Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#1481 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 15 February 2013 - 03:33 PM

Vezi postareaDexter, la 15 February 2013 - 01:24 AM, a spus:

corect, cartoful e pentru zerda, ăi care se detoxifică sau se menţin, să citească numai literele din listă :71:

Ma simt magulita, mie mi-ai pus o inima!! :)
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1482 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 February 2013 - 04:41 PM

eu iau un varf de ardei iute si o frunza de patrunjel, sa ramana si altora, serviti ca altfel ma infrupt eu cu tot :D

Oana -_-, te astept, de luni aici! sau cand esti tu gata! Sa-ti traiasca sotul, LA MULTI ANI, sa va iubiti!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1483 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 15 February 2013 - 05:05 PM

eu beau limonadă în pahar de vin, în timpul mesei -_-

forza dani, jos toxina!

#1484 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 February 2013 - 10:33 PM

Dex, te-ai lasat de bautura ? :scratch: In ce saptamana de mentinere esti? 2 sau 3?

Cina: muschi de vita la gratar cu bombonele :blink: le-a insfacat picea de pe raft "bobonele" si nu a mai vrut sa le punem la loc: a meu, a meu. Deci, muschi de vita bine facut la gratar (nu am pus nimic pe el, nici macar sare, doar 1 lingura de balsamico invechit de 12 ani, in farfurie ... era pacat sa stric piesa de aceto la cald), cu ridichi de luna natur. Desert: o portocala.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13609602608908.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-1360960457193.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13609604579008.jpg

#1485 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 February 2013 - 10:43 PM

sunt în a doua săptămînă de menţinere. nu am băut alcool de cînd m-am apucat de detox. nu simt nevoia aşa că aştept să îmi vină pofta. momentan, dau noroc cu limonadă :scratch:
nici cafea nu am băut pînă azi din acelaşi motiv. azi am savurat un espresso illy şi mi-a făcut o plăcere imensă.
am egoism pe balsamicul invechit al matale, arată foarte bine. mâncă şi mr dani muşchiuleţ?

#1486 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 February 2013 - 01:09 AM

da, portia lui Mr. Dani din seara asta este postata la ce gatim azi si pe un topic nou cu tehnici si preparatii de baza - gatitul in Zepter, unde te astept si pe dumneata ca si tu ai si faci diverse bazaconii in el :). Asa ne-om mai inspira unul de la altul

a trebuit sa execut si pt el, ca avea egoism pe muschiuletii mei :)

Sa stii ca m-am cantarit in seara asta, ca m-am cam enervat dimi ca am uitat, dar eram dupa cina si cantarul nu arata ce doresc eu ... :) De trisat nu am trisat cu nimic, doar micile scapari cu schinduful, cu mixtura de frunze verzi. Crezi sa fie ceva de indreptat, vreo masura de luat? Oricum vedem luni dimi!

#1487 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 February 2013 - 01:22 AM

cîntăritul seara este cea mai depresantă chestie, pentru că in majoritatea cazurilor avem foarte multă apă în corp.
măsurarea corectă la detox este dimineaţa după mersul la baie şi golitul băşicii şi al intestinelor. dacă ai inceput să bei apă, nu mai măsura.
eu am făcut un experiment în timpul detoxului şi de seara pînă dimineaţa mi-a arătat cîntarul mai puţin cu 2 kg :) in timpul nopţii dispar multe chestii din corp, mai ales dacă ne odihnim cum trebuie.
mâine nu te poţi cântări?

după cum văd meniurile ar trebuie să ai rezultate bune. singurul clenci e să nu fii la mijlocul lunii sau la sfîrşitul ei, if you know what I mean, că atunci hormonii îşi pot spune cuvîntul în mod neaşteptat.

cred că ar trebui să-l cooptezi pe mr. dani la meniurile tale, aşa găteşti monoporţie şi el va fi in culmea fericirii la capitolul carne :)

