brava dani de două ori, pentru meniu şi pentru cooptarea familiei la ragu! jos toxina!
apropo de spanac şi de alte legume în general, de curînd am făcut o descoperire destul de mare şi anume cuptorul cu microunde

da bre, nu rîdeţi dar pînă acum era mai mult de mobilă, nu îl foloseam decât foarte rar, pentru că mi se părea "nociv". am inceput să citesc mai mult despre subiect şi se pare că nu e dracul chiar aşa de negru.
paradoxal, dar spanacul făcut 2 minute la microunde cică ar fi cel mai sănătos pentru că reţine mai mulţi nutrienţi decît fierbea tradiţională, asta din pricină că timpul de preparare este scurt şi se foloseşte mai puţină căldură.
cică nutrienţii pierduţi din legume depind de temperatură, timpul de preparate şi volumul de lichid.
aşa că spanacul îl pun in vas, fără lichid, acopăr cu folie alimentară,
nuke 2 minute, scot lichidul produs şi pe urmă intervale de 30 sec pînă ajunge cum îmi place.
aşa fac mai nou şi fasolea verde, sparanghelul, broccoletti ies o nebunie, crunchy şi dulci. nu mi-au ieşit niciodată aşa de bune la fiert, inăbuşit, aburit, etc.
regula este cam 4 min pe juma de kg dar trebuie experimentat cu MO propriu, pentru că 30 de secunde in plus sau în minus contează.
idealul meu la legume este bucătăria chineză, legumele lor gătite sunt perfecte. în cazul meu mai am de lucrat, că am crescut cu idea că totul se fierbe muuult, să nu ne doară burta

şi de multe ori
overcook ...
dani, nu am introdus multe incă, ulei ev, porc, carne mai grasă de vacă, curcan, păstrăv curcubeu, praz, fasole verde, kale, frunze de muştar, bok choi, salate amestecate, lapte la cappucinno, ton din conservă cu ulei ev, ouă în fiecare zi. fructe mandarine şi piersici.
in curînd introduc unt la gătit. ieri am mâncat jumări, ar trebui să le pozez să o impresionez pe moaţa, am făcut un castron mare că am avut mosafiri, cap de porc nu am găsit
PS următoarea încercare este risotto la MO, ştiu, e blasfemie totală dar o să incerc oricum, că vreu să testez teoria care zice că lichidul se absoarbe de către orez total diferit decît pe aragaz şi nu trebuie amestecat de loc