Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#1001 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 30 May 2012 - 05:44 PM

Vezi postareaDaniella, la 30 May 2012 - 11:39 AM, a spus:

2ut, si eu am patit la fel cu weekendurile! in timpul saptamanii (imi mancam cuminte pachetelul si seara cina) mai dadeam jos cate 2-300 grame / zi si in weekend mancam haotic si reveneam cu kilogramul la loc.

de aia e bun detoxul ca esti inregimentat in cantitati si ingrediente fixe! nu ai ce sa mai ciugulesti!

tu ce target ai? mai ai de slabit ? sau esti bine?

Oooooo, as mai avea o gramada, dar daca s-ar mai duce 10kg as fi super multumita.
Dex, mersi de sfat, cred ca o sa fac ziua de friptura, probabil saptamana viitoare.

#1002 Useril este offline   cris31 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 30 May 2012 - 08:56 PM

Ia pun si eu supa crema de sparanghel. Am pus la fiert o jumamate de piept de pui cu cinci fire de sparanghel alb cu sare marian.
Am scos carnita si am pasat sparanghelul in zeama in care a fiert. Am prajit in wok cateva seminte de chimen si am pus in farfurie, piperc lamaie si un pic de boia dulce. A fost foarte reusita, bine mai trebuie sa exersez curatatul, mi-au mai ramas cojite ce ar fi mers barbierite la curatat, dar n-a fost bai mare.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-476-13384038492807.jpg

#1003 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 May 2012 - 09:26 PM

cris, mă pui să scot sparanghelu' din frigi şi să-l fac supă :D
incă o precizare, poate ai citit deja dar mi se pare important să repet; vita din timpul detoxului trebuie să fie slabă, fără urme vizibile de grăsime. la fel şi pieptul de pui. dacă faci carne tocată, să fie cel puţin 90% fără grăsime. la menţinere nu contează, dar in timpul detoxului e foarte important.
bagă apă la greu că apa e cea care toxinele afară şi te scapă şi de durerea de cap şi de foame :hug:

#1004 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 May 2012 - 10:14 PM

Cris, fortza!
Dex, merci de raspunsuri!
2ut avem de munca, deci fortza si la noi!

eu nu am exersat deloc sparanghel acasa si nici prin afara ei prea des, pt ca atunci cand am facut-o parea ceva molicel si destul de fd. Probabil nu era bine facut ... . Daca tot vorbiti atat de el o sa il probez si eu curand :D .

Jos toxina!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1005 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 31 May 2012 - 04:28 AM

Ma mentin!!! Am o saptamana de cand pap un pic de dulce, carbohidrati,si vad ca ma mentin :D

Dani, wow! Bravo de cele 2 kg in minus!
2ut, si eu imi faceam de cap in w-end-uri si apoi faceam ziua cu friptura si-mi reveneau kg la loc si apoi eram mai cuminte...
Cris, felicitari de kg date jos! Bafta in continuare!
Dexter, ce bine arata totul! Am salivat destul de tare, dar stau cuminte, este ora 10:30 pm...

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#1006 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 11:09 AM

BRAVA DE MENTINERE Oana! fortza!

cris, ce a zis azi cantarul?

eu ieri am mancat putina mazare si putin orez la pranz, pe langa o bucata de drob din congelator (drob mancasem si in ziua precedenta fara repercursiuni la greutate). Iar seara vreo 100g branza de capra cu 1 rosioara, 5 fire ceapa verde, 2 oua fierte moi si 3 castraveciori. In ultimele 8 zile nu am mancat de regula seara pt ca nu imi mai era foame, cum am avut ieri o iesire, cum avem si o mustrare:
azi +600 g, I'm back to 56,0 kg :notworthy:
In conditiile in care drobul decongelat a lasat o zeama si era umed, mi s-a re-confirmat ca nu imi place mancarea congelata. :thumleft:

#1007 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 31 May 2012 - 11:54 AM

Am citit ieri cateva ceasuri ce s-a scris aici si pana la urma m-am hotarat sa ma detox si eu, ca nu strica. Nu de azi. De azi incep antrenamentul Imagine postata adica imi fac carnuri cu salate. Incep serios de marti 5 iunie. De ce? pentru ca urmeaza weekend lung si Bike Fest-ul, unde o sa ma intoxic la greu si din orice pozitie Imagine postata Macar pana marti am timp sa ma obisnuiesc cu ideea Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#1008 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 12:02 PM

wellcome in club alpfa! succes la antrenament si pregatire psihica!
eu, pt ca nu ne cunoaste, ma prezint cu -6 kg :love7: in cele 3 sapt de detox, mentinute dupa cele 6 saptamani de mentinere.
daca ai nevoie sa-ti trimit citatele cu sumarul metodei si listei de alimente, asa cum le-a scris Dex in diverse locuri, sa ma anunti, ca eu le-am salvat inainte sa ma apuc si bine mi-au prins.

