aceasta problema: muncesc mai mult timp pentru ca au vrut neaparat sa detina o casa si inca una mai mare decat le permitea punga. Si au pus casa inaintea copilului. Cand pui casa inaintea copilului ajungi unde e romania acum.

Acum te rog sa vii si cu un raspuns la intrebarea pe care ai lansat-o, ca eu nu am: cat de intens se lucra atunci si cat de intens se lucreaza acum?

Citeaza

Pisica mea, sens are , numai sa-l vezi :rolleyes: Evident ca nu o sa aiba pustiul meu de 7 ani telefon mobil, ma refeream la cei mai maricuti, ok :)Ca intre noi fie vorba, pana termin scoala primara, copilasii sunt mult mai usor de controlat :)


Multumesc pentru raspuns, dar nu ai raspuns la intrebarea mea: de cand telefonul mobil e trecut la minimul necesar unui copil?

Mai departe... eu nu am afirmat nicaieri ca un copil ar trebui controlat pentru a obtine ceva de la el.

Citeaza

Tu uiti ca nu toata lumea isi permite sa traisca dintr-un salariu! Sunt familii, cu 2-3 copii care au NEVOIE de doua salarii si nu isi permit sa angajeze dadaca asa ca au nevoie de bunici


Nu am nici o problema cu dadacele sau cu bunicii, m-ai inteles gresit. Am o problema cu parintii si adultii in genere care acuza acesti copii care nu au trecut bacul fara sa se uite mai adanc la problema.

Desigur sunt familii care nu isi permit sa traiasca dintr-un salariu. Ramane de vazut si de ce, pentru ca si plecat de acasa toata ziua, si cu copilul educat nu se prea poate, decat in situatii de exceptie, cand in peisaj se afla niste bunici deosebiti, sau o dadaca minunata.

Citeaza

(ma bucur ca ai doi copilasi, sa-ti traiasca, si serviciu - intrebarea mea este, cand lucrati si tu si sotul, nu ai pe nimeni sa te ajute?).


De ce te bucuri ca am doi copilasi? :)
Sotul meu nu lucreaza - asta iti raspunde la intrebare?

Citeaza

Mai sunt familii cu un singur parinte - crezi ca acel parinte nu si-ar dori sa stea acasa sa isi creasca copilul cu iubire si atentie? Ba da. Dar realitatea e alta. Deci haide sa nu ne punem ochelarii roz si sa vedem realitatea cum este!

Desigur sunt cazuri exceptie despre care putem discuta.

Eu vad realitatea prin ochii mei neincaltati :) .

Realitatea ta e una in care telefonul mobil face parte din strictul necesar pentru un copil.


Citeaza

Nu e nevoie sa-mi detaliezi cata munca trebuie sa educi un copil -nu e nimeni idiot aici ma cher :)


Ce inseamna 'ma cher' si in ce limba e?

#92 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 13 July 2011 - 04:17 PM

Vezi postareaCalugaru, la 13 July 2011 - 03:48 PM, a spus:


sa inteleg ca ai vostri is vinovatz ca traiesc in ro si trebuie sa studieze incongruenta fenomenologica a hermeneuticii canonice. you wish ...

ce ziceai de creanga? big deal, un tzaran. eminescu? mie mi se pare depasit. caragiale da, mare om, la fel si stanescu. da' ce ne facem cu macedonski? cu voiculescu? cu slavici? ce facem cu aia 80% submediocri? ce faci cu poezia lu goga si tzaranii lui care vor pamint, da-le-as una cu ghiveciu'?



care ai vostri, nu stiu ce spui, fiinca n-am spus ca am copii acolo :rolleyes: , era vorba numa de copii nostrii ca si generatie, viitorul nostru al romanilor, sau pardon ma scuzati domnia voastra o fi renuntat de rusine la ea.

Vai cum de mi-am permis sa il pomenesc pe Creanga, ptiu la munca campului tarane, nu la scris romane.Iar tu Eminescu, geniu pustiu, in pustiu trebuia sa ramai, nu sa intri in materia de Literatura romana sa le impui saracilor copkii capul cu Luceferi si Sarmani Dionisi.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#93 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 13 July 2011 - 04:20 PM

Vezi postareaIoana, la 13 July 2011 - 03:41 PM, a spus:

Maria, uite iti voi da 3 exemple ale unor copii care au dat anul asta BAC-ul si spune-mi tu care este mai vinovat parintele sau copilul.
Toate 3 cazurle sunt fete.
1. parinti acasa, ocupati,invata fiinca vrea sa aibe un viitor, vrea sa dea la o facultate.La fel ca si ceilalti de varsta ei se distreaza,sta pe net, dar cand e vb de invatat , invata.Caz fericit, ia BAC-ul
2. parinti despartiti,ramane cu mama, distractia primeaza, mama pe de-o parte incearca sa o invete ce e bine, tatal pe de alta parte incearca sa o invete de bine,sa-i spuna ca important ca sa reusesti in viata/egal ca aolo sau in alta tara, trebuie sa inveti.Rezultat?pica cu brio
3. parinti despartiti, ramane cu tatal.Stie ce vrea de la viata cat de cat , ce este primordial.Rezultat:ia bacul


Ioana, as vrea sa iti raspund, dar nu stiu la ce.
Imi oferi trei cazuri, imi dai un mic detaliu la fiecare caz si ma intrebi care este mai vinovat, parintele sau copilul.

In doua cazuri fetele au luat bacul - cine e vinovat de ce anume?
Un caz in care parintii sunt despartiti si parintii incearca 'sa o invete ce e/de bine'. Si fata pica bacul. Ce as putea raspunde? :rolleyes: Daca tu cu atat profunzime poti analiza problema esecului la bac in Romania anului 2011, eu ma retrag din discutia cu tine pentru ca e pierdere de vreme. Daca revii cu mai multe detalii, revin si eu asupra subiectului.

Citeaza

Si inca o chestie Maria, dragostea de parinte, educatia data, n-ar totusi 100% legatura.Atata timp cat parintele isi v-a invata copilul tot ce este bine, ii v-a fi alaturi de el la bine si la greu, v-a face toate sacrificiile(si nu ma refer neaparat la cele financiare), totul v-a fi bine.Dar ce te faci in momentele cand el nu este langa tine, tu esti la munca si el cu gasca?Din pacate oricat armonie in familie e, educatie si tot tacamul, in multe cazuri anturajul e mai important.Fiinca tineretul din ziua de azi este altfel.Sa-ti ajunga si tie copii(Vaxile la fel) pe la 15-17 ani sa vedeti atunci.Mai discutam in momentul ala, sanatosi sa fim.


Cand copilul nu e cu parintele in mintea lui creste samanta pe care a plantat-o acolo parintele.


Citeaza

Apropo de ce zicea Zerda, spui tu Maria ca un copil la 18 ani nu stie ce vrea?Pai daca la 16 ani spune ca abia asteapta sa faca 18 ani ca sa se marite ca nu v-a mai avea nevoie de acordul parintilor, e un "copil" care nu stie ce vrea?


nu stiu despre ce vorbesti. Eu stiu ca multi cunoscuti de-ai mei la 18 ani habar nu aveau ce vor de la viata.

#94 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 13 July 2011 - 04:35 PM

Vezi postareaMariaSan, la 13 July 2011 - 04:13 PM, a spus:

Vezi postareaUma, la 13 July 2011 - 03:41 PM, a spus:

Pe faptul ca am trait in vremea respectiva, cand da, se lucra o zi in plus, insa nu exista presiunea care exista acum! Sa nu re-scriem istoria - cat de intens se lucra atunci si cum se lucreaza acum..In al doilea rand, majoritatea aveau casa de serviciu, acum sunt disperati si fac rate la banca si muncesc non stop sa faca fata


Sa inteleg ca: acum parintii lucreaza mai mult timp pentru ca au rate la banca pentru casa.
Hai sa-ti spun eu cum vad aceasta problema: muncesc mai mult timp pentru ca au vrut neaparat sa detina o casa si inca una mai mare decat le permitea punga. Si au pus casa inaintea copilului. Cand pui casa inaintea copilului ajungi unde e romania acum.

Acum te rog sa vii si cu un raspuns la intrebarea pe care ai lansat-o, ca eu nu am: cat de intens se lucra atunci si cat de intens se lucreaza acum?


