
Ce ati gatit astazi?
#13481
Postat 02 February 2020 - 09:41 PM


#13482
Postat 03 February 2020 - 12:10 AM
Adriana, la 01 February 2020 - 07:01 PM, a spus:
moatza, la 01 February 2020 - 06:20 PM, a spus:
io am rulade mici din carne de vita facute de macelar care se fierb in sos de rosii jos pe soba
afara pe inductie prajesc 2 bulane de curcan si pe urma le inec in bere in slowcooker sa se ameteasca toata noaptea
si in bucatarie ma duc sa fac niste pirjolute cu mazare uscata
si in Bimby tot afara patè de ficatei de puiut
Am facut si eu saptamana trecuta - o reteta cu ficatelul prajit, as putea manca dimineata, la amiaz' si seara

Azi am facut niste amarate (vorba lui Laponel) de snitele, nici nu merita pozate

Imagini atasate
#13483
Postat 03 February 2020 - 01:03 AM
tu cum l-ai facut?
#13484
Postat 03 February 2020 - 03:13 AM
Adriana, la 03 February 2020 - 01:03 AM, a spus:
tu cum l-ai facut?
Am prajit ficatul in unt, dupa care am scos ficatul si am pus la prajit in aceeasi tigaie un morcov si 2 tije de telina (taiate feliute) pana s-au inmuiat, am mai pus ceva unt ca mai "cereau", pe urma le-am amestecat pe toate in tigaie inca vreo 2 minute; le-am lasat la racit, mai erau un pic caldute cand le-am pus in processor la macinat, am mai pus sare, unt moale pana s-a facut o pasta cum am vrut, si vreo 2 linguri de Grand Marnier ca n-am avut brandy (cre' ca de asta nu ma mai puteam opri din mancat

Reteta originala era sa prajesti intai 2-3 feliute de bacon taiate bucati, si ficatul prajit in untura aceea, iar baconul se pune si el la macinat cu toate cele. Ultimele 2 dati pur si simplu am uitat de bacon, si parca mi-a placut mai mult asa.
Tu ce reteta ai?
#13485
Postat 03 February 2020 - 10:14 AM
#13486
Postat 03 February 2020 - 12:51 PM
Ieri am făcut găină umplută cu pastă de ficat la cuptor, cu mere pe alături și o mică garnitură de orez negru.


Și mazăre cu pulpe de pui pentru zilele astea de muncă + ciorbă din rasoale de porc ca ale lui Geany

#13487
Postat 03 February 2020 - 01:05 PM

Eu fara poze am avut ieri,carnat proaspat prajit,servit cu branza iute de oi si mamaliguta,muraciuni,azi pui cu smantana si ciuperci( ciulama) tot cu mamaliguta (intunericios la noi si ploua bine!



#13488
Postat 03 February 2020 - 01:11 PM
Geany, la 03 February 2020 - 01:05 PM, a spus:

L-am dat cu ulei de măsline, sare, piper și scorțișoară, iar după ce i-am luat capacul am mai pus din cînd în cînd zeama din tavă peste el cu lingura, era un sirop de mere cu zeamă de carne acolo, o bunătate. Aia l-a rumenit așa frumos.
#13489
Postat 03 February 2020 - 01:16 PM
Carmella, la 03 February 2020 - 01:11 PM, a spus:
Geany, la 03 February 2020 - 01:05 PM, a spus:

L-am dat cu ulei de măsline, sare, piper și scorțișoară, iar după ce i-am luat capacul am mai pus din cînd în cînd zeama din tavă peste el cu lingura, era un sirop de mere cu zeamă de carne acolo, o bunătate. Aia l-a rumenit așa frumos.
Mmmmmmm!! ce bine suna!!!!


#13490
Postat 03 February 2020 - 03:01 PM
Geany, la 03 February 2020 - 01:05 PM, a spus:

Eu fara poze am avut ieri,carnat proaspat prajit,servit cu branza iute de oi si mamaliguta,muraciuni,azi pui cu smantana si ciuperci( ciulama) tot cu mamaliguta (intunericios la noi si ploua bine!



+ 1.
Si eu am intrat (iar) in faza pui) : am luat azi de la magazinul ala cu delicatesuri puiuti mici, cam de marimea unei potarnichi, hraniti doar cu porumb si care sunt printre singurii care au gustul de alta data (astea pentru papilele mele, evident...) . L-am dres frumos, bagat cu sare si ppiper in farufrioara Creuset la cuptor, sub folie, facut repede o salata si servit la pranz.

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 03 February 2020 - 03:02 PM

#13491
Postat 03 February 2020 - 03:25 PM
Lapona Enigel, la 03 February 2020 - 03:01 PM, a spus:
Geany, la 03 February 2020 - 01:05 PM, a spus:

Eu fara poze am avut ieri,carnat proaspat prajit,servit cu branza iute de oi si mamaliguta,muraciuni,azi pui cu smantana si ciuperci( ciulama) tot cu mamaliguta (intunericios la noi si ploua bine!



+ 1.
Si eu am intrat (iar) in faza pui) : am luat azi de la magazinul ala cu delicatesuri puiuti mici, cam de marimea unei potarnichi, hraniti doar cu porumb si care sunt printre singurii care au gustul de alta data (astea pentru papilele mele, evident...) . L-am dres frumos, bagat cu sare si ppiper in farufrioara Creuset la cuptor, sub folie, facut repede o salata si servit la pranz.

Ce bine arata puisorul tau, Lori! Sa iti fie de bine masa!
#13492
Postat 03 February 2020 - 03:34 PM




au fost bune!

#13493
Postat 03 February 2020 - 03:39 PM




#13494
Postat 03 February 2020 - 05:07 PM
mino, la 03 February 2020 - 03:25 PM, a spus:
sa stii ca virgula carnea se poate inlocui cu legume, mi-am luat simbata o carticica plina de retete
una e pe juma facuta in sensul ca am fier mazarea si tre sa continuu
asta doar daca se lasa convins
sau spanacul cu ou
Carmella, la 03 February 2020 - 01:11 PM, a spus:
deci asta e secretul ca sa ramina pielea aceea asa frumoasa si lucioasa si sa nu se crape?
#13495
Postat 03 February 2020 - 07:33 PM
Adriana, la 03 February 2020 - 05:07 PM, a spus:
Carmella, la 03 February 2020 - 01:11 PM, a spus:
deci asta e secretul ca sa ramina pielea aceea asa frumoasa si lucioasa si sa nu se crape?
Nu știu dacă e un secret, îl dau cu astea pentru gust și frăgezime, nu neapărat pentru aspect. E ”puiul fericit”, ăla galben ”vopsit”, cum apăruse zvonul, dar pot să spun doar că este foarte bun

#13496
Postat 03 February 2020 - 09:01 PM
Adriana, la 03 February 2020 - 05:07 PM, a spus:
mino, la 03 February 2020 - 03:25 PM, a spus:
sa stii ca virgula carnea se poate inlocui cu legume, mi-am luat simbata o carticica plina de retete
una e pe juma facuta in sensul ca am fier mazarea si tre sa continuu
asta doar daca se lasa convins
sau spanacul cu ou
Eu stiu teoria dar cum ai zis si tu e greu cu convingerea! Poate ne scanezi/pozezi niste retete?

#13498
Postat 04 February 2020 - 08:12 AM
Imagini atasate
#13499
Postat 04 February 2020 - 10:00 AM
Adriana, la 03 February 2020 - 05:07 PM, a spus:
Adriana, cred ca te-am mai auzit vorbind despre mazare fiarta...tu folosesti mazare uscata?
ca asta congelata, doar ce-o pun in tigaie si intr-un minut e gata!
eu m-am convins singura, daca trece minutul ala, devine piatra, nici n-as mai incerca s-o salvez.
#13500
Postat 04 February 2020 - 01:22 PM
eu cre ca am mai zis de jdemii de ori, aia congelata cumparata nu-mi place deloc, se zbirceste imediat, imi place doar daca o cumpar eu proaspata si o bag in congelator
de regula insa am mereu in camara legume si uscate si de-alea la cutie care se pot folosi imediat