Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 673
  • 674
  • 675
  • 676
  • 677
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#13481 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 02 February 2020 - 09:41 PM

Eu un amarat de piept de pui cu salata de varza si sfecla rosie cu otet de mere si zeama de lamaie.

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-12-0-22973700-1580672494.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13482 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,813
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 February 2020 - 12:10 AM

Vezi postareaAdriana, la 01 February 2020 - 07:01 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 01 February 2020 - 06:20 PM, a spus:

and the we is still young!

io am rulade mici din carne de vita facute de macelar care se fierb in sos de rosii jos pe soba
afara pe inductie prajesc 2 bulane de curcan si pe urma le inec in bere in slowcooker sa se ameteasca toata noaptea
si in bucatarie ma duc sa fac niste pirjolute cu mazare uscata
si in Bimby tot afara patè de ficatei de puiut


Am facut si eu saptamana trecuta - o reteta cu ficatelul prajit, as putea manca dimineata, la amiaz' si seara :D .

Azi am facut niste amarate (vorba lui Laponel) de snitele, nici nu merita pozate :love7: .

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2020/post-192-0-65028100-1580681268.jpg


#13483 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 February 2020 - 01:03 AM

al meu a iesit mai sfarimicios ca l-am facut in Bimby si n-am pus deloc lichid, ar trebui cre ca sa mai bag masiv unt in el
tu cum l-ai facut?

#13484 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,813
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 February 2020 - 03:13 AM

Vezi postareaAdriana, la 03 February 2020 - 01:03 AM, a spus:

al meu a iesit mai sfarimicios ca l-am facut in Bimby si n-am pus deloc lichid, ar trebui cre ca sa mai bag masiv unt in el
tu cum l-ai facut?


Am prajit ficatul in unt, dupa care am scos ficatul si am pus la prajit in aceeasi tigaie un morcov si 2 tije de telina (taiate feliute) pana s-au inmuiat, am mai pus ceva unt ca mai "cereau", pe urma le-am amestecat pe toate in tigaie inca vreo 2 minute; le-am lasat la racit, mai erau un pic caldute cand le-am pus in processor la macinat, am mai pus sare, unt moale pana s-a facut o pasta cum am vrut, si vreo 2 linguri de Grand Marnier ca n-am avut brandy (cre' ca de asta nu ma mai puteam opri din mancat :love7: ).
Reteta originala era sa prajesti intai 2-3 feliute de bacon taiate bucati, si ficatul prajit in untura aceea, iar baconul se pune si el la macinat cu toate cele. Ultimele 2 dati pur si simplu am uitat de bacon, si parca mi-a placut mai mult asa.
Tu ce reteta ai?

#13485 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 February 2020 - 10:14 AM

eu am bagat cepusoara in putin ulei in Bimby, prajit, apoi 2 cutiute de ficati, cre ca or fi fost minim 400gr, 2 linguri de hamsii in ulei si o lingurita de capere, prajit acolo, adaugat brandy abundent si gata, mixat in el, caldut era mai maleabil, de la frigider mai sfarimicios

#13486 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 03 February 2020 - 12:51 PM

Mino, arată excelent! Mă bucur că te-am inspirat.
Ieri am făcut găină umplută cu pastă de ficat la cuptor, cu mere pe alături și o mică garnitură de orez negru.

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-233-0-36684100-1580726947.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-233-0-66488800-1580726987.jpg

Și mazăre cu pulpe de pui pentru zilele astea de muncă + ciorbă din rasoale de porc ca ale lui Geany :love7: și o salată de vinete din vinete congelate de cumpărat. Golesc congelatorul să îl umplu cu altele, că cică poa să vină ninsoare.

#13487 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 February 2020 - 01:05 PM

Ce culoare superba are puiul tau Carmella :D

Eu fara poze am avut ieri,carnat proaspat prajit,servit cu branza iute de oi si mamaliguta,muraciuni,azi pui cu smantana si ciuperci( ciulama) tot cu mamaliguta (intunericios la noi si ploua bine! :love7: Bleeahh!! :D )

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-405-0-56290000-1580727899.jpg

#13488 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 03 February 2020 - 01:11 PM

Vezi postareaGeany, la 03 February 2020 - 01:05 PM, a spus:

Ce culoare superba are puiul tau Carmella :love7:




L-am dat cu ulei de măsline, sare, piper și scorțișoară, iar după ce i-am luat capacul am mai pus din cînd în cînd zeama din tavă peste el cu lingura, era un sirop de mere cu zeamă de carne acolo, o bunătate. Aia l-a rumenit așa frumos.

#13489 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 February 2020 - 01:16 PM

Vezi postareaCarmella, la 03 February 2020 - 01:11 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 03 February 2020 - 01:05 PM, a spus:

Ce culoare superba are puiul tau Carmella :D




L-am dat cu ulei de măsline, sare, piper și scorțișoară, iar după ce i-am luat capacul am mai pus din cînd în cînd zeama din tavă peste el cu lingura, era un sirop de mere cu zeamă de carne acolo, o bunătate. Aia l-a rumenit așa frumos.

Mmmmmmm!! ce bine suna!!!! :D ... :love7:

#13490 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 03 February 2020 - 03:01 PM

Vezi postareaGeany, la 03 February 2020 - 01:05 PM, a spus:

Ce culoare superba are puiul tau Carmella :D

Eu fara poze am avut ieri,carnat proaspat prajit,servit cu branza iute de oi si mamaliguta,muraciuni,azi pui cu smantana si ciuperci( ciulama) tot cu mamaliguta (intunericios la noi si ploua bine! :love7: Bleeahh!! :D )

Atasament SAM_8576.JPG


+ 1.


Si eu am intrat (iar) in faza pui) : am luat azi de la magazinul ala cu delicatesuri puiuti mici, cam de marimea unei potarnichi, hraniti doar cu porumb si care sunt printre singurii care au gustul de alta data (astea pentru papilele mele, evident...) . L-am dres frumos, bagat cu sare si ppiper in farufrioara Creuset la cuptor, sub folie, facut repede o salata si servit la pranz.

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-12-0-85355000-1580734871.jpg

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 03 February 2020 - 03:02 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#13491 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,000
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 03 February 2020 - 03:25 PM

Azi am praz cu carne! Sper sa fac o poza, desi poza nu arata si cat este de bun. Nu stiu ce a patit barbatul asta al meu ca imi cere praz sau spanac destul de des. Trebuie gatite doar cu carne evident, dar e bine ca vrea si asa.

Vezi postareaLapona Enigel, la 03 February 2020 - 03:01 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 03 February 2020 - 01:05 PM, a spus:

Ce culoare superba are puiul tau Carmella :D

Eu fara poze am avut ieri,carnat proaspat prajit,servit cu branza iute de oi si mamaliguta,muraciuni,azi pui cu smantana si ciuperci( ciulama) tot cu mamaliguta (intunericios la noi si ploua bine! :love7: Bleeahh!! :D )

Atasament SAM_8576.JPG


+ 1.


Si eu am intrat (iar) in faza pui) : am luat azi de la magazinul ala cu delicatesuri puiuti mici, cam de marimea unei potarnichi, hraniti doar cu porumb si care sunt printre singurii care au gustul de alta data (astea pentru papilele mele, evident...) . L-am dres frumos, bagat cu sare si ppiper in farufrioara Creuset la cuptor, sub folie, facut repede o salata si servit la pranz.

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-12-0-85355000-1580734871.jpg


Ce bine arata puisorul tau, Lori! Sa iti fie de bine masa!

#13492 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 February 2020 - 03:34 PM

ieri la meci (Super Bowl - fotbal american). nu am decit inceputul si sfîrșitul, in rest din astea Imagine postata Imagine postataImagine postata

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-1215-0-59068500-1580736636.jpg

au fost bune!

Imagine atasata: monthly_02_2020/post-1215-0-61317600-1580736653.jpg

#13493 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,000
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 03 February 2020 - 03:39 PM

Mama mia, Dex! Si daca aratai mormanul din ultima poza era suficient sa te cred ca au fost bune...pfuai, ce pofta de aripioare picante mi-ai facut! Dupa tine si dupa mine, mor cățeii de foame :love7: :D :D nici un zgarci nu le ramane :D

#13494 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 February 2020 - 05:07 PM

Vezi postareamino, la 03 February 2020 - 03:25 PM, a spus:

Azi am praz cu carne! Sper sa fac o poza, desi poza nu arata si cat este de bun. Nu stiu ce a patit barbatul asta al meu ca imi cere praz sau spanac destul de des. Trebuie gatite doar cu carne evident, dar e bine ca vrea si asa.

sa stii ca virgula carnea se poate inlocui cu legume, mi-am luat simbata o carticica plina de retete
una e pe juma facuta in sensul ca am fier mazarea si tre sa continuu
asta doar daca se lasa convins
sau spanacul cu ou

Vezi postareaCarmella, la 03 February 2020 - 01:11 PM, a spus:

L-am dat cu ulei de măsline, sare, piper și scorțișoară, iar după ce i-am luat capacul am mai pus din cînd în cînd zeama din tavă peste el cu lingura, era un sirop de mere cu zeamă de carne acolo, o bunătate. Aia l-a rumenit așa frumos.

deci asta e secretul ca sa ramina pielea aceea asa frumoasa si lucioasa si sa nu se crape?

#13495 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 03 February 2020 - 07:33 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 February 2020 - 05:07 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 03 February 2020 - 01:11 PM, a spus:

L-am dat cu ulei de măsline, sare, piper și scorțișoară, iar după ce i-am luat capacul am mai pus din cînd în cînd zeama din tavă peste el cu lingura, era un sirop de mere cu zeamă de carne acolo, o bunătate. Aia l-a rumenit așa frumos.

deci asta e secretul ca sa ramina pielea aceea asa frumoasa si lucioasa si sa nu se crape?



Nu știu dacă e un secret, îl dau cu astea pentru gust și frăgezime, nu neapărat pentru aspect. E ”puiul fericit”, ăla galben ”vopsit”, cum apăruse zvonul, dar pot să spun doar că este foarte bun :love7:

#13496 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,000
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 03 February 2020 - 09:01 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 February 2020 - 05:07 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 03 February 2020 - 03:25 PM, a spus:

Azi am praz cu carne! Sper sa fac o poza, desi poza nu arata si cat este de bun. Nu stiu ce a patit barbatul asta al meu ca imi cere praz sau spanac destul de des. Trebuie gatite doar cu carne evident, dar e bine ca vrea si asa.

sa stii ca virgula carnea se poate inlocui cu legume, mi-am luat simbata o carticica plina de retete
una e pe juma facuta in sensul ca am fier mazarea si tre sa continuu
asta doar daca se lasa convins
sau spanacul cu ou



Eu stiu teoria dar cum ai zis si tu e greu cu convingerea! Poate ne scanezi/pozezi niste retete? :love7:

#13497 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 February 2020 - 12:38 AM

sigur ca da

#13498 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,000
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 04 February 2020 - 08:12 AM

Praz cu bucatele de piept de pui, care sau cam sfaramat si gogosari in sos!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2020/post-343-0-89021400-1580796772.jpg


#13499 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 February 2020 - 10:00 AM

Vezi postareaAdriana, la 03 February 2020 - 05:07 PM, a spus:

una e pe juma facuta in sensul ca am fier mazarea si tre sa continuu


Adriana, cred ca te-am mai auzit vorbind despre mazare fiarta...tu folosesti mazare uscata?
ca asta congelata, doar ce-o pun in tigaie si intr-un minut e gata!
eu m-am convins singura, daca trece minutul ala, devine piatra, nici n-as mai incerca s-o salvez.

#13500 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 February 2020 - 01:22 PM

nu, era uscata decorticata nu's daca se zice asa

eu cre ca am mai zis de jdemii de ori, aia congelata cumparata nu-mi place deloc, se zbirceste imediat, imi place doar daca o cumpar eu proaspata si o bag in congelator
de regula insa am mereu in camara legume si uscate si de-alea la cutie care se pot folosi imediat

Arata acest topic


  • 792 Pagini +
  • « Prima
  • 673
  • 674
  • 675
  • 676
  • 677
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi