Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 500
  • 501
  • 502
  • 503
  • 504
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#10021 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 April 2016 - 01:36 PM

Acum o am și eu la cuptor în varianta monti F1. Bineînțeles că am uitat să pun piper, iar în loc de chimen (care mie îmi place la nebunie, dar la popor nu) am pus deasupra susan alb și negru. A, și am folosit ceapă roșie iar în loc de smântână că nu mai aveam am pus iaurt acru bun din Alto Adige.
Sorina

#10022 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 25 April 2016 - 01:41 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 25 April 2016 - 01:36 PM, a spus:

Acum o am și eu la cuptor în varianta monti F1. Bineînțeles că am uitat să pun piper, iar în loc de chimen (care mie îmi place la nebunie, dar la popor nu) am pus deasupra susan alb și negru. A, și am folosit ceapă roșie iar în loc de smântână că nu mai aveam am pus iaurt acru bun din Alto Adige.

Ceapa rosie am folosit si eu. De asta si are crusta aceea maronie si culoarea mai inchisa la umplutura.
N-am pus chimen pentru ca asta de aici pute a orice, numai a chimen nu. Mai degraba a turmenic. Si cum eu nu suport turmenicul, mai bine zis, stomacul meu are ceva impotriva lui.... aia e. Am cumparat chimenul degeaba. :headbang:
Tre' sa fac eu rost de chimen de ala adevarat, ce se pune pe saratele. Nu porcarie de asta!

#10023 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 April 2016 - 01:51 PM

Pai sa-mi zici cum sa-ti trimit luat de la plafar! sau n-aveti voie?
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#10024 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 25 April 2016 - 02:01 PM

Vezi postareazerda, la 25 April 2016 - 01:51 PM, a spus:

Pai sa-mi zici cum sa-ti trimit luat de la plafar! sau n-aveti voie?

Saru'mana!!!! :headbang: Sunt ceva magazine romanesti in zona si iau de-acolo. Dai pe posta cat nu face! Nu-ti bate tu capu'. Eu comentam pur si simplu pe baza ingredientelor, ca nici eu n-am respectat 100% reteta. Sorina a uitat de piper, dar eu n-am pus chimen intentionat. :tongue3: Si tot a iesit minunata!! :)

#10025 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 25 April 2016 - 03:13 PM

Fox, n-ai luat "cumin" in loc de "caraway"? Ca eu am chimen cumparat de la healh shop si e chimen ca si ala de acasa

Daca vrei iti pun mintenas in plic si-l trimit peste garla :headbang:
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#10026 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 25 April 2016 - 04:02 PM

Vezi postareaalpha, la 25 April 2016 - 03:13 PM, a spus:

Fox, n-ai luat "cumin" in loc de "caraway"? Ca eu am chimen cumparat de la healh shop si e chimen ca si ala de acasa

Daca vrei iti pun mintenas in plic si-l trimit peste garla :headbang:

Ba chiar asa am facut! :tongue3:
Tre' sa verific prin magazine daca n-au si caraway. Desi...... precis imi sarea-n ochi forma semintelor.. Da' mai stii.. oi fi mai chioara decat imi imaginam! :) :)

#10027 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 April 2016 - 04:31 PM

Te-ai mutat si tu in sat la mini? :headbang:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#10028 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 April 2016 - 04:33 PM

La vremea de-afara, placinta cu ceapa si supa de bostan ne trebe. In rest, frig avem, ploaie avem...:headbang:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#10029 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 25 April 2016 - 06:49 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 25 April 2016 - 04:33 PM, a spus:

La vremea de-afara, placinta cu ceapa si supa de bostan ne trebe. In rest, frig avem, ploaie avem...:headbang:


Si eu azi de iarna... :tongue3:

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-27-14616029081547.jpg

Si mai am o oala de varza murata cu cirnati, ciolane mini si alea, alea pe foc.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10030 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 April 2016 - 07:08 PM

Bre, faină tare placinta de ceapă. Mă duc să scriu pe topicul lui Sissi.
Sorina

#10031 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 April 2016 - 08:05 PM

Vezi postareaPeter, la 25 April 2016 - 06:49 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 25 April 2016 - 04:33 PM, a spus:

La vremea de-afara, placinta cu ceapa si supa de bostan ne trebe. In rest, frig avem, ploaie avem...:tongue3:


Si eu azi de iarna... :)

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-27-14616029081547.jpg

Si mai am o oala de varza murata cu cirnati, ciolane mini si alea, alea pe foc.

Peter


Arata exquisite! Ai folosit Blätterteig?
Dar mi-a ramas gandul la varza...adica faci varza murata gatita cu porcarii? Asa ceva face tata si mai pune si jumari, cu mamaliguta...o nebunieeee!

Eu azi macrou proaspat cumparat de la piata din Amsterdam (incredibil ce preturi mici au aia la peste ), cu sos de rosii, ceapa, usturoi ...cam scazut, dar ce sa-i faci cand te afunzi in treaba? "Caliatea" foto se datoreaza telefoului meu :headbang:

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-12-1461607467913.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#10032 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 26 April 2016 - 07:38 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 25 April 2016 - 08:05 PM, a spus:


Arata exquisite! Ai folosit Blätterteig?
Dar mi-a ramas gandul la varza...adica faci varza murata gatita cu porcarii?


Nu e Blätterteig, e aluat din ala la conserva ptr. croissant.
Cit despre varza murata; carne sa fie. :headbang:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10033 Useril este offline   Destiny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 26 April 2016 - 10:30 AM

azi,ziua ciupercilor...

champinion cu smantana

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-244-14616593505424.jpg

pleurotus+champignion

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-244-14616594361581.jpg
Prietenii advarati sunt rari

#10034 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 April 2016 - 01:48 PM

Shepherd's Pie cu carnea ramasa de la gratar(mix de vitel, porc si miel).

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-9-14616712724319.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-9-1461671293423.jpg

#10035 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 April 2016 - 02:07 PM

Dest' m-ai zbart' cu ciombercili' :toothy9;

Eu ciorbica de '' verisoare'' :D (am pus la fiert si os spart cu maduva pt. extra gust,si de-ale primaverii: ceapa verde,leustean verde,loboda,cimbru,..)

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-405-14616723840063.jpg

#10036 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 26 April 2016 - 06:54 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 23 April 2016 - 11:33 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 23 April 2016 - 06:39 PM, a spus:

Cu placere Laponel! :(

Cat despre placinta cu ceapa ,mie imi place f. mult,nu e prima oara cand fac,azi imi facuse pofta Kiva :D


Si mie imi place mult. Aici se mananca indeosebi toamna si se bea must la ea...mmmm. La cantina liceului nostru este o doamna, Valerie ii zice, care vine din Kazahstan si face o placinta cu ceapa de te lingi pe deshte pan' la coate. Am comandat-o pentru colegi de ziua mea, desi e primavara. Toti au fost foarte happy. Nush ce ii face, dar e super!


Intreaba pe doamna Valeria ce secrete are pentru placinta asta, asa ne luminam si noi. I :toothy9; zwiebel!

#10037 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 26 April 2016 - 08:10 PM

Eu ma inteleg super cu ea...si ma tot rog de un an sa imi dea o reteta de mousse cu toblerone :toothy9;. Pana acum, mi-a raspuns doar ecoul...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#10038 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 27 April 2016 - 12:05 PM

Vezi postareaFoxyy, la 25 April 2016 - 01:41 PM, a spus:

N-am pus chimen pentru ca asta de aici pute a orice, numai a chimen nu. Mai degraba a turmenic. Si cum eu nu suport turmenicul, mai bine zis, stomacul meu are ceva impotriva lui.... aia e. Am cumparat chimenul degeaba. :toothy9;
Tre' sa fac eu rost de chimen de ala adevarat, ce se pune pe saratele. Nu porcarie de asta!

Tare imi e ca ai cumparat cumin in loc de chimen???

#10039 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 27 April 2016 - 12:09 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 26 April 2016 - 08:10 PM, a spus:

Eu ma inteleg super cu ea...si ma tot rog de un an sa imi dea o reteta de mousse cu toblerone :toothy9;. Pana acum, mi-a raspuns doar ecoul...


Auzi si daca faci tu reteta cu toblerone la fel ca un mousse pe baza de albusuri pentru servire din pahar??????? Da de stire daca vrei sa caut retata de la mousse-ul asta.

#10040 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 April 2016 - 12:10 PM

Vezi postareayoyo, la 27 April 2016 - 12:05 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 25 April 2016 - 01:41 PM, a spus:

N-am pus chimen pentru ca asta de aici pute a orice, numai a chimen nu. Mai degraba a turmenic. Si cum eu nu suport turmenicul, mai bine zis, stomacul meu are ceva impotriva lui.... aia e. Am cumparat chimenul degeaba. :(
Tre' sa fac eu rost de chimen de ala adevarat, ce se pune pe saratele. Nu porcarie de asta!

Tare imi e ca ai cumparat cumin in loc de chimen???

Asta am recunoscut deja! Ieri am cumparat chimen de ala adevarat. Am gasit in magazin. De ce nu mi-o fi sarit in ochi pana acu', nu stiu...... :toothy9; :(
Stiam diferenta dintre chimen si chimion. Numa' ca nu-mi explic de ce insistam sa cumpar cumin si nu caraway.. :D

Arata acest topic


  • 790 Pagini +
  • « Prima
  • 500
  • 501
  • 502
  • 503
  • 504
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi