Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 793 Pagini +
  • « Prima
  • 326
  • 327
  • 328
  • 329
  • 330
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#6541 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 November 2012 - 11:30 PM

Vezi postareamoatza, la 18 November 2012 - 08:25 PM, a spus:

Cerrulina, adica ai impartit o foaie de aluat in doua? pe lung, banuiesc. apoi ai intins jumatatile?
eu n-am folosit aluatul de foietaj decat cu umplutura ff uscata, tu cum ai preparat branza inainte? si nici nu interveneam asupra aluatului, adica sa-l intind (prin presare). bine, la placinta asta nici nu tre sa fie infoiat, da' vad ca s-a stratificat putin, adica se cunosc acolo cateva straturi.
mi-ai dat idei de cand am vazut poza, chiar ma intrebam ce fel de aluat ai folosit :)
bravo, Ria, c-ai intrebat!
Cerra, esti f gospodina, mereu gatesti, si mult, si putin, si dulciuri si ai timp si de postat...te apreciez, sa stii! :)
ce-o fi facand Gela, ca si ea-i pe tiparul tau :drool:

Poi din lene sa fac eu aluatul de placinta`ntinsa, am apelat la foaia de aluat ptr foietaj de la bella care am pregatit`o ptr pachetelele puse de any 400gr aluat (placinta cu branza nu era in plan daca eram singurica acasa). Am intins toata bucata cu faina sub ea si deasupra ei cu sucitorul pina am facut o foaie mare intreaga lata cam de 40cm si lunga poate ceva mai mult decat latimea, apoi am taiat in 3. O parte am umplut cu pandispan, biscuiti si gem, iar celelalte 2 cu branza sarata sa `i fac placinta (cabanitza/ghebanitza) la sot. Sulurile umplute sa fie subtiri ca arata mai bine coapta.

Acest model de placinta se poate cumpara congelat gata umplut cu branza sarata sau cu mere tot de la bella. Eu prefer sa fac placinta acasa.

Branza cred ca am avut vreo 500gr in total :o bucata de telemea de vaca si niste feta care plingea prin frigider si am mai pus 2 linguri de gris si un ou intreg(am pus compozitia sa stea putin in frigider numa bine sa umflat grisul. Am pus umplutura intr`o punga de plastic rezistenta am taiat putin capatul si am facut sul de branza pe bucata de aluat si am rulat, apoi am aranjat sulurile in forma de copt (20cm)si am uns`o cu un ou si putin iaurt grecesc deasupra niste seminte de in si gata la copt pina sa rumenit deasupra vreo 30 min la 180 grade cred cam asa coc.Straturile se vad ptr ca este aluatul care este rulat.

Multumesc ptr apreciere!

Imi fac timp ptr postat si de multe ori retete postez noaptea ca atunci numai tre sa fac nimik, numai trebuie sa plec niciunde, numai suna nimeni ca il doare ceva.

#6542 Useril este offline   Ria 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 18 November 2012 - 11:32 PM

Vezi postareacerra, la 18 November 2012 - 08:56 AM, a spus:

Vezi postareaRia, la 18 November 2012 - 02:47 AM, a spus:

Cerra,intr-adevar, arata foarte bine placinta!
Ce fel de foi ai folosit?

Si eu zic acelasi lucru despre mamaliga ta!

Am folosit aluat ptr foietaj ''bella'' si am intins pe masa infainata foaia pina am obtinut o foaie foarte subtire, apoi am pus branza si am rulat. Cu cat este mai subtire ruloul umplut, cu atat arata mai bine placinta la gata.Am facut doua rulouri si le`am pus in forma de melc la copt, iar deasupra am pus un ou batut si putin iaurt grecesc (merge oricare iaurt).

Am facut pachetelele umplute cu gem si pandispan (eu 10 buc) puse de any si placinta asta dintr`o foaie de 400gr.

Merci Cerra! :drool:
Seamana cu "sarpele picant" al Mayei.
Cred ca pun placinta ta pe lista pentru weekendul urmator.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#6543 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 18 November 2012 - 11:32 PM

Vezi postareazoazorel, la 18 November 2012 - 03:51 PM, a spus:

Esti o buna gospodina nashico! :drool: as minca si eu un cioc din borsul tau de cartoafe.

#6544 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 18 November 2012 - 11:34 PM

Vezi postarealili, la 18 November 2012 - 05:49 PM, a spus:

Multe bunataturi ai facut!

Umbla la setari la aparat.

#6545 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 18 November 2012 - 11:37 PM

Vezi postareaGelutza, la 18 November 2012 - 08:35 PM, a spus:

Sunt aici, va citesc putin pana mi se usuca parul sa merg la nani...a fost ziua biatului meu drag si ce n-am facut, dar m-am si obosit rau, asa ca, dupa plecarea lor, m-am dusuit si nu mai fac nimic!
Am facut mai putine poze ca niciodata, dar le-oi descarca maine...iti multumesc pentru ca te gandesti si la mine!

La multi ani feciorului!

Sanatate si tie sa le poti pregatii tot asa de bine si sa poti avea grija de ei.

#6546 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 November 2012 - 01:22 AM

La multi ani flacaului Gela draga, si hodineste-te olecutzica

#6547 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 19 November 2012 - 09:13 AM

Zozo,papricasul eu il fac de regula cu aripi de pui sau copanele ,calesc un pic ceapa ,mai multa ca noua ne place ,calesc si un ardei rosu sau gogosar,de data asta am pus si o juma de morcov, bulion ,si am facut galustele de cascaval ,nu mai stiu ale cui sunt,cer iertare :drool: ,da pot spune ca sunt foarte bune ,mult mai bune ca cele de gris si la sfarsit patrunjel verde.
Eu nu fac rantasuri sau ingroseli cu faina ca nu ne place.
Cerra, am umblat la setari dar nu vrea si pace.Eh,sper sa vina vremuri mai bune si sa imi cumpar si eu un aparat foto
Gela,sa-ti traiasca feciorul :)

#6548 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 19 November 2012 - 12:45 PM

Lili e suficient sa se vada ce bunatati ai pe masa, inca nu concuram pentru reviste sic,nu mai fi trista.
Eu papricasul il fac cu paprica nu pun morcov, dar ceapa destula da ca si noua ne place.

Gela sa-ti traiasca baiatul,ai grija de tine.
Imagine postata

#6549 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 19 November 2012 - 01:13 PM

Carmen, nici eu nu pun morcov in mod obisnuit ,da imi ramasese o juma de la ciorbita si ca sa nu-l aruc l-am pus .Asa face si mama papricasul ,tot cu paprica, dar eu n-aveam in casa paprica.

#6550 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 November 2012 - 01:16 PM

Mie cand imi ramane jumate de morcov, il rontzai, nici prin cap nu-mi trece sa-l pun in mancaruri in care nu are ce cauta, mai ales fiert! :pupic:
Crud e si mai sanatos si mai bun la gust!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6551 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 19 November 2012 - 02:46 PM

Vezi postareaCarmen L, la 19 November 2012 - 12:45 PM, a spus:

Eu papricasul il fac cu paprica nu pun morcov, dar ceapa destula da ca si noua ne place.

Si eu pun ceapa multa si paprika, piper, si o foita dafin in papricas. Vineri taiem porcul si o sa fac papricas de cartofi cu carnitza inca calda de la porc. Offf imi ploua in gura deja si varza murata de aia rasa cu morcov si chimion.

#6552 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 19 November 2012 - 02:48 PM

Vezi postareaRia, la 18 November 2012 - 11:32 PM, a spus:

Merci Cerra! :pupic:
Seamana cu "sarpele picant" al Mayei.
Cred ca pun placinta ta pe lista pentru weekendul urmator.

Poi poti face in forma de melc si cu sarat si cu dulce placinta.Seamana.

#6553 Guest_Gelutza_*

• Grup: Guests

Postat 19 November 2012 - 05:22 PM

Va multumesc tuturor pentru urarile de tot felul, azi am stat in pat toata ziua, nu am papat nimic pana seara cand a venit omul de la munca si m-a fortat sa merg la bucatarie sa mancam impreuna, asta-i viatza, dar baiatul mamei care a facut un sfert de secol si pe care nu-l vazusem de foarte multa vreme, a meritat sa ma obosesc putin pentru el si sa-i pregatesc cate ceva din mancarurile preferate...adora piftia de cocos, si i-am facut, biansiur, doi cocosi intregi, plus nu stiu cate picioare pastrate de la cei sacrificati inainte au dat o piftie demna de devorat, parol!

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1400-13533375035207.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1400-13533375273936.jpg

Am primit cadou de la unul din finii mei care desi e inginer cibernetician, are o ferma de animale de toata stima, doi iepuri, special pentru ziua lui Alex, pe care i-am facut umpluti, eu as zice rulada, dupa modelul de aici: http://artaculinara....dezosat-umplut/
am umplut unul cu smochine si goji, fructe pe care le preferam altora uscate,

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1400-13533378254819.jpg

altul cu ciuperci si praz

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1400-13533378645132.jpg
Ne-au placut foarte tare ambele variante, multumim mult Any, ma abonez la iepurii lui finu' de acum!
Am facut gratar din ultimele bucati bune de carne din porcul ala de l-am taiat mai ieri si carnati, tot de atunci si am infasurat vreo 150 de sarmale si cu varza si cu vita, le-am fiert la un loc si au fost bune, bune, nu am reusit sa pozez, nimic din faza asta...am facut chifle tura dupa tura, au mancat prietenii baiatului numai painica goala, duminica, dupa masa festiva...si o ciorba din ciocanele de porc pe post de ciorba de burta, ca sa se dreaga duminica, asa ca dupa chef. Cel mai greu a fost cu tortul, iertati-ma ca scriu tot aici, eu am facut niste planuri, intr-un anume fel si baiatul a vrut altceva, neaparat cu mousse de caramel si cocos...am facut cum m-a taiat capul fiindca nu aveam in palmares asa ceva, a iesit superb tortul, dar din pacate am pozat doar blatul, dupa care m-au parasit si puterile si bateriile aparatului si credeam ca nu-l mai finalizez pana la sosirea lui...am reusit, a iesit superb, dar, din pacate, lucrand contra cronometru si cu puterile la limita, nu am mai reusitsa fac poze. Am sa repet in liniste experienta ca sa scriu reteta, sa o reconstitui, de fapt si voi face tortul asta mai des, tare-i bun moussul de caramel...am vb. mult, daca as fi facut mai multe poze as fi postat pe la sarbatori, pe undeva, dar asa, v-am dat raportul, cam lung si probabil nu prea concis, iertati-ma daca v-am obosit, dar nu sunt bine deloc!

#6554 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 19 November 2012 - 05:51 PM

Vezi postareaGelutza, la 19 November 2012 - 05:22 PM, a spus:

Normal, impecabil ca intodeauna!

#6555 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 19 November 2012 - 06:08 PM

Cerra, am inteles, merci, ai facut multe dintr-o singura foaie.

Gela, ai muncit prea mult. Stiu ca odorul merita orice sa-l stii multumit, dar tre sa ai grija si de tine. Si nu ne obosesti pe noi, tu te-ai extenuat. Bravo ptr pregatiri si sa-ti traiasca pruncii!
cum adica ultimele bucati de carne din porcul abia taiat? de Craciun, vine altul la rand?

#6556 Guest_Gelutza_*

Postat 19 November 2012 - 06:13 PM

Vezi postareacerra, la 19 November 2012 - 05:51 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 19 November 2012 - 05:22 PM, a spus:

Normal, impecabil ca intodeauna!

Multumesc, ceruta, era loc de mai bine, dar atat m-au tinut puterile...bine ca pe langa gatelile cele mari despre care am vb am avut o groaza de salate:icre de crap de Dunare, de vinete si bufff, dar astea nici nu se mai pun la socotelile mari! :occasion15:

#6557 Guest_Gelutza_*

Postat 19 November 2012 - 06:18 PM

Vezi postareamoatza, la 19 November 2012 - 06:08 PM, a spus:

Gela, ai muncit prea mult. Stiu ca odorul merita orice sa-l stii multumit, dar tre sa ai grija si de tine. Si nu ne obosesti pe noi, tu te-ai extenuat. Bravo ptr pregatiri si sa-ti traiasca pruncii!
cum adica ultimele bucati de carne din porcul abia taiat? de Craciun, vine altul la rand?

Multumesc frumos si tie pentru aprecierile de acum si din totdeauna. Nu ma pot opri, desi trebuie si consecintele sunt cam drastice...Sa ne traisca pruncii, off, fiul meu a venit slab!
Si referitor la porc, da, mai am doar niste ciolane si un pachet de coaste! L-am taiat pentru pomana, ziua mamei, ziua lui Alex, asa procedam in fiecare toamna. Si de Craciun taiem doi, nu prea mari(80 kg) ca nu mancam gras! Unul il afum cap/coada la nenea ardeleanul si celalalt pentru restul, cam asa este la noi!

#6558 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 November 2012 - 06:19 PM

Gela, ai noroc ca nu stiu unde sa vin sa te zgaltzai! Stiu ca te-ai bucurat pentru fecior, dar sanatate e mai presus de orice! daca faceai numai jumate din cate ai facut si faceau ei niste gratar nu crezi ca se distrau??
Si pe urma ma intreb eu de ce sunt baietii asa de rasfatati, pai daca asa au fost crescuti?
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6559 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 19 November 2012 - 06:30 PM

Vezi postareamoatza, la 19 November 2012 - 06:08 PM, a spus:

Si tie iti iese la fel daca faci asa.

#6560 Guest_Gelutza_*

Postat 19 November 2012 - 07:16 PM

Vezi postareazerda, la 19 November 2012 - 06:19 PM, a spus:

Gela, ai noroc ca nu stiu unde sa vin sa te zgaltzai! Stiu ca te-ai bucurat pentru fecior, dar sanatate e mai presus de orice! daca faceai numai jumate din cate ai facut si faceau ei niste gratar nu crezi ca se distrau??
Si pe urma ma intreb eu de ce sunt baietii asa de rasfatati, pai daca asa au fost crescuti?

Gratarul l-au facut chiar ei. Si nu au mancat cu sapte guri, m-au certat foarte tare cand au vazut cu ce i-am asteptat, dar inima de mama care nu si-a vazut feciorul de patru luni, ehhh! Singura preferinta exprimata a fost cu privire la felul tortului, in rest m-am bazat eu pe ce stiam ca-i place.Aseara am dat de pomana prin vecini sarmalle si de toate...cat despre rasfat, asa la zile mari, da, dar in rest, au fost educati de mici in ideea ca totul se obtine cu multa munca; imagineaza-ti ca ai mei copiii nu au facut meditatii la viatza lor si au terminat scolile printre primii, ca urmare a faptului ca au muncit pe branci!
Aoleu, ce ma fac, raspuns off-topic! Nu dati cu pietre, ca si asa ma doare!

Arata acest topic

• 793 Pagini +
  • « Prima
  • 326
  • 327
  • 328
  • 329
  • 330
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

21 useri citesc topicul