Forum Culinar: Ce ati gatit astazi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 795 Pagini +
  • « Prima
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce ati gatit astazi?

#781 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 March 2010 - 01:30 PM

De fapt e de ieri...am facut ( cam dupa ureche) o reteta a lui sarah.c , supa de morcov egipteana.
cum nu mergea netul am improvizat din ce imi amintea, si am pus 4-5 morcovi feliati plus 4 rosii taiate , o bucata de praz si un pic de pastarnac la fiert in apa cu sare. am mixat. apoi in alta cratita am pus cam o lingura de unt ( rasa , de fapt am taiat o mica fâshie de unt) am pus sa se topeasca , am adaugat cateva graunte de cardamom ( data viitoare le pisez in piulitza mica ) adaugat maglavaisul precedent mixat, cateva filamente de sofran. sare si piper.
poza nu e grozava, , e facuta la oala, asa ca da senzatia de piscina portocalie.
gustul este wow.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2010/post-16-126951654755.jpg

#782 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 March 2010 - 04:21 PM

Azi o venit iar socrela cu treburi la oras''ia uite ce pulpe faine am facut eu friptura

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126952674688.jpg

Cu mamaliguta calda mujdei de usturoi si ciupercute..si credeti-ma pulpele is' cumparate de la mine de la chiosc cu 5,6 roni kg.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126952676653.jpg

#783 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 March 2010 - 09:37 PM

Am vrut sa iau si eu ieri leurda, da era cam ofilita,asa ca mai astept

Cum azi e sarbatoare si e dezlegare la peste, peste am avut =))

Pastrav umplut cu verdeturi(dupa reteta Mayei) la cuptor si garnitura de piure de telina si morcovi in 2 culori
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-479-126954579616.jpg

scuzati freza pestelui, dar l-am ciufulit cand l-am scos din tava :D
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#784 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 March 2010 - 12:31 PM

Azi pizza''primavera''am numit-o eu,cu: sos de rosii picant, ardei iute,salam crud uscat,rondele de cabanos,kaiser,telemea, mozzarella,rosii,ceapa verde,masline...

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126959946547.jpg

#785 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 March 2010 - 04:13 PM

Eu lasagna!

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-9-126961262115.jpg

Si Kara-Age. Daca nu-i asa, nici nu mai vreau pui.Multumesc Alexandru de reteta!

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-9-126961278772.jpg

#786 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 March 2010 - 09:43 PM

Iata cu ce m-am delectat astaseara''roza''de rondele de cartofi cu straturi de bacon,ceapa,ardei iute,sos picant,cascaval,ceapa verde...cu gogo,marinati cu miere,super picanti,facuti de''moi''...

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126963258248.jpg

#787 Useril este offline   Maneki Neko 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 26 March 2010 - 11:50 PM

Am facut aripioarele lui Geany :D
Foaaarte bune, dar am pus boia iute prea putina dupa gustul meu, le voi repeta sigur, insa mai picante.
Multumesc, Geany :((

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2010/post-65-126964021103.jpg

#788 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 March 2010 - 12:00 AM

Vezi postareaManeki Neko, la 26 March 2010 - 11:50 PM, a spus:

Am facut aripioarele lui Geany :P
Foaaarte bune, dar am pus boia iute prea putina dupa gustul meu, le voi repeta sigur, insa mai picante.
Multumesc, Geany :floare:

Ma bucur tare mult ca ti-au placut,si noua ne plac picante,nu-s prea dietetice,dar cum am copii pofticiosi..... :thumleft:

#789 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 27 March 2010 - 03:19 AM

Ciuperci umplute la cuptor.
Versiunea de post (picioarele ciupercilor tocate, praz, leurda, un cremwurst vegetal, okara, tofu, patrunjel, leurda, piper, sos de soy(a) - toate calite)
.
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-168-126965267717.jpg
.
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-168-126965269901.jpg
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#790 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 27 March 2010 - 06:23 PM

Chec aperitiv cu cascaval si sunca, chiftelute cu cartofi prajiti si urmeaza niste piept de pui pane cu susan!

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2010/post-73-126970468376.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-73-126970697752.jpg

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#791 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 March 2010 - 09:52 PM

Zozo tare fain checul tau aperitiv..noi asta seara paste aglio,olio ,peperoncino(usturoi,ulei de masline,ardei iute)...
Am calit in ulei de masline 3 catei mari de usturoi movuliu usor zdrobiti cu lama cutitului,am adaugat ardeiul iute tocat grosier(nu am avut ardei iute rosu dar si asta era super iute)

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126971902724.jpg

Am fiert spaghetele aldente(adica potrivit de fierte)ca mai trebuiesc trase 1 minut si la tigaie peste tot ce v-am povestit stropite cu putin din apa in care au fiert pastele...

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126971920003.jpg

Desi sunt unele din cele mai simple paste,se spune ca sunt cel mai greu de realizat in mod corect,noua ne plac in mod deosebit,se mai spune deasemeni ca sunt spaghetele de la ''miezul noptii''(in Italia cel putin,cine vine de la opera,teatru,dans,etc.si le prepara rapid-rapidulescu)...

#792 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 28 March 2010 - 04:22 AM

Vezi postareaGeany, la 27 March 2010 - 09:52 PM, a spus:

..noi asta seara paste aglio,olio ,peperoncino(usturoi,ulei de masline,ardei iute)...
Am calit in ulei de masline 3 catei mari de usturoi movuliu usor zdrobiti cu lama cutitului,am adaugat ardeiul iute tocat grosier(nu am avut

Desi sunt unele din cele mai simple paste,se spune ca sunt cel mai greu de realizat in mod corect,noua ne plac in mod deosebit,se mai spune deasemeni ca sunt spaghetele de la ''miezul noptii''(in Italia cel putin,cine vine de la opera,teatru,dans,etc.si le prepara rapid-rapidulescu)...

Stiu ca urmatoarele nu fac parte din repertoriul traditional italian, insa fac cu siguranta parte din repertoriul PRIMAVERII
Ce parere ai de pasta aglio selvatico(leurda), olio e peperoncino ?
Nu am ardei iuti proaspeti, dar am citit cu bucurie pe net ca prima optiune pentru pasta aglio e olio sunt fulgii de ardei iute rosu uscat,(la cautarile in limba engleza) care nu-mi lipsesc de cand am pus pe sfoara la uscat in octombrie 2 kg de iuţici.
Leurda tocata ... fideluta am de gand sa o adaug chiar la sfarsit in locul patrunjelului (de care am aflat tot acum pe Wiki) si nu voi renunta la aromatizarea uleiului cu cei doi catei de usturoi. Cu pesmetul de care am citit pe net :) ma mai gandesc
Nu mai vine odata dimineata ? :) :D :D
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#793 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,599
  • LocationDin NORD

Postat 28 March 2010 - 07:31 AM

Domnisoara Urzica

O poala de urzici,facute pure, cu lapte,langa o mamaliga la cuptor cu cascaval si un ou .
O cina regala,romantica chiar ,avand in vedere ca ieri a fost "Ora pamantului "!.Imagine postata

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-48-126975420791.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-48-126975418015.jpg
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#794 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 March 2010 - 08:46 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 28 March 2010 - 04:22 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 27 March 2010 - 09:52 PM, a spus:

..noi asta seara paste aglio,olio ,peperoncino(usturoi,ulei de masline,ardei iute)...
Am calit in ulei de masline 3 catei mari de usturoi movuliu usor zdrobiti cu lama cutitului,am adaugat ardeiul iute tocat grosier(nu am avut

Stiu ca urmatoarele nu fac parte din repertoriul traditional italian, insa fac cu siguranta parte din repertoriul PRIMAVERII
Ce parere ai de pasta aglio selvatico(leurda), olio e peperoncino ?
Nu am ardei iuti proaspeti, dar am citit cu bucurie pe net ca prima optiune pentru pasta aglio e olio sunt fulgii de ardei iute rosu uscat,(la cautarile in limba engleza) care nu-mi lipsesc de cand am pus pe sfoara la uscat in octombrie 2 kg de iuţici.
Leurda tocata ... fideluta am de gand sa o adaug chiar la sfarsit in locul patrunjelului (de care am aflat tot acum pe Wiki) si nu voi renunta la aromatizarea uleiului cu cei doi catei de usturoi. Cu pesmetul de care am citit pe net :) ma mai gandesc
Nu mai vine odata dimineata ? :) :D :D

Sefule suna bine,fulgi deaia de ardei iute chiar vreau sa-mi cumpar si eu(dupa parerea mea se presteaza chiar mai bine decat ardeiul proaspat la acest fel de retete,eu am avut si i-am terminat)cat despre paste facute cu pesmet,stiu ca se uzeaza mult in Sicilia,se prajeste inainte pesmetul in tigaia cu uleiul aromatizat pana devine auriu si apoi se mai salta un minut cu pastele,si cu ce condiment se mai doreste(cazul matale leurda)...

#795 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 28 March 2010 - 12:09 PM

La intelegere cu Dumneaei, Shefa am lasat pastele pe alta zi si am primit dezlegare sa gatesc:

Peste in aburi aromati de legume
.

Trei bucati de trunchi de merluciu decapitat, le-am spalat si uscat bine, le-am uns cu miere sarata de lamaie1) si apoi am presarat-pe-a-lor-mor-miiiiin-teeee ale laurilor foi :) amestecate cu piper verde si leustean uscat - toate macinate.
Patru cartofi curatati de coaja si crapati in patru, trei morcovi taiati sferturi pe lungime, un pastarnac asijderea, o felie de telina, o ceapa medie si 5 centimetri de praz, le-am asezat intr-o punga de celofan termorezistent am turnat peste ele doua linguri de ulei de masline, o jumatate de pahar de vin alb si doua-trei linguri de apa. Am asezat pe parterul de legume cei trei pesti, am sigilat punga si am dat cu scobitoarea cateva gauri. Punga am pus-o intr-o tava rotunda cu o jumatate de pahar de apa fierbinte - sa inving inertia termica.
Cuptorul era preincalzit la :) ... la cat stie el - ca nu am termometru. Am lasat 5 minute focul spre maxim pana am curatat prin bucatarie si apoi am redus flacara un pic sub mediu si am lasat sa se coaca la foc mic timp de inca 45 de minute, cand am venit chemat de aburii inmiresmati ai legumelor inabusite si aroma pastel a pestelui.
Legumele le-am asezonat cu sare si piper in farfurie dupa ce am pus deoparte o portie mai dietetica (unul dintre pesti nu l-am sarat din start) pentru o vecina ce se chinuie in spital :D in ziua Luminata de Florii.

Nu am facut fotografii caci afara ploua in dujmanie. :D

#796 Useril este offline   Puiu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 107
  • LocationBucuresti

Postat 28 March 2010 - 07:38 PM

Imagine postata

canoniţi (f'un sfert de ceas) în zeamă de varză:

Imagine postata

"bucăţi" la grătar:

Imagine postata

şi "bucăţi" la tigaie:

Imagine postata

#797 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,599
  • LocationDin NORD

Postat 28 March 2010 - 08:08 PM

Manca-t-as bricheta lu matale,

Fain bors ai facut !Imagine postata

Si ce melange pescaresc ai avut.
Acu m-as sui in masina.
Noroc ca ne despart 600 de km.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#798 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 March 2010 - 08:52 PM

apetisanta ciorba, coane.
cum e la gust? n-am incercat niciodata cu zeama de varza.

#799 Useril este offline   Puiu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 107
  • LocationBucuresti

Postat 28 March 2010 - 09:26 PM

Vezi postareaPiscotel, la 28 March 2010 - 08:08 PM, a spus:

Noroc ca ne despart 600 de km.

Sau ghinion :lol:

Vezi postareastella, la 28 March 2010 - 08:52 PM, a spus:

cum e la gust? n-am incercat niciodata cu zeama de varza.

Bună, fierbinte şi cu-n ardei otrăvit e minune!

#800 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,511
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 March 2010 - 10:44 PM

In seara asta piure cu cotlet (nu stiu daca asa ii zice corect) de porc :lol:
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-4-126980896371.jpg

Arata acest topic

• 795 Pagini +
  • « Prima