Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 454
  • 455
  • 456
  • 457
  • 458
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#9101 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 January 2015 - 07:33 PM

Vezi postareazoazorel, la 14 January 2015 - 07:26 PM, a spus:


Imagine postataImagine postataImagine postata S-a facut! Geanny! Mie-mi convine tare!Imagine postata
Eu i-am dat pe razatoarea mica, i-am stors bine-bine si i-am amestecat cu ou. branza sarata, piper si usturoi.
I-am pus subtirei si i-am apasat usor! Ulei am pus mai multut, dar nu exagerat, l-am incins bine si i-am cop la foc mic.I-am scos pe servetel.

Ok! atunci ramane stabilit :toothy9;

O sa fac si eu toci' ca tine sa vad ce-mi iese...

#9102 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 January 2015 - 08:26 PM

Deseara pe scurt, ciuperci umplute, polenta din Italia :( si sos de ciuperci. Nu arata, dar este lecker.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-1421432779979.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9103 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 January 2015 - 09:49 PM

arata de-mi vine sa intind mana dupa ciuperca!
merci de reteta de spanac :( ! o sa-l iau de-l vad. E vreo diferenta fata de ala congelat, tocat?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9104 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 January 2015 - 06:52 AM

Vezi postareaDaniella, la 16 January 2015 - 09:49 PM, a spus:

arata de-mi vine sa intind mana dupa ciuperca!
merci de reteta de spanac :tongue3: ! o sa-l iau de-l vad. E vreo diferenta fata de ala congelat, tocat?


Este din ala congelat, tocat. Cum sa spun, am gustat multe soiuri de spanac din asta, dar de la Iglo este cel mai bun.
"Blubb-ul" vine de la reclama.
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9105 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 17 January 2015 - 08:46 PM

Seara buna. Luat o pulpa de porc. am portionat-o in mai multe felii ca pentru rulada si ceva gulas. am experimentat una dintre ele. maine deja e istorie rulada mea din seara asta. va pup

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-124-14215202062633.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-124-1421520308895.jpg

cu drag, miha :tongue3:

#9106 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 January 2015 - 09:05 PM

Woaw! Ce bine arata! Yummy,
Cu ce e la mijloc? Doar castravete murat?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9107 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 17 January 2015 - 09:52 PM

la pranz: millefoglie cartofi, spanac si cod

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-142-14215243317205.jpg

seara: nimic (a fost la pranz prea mult)
fiica dacilor

#9108 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 January 2015 - 09:55 PM

F frumos, Bris! Ce e millefoglie cartofi? :tongue3: Feliute de cartofi taiate la mandolina?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9109 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 January 2015 - 10:06 PM

Daniella si in italiana si in franceza la cremsnit se spune * o mie de foi* si prin asemanare orice chestie facuta cu ingrediente taiate subtire cu mandolina e * o mie de foi * =))

#9110 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 17 January 2015 - 10:43 PM

Vezi postareaDaniella, la 17 January 2015 - 09:55 PM, a spus:

F frumos, Bris! Ce e millefoglie cartofi? =)) Feliute de cartofi taiate la mandolina?



poate ar fi fost mai potrivit sa-i spun "turnulet"

Stella a spus explicat ce si cum (saru'mana, Steluta :) )

de data asta nu am taiat cartofii cu mandolina, ci i-am taiat in cuburi mici, fiert, scurs si condimentat cu patrunjel, ulei si putin usturoi
fiica dacilor

#9111 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 18 January 2015 - 08:40 AM

Vezi postareaDaniella, la 17 January 2015 - 09:05 PM, a spus:

Cu ce e la mijloc? Doar castravete murat?


DOar castravete murat peste felia de carne unsa cu mustar cu piper. nici sare nu am pus fiindca am suprapus felii de sunca cruda peste care am asezat carnea. apoi am rulat strans in folie de aluminiu si am fiert 1 ora jumate, apoi am scos, am pus in foietaj si aia e =))

#9112 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,454
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 January 2015 - 11:08 AM

Foarte faina idee!

#9113 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,454
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 January 2015 - 01:02 PM

Peter nu gasesc unde ai zis ca rosti se pot face si cu cartofii fierti, apropo, sunteti de acord sa desprind cit se poate mesajele despre ei si sa fac subiect separat?
Deci am fiert cartofii cu gind sa ii fac diseara cu cartofii fierti, i-am fiert pina cind intra furculita in ei, e prea mult? Apoi ce le fac, ii dau pe razatoare? Ca de asta mi-e cam teama nu's daca's prea moi si daca o sa reusesc sa ii dau pe razatoare.

#9114 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 18 January 2015 - 01:47 PM

Vezi postareaAdriana, la 18 January 2015 - 01:02 PM, a spus:

Peter nu gasesc unde ai zis ca rosti se pot face si cu cartofii fierti, apropo, sunteti de acord sa desprind cit se poate mesajele despre ei si sa fac subiect separat?
Deci am fiert cartofii cu gind sa ii fac diseara cu cartofii fierti, i-am fiert pina cind intra furculita in ei, e prea mult? Apoi ce le fac, ii dau pe razatoare? Ca de asta mi-e cam teama nu's daca's prea moi si daca o sa reusesc sa ii dau pe razatoare.


Adriana imi pare rau ca ceva nu e clar. Uite aici: din cartea mea desteapta.


Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14215814569253.jpg

zice asa: cartofii se fierb in coaja, se ia coaja si se lasa peste noapte -chiar in frigider- . A doua zi se dau prin razatoare si fara mare scofala se fac ca si ceilalti. Dar fara ou, fara alea,alea....

Peter =))
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9115 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,454
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 January 2015 - 02:55 PM

ok mersi
sa vedem ca intre timp au disparut 4 bucati si mai vreau sa fac si salata de cartofi =))

#9116 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 18 January 2015 - 08:29 PM

Si cum Maya a scris ca face azi Knödeli, nu am vrut sa fim la fel =)) Am facut "Spanferkelbraten", friptura de purcelus cu varza acra bavareza. "Bayrisch Sauerkraut"
Combinatie ca la circiuma. Cu o paine prospata. Lecker.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14216057578918.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-27-14216057744494.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9117 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 18 January 2015 - 09:02 PM

Vezi postareaAdriana, la 18 January 2015 - 01:02 PM, a spus:

Peter nu gasesc unde ai zis ca rosti se pot face si cu cartofii fierti, apropo, sunteti de acord sa desprind cit se poate mesajele despre ei si sa fac subiect separat?
Deci am fiert cartofii cu gind sa ii fac diseara cu cartofii fierti, i-am fiert pina cind intra furculita in ei, e prea mult? Apoi ce le fac, ii dau pe razatoare? Ca de asta mi-e cam teama nu's daca's prea moi si daca o sa reusesc sa ii dau pe razatoare.


apropo, sunteti de acord sa desprind cit se poate mesajele despre ei si sa fac subiect separat? = Daaaaa! Parerea me a e ca DA!
Vom face o multime de experimente si-ar fi pacat!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#9118 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 January 2015 - 10:35 PM

Fara poze, ca lumea era flamanda: muschiulet de porc "marinat" in smantana cu mustar si facut la cuptor. servit cu piure de barabiul, variate legume( andive, morcov, pastarnac, rosioare si ardei facute in tava la cuptor, si mai ales dovleceii Laurei Laurentiu , cei dati printr-un amestec de iaurt cu usturoi, si apoi prin pesmet&parmezan si facuti tot pe tava la cuptor....foaaaaaaaarte buni. Ca deserti trubinchele lui Lili si salata de fructe.
Special pentru musiu orez cu lapte reteta egipteana =))

#9119 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 19 January 2015 - 12:23 PM

Sambata ca de altfel de multe ori pana de idei.Eram pregatita sa-mi sun jumatatea sa-i spun sa-mi cumpere un pui ca aveam pofta de supa cu taitei de casa, dar m-am oprit la timp cotrobaind prin congelator.
Eu tot fac stoc, si bag in congelator si uneori it asa cum am uitat si acum (defapt eram convinsa ca-l facusem tot) ca mai aveam oprit special pentru supa din puiul adus de la mama de la tara.

Asa ca am facut supa de pui(de tara, se si vede culoare galbena frumoasa) cu taitei de casa.Daca stau si ma gandesc totul a fost bio, legumele (nu erau din tara dar luate de la taranii de aici) pana la faina care mi-am adus-o din tara din graul productie proprie(a mamei) si ouale(tot de la taranii de aici)
Imagine atasata: monthly_01_2015/post-479-14216629737474.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#9120 Useril este offline   mihamarky 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 19 January 2015 - 07:53 PM

Adevarata inspiratie!!
Aura cu cartofii de mai sus m-a inspirat: pui pe pat de millefoglie de legume(cartofi, ceapa, usturoi, ciuperci) pe sub pielea puiului - unt cu ciuperci si toate la cuptor in 3/4 de sticla de sampanie ramasa de la parintii mei de revelion. noroc miop nu alta!

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-124-1421689942818.jpg

scuzati blitz dar s-a declansat automat si alta poza n-avem
pupicei, miha :thumleft:

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 454
  • 455
  • 456
  • 457
  • 458
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi