Ce ati gatit astazi?
#14781
Postat 15 May 2022 - 07:39 PM
#14784
Postat 17 May 2022 - 05:04 PM
Azi am avut carnatei normali si iuti
#14785
Postat 18 May 2022 - 05:10 AM
#14786
Postat 20 June 2022 - 02:48 PM
Pe langa ele, o ciorba de burta si o caprese.
Aceasta postare a fost editata de bellamama: 20 June 2022 - 02:55 PM
#14788
Postat 14 July 2022 - 05:55 PM
#14790
Postat 16 July 2022 - 01:03 PM
#14793
Postat 18 July 2022 - 08:58 PM
#14794
Postat 19 July 2022 - 09:45 AM
Adriana, la 18 July 2022 - 06:37 PM, a spus:
Dupa o reteta de aici, pe care nu am mai regasit-o, ca sa o lipesc acolo.
Se numea "Cheese cake cu rosii si busuioc".
Blat din frimituri de paine uscata cu unt, umplutura de ricotta/cream cheese.
N-am avut busuioc, am pus marar si patrunjel si deasupra menta.
#14795
Postat 19 July 2022 - 05:09 PM
mersi de idee oricum ca am un munte de piine uscata si imi prinde bine
#14796
Postat 20 July 2022 - 09:36 AM
Adriana, la 19 July 2022 - 05:09 PM, a spus:
mersi de idee oricum ca am un munte de piine uscata si imi prinde bine
Sunt sigura ca de aici am luat-o, dar nici eu n-am reusit s-o regasesc. Uite reteta completa:
200 gr rosii (4 rosii medii), 100 gr felii de paine usc.ata, 100 gr unt,250 gr ricotta(sau crema de branza), 8 gr de gelatina(4 foi), 10 frunze mari de busuioc, 115 ml smantana slaba, 20 gr seminte de pin, 1 catel de usturoi, 20 gr parmezan ras,3 linguri ulei extravirgin de masline,1/2 lingurita de sare piper
Intai punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece. Painea uscata o mixam in blender si o maruntim, adaugam untul topit, omogenizam si transferam compozitia intr-o forma cu peretii detasabili de 18 cm. Presam cu un pahar si pastram la frigider. Intre timp mixam la blender busuiocul, sarea, catelul de usturoi si semintele de pin. Intr-un vas punem ricotta, adaugam amestecul de busuioc, uleiul de masline si parmezanul ras. Separat incalzim usor smantana si topim in ea gelatina scursa de apa, apoi incorporam la celelalte ingrediente. Obtinem un amestec cremos pe care il intindem uniform peste baza. Punem la frigider in jur de o ora, timp in care taiem rosiile feliute, lasandu-le la scurs sa mai piarda din lichid. Decoram apoi cheesecake-ul nostru cu ele si frunze de busuioc proaspat.
Eu am facut cantitate dubla, caci tava mea e mai mare.
Aceasta postare a fost editata de bellamama: 20 July 2022 - 09:37 AM
#14797
Postat 21 July 2022 - 08:53 AM
cu prima ocazie de aperitiv cina o fac
#14800
Postat 22 July 2022 - 03:12 PM
boni, la 22 July 2022 - 08:23 AM, a spus:
important e sa-ti raspunzi
bellamama, la 22 July 2022 - 09:50 AM, a spus:
Acum am prins curaj si o sa mai fac si dulce si sarat.
nu ma dau in vint poate pentru ca stratul asta asa de gros de brinza e destul de greoi dar din cind in cind merge