#1488 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 February 2013 - 02:03 AM

eu si in afara detoxului variez 1-2 kg in medie de seara pana dimineata

ba cum nu, ma pot cantari oricand sunt acasa

l-as coopta la vita si la pui, ca nu mananca creveti, iar peste, doar proaspat si nu am din ala. Poate dau maine fuga la Metro ca ei primesc peste proaspat sambata. Si spune-mi ce fac de ex. cu gulasul sau musuroiul de vitel cu ceapa, cum i-l servesc lui? :)

Sa stii ca azi ma gandeam ca nu cred ca ma voi opri dupa 3 saptamani, saptamana asta nici nu am simtit ca tin regim, nici o frustrare, asa de usoara mi-a fost, nici nu stiu cand a zburat! Cred ca daca nu ma apuca vreo nazbatie (depresie din cauza de rezultat, sau vreo porcarie pe la munci), as putea continua linistit cat ma simt bine. E voie?

Azi m-am uns oleak cu ulei BIO de cocos. Asa ai zis, ca numai cocos e voie, retin bine? Data trecuta eu dupa baia prelunga saptamanala am folosit si creme anticelu cu argila.

Sunt imediat dupa perioada lunii, saptamana trecuta am avut si am si scapat ...
Azi nu am baut asa de multe ceaiuri doar vreo 3- 4 si apa, cred ca am doar 1,5 l lichid baut

#1489 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 February 2013 - 02:21 AM

eu am dat muşuroaie la mosafiri şi le-a plăcut. nu-i spune gulaş ci chili con carne ca în texas, fă carnea cubuleţe şi roşii tot cubuleţe şi ardei iute, sau fă-i hamburgher, sau taie carnea felii subţiri şi ceapa rondele, pui o un strat de carne şi unul de ceapă, bagi în zepter şi e bun pentru amîndoi. bunica chema mâncarea asta carne ruginită, la alţii am auzit de şniţele cu ceapă.
dacă te simţi bine şi îţi e uşor, poţi prelungi.
pe piele pui ulei de cocos, corect.

#1490 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 February 2013 - 03:06 AM

multumesc!
nu prea ii place lui ceapa multa in mancare si nici chili-hot..., dar intr-adevar unele meniuri le putem imparti :)

#1491 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 February 2013 - 11:37 AM

Weekend frumos si forta la mentinere, Dex!
esti in ziua a 13-a, ce alimente ai introdus pana acum?

Sa faci carnea ruginita sa mi-o arati si mie, te rog. Am impresia ca seamana cu acea a lui Any, dar fara cartofi si rosii.
Cum vin alea snitele cu ceapa?

Eu azi am vita, cumparata ca si cuburi (nu mici de tot) si am si o casoleta de 250 g rosii cherry. Ori fac vita cu 1 conserva de rosii decojite ... ori cu cherry taiate in 2 ...sa ma gandesc, sa calculez, ca pt maine cred ca nu am leguma nr. 2. Cred ca-i musai sa ies din casa azi sau maine ...

#1492 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2013 - 12:51 AM

Hello :) cum merge mentinerea in weekend?

Jurnal detox
Ziua 6, sambata, 16 febr 2013

MD: 1 portocala

P: Raggu din bucatele de vita cu rosii decojite din conserva. Condimente: usturoi proaspat, fulgi de esalota deshidratata, sare de mare, piper multicolor, busuioc.
Desert: capsuni

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13610549314621.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-1361054921831.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13610549206367.jpg

C: piept de pui (zeama de lamaie, sos de soia, sare roz, piper mozaic, esalota + usturoi deshidratate, 1 atingere de cumin, verdeturi provencale) grillat la cuptor cu spanac frunze (congelat. Condimente: sare roz, piper multicolor, usturoi+ceapa deshidratate, la final zeama de lamaie).

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13610549196798.jpg

Au iesit toate delicioaseeee si am servit cu succes raggu si d-lui Dani si picei pe farfalle, fara sa "miroasa" schimbarea. :floare:
Inclusiv spanacul: o bunatate si cand imi aduc aminte ce m-am mai chinuit anul trecut cu el, ca era bleah:blush:! Lamaia lipsea!

#1493 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2013 - 01:01 AM

Trebuie sa dezbatem aici metoda corecta de preparare termica a spanacului, dpdv oxalati.:floare: E un topic mai potrivit decat la cel cu gatelile in Zepter.

Gina :) propune sa ne punem pe citit, ca nu este o metoda sanatoasa, in cazul spanacului, coacerea sa in suc propriu si furnizeaza urmatoarele linkuri pt a ne elucida de ce:

http://www.ncbi.nlm....pubmed/15826055

http://www.calciumri...cid-vegetables/

http://www.livestron...-cooked-or-raw/

http://www.luteininfo.com/whereraw

#1494 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2013 - 05:16 PM

brava dani de două ori, pentru meniu şi pentru cooptarea familiei la ragu! jos toxina!

apropo de spanac şi de alte legume în general, de curînd am făcut o descoperire destul de mare şi anume cuptorul cu microunde :) da bre, nu rîdeţi dar pînă acum era mai mult de mobilă, nu îl foloseam decât foarte rar, pentru că mi se părea "nociv". am inceput să citesc mai mult despre subiect şi se pare că nu e dracul chiar aşa de negru.
paradoxal, dar spanacul făcut 2 minute la microunde cică ar fi cel mai sănătos pentru că reţine mai mulţi nutrienţi decît fierbea tradiţională, asta din pricină că timpul de preparare este scurt şi se foloseşte mai puţină căldură.
cică nutrienţii pierduţi din legume depind de temperatură, timpul de preparate şi volumul de lichid.
aşa că spanacul îl pun in vas, fără lichid, acopăr cu folie alimentară, nuke 2 minute, scot lichidul produs şi pe urmă intervale de 30 sec pînă ajunge cum îmi place.
aşa fac mai nou şi fasolea verde, sparanghelul, broccoletti ies o nebunie, crunchy şi dulci. nu mi-au ieşit niciodată aşa de bune la fiert, inăbuşit, aburit, etc.

regula este cam 4 min pe juma de kg dar trebuie experimentat cu MO propriu, pentru că 30 de secunde in plus sau în minus contează.

idealul meu la legume este bucătăria chineză, legumele lor gătite sunt perfecte. în cazul meu mai am de lucrat, că am crescut cu idea că totul se fierbe muuult, să nu ne doară burta :huh: şi de multe ori overcook ...

dani, nu am introdus multe incă, ulei ev, porc, carne mai grasă de vacă, curcan, păstrăv curcubeu, praz, fasole verde, kale, frunze de muştar, bok choi, salate amestecate, lapte la cappucinno, ton din conservă cu ulei ev, ouă în fiecare zi. fructe mandarine şi piersici.
in curînd introduc unt la gătit. ieri am mâncat jumări, ar trebui să le pozez să o impresionez pe moaţa, am făcut un castron mare că am avut mosafiri, cap de porc nu am găsit :)

PS următoarea încercare este risotto la MO, ştiu, e blasfemie totală dar o să incerc oricum, că vreu să testez teoria care zice că lichidul se absoarbe de către orez total diferit decît pe aragaz şi nu trebuie amestecat de loc :rolleyes:

#1495 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 17 February 2013 - 07:28 PM

Vezi postareaDexter, la 17 February 2013 - 05:16 PM, a spus:

ieri am mâncat jumări, ar trebui să le pozez să o impresionez pe moaţa, am făcut un castron mare că am avut mosafiri, cap de porc nu am găsit :lol:

draga mea, nu-s chiar usor de impresionat pe partea asta. sa stii ca am o galetusa de jumari in balcon si chiar ma-ntreb ce mi=o fi tb :lol:
astept o amarata care vine periodic pe la usa mea ca sa i le dau alaturi de-o plasa de haine. si m-am chinuit sa le tai mici-mici, mie-mi plac sa fie cat alunele si crocante.
da' nu-mi pare rau ca le dau, asa mi-am pus in gand, asa fac!
si doi, am si juma de cap de porc in congelator, ala se va transforma in toba.
discutii total off la topicul asta, da' tu esti di vina.

mi-ai dat o veste buna :lol: cu spanacul facut la mo, pe mine ma intereseaza sa pot face cate ceva reglementar la birou.

