Ce ati gatit astazi?
#14741
Postat 30 January 2022 - 10:40 PM
#14742
Postat 31 January 2022 - 09:34 AM
Mai pun si eu ce am mai apucat sa pozez.
Supa crema de sparanghel si brocoli (congelate) dreasa cu ou si smantana si servita cu crutoane si zatar:
"One-pot-pasta" cu mazare si sos de branza si marar:
Omleta "pufoasa" (am batut albusele spuma, ca la pandispan) cu masline si cascaval. Era intuneric, am facut poza la bec, dar tot a iesit intunecata...
#14743
Postat 01 February 2022 - 06:54 AM
#14744
Postat 04 February 2022 - 12:25 PM
Am taiat felii subtiri 2 bulbi de fenicul, amestecat cu masline taggiasche, cappere mici de la Lipari, putina verdeata de la fenicul, ulei ev, sare, piper, felii foarte subtiri de parmigiano. Am amestecat si am invelit bine in hartie de copt, 180 de grade 30 minute. Extraordinar de bun. Pacat ca nu am poza finala.
Noi l-am mancat cu peste.
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 04 February 2022 - 12:29 PM
#14746
Postat 04 February 2022 - 01:16 PM
any_annette, la 04 February 2022 - 12:25 PM, a spus:
Am taiat felii subtiri 2 bulbi de fenicul, amestecat cu masline taggiasche, cappere mici de la Lipari, putina verdeata de la fenicul, ulei ev, sare, piper, felii foarte subtiri de parmigiano. Am amestecat si am invelit bine in hartie de copt, 180 de grade 30 minute. Extraordinar de bun. Pacat ca nu am poza finala.
Noi l-am mancat cu peste.
interesant, o sa-l incerc si eu
nu e predominant gustul verdetii?
#14747
Postat 05 February 2022 - 12:26 AM
Adriana, la 04 February 2022 - 01:16 PM, a spus:
any_annette, la 04 February 2022 - 12:25 PM, a spus:
Am taiat felii subtiri 2 bulbi de fenicul, amestecat cu masline taggiasche, cappere mici de la Lipari, putina verdeata de la fenicul, ulei ev, sare, piper, felii foarte subtiri de parmigiano. Am amestecat si am invelit bine in hartie de copt, 180 de grade 30 minute. Extraordinar de bun. Pacat ca nu am poza finala.
Noi l-am mancat cu peste.
interesant, o sa-l incerc si eu
nu e predominant gustul verdetii?
Vai de mine incearca-l, eu nu credeam ca va fi atat de bun! Noi nu mancam fenicul gatit. Numai crud si foarte rar. Cu toate ca ne place, dar nu intotdeauna ne face bine. Ii aveam pe astia doi in frigider aproape uitati, asa ca a fost perfecta reteta.
Se simt toate gusturile, o sa-ti placa 😉
#14748
Postat 10 February 2022 - 02:12 PM
Verdeata fiarta, cime di rapa
Chiftele din pui fiert, din seria nimic nu se arunca
Rulouri din piept de pui, prosciutto cotto si felii de branza
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 10 February 2022 - 02:13 PM
#14749
Postat 10 February 2022 - 08:20 PM
#14750
Postat 12 February 2022 - 04:37 PM
mino, la 10 February 2022 - 08:20 PM, a spus:
Aveam piept de pui felii pe care ori le faceam snitele, ori la gratar, ori cu lamaie, dar vroiam altceva decat ce fac de obicei. Le-am batut un pic inainte, am pus sare, apoi o feliuta de prosciutto cotto, o felie subtire de branza si apoi alta felie de prosciutto deasupra. Am rulat si am inchis cu scobitori. Le-am sigilat intai in ulei cald apoi am stins cu vin alb, cand s-a evaporat am pus un polonic de supa si am lasat pana au fost gata.
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 12 February 2022 - 04:37 PM
#14751
Postat 12 February 2022 - 05:09 PM
any_annette, la 12 February 2022 - 04:37 PM, a spus:
mino, la 10 February 2022 - 08:20 PM, a spus:
Aveam piept de pui felii pe care ori le faceam snitele, ori la gratar, ori cu lamaie, dar vroiam altceva decat ce fac de obicei. Le-am batut un pic inainte, am pus sare, apoi o feliuta de prosciutto cotto, o felie subtire de branza si apoi alta felie de prosciutto deasupra. Am rulat si am inchis cu scobitori. Le-am sigilat intai in ulei cald apoi am stins cu vin alb, cand s-a evaporat am pus un polonic de supa si am lasat pana au fost gata.
Super mod de a prepara pieptul de pui!
#14752
Postat 15 February 2022 - 02:27 PM
Straturi de telina si sfecla rosie, taiate felii subtiri, intercalate cu un sos cu ou, branza, lapte si faina, si coapte cam 1 ora.
Daca nu se colorau de la sfecla toate straturile arata mai bine.
De bun a fost bun, mai fac
#14753
Postat 15 February 2022 - 09:08 PM
Boni si eu am avut pofta de ceva cu sfecla, am facut supa de sfecla cu cube (cube = carne tocata cu mirodenii imbracata intr-un strat de aluat de gris si fierte in supa)
#14755
Postat 17 February 2022 - 08:59 AM
Si pe mine ma intereseaza aluatul de gris de la cube. Seamana cu galustile cu prune?
Ciorba falsa, "de burta", cu ciuperci pleurotus. E prima data cand fac. A fost foarte, foarte buna.
#14756
Postat 17 February 2022 - 10:34 AM
Atentie,mainile trebuie sa fie umede. Se rostogoleste bila intre maini pane devine perfecta, se pune deoparte panq se termina de facut toate bilele si se baga dupa aceea la fiert min 25 de min, foc mic
Din 1 kg de gris ies cam 50 de bile.
#14757
Postat 17 February 2022 - 04:21 PM
P.s. ..era sa ma duc la Gogu sa vad ce inseamna kibgura, dar m-am lamurit inainte de a-l deranja pe Gogu
#14758
Postat 17 February 2022 - 06:32 PM
Asa iese cand scriu cu ambele maini 😂😂
Cred ca iesea fum din Gogu pana pricepea ce am vrut eu sa scriu