sa incerci sa pregatesti pranzul pentru marti sa il iei la serviciu, ca sa fii acoperita cu masa!
orice nelamuriri ai, intreaba aici, ne e drag sa raspundem si sa vorbim despre asta! intrebari apar tot timpul ....

btw, nu am vazut sa-i fi raspuns cineva lui cris, daca e voie apio. Eu nu stiu, Dex, dai lamurirea? Eu cred ca da, ca e voie, ca nu zice telina radacina, deci cred ca poate fi si tulpina si radacina si frunze.

jos toxina!

#1009 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 31 May 2012 - 12:29 PM

Multumesc Daniella!

Am salvat ieri rezumatul dat de Dex

Cu pranzul n-o sa fie problema, avem pauza o ora, am timp sa merg acasa sa mananc

Cu lichidele va fi mai greu pentru ca nu prea beau apa

In rest...vointa sa fie :love7:
Imagine postata

#1010 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 12:45 PM

si mie mi-a fost greu cu apa, ca nici eu nu sunt consumatoare de lichide, insa in primele zile o sa trebuiasca sa tot bei pana te obisnuiesti sa mananci doar de 2 ori pe zi fara nici o rontaiala, cand ti-e gandul la mancare, bei un ceai sau un pahar cu apa. Cum ajungi la serviciu fa-ti o cana mare de ceai, cand o termini umple.-o iar si tot asa...se aduna cele 2 kg.

e o buna practica pt un obicei sanatos si dupa ce termini cu detoxul

succes!

#1011 Useril este offline   cris31 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 03:57 PM

Buna!
Astazi afost si mai bine ca zilele trecute. Nu am mai simtit dureri de cap si nici foame. Parca incep sa ma obisnuiesc fara cafea si fara tigari. Dar vai de capul meu aveam si eu o placere vinovata si nici pe aceea nu mi-o mai permit. Cu siguranta e primul lucru la care o sa revin. Din pacate cana mea cu ceai de la job a ramas neatinsa, am baut numai trei sferturi dintr-un bidonas de 0.5. Asta e. Acu m-am infipt in apa minerala cu lamaie. Da, aveti dreptate, in loc de mancare bagam apa si asta e, numai ca azi am ratat, sper sa recuperez pana diseara.

Deci meniul

31.05.2012 59.200 (-200gr)
MD un ceai de fructe de padure si un mar verde
P salata iceberg cu patrunjel si otet de mere cu o jumatate de piept de pui facut in wok cu condimente si la sfarsit am adaugat otet balsamic si am inchis focul
C file de somn la gratar cu rosii coapte si amestecate cu usturoi pisat si ardei iute.
Fruct nu cred ca mai vreau.
Si multa apa cu lamaie

Imi place de voi ca va mentineti, imi da si mie un imbold mai puternic. La mentinere am ochit niste retete faine pe care le-a postat Piscotel, debia astept sa le incerc.

Daniella, Oana, 2ut Dexter succes la mentinere si va multumesc ca aveti rabdare sa mai stati pe aici si sa ne mai explicati si noua.
Dex, nu folosesc decat piept de pui degresat si pulpa de vita fara vite de grasime. O sa fiu atenta la fileurile de somn din seara asta, a luat domnu Crisu un somn de vre-o doua kg, proaspat.
Alpha bine ai venit!

#1012 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 04:07 PM

cris, felicitari! keep going! meniul de azi e conform!

eu bantui o data ca vreau sa mai slabesc circa 8-9 kg si doi pentru ca modul meu de viata nu este departe de o mentinere de detox. Pt mine nu e chestiune de rabdare, ci doar de antrenament sa fiu aici :floare: . Ai sa vezi ca te obisnuiesti atat de bine cu meniul, incat modul tau de alimentatie se va schimba dupa ... Toti eram sceptici la ideea de a gati fara ulei ..., nu?

sper ca ati retinut si tu si Alpha ca dupa cele 3 saptamani in care se slabeste, trebuie sa tineti 6 saptamani de mentinere, in care sa stabilizati greutatea. Exista si pentru mentinere reguli.

daniela82, Lizura, poftiti la raport :love3: Probleme?

#1013 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 04:44 PM

forza cris, ai girjă cu somonul diseară, dacă e gras, redu un pic porţia, nu păpa 300g.
eu beau o sticlă de apă de 500 ml pe nerăsuflate, aşa scap de o grijă pe o perioadă. dimineaţa aliniez 4 sticle la băut iar seara le număr să văd că sunt goale :floare:
alt sfat, nu sări fructele că au şi ele rostul lor, ne trebuie două pe zi. dacă nu mai ai chef de fructe la cină, bagă o căpşunică două şi gata. eu am căpşuni şi mere in frigider tot timpul. dacă am chef de dulce, le pun stevia cu gust de ciocolată şi gata desertul :love3:

#1014 Useril este offline   cris31 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 05:05 PM

Vezi postareaDexter, la 31 May 2012 - 04:44 PM, a spus:

forza cris, ai girjă cu somonul diseară, dacă e gras, redu un pic porţia, nu păpa 300g.
eu beau o sticlă de apă de 500 ml pe nerăsuflate, aşa scap de o grijă pe o perioadă. dimineaţa aliniez 4 sticle la băut iar seara le număr să văd că sunt goale :floare:
alt sfat, nu sări fructele că au şi ele rostul lor, ne trebuie două pe zi. dacă nu mai ai chef de fructe la cină, bagă o căpşunică două şi gata. eu am căpşuni şi mere in frigider tot timpul. dacă am chef de dulce, le pun stevia cu gust de ciocolată şi gata desertul :love3:

Dex, nu-i somon, ci somn, sper sa fie ok.
Cu sticlele asa fac si eu dar cate doua. Doua la job si doua acasa.
Daca zici tu ca e asa important o sa scot din frigider cateva capsunici. si asa stau stinghere.

Daniella am retinut perioada de mentinere si se potriveste tare bine, ca apoi o sa plec in concediu. Am spus ca am ochit pentru aceasta perioada niste retete pe care le-a postat aici pe la inceput Piscotelul.
Sunt absolut convinsa ca voi pastra multe din aceasta perioada. Evident faza cu uleiul pare incredibila, deci cat o sa pot o sa-l scot de tot sau o sa folosesc foarte putin. Si evident n-o sa mai rontai toata ziua cate ceva. Tot timpul imi era foame. Si acum imi vin senzatii de astea dar le potolesc cu apa si vad ca nu patesc nimic naspa. Hi hi!

#1015 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 May 2012 - 05:12 PM

prima oară am citit somon, pe urmă m-am dumirit că e somn dar tot somon am scris :floare:

#1016 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 June 2012 - 12:31 AM

Alpha, welcome to the club şi jos toxina!!!

#1017 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationÉire

Postat 01 June 2012 - 12:56 AM

multumesc Cris si Dexter!

Azi am mancat cotlet cu salata verde si hake pescuit ieri (cred ca merluciu) cu rosii

Incerc sa ma obisnuiesc cu meniu simplu. Si am baut mai multa apa...n-am ajuns la 2l, dar e un pas inainte
Imagine postata

#1018 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 June 2012 - 04:02 AM

dani, nu ştiu ce este apio :snorting:

#1019 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 June 2012 - 08:35 AM

Sunt tijele de telina.

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-405-13385324323403.jpg

''Denumire comerciala (de provenienta spaniola) pentru varietatea de telina de la care se consuma tulpina groasa, nu radacina.
Gustul este mai persistent in mancare, iar apio se conserva mai bine la rece decat telina obisnuita.''

Eu am auzit prima data ca la noi sunt cunoscute sub denumirea de apio de la Horia Varlan emisiunea Cireasa de pe tort .

Bravo fetelor :love7: eu tot la tenis :occasion15:

#1020 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 June 2012 - 08:57 AM

Si ca sa nu vin cu mana goala daca tot am trecut pragul ,poate mai dau o idee fetelor care au terminat detoxul si sunt la faza II am facut iar o salatica din rondele de vinete taiate subtiri griliate,si fasiile de la un ardei rosu copt ,condimentat cu sare piper fulgi de cilli putin ulei de masline si otet de mere ,un strop de balsamico (ca la orice alta salata)si oregano uscat de la plic ,putin busuioc verde.Buna ca atare sau ca si garnitura la carne ,peste,sau cu niste branza slaba ,sau cu feliute de ou fiert .

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-405-13385336845706.jpg

Si am pus castraveciori la murat (destia de vara cum s-ar spune ca s-au ieftinit sunt 1,5 roni kg.,tije de marar la fund rondele de morcov si telina ,ardei iuti,catei de usturoi,saramura la 1 l. de apa 1 lingura de sare mare de muraturi)

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-405-13385337891155.jpg

Buni,buni! :occasion15:

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou