moatza, la 18 November 2012 - 08:25 PM, a spus:
Cerrulina, adica ai impartit o foaie de aluat in doua? pe lung, banuiesc. apoi ai intins jumatatile?
eu n-am folosit aluatul de foietaj decat cu umplutura ff uscata, tu cum ai preparat branza inainte? si nici nu interveneam asupra aluatului, adica sa-l intind (prin presare). bine, la placinta asta nici nu tre sa fie infoiat, da' vad ca s-a stratificat putin, adica se cunosc acolo cateva straturi.
mi-ai dat idei de cand am vazut poza, chiar ma intrebam ce fel de aluat ai folosit

bravo, Ria, c-ai intrebat!
Cerra, esti f gospodina, mereu gatesti, si mult, si putin, si dulciuri si ai timp si de postat...te apreciez, sa stii!

ce-o fi facand Gela, ca si ea-i pe tiparul tau

Poi din lene sa fac eu aluatul de placinta`ntinsa, am apelat la foaia de aluat ptr foietaj de la bella care am pregatit`o ptr pachetelele puse de any 400gr aluat (placinta cu branza nu era in plan daca eram singurica acasa). Am intins toata bucata cu faina sub ea si deasupra ei cu sucitorul pina am facut o foaie mare intreaga lata cam de 40cm si lunga poate ceva mai mult decat latimea, apoi am taiat in 3. O parte am umplut cu pandispan, biscuiti si gem, iar celelalte 2 cu branza sarata sa `i fac placinta (cabanitza/ghebanitza) la sot. Sulurile umplute sa fie subtiri ca arata mai bine coapta.
Acest model de placinta se poate cumpara congelat gata umplut cu branza sarata sau cu mere tot de la bella. Eu prefer sa fac placinta acasa.
Branza cred ca am avut vreo 500gr in total

Multumesc ptr apreciere!
Imi fac timp ptr postat si de multe ori retete postez noaptea ca atunci numai tre sa fac nimik, numai trebuie sa plec niciunde, numai suna nimeni ca il doare ceva.