Reţete detox
Postat 01 October 2012 - 08:14 AM
Eu una am inceput - pastrez doar cafeaua din toate relele ca altfel nu pot supravietui, diseara - pulpa de pui cu spanac.
Pina diseara cred ca ori un iaurt degresat si portocala ori o salata de castraveti cu o carnita macra. Vad eu - nu prea mi-e foame.
Postat 01 October 2012 - 08:48 AM
Postat 01 October 2012 - 03:50 PM
Hop si eu da de maine, azi mai am niste sarmalute in frigider si mi-e mila sa le arunc. M-am aprovizionat din mers pentru zilele de detox ce urmeaza. Asta primavara am slabit 4.800 in cinci saptamani. In timpul concediului am pus inapoi un kg si de cand au aparut strugurii inca 1.700, deci am mai ramas pe minus doar cu 2.100.
Daca suntem mai multe o sa fie mai usor, numia ca nu am inteles daca e bine sa repetam detoxul dupa jumatate de an, dar daca incerati voi incercam si noi.
Asta primavara a tinut si domnu Crisu trei saptamani si a slabit vre-o 5 kg pe care le pastreaza pierdute cu unele urcusuri si coborasuri, la fel si prietena mea care a slabit 6 kg si doar de la struguri a adaugat vre0un kg. Aaaa, domnu Crisu nu mananca struguri.
Meniu pentru maine 02.10.2012
cafea-nu cred ca pot sa renunt
MD un gref
supa crema de rosii coapte cu piept de pui
somn la gratar cu mujdei de usturoi, mar
ceai de sanziene si de salvie
Postat 01 October 2012 - 05:31 PM
Zerda, si cu ce vrei sa combini castravetii din lista, daca o leguma e deja consumata, presupunand ca nu contin urma de zahar in reteta de murare? cred ca doar cu carne, usturoi si condimente mai e loc ... Asta dupa Detox-ul ca la carte ...
cris31, poftim la detox

Trebuie sa lasi cafeaua, eu am facut proba cu ea si fara ea si am constatat ca influenteaza mult ritmul scaderii in greutate, incetinindu-l semnificativ.
eu nu incep nici de maine, cred ca doar saptamana urmatoare, sa vad ce mai organizez prin frigider ...

spor la slabit fetelor!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 01 October 2012 - 11:06 PM
Postat 03 October 2012 - 05:49 PM
cafea, saptamana asta n-o las
P supa crema de rosii coapte cu piept de pui; mar
C friptura de vita la cuptor in vas roman cu multe ierburi si spanac la steamer; gref
Succesuri!
Postat 03 October 2012 - 06:39 PM
In al doilea rand am tinut oarecum regimul ca am mancat iepure care e foarte slab in grasimi, dar am mancat mai multe legume ca simt nevoia sa mananc daca sunt in perioada aia, si mananc rosii ca nebuna!
Postat 04 October 2012 - 05:17 PM
cafea
friptura de vita la cuptor cu salata de varza rosie, marar, zeama de lamaie; mar
biban la steamer alaturi de sos de rosii coapte si hrean; gref
Postat 04 October 2012 - 07:21 PM
Eu nu m-am cantarit ca am zis ca nici nu ma cantaresc pana-mi trece, ca sigur am retentie de apa si ma enervez!
Postat 06 October 2012 - 02:42 PM

05.10.2012 (57.300 -500gr)
cafea
salata iceberg, marar, ton in suc propiu din conserva; mar
ragu de vita cu multe rosii de gradina; portocala si
06.10.2012 (57.500 +200)
s-a cunoscut ca am fost indisciplinata si din pacate si azi am facut proti pana acum
cafea
am fost in deplasare si am mancat clasic:
diseara ragu de vita, ieri am facut si pentru azi
vedem zilele urmatoare cu ce se lasa pentru indisciplina mea
Postat 06 October 2012 - 08:02 PM

am ţinut un minidetox de 4 zile, am mincat numai din listă şi după principiu şi efectele s-au văzut de a doua zi, durerea de cap a trecut, nivelul de energie s-a ridicat imediat, am eliminat foarte multă apă, cîntarul a arătat pînă vineri cu 3 kg mai puţin. am vrut să fac o revenire de cel puţin 4 zile, dar nu am reuşit, aşa că am revenit destul de repede la stilul meu normal de a minca.
starea de bine a rămas dar kilogramele văd că se întorc incet incet. minidetoxul şi-a făcut datoria, dar partea cu kilogramele pierdute in plus nu ţine la o durată aşa scurtă.
Postat 06 October 2012 - 10:32 PM
Cris felicitari pt primele zile cu rezultate in trend. Se pare ca nu ai inceput la momentul oportun ... delegatii ... tentatii...
Ia-o de la capat de luni ... strict si sever ... si fara cafea! parerea mea ... mai ales ca ai vazut daca tii buchea retetei sunt rezultate notabile!
succes! eu nu stiu de cand si cum, dar tin galerie!
zerda si eu sunt in perioada ... si a fost unul dintre motivele pt care nu m-am incumetat sapt asta ...
jos toxina si kg, tuturor!
Postat 07 October 2012 - 01:17 PM
07.10.2012 ( 58.100 +600gr)
Meniu normal de detox
cafea, de maine renunt
hamburgheri din piept de pui, usturoi granule, fulgi de ceapa deshidratata, tarhon uscat, sare, piper alaturi de salata de rucola cu mar si zeama de lamaie
biban la steamer cu sos de rosii, usturoi si zeama de lamaie
Astept galeria pentru sustinere!
Postat 07 October 2012 - 04:04 PM
dani, greutatea nouă a fost instabilă şi greu de menţinut fără revenire. cred că 4 zile de revenire oricum nu ar fi fost de ajuns. cu toate că nu m-au regăsit toate kilele care m-au părăsit şi sunt din nou la greutatea de dinainte de săptămîna de junk, mi-ar fi plăcut să le pot menţine pe toate.
petu şi zerda, la voi cum merge?
PS cris, imi plac meniurile tale la nebunie, cu aşa mâncăruri nu-i greu deloc să faci detox

Postat 08 October 2012 - 05:44 PM
Pai sa stii ce e usor si rapid de pregatit si tare bun la gust.
Sa detaliez putin
Salata de rucola cu mar verde, dulce acrisor e o nebunie la gust. Am spalat rucola, am pus-o in strecuratoare, am dat prin razatoarea worner marul cu tot cu coaja si am obtinut betisoare ca scobitorile, le-am pus in castron, am pus zeama de lamaie si gata.
Salata de spanac cu oua fierte Am pus la fiert oule, am spalat si am scurs spanacul. Fiind tanar, l-am rupt usor cu mana, am adaugat ouale fierte tare, ceapa verde deshidrata, sare, piper mult, patrunjel verde, zeama de lamaie.
Salata de varza alba cu portocale Varza o taiem fideluta, o frecam cu putina sare. Portocala o decojim si taiem cubulete, adaugam marar verde, piper si zeama de lamaie
Salata varza rosie cu mar La fel ca cea de varza alba, numai in loc de marar merge mai bine patrujelul, dar nici cu marar nu e rea
Sos de rosii coapte la steamer, Am spalat rosiile, pentru reusita garantatata ar fi de preferat rosii de gradina, din cele carnoase si zemoase, nu trebuie sa fie prea mari, apoi le-am pus in steamer, cam jumatate de ora, apoi cu doua degetele, usor, le-am descoperit de pielita, le-am pus in castron, le-am pasat cu o furculita si am adaugat usturoi pisat, sare si piper. Daca vreti mai subtire, puteti adauga apa din primul raft de stocare de la steamer sau pur si simplu apa minerala. Merge mancat cu lingura ca atare sau ca garnitura la orice. Noi l-am folosit langa biban. In loc de usturoi se poate pune hrean proaspat ras.
Biban copt la steamer Daca nu vreti solzi prin toata bucataria puteti face si asa, metoda incercata si garantata. Am taiat burtile, am scos matele, am spalat, am scurs, am pus un praf de sare si apoi la steamer, cam 30 minute. In farfurie intai decojiti solzii cu tot cu pielita, nu dureaza mult.
Hamburgheri din piept de pui Piept de pui tocat am amestecat cu ceapa deshidrata, usuroi granule, piper, sare, patrunjel verde, tarhon uscat. Am adaugat si apa minerala, pentru ca era prea grea compozitia, am cladit mingi mari pe care le-am aplatizat si le-am pus la cuptorul cu halogen, merge si la cel clasic pe hartie de copt. In 15 minute am fost gata.
Friptura de vita la vas roman Am taiat cubulete carnea, am pus oregano, tarhon uscat, usturoi granule, sare si o cana cu apa. Am dat la cuptor la foc mic o ora. Am controlat si am mai pus o cana cu apa. Dupa doua ore si jumatate am avut o friptura suculenta cu un sos tare bun, am mancat-o langa spanac facut la steamer in 10 minute fara nici un fel de adaos, si-a pastrat gustul foarte fain.
Supa crema de rosii coapte Am pus la cuptor cateva rosii, le-am lasat pana s-a rumenit bine pielita. Rosiile fiind mari le-am taiat in jumatati si le-am pus cu partea taiata in jos. Am taiat cubulete un piept de pui si l-am pus la fiert. Cand au fost gata rosiile, le-am despielitat si am trecut usor peste ele cu blenderul vertical. Am pus coriandru si busuioc uscat. Apoi le-am adaugat in supa. In final am pus o mana buna de patrujel verde.
Supa crema de fenicul Am pus la fiert un piept de pui cu doua bucati fenicul taiate in doua. Cand au fiert am scos cu o paleta feniculul si l-am pasat cu blenderul vertical, am adaugat chimen rumenit usor in tigaie si apoi rasnit, apoi l-am inapoi langa pieptul de pui.
Supa crema de sparanghella fel ca cea de fenicul, numai ca acum nu am mai gasit, in primavara am facut de cateva ori
Am lasat la urma felul care imi place cel mai mult
Ragu de vita Eu o fac tot in vasul roman, e mai comod, nu trebuie s-o pazesc, daca stau in bucatarie o fac la wok si e gata in jumatate de ora, asa la cuptor e gata intr-o ora si jumatate aproape. Deci pun carnea tocata, multe rosii (tot de gradina daca se poate,o cana cu apa, daca nu, o conserva de rosii in suc) Tarhon uscat, ceapa deshidrata, usturoi granulat, sare piper. Eu las cu mai mult sos, pur si simplu mirobolant.
Daca nu plecam de acasa e ok, dar in deplasare e mai greu, cu ce-am gasit. Si duapa atat vorbaraie, poate v-am plictisit, iata si meniul
08.10.2012 (58.400 +300)sper sa-mi revin zilele astea
cafea, tot n-am renuntat, dar oboseala mare
hamburgheri din piept de pui cu salata de varza rosie si mar
ragu de vita cu multe rosii; portocala
Jos toxina si kilogramele
Postat 09 October 2012 - 08:56 PM

mai pune! esti, alaturi de Dex, o grozava sursa de inspiratie pt meniuri detox!
deci de azi in 3 sapt, vreau sa aud de 7 kg si de maine no coffee!

Postat 09 October 2012 - 08:58 PM
asa ca ma apuc mai bine de luni sper
Postat 11 October 2012 - 09:49 PM
09.10.2012 ( 58.100 - 300)
cafea
ragu cu multe rosii zemoase; mar
lin facut la steamea si mujdei; portocala
10.10.2012 (57.400 - 700)
cafea
salata de spanac cu oua fierte, patrunjel, ceapa verde si doua ridichi rosii, sare, piper, zeama de lamaie; mar
supa crema de fenel cu piept de pui; portocala
11.10.2012 (57.000 -400)
cafea
supa crema de fenel cu piept de pui; mar
platica la cuptor cu multe rosii alaturi de mujdei; gref
Deci o noua reteta
Peste la cuptor cu rosii
Peste curatat, splat, zvantat, pudrat cu sare si lasat sa ia gust. Se pune intr-un vas yena, se adauga piper, tarhon uscat, rozmarin sau ce vreti voi si pe deasupra se pun multe jumatati de rosii mici, zemoase (daca sunt rosii mari, se taie felii) Se da la cuptor cam jumatate de ora si apoi se stroeste pestele cu zeama lasata, se mai tine inca un sfert de ora, Rosiile se inmoaie si isi combina gustul in mod armonios cu cel al pestelui. Se pune in farfurie cu mult sos, multe rosii si mult mujdei. Pofta buna!
Postat 12 October 2012 - 01:27 AM
eu mă înscriu la tine in pensiune, aduc limonada, ceaiurile cu mirosuri şi stevia cu gust de ciocolată

Postat 12 October 2012 - 05:08 PM
Crisu meu dupa o tura in primavara si o jumatate de tura de toamna a dat jos 8 kg, eu am numai 5 kg pentru ca in toamna am papat mai multi struguri si e al doilea an cand observ ca dupa o "cura" de struguri cantarul pleaca in mare viteza in sus, dar am rabdare

Dex, iti multumesc de multe ori pentru faptul ca ai impartasit cu noi aceasta metoda de detoxifiere si slabit.

Fetele, la voi cum merge?
Daniella, tu cand ai zis ca incepi?
Si acum raportul
12.10.2012 ( 56.700 -300)
cafea

carne de vita la steamer( din lipsa de timp, am pus carnea congelata direct in steamer, dupa ce s-a desmortit am adaugat sare si piper si am last-o sa se faca, a iesit un pic cam uscata, dar am tait felii subtiri ca la prosciuto si a mers)alaturi de salata de varza cu marar, piper, sare si otet de mere; mar
piept de pui la cuptor cu multe rosii; gref