La intelegere cu Dumneaei, Shefa am lasat pastele pe alta zi si am primit dezlegare sa gatesc:
Peste in aburi aromati de legume
.
Trei bucati de trunchi de merluciu decapitat, le-am spalat si uscat bine, le-am uns cu
miere sarata de lamaie1) si apoi am presarat-pe-a-lor-mor-miiiiin-teeee ale laurilor foi

amestecate cu piper verde si leustean uscat - toate macinate.
Patru cartofi curatati de coaja si crapati in patru, trei morcovi taiati sferturi pe lungime, un pastarnac asijderea, o felie de telina, o ceapa medie si 5 centimetri de praz, le-am asezat intr-o punga de celofan termorezistent am turnat peste ele doua linguri de ulei de masline, o jumatate de pahar de vin alb si doua-trei linguri de apa. Am asezat pe parterul de legume cei trei pesti, am sigilat punga si am dat cu scobitoarea cateva gauri. Punga am pus-o intr-o tava rotunda cu o jumatate de pahar de apa fierbinte - sa inving inertia termica.
Cuptorul era preincalzit la

... la cat stie el - ca nu am termometru. Am lasat 5 minute focul spre maxim pana am curatat prin bucatarie si apoi am redus flacara un pic sub mediu si am lasat sa se coaca la foc mic timp de inca 45 de minute, cand am venit chemat de aburii inmiresmati ai legumelor inabusite si aroma pastel a pestelui.
Legumele le-am asezonat cu sare si piper in farfurie dupa ce am pus deoparte o portie mai dietetica (unul dintre pesti nu l-am sarat din start) pentru o vecina ce se chinuie in spital

in ziua Luminata de Florii.
Nu am facut fotografii caci afara ploua in du
jmanie.