Maria aici te contrazic eu. nu-i chiar asa. or fi si din cei care s-au intins mai mult decat le ajunge plapuma, dar marea majoritate care au facut rate pentru casa si-au cumparat strictul necesar. si is-au cumparat o casa ca sa nu depinda de un proprietarul care inchiriaza si apoi vrea sa vanda sau sa creasca pretul la chirie. chiria pe o luna e aproximativ cat rata pe o luna. asa ca mai bine iti cumperi propria casa. pentru un apartament de 2 sau 3 camere trebuie sa faci rate pe vre-o10 ani. si cand ai rate trebuie sa iti pastrezi serviciul, chiar daca patronul te tine pana la 5-6-7 seara la munca. nu prea ai ce face... parintii mei lucrau, pe vrea lui Ceausescu, pana la ora 15. erau personal "tesa". iar pe atunci chiar nu exista presiunea care exista acum in stradania de a-ti pastra locul de munca.
La asta cred ca se refera Uma.

e clar ca problema e foarte complexa...

la capitolul bani sunt de acord cu tine. se poate trai frumos si cu bani putini... dar trebuie sa inveti mai intai sa te detasezi de anturaj, iar asta e mai dificil pentru un copil.

#95 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 13 July 2011 - 04:37 PM

Vezi postareaMariaSan, la 13 July 2011 - 04:20 PM, a spus:

Ioana, as vrea sa iti raspund, dar nu stiu la ce.
Imi oferi trei cazuri, imi dai un mic detaliu la fiecare caz si ma intrebi care este mai vinovat, parintele sau copilul.

In doua cazuri fetele au luat bacul - cine e vinovat de ce anume?
Un caz in care parintii sunt despartiti si parintii incearca 'sa o invete ce e/de bine'. Si fata pica bacul. Ce as putea raspunde? :rolleyes: Daca tu cu atat profunzime poti analiza problema esecului la bac in Romania anului 2011, eu ma retrag din discutia cu tine pentru ca e pierdere de vreme. Daca revii cu mai multe detalii, revin si eu asupra subiectului.



ma refeream la faptul ca tu ziceai ca, copilul nu stie ce vrea de la viata, in doua dintre cazuri stiau.Ti-am dat doua cazuri asemanatoare cu unul de esec si unul de reusita in familii cam cu aceeasi situatie.Si analizez esecul BAC-ului din cunostinte pe care din anumite motive nu am sa le expun aici

Cand copilul nu e cu parintele in mintea lui creste samanta pe care a plantat-o acolo parintele.


Te contrazic.Atata timp cat parintele ii da copilului o educatie buna, nu-i da exemple negative, asadar motive, dar in momentul in care copilul este in anturaj nu pune in practica ce a invatat de la parinti, tu zici ca este parintele de vina?Nu scumpa mea, este societatea.Iti repet , mai vb cand fata ta v-a avea asa vro 15 ani si dupa ce tu i-ai fost o mama buna vei vedea ca lumea in care creste copilul tau este mai importanta decat sfaturile tale bine intentionate.Orice parinte isi doreste binele pentru copilul sau, e normal si te inteleg cand afirmi ce afirmi,dar viata nu este ca in basme din pacate


nu stiu despre ce vorbesti. Eu stiu ca multi cunoscuti de-ai mei la 18 ani habar nu aveau ce vor de la viata.

e da,dar cand se intampla asta, nicidecum in 2011, nu?Noi cand eram copii ne bucuram de copilarie, mai poti spune acum acelasi lucru?Bine, nu e o chestie generala, dar din pacate este lumea in care traim acum

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#96 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 13 July 2011 - 04:38 PM

Vezi postareaMariaSan, la 13 July 2011 - 04:13 PM, a spus:


Acum te rog sa vii si cu un raspuns la intrebarea pe care ai lansat-o, ca eu nu am: cat de intens se lucra atunci si cat de intens se lucreaza acum?
...
Multumesc pentru raspuns, dar nu ai raspuns la intrebarea mea: de cand telefonul mobil e trecut la minimul necesar unui copil?
...
Sotul meu nu lucreaza - asta iti raspunde la intrebare?
...
Eu vad realitatea prin ochii mei neincaltati :) .
...
Realitatea ta e una in care telefonul mobil face parte din strictul necesar pentru un copil.



Mai Marie, tu vrei sa te certi :)) Insa ti-ai gresit persoana, nu de alta dar imi plac conversatiile inteligente in care se schimba idei si putem sa "fim de acord sa nu fim de acord" si nu atacurile personale cum se pare ca au devenit replicile tale (scuze, dar tonul face muzica). Nu de alta dar riscam sa dam in altele, si aici e un forum pacifist :) Eu ce am avut de spus am spus, daca nu-ti place sau nu esti de acord , ignora draga mea.

PS Imi pare bine sa aud de oricine ca are copii :) Pentru ca asa cum am zis, sunt adorabili! :rolleyes:
A cat is a friend fur-ever !

#97 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 13 July 2011 - 04:39 PM

[quote name='Uma' date='13 July 2011 - 03:04 PM' timestamp='1310565843' post='95919']
Deci plecam de la premisa ca sunt copii rai si copii buni. Dupa parerea ta copiii astia rai se nasc srai sau devin rai, ca sa stim ipotezele discutiei.

Draga mea daca vrei sa despicam firul semantic in 14, lasa-ma sa te asigur ca m-am referit la "bun la scoala" ca de aici veni vorba. Copiii sunt copii - impartitul copiilor (sau a maturilor) in "buni" sau "rai", e chiar infantila.Copchii draga mea, sunt doar adorabili :rolleyes:

Incerc sa trec peste ironia fara rost, de dragul discutie care pe mine chiar ma intereseaza, asadar revin cu intrebarea putin modificata:

Deci plecam de la premisa ca sunt copii rai la scoala si copii buni la scoala. Dupa parerea ta copiii astia 'rai la scoala' se nasc 'rai la scoala' sau devin 'rai la scoala', ca sa stim ipotezele discutiei.

[quote]
Motivarea cu ce :)? Ca de aici veni vorba...societatea, scala de valori, etc/...ca asa putem vorbi din carti mult si bine.
[/quote]

Eu nu vorbesc din carti (o sa zici ca nu te refereai la mine, desi cu mine dialoghezi acum...). Tu vorbesti din carti?
Eu vorbesc din experienta mea de copil, preadolescent, adolescent, tanar si parinte.

[quote]
Realitatea e alta. Dupa cum ziceam parintele are un rol principal, insa e ideal ca parintele sa-si dea seama ca acel copil nu traieste intr-un balon ci intr-o societate unde interactioneaza cu cei de-o seama cu el, unde isi formeaza pareri si ia decizii nu neaparat in concordanta cu valorile insuflate acasa

[/quote]

de acord cu tine si chiar ma bucur ca ai adus asta in discutie. totusi cred ca marcante pentru viitorul lui sunt doar deciziile majore pe care le ia adolescentul. caci despre asta vorbim acum, nu?
De ex faptul ca se va apuca de fumat contrar celor vazute si invatate acasa, ei bine aceasta decizie a copilului nu-l va impiedica sa isi realizeze visele (sa devina tamplar, sau sa calatoareasca prin lume, sau sa mearga la facultate)


[quote]
Nu, e ok :)) Imi cer scuze ca nu detaliez eu mai profund pentru ca vad ca majoritatea au inteles fara probleme ce am vrut sa spun- e vorba de ce vede copilul din societate..iar vezi mai sus, balon, etc.. Repeti inters si dragoste - din cate stiu eu majoritatea coplesitoare ofera asta copiilor! Deci nu vad sensul...dar ma rog..
[/quote]

Din cate vad eu (subiectul topicului) este tocmai invers!
Ah, desigur, daca prin dragoste intelegem ca 'tine la el ca la ochii din cap', si 'vai ce dragalas e' si din astea, sigur ca in majoritate toti parintii isi iubesc copiii. Dar eu nu la dragostea aia ma refer (asa cum ai spus si tu, copiii sunt adorabili mai presus de orice, nici nu-i greu sa-i iubesti in felul asta). Dragostea la care ma refer eu e alta. Sunt cateva persoane pe aici care au inteles despre ce vorbesc.

[quote]
De ce te simti avizata? Nici gand, era vorba in general draga mea - asta e probabil motivul pentru care ai ales mesajul meu sa-i faci comentariu literar (ca tot suntem la examene, nu? )
Nu te agita, nu ti-am raspuns tie, ci mi-am spus parerea, ok :)?

[/quote]

Ah, cata atentie dai tu topicului asta de nu ai observat ca am comentat cam toate mesajele de aici care au atins problemele ridicate de mine?

#98 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 13 July 2011 - 04:41 PM

eu nu ma pot mandri cu un caracter din asta puternic. Ai mei au trebuit sa stea pe capul meu sa invat, ca sa intru la facultate.
Voi vorbiti de adolescenti care stiu ce vor in viata...Eu nu am stiut nici la 25 de ani :rolleyes: Aaaa, ca vroiam sa termin o facultate, asta imi era clar, ai mei au avut grija sa-mi bage asta in cap de la 5 ani. Dar mai tarziu am aflat ca trebuie sa inveti pentru asta... :)

inca odata revin si spun ca nu e vorba de cazuri particulare.
O promotie intreaga a esuat Deci vorbim de ceva mai mare decat un caz doua de familii destramate.

voi ati chiulit in grup de la scoala? la o ora de liceu? eu da! si atunci era mare scandal, se lasa cu investigatii...
daca chiulea 1-2 pe care toata lumea ii cunostea de cai breji, nu se deranja nimeni, dar cand chiulea chiar si ccei mai buni, lumea isi punea intrebari.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#99 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 13 July 2011 - 04:43 PM

Vezi postareaboni, la 13 July 2011 - 04:35 PM, a spus:


Maria aici te contrazic eu. nu-i chiar asa. or fi si din cei care s-au intins mai mult decat le ajunge plapuma, dar marea majoritate care au facut rate pentru casa si-au cumparat strictul necesar. si is-au cumparat o casa ca sa nu depinda de un proprietarul care inchiriaza si apoi vrea sa vanda sau sa creasca pretul la chirie. chiria pe o luna e aproximativ cat rata pe o luna. asa ca mai bine iti cumperi propria casa. pentru un apartament de 2 sau 3 camere trebuie sa faci rate pe vre-o10 ani. si cand ai rate trebuie sa iti pastrezi serviciul, chiar daca patronul te tine pana la 5-6-7 seara la munca. nu prea ai ce face... parintii mei lucrau, pe vrea lui Ceausescu, pana la ora 15. erau personal "tesa". iar pe atunci chiar nu exista presiunea care exista acum in stradania de a-ti pastra locul de munca.
La asta cred ca se refera Uma.

e clar ca problema e foarte complexa...

la capitolul bani sunt de acord cu tine. se poate trai frumos si cu bani putini... dar trebuie sa inveti mai intai sa te detasezi de anturaj, iar asta e mai dificil pentru un copil.

Mersi Boni :rolleyes: Asa cum am banuit, exista persoane care au inteles exact ce am vrut sa spun :)
A cat is a friend fur-ever !

#100 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 13 July 2011 - 04:52 PM

la noi in judet treba sta cam asa.

- 9-10 licee de exceptie ,unde se intra greu,se termina si mai greu,promovabilitaea la Bac peste 90 %
Se face scoala serios,au dascalii cei mai buni si multi copii sunt olimpici

Aveti aici o lista cu media cea mai mica la examenul de admitere in clasa a IX a 2011
la aceste licee.
http://www.citynews....dmitere-125579/


- 10-15 licee unde intra cei care nu au resit la celelate ,copiii trec prin ele ca gasca prin apa .Profesorii inchid ochii la absente,tinuta,obraznicie,ii lasa sa copieze,ca sa treaca clasa.
Un fel de o mana spala pe alta.
Daca nu ar inchide ochii,pe 80 % ar trebui sa-i lase repetenti si ei ar ramane fara servici.
Termina liceul copiind si apoi intra in Facultati particulare neacreditate pe baza de note de la Bac + Liceu (pe care stim cum le-au luat) unde mai taie frunza la cani 4-5 ani.
Nu generalizez am spus 80 %.

E trist dar in sfarsit s-a spart buboiul .

Avem sute de mii de absolveti din anii anteriori cu bac sau studii superioare ,someri.

Nu mai bine aveau 10 clase si o bratara de aur la mana?
Adica o meserie ?

Va dau exemplul unui prieten din Germania.El si sotia medici.
In urma unei inseminari artificiale au facut 3 gemeni.Doi baieti si o fata.
Pe masura ce copiii au crescut si-au dat seama ca doi sunt normali iar unul are un usor retad .O lentoare in vorbire si gandire .
Ne-a spus cu zambetul pe buze ca cei doi,in masura in care vor dori sa invete (atentie vor dori,adica nu-i impinge nimeni din spate ) vor face studii superioare,iar celalat va fi un bun mecanic auto,bucatar,instalator sau ce va dori el.


In curand v-a fi un exod de meseriasi dinspre Germania spre Romania,ca ei au prea multi si noi nu .Imagine postata

Eu cred ca de vina sunt cei care au permis sau care au incurajat nemunca,chiulul,lipsa respectului ,delasarea.Dascali si parinti deopotriva.
Sistemul de invatamant care nu a avut ochii legati stiind prea bine care este situatia reala.
Eu as inchide imediat Liceele unde promovabilitatea la Bac a fost O.


Copiii care nu au luat Bac-ul sunt victimele colaterale ale conjunturii in care au crescut si a educatiei pe care au pimit-o acasa si la scoala.

Concluzie.

Cum e turcul si pistolul,
Cum e scoala si elevul.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

Arata acest topic


  • 11 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi