Ce ati gatit astazi?
#11203
Postat 20 October 2018 - 01:22 PM



Carnita de porc cuburele facuta cu sos ,si pilaf

Salata de varza rosie(in portia mea am razuit si mar )

Desert placinta cu iaurt dar in care am pus si branza de burduf si stafide,o pun totusi la dulciuri ca sa nu mi-o iau

#11204
Postat 20 October 2018 - 04:00 PM
Pizza




Focaccia


Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 20 October 2018 - 04:01 PM
#11206
Postat 20 October 2018 - 07:47 PM


In prima poza e pizza cu nutellaa?!

Aceasta postare a fost editata de Geany: 20 October 2018 - 07:48 PM
#11208
Postat 22 October 2018 - 08:54 AM
#11210
Postat 22 October 2018 - 02:01 PM
Creier cu lamaie

Salata de ton

Varza cu carne

si un strudel cu branza dulce si stafide.
#11212
Postat 22 October 2018 - 06:27 PM
felul întâi nu mai gătește nimeni, că tare m-aș mai inspira la ceva supe/ciorbe
eu am făcut supă cremă de praz și conopidă și am decorat-o cu ... jumări. Am fiert și cu os mare de porc dar nu prea știu ce să fac cu zeama, ramen sau ceva mai neaoș? Voi ce ați face?

#11213
Postat 22 October 2018 - 06:59 PM



Eu azi am avut pui cu smantana !
#11214
Postat 22 October 2018 - 07:06 PM


#11216
Postat 22 October 2018 - 08:59 PM
Tocana e facuta in stil dragosesc... carne taiata bucati nu mari, vin rosu ca sa acopere bine carnea (chiar foarte bine, ca sa zic asa, ca sa nu scada foarte mult in timp), o tulpina verde de telina (taiata bucati), un morcov violet si unul oranj (ambii mijlocii de marime si taiati bucati), un imens catel de usturoi zdrobit cu latul cutitului si necuratat de coaja, fo 10 boabe de piper, fo doo frunze de laur (dafin), fo 6 boabe de ienibahar putin zdrobite, ceva sare de mare, fo 5 cuisoare... toate in troc de lut (romertopf) si bagate la cuptor (195 de grade) pret de doo ore jumate.
Scos din cuptor, ales carnea si pusa de o parte, restul bagat la blender si blenderuit bine. Apoi golit blenderul in tigaie si pus la scazut dar adaugat unt ca sa se ingroase. Cand e gata se baga carnea din nou in sosul asta si se mai lasa nitel la clocotit modic.
Piureul... se curata trei pastarnaci si se taie bucati. La fel doi morcovi nu mici, unul mov si unul oranj. Se ferb, se scot, se lasa la dezaburit si apoi se zdrobesc impreuna cu unt (nu va zgraciti la unt).Cine vrea adauga si nucsoara rasa (din belsug dar dupa gust).
Asta-i toata scofala (vezi mai jos).

Stiu, arata ca cacat cu piure. Dar gustul... heee???
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#11218
Postat 22 October 2018 - 09:23 PM
Dexter, la 22 October 2018 - 08:55 PM, a spus:
Eu inca imi mentin parerea,chiar daca e zeama din os de porc ,eu asi folosi-o fix ca si cum ar fi cea din os de vaca ,dar eu nu sunt f. sofisticata in gusturi asa ca nu-mi dati atentie


Dragos tocana asa din mistret si cu piure in stilul ala eu am vazut doar la tv. la chefi la cutite (incepe un nou sezon lunea viitoare ,deabea astept ),cred ca e f. buna!

#11219
Postat 22 October 2018 - 09:28 PM
#11220
Postat 22 October 2018 - 10:34 PM
Geany, la 22 October 2018 - 09:23 PM, a spus:
așa e, e foarte limpede și bună și nici prea grasă nu e
și eu am în program varză cu carne săptămâna asta, azi fac fettine (șnițele?) de vițel
dragos, mistrețul matale tre să fie bun, eu mă cam feresc de animale sălbatice că miros cam tare ... sau nu le-am fezandat eu cum trebuie?