#1496 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 February 2013 - 12:37 AM

Boon, deci ati dat-o in MO. La cate radiatii sunt acum peste tot (antene de tel, aparatele electronice de lagna noi etc), cred si eu ca MO nu e asa de nociv. Ne obisnuim cu noul stil de viata :lol:

Bine, deci daca am spanacul congelat, cum procedez?

#1497 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 February 2013 - 12:44 AM

Jurnal Detox
Ziua a 7-a, duminica, 18 februarie 2013

Azi, home alone, asa ca trai pe vatrai: m-am trezit la 11 jum si mi-am mai facut un dus prelungit cu apa calda pana la 12: 30, timp in care am tinut post negru.
Apoi, am trecut la atac:

Pranz: 300g Cod Alaska cu 250 g rosioare cherry (16 mititele) la cuptor

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-1361140862772.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-1361140863979.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13611408655427.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13611408672522.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13611408701487.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13611411616786.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13611411628531.jpg

Cina: 300g Piept de pui (la grillul de la cuptor) cu 1/2 capatana de salata verde

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13611412360563.jpg

Nu am putut manca tot puiul, 1 felie a mancat-o omul mai tarziu ... :blush:

Dupa cina, baie lunga in cada, cu multa sare si uleiuri aromate (coriandru, rozmarin etc ... e voie, nu?). Meditatie in cada sa dizolv grasimile in exces si sa alung celulita.
Dupa baie, crema anticellulitica cu argila pe unde e cazul si impachetare in folie B). Masaj shiatsu pe shale si spatele pulpelor (aparat). Manichiura si pedichiura. :) E voie sa "umblam" cu oja? B)

Dupa mai bine de 3 ore, 1 mar

#1498 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 February 2013 - 12:54 AM

Vezi postareaDaniella, la 18 February 2013 - 12:37 AM, a spus:

Bine, deci daca am spanacul congelat, cum procedez?

am citit că trebuie să pui un pic de apă, dar nu am incercat :)

peştele matale cu roşioare arată impecabil :blush:

#1499 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 February 2013 - 01:01 AM

Vezi cum arata la noi codul de alaska? zici ca sunt niste bucati paralelipipedice de marmura.
E prima oara ca am mancat, sapt asta, cod de Alaska, ca m-am gandit la dumneata ! e descoperirea unui peste f bun! Imi place mult mai mult decat merlucius, pe care nu-l pot manca fara lamaie.
Ti-l recomand moatzo, ca tie iti place pestele cu aroma soft. Daca ii pui zeama de lamaie la gatit (inainte de a-l baga cuptor, asa fac eu de regula pestele sa nu mi se aplece) e un deliciu, nu simti gustul de apa de ocean. Eu fara lamaie, ca erau rosiile cu balsamico destula acreala, dar totusi gustul perfect!

#1500 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 February 2013 - 01:40 AM

aşa e şi codul meu, ca bucăţile de marmură

uleiul aromat din baie erau doar căteva picături nu? aşa merge, dacă-i cu polonicu', nu merge că îl "mănîncă" ca pe ulei. nu ştim noi ce şmecher e corpul şi cum se adaptează de repde la toate cîte i le facem.

baie în cadă cu epsom salt (sare amară) este foarte bună, scoate toxinele.

masaj uscat cu perie de sisal faci? şi ăsta este bun

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic