Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 562
  • 563
  • 564
  • 565
  • 566
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#11261 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 November 2018 - 08:09 PM

Woaauu !!!Bris' daca vede domnul Geany poza asta i se face pofta instant :lol: (ar fi in stare sa plonjeze' imaginar si sa innoate acolo :D :D )

#11262 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 11 November 2018 - 12:42 AM

Vezi postareaGeany, la 10 November 2018 - 08:09 PM, a spus:

Woaauu !!!Bris' daca vede domnul Geany poza asta i se face pofta instant :lol: (ar fi in stare sa plonjeze' imaginar si sa innoate acolo :D :D )



Se putea balaci linistit 😀
fiica dacilor

#11263 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 November 2018 - 08:43 AM

Vezi postareabristena, la 11 November 2018 - 12:42 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 10 November 2018 - 08:09 PM, a spus:

Woaauu !!!Bris' daca vede domnul Geany poza asta i se face pofta instant :lol: (ar fi in stare sa plonjeze' imaginar si sa innoate acolo :-* =)) )



Se putea balaci linistit 😀

Daa! dupa el asa ar fi facut :D scufundari,pluta,sttilul fluture ,tot ce vrei :D

#11264 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 November 2018 - 12:50 PM

Azi zi de noiembrie,intunericioasa,cetoasa,umeda si rece Brrr!! :lol: asa ca azi am facut niste cuburele din carnita de porc la ceaun cu sos(pe principiul pui cu sos ostropel,eu am facut fix la fel dar din carne de porc facuta cuburi in loc de pui,aveam sos de rosii ramas de ieri de la pizza,si ciupercute tot de acolo,le-am pus si pe alea,si am facut un sos picant cu ceapa ,usturoi,parfumat cu o foaie de dafin si putin cimbru...bulibaseala alla Geany )pe pat de mamaliguta,am mai pacalit hunii o zi :D

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-405-0-47761600-1541933354.jpg

#11265 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 November 2018 - 10:18 PM

Eu ieri am facut iar chifteaua cu ciuperci, pulpe de pui cu dovlecei si mincare rece cu carne de iepure, asa o facea mereu vecina mamei, singura pe care am mincat-o.
Azi placinta cu dovleac (nu dulce) piine de-aia veche cu sunculita si brinza, cirnat din carne de vita cu ardei (la cuptor), minestrone si la prinz risotto cu cirnat din carne de vita si ardei.

#11266 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 November 2018 - 01:10 PM

Ficatei de pui cu mujdei sa vedem daca cu mamaliguta sau cu piure de cartofi (poza direct de la locul comiterii faptei)


Imagine atasata: monthly_11_2018/post-405-0-09811000-1542625811.jpg

#11267 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,644
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 19 November 2018 - 02:23 PM

Meniul de ieri:
- salata cu alge si fructe de mare
- bors de vitel cu smantana
- chiftele din inima de vitel+jumari de porc
- placinta cu branza dulce si stafide

#11268 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 19 November 2018 - 06:48 PM

Bellamama, interesanta combinatia la chiftele, procedeu identic celor traditionale sau ai fiert carnea inainte?
fiica dacilor

#11269 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,644
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 19 November 2018 - 07:35 PM

Vezi postareabristena, la 19 November 2018 - 06:48 PM, a spus:

Bellamama, interesanta combinatia la chiftele, procedeu identic celor traditionale sau ai fiert carnea inainte?

Spui drept: am scos inima din ciorba, fiindca copila mea nu vrea carne, am tocat-o impreuna cu niste jumari foarte carnoase + toate cele cuvenite (ceapa, usturoi, oua, paine muiata, verdeata).
Am facut si cu inima cruda si au fost foarte bune, pana la urma inima e muschi curat...

#11270 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 19 November 2018 - 07:58 PM

Multumesc de lamuriri, sper sa le fac, nu stiu cand, dar sigur o sa incerc
fiica dacilor

#11271 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 November 2018 - 02:57 PM

Pe o vreme de sa nu dai un caine afara din casa,cum s-ar spune :sad3: facui o ciorbita de afumatura

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-405-0-77644100-1542804514.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-405-0-82748900-1542804528.jpg

Ciorbita ca ciorbita,dar mie imi place sa dau atentie detaliilor :sad4: ii servesc pe huni ca la resteurant'' cu oliviera cu ulei otet etc,smantana,ardei iuti ,ceapa ,lipie neagra sau paine prajita etc...daca nici acu' nu-s multumiti sa se duca la resteurant' :sad4: .... =))

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-405-0-01289700-1542804538.jpg

Glumesc,fura f.multumiti hunii au lins tot!,mai am si pe maine o portie,apoi urmeaza ardei umpluti ^_^

#11272 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 22 November 2018 - 04:13 AM

Tare frumos Geany! Nu prea ești in pana de inspirație. Cu siguranța ai tai sunt niște răsfățați!
As vrea sa am și eu o Geany prin preajma.

La noi e ziua recunoștintei maine și o sa am un hăirup ca s-au anunțat niște musafiri. Am sa văd eu cum o scot la capăt.

#11273 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 November 2018 - 07:55 AM

Vezi postareaWowerful, la 22 November 2018 - 04:13 AM, a spus:

Tare frumos Geany! Nu prea ești in pana de inspirație. Cu siguranța ai tai sunt niște răsfățați!
As vrea sa am și eu o Geany prin preajma.

La noi e ziua recunoștintei maine și o sa am un hăirup ca s-au anunțat niște musafiri. Am sa văd eu cum o scot la capăt.

Mi-ar face placere sa-ti fiu prin preajma sa-ti dau o mana de ajutor,daca nu la gatit macar la servit,spalat vase etc :sad4: sa ne povestesti cum a fost si ce bunatati ai servit musafirilor, cand o sa ai timp :sad3:

#11274 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 November 2018 - 01:51 PM

Cum spuneam ardei umpluti,(cam ultimii pe anul asta cred,gasii cu 6 lei kg. galbiori asa si subtirei altfel nu luam daca erau de aia verzi si grosi ca sunt si amari si grei la kg. ,nu-s buni de umplut,sincer eu deabea astept sarmalutele cu foaie de varza murata de craciun,da pana atunci nu fac,sa nu-mi stric pofta :sad4: ) mie imi place la sf. sa-i dau si la cuptor stropiti cu vin alb ,poza urata direct de la locul comiterii faptei...

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-405-0-06721300-1542973510.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-405-0-72003100-1542973522.jpg

E intunericios asa ca asta e,...cu smantana si ardei iuti...ps. nici apa nu am de nici o culoare,din cauza de defectiune tehnica'',da' m-am descurcat asa cum am putut :sad3: au iesit f. gustosi

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-405-0-01820200-1542973538.jpg

#11275 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 23 November 2018 - 04:55 PM

Da Geany, și mie mi-ar placea compania ta.
Nu am făcut poze ca nu am apucat dar am avut 2 găini pe care le-am marinat peste noapte cu sare, lămâie, usturoi, pătrunjel și ulei de măsline și apoi le-am bagat la cuptor (noi nu le avem cu curcanii, găinile parca sunt mai gustoase). Apoi am făcut salata boeuf, ciuperci cu usturoi și maioneza, fasole păstăi ca sa avem și ceva verde și niște cartofi dulci copți in tava cu găinile ( foarte gustoși din cauza de zemuri de la orătănii). Am mai făcut și o placinta cu dovleac - american style- am cumpara crusta dar am făcut eu umplutura.

Si am mai pus și struguri pe masa și cam atât.
S-a devorat tot- am mai rămas cu carcasele de la găini și o chiuveta de vase care trebuie spălate, dar sa trăiască mașită de spălat vase!

Per total sunt mulțumită de cum au decurs ostilitățile. Exista loc de mai bine, dar alta data ca azi nu fac nimic. Fiecare se descurca pe cont propriu.

#11276 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 November 2018 - 07:15 PM

Suna f. apetisant meniul :sad3: ma bucur ca esti multumita de cum a iesit totul :sad4:

#11277 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 November 2018 - 01:24 AM

Vezi postareaWowerful, la 23 November 2018 - 04:55 PM, a spus:

ciuperci cu usturoi și maioneza

detaliezi un pic, inclusiv ce fel de ciuperci folosesti

#11278 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,422
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 24 November 2018 - 05:30 AM

Vezi postareaAdriana, la 24 November 2018 - 01:24 AM, a spus:

Vezi postareaWowerful, la 23 November 2018 - 04:55 PM, a spus:

ciuperci cu usturoi și maioneza

detaliezi un pic, inclusiv ce fel de ciuperci folosesti


Salata asta eu o fac ori cu ciuperci albe ori cu cele maro la care le zice cremini.
De data asta am avut cam 600 g de cremini pe care i-am fiert pentru 15 minute in apa cu sare. Le-am scos și lăsat la scurs și răcit apoi le-am tocat mărunt. De obicei le toc la cuțit ca îmi place sa găsesc cubuletele dar de data asta le-am tocat la robot. Am curățat 2 căței mai mari de usturi și i-am dat prin răzătoarea mică și am făcut maioneza in care am adăugat usturoiul.
Apoi am amestecat ciupercile tocate mărunt cu maioneza isturoiata, am potrivit de sare și piper și am dat la frigider pentru vreo 2 ore pana au venit musafirii.
Se mai poate Adaugă pătrunjel verde tocat sau mărar, dar eu nu am pus de data asta.

#11279 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 November 2018 - 01:18 PM

Azi sunt singura cu Ale',e un ger afara de crapa pietrele,asa ca i-am facut o pizza doar pt. el cu ce am gasit prin frigider :sad3: bineinteles ca o serveste pe birou la calculator :sad4:

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-405-0-16484000-1543058270.jpg

#11280 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,441
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 November 2018 - 05:29 PM

Vezi postareaWowerful, la 24 November 2018 - 05:30 AM, a spus:

Salata asta eu o fac ori cu ciuperci albe ori cu cele maro la care le zice cremini.
De data asta am avut cam 600 g de cremini pe care i-am fiert pentru 15 minute in apa cu sare. Le-am scos și lăsat la scurs și răcit apoi le-am tocat mărunt. De obicei le toc la cuțit ca îmi place sa găsesc cubuletele dar de data asta le-am tocat la robot. Am curățat 2 căței mai mari de usturi și i-am dat prin răzătoarea mică și am făcut maioneza in care am adăugat usturoiul.
Apoi am amestecat ciupercile tocate mărunt cu maioneza isturoiata, am potrivit de sare și piper și am dat la frigider pentru vreo 2 ore pana au venit musafirii.
Se mai poate Adaugă pătrunjel verde tocat sau mărar, dar eu nu am pus de data asta.

Ok, multumesc, am citiva champignon dar vroiam sa incerc o reteta de tarta sarata, o sa vad daca reusesc sa fac ambele retete

Arata acest topic


  • 791 Pagini +
  • « Prima
  • 562
  • 563
  • 564
  • 565
  • 566
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi