Ce si cum cumparam produse alimentare si nu numai
#21
Postat 15 February 2013 - 08:44 PM
Au si multe chestii pe care eu nu le cumpar.
La inceput nu gaseam nimic din ce-mi trebuia mie prin magazine asa ca nu-mi ramanea decat sa fac comanda la erboristerie.
Acum am inceput sa gasesc de toate si prin celelalte magazine. Am ajuns sa am de unde sa aleg in ultimul timp.
#22
Postat 15 February 2013 - 08:45 PM
#23
Postat 15 February 2013 - 08:48 PM
edit să scriu de ecloth - technică spaţială in bucătărie şi în casă. e o nouă fibră care este de 10 ori mai mică decît firul de păr iar cîrpa respectivă este făcută din milioane de filamente care prind apa şi murdăria intre filamente, nu o absorb.
cîrpa de uscat vasele usucă de parcă are pe setilă inauntru care bea şi ultima picătură de apă. de 4 mai repede ca un stergar normal şi nici nu lasă dungi. probat de mine, nu vă spun din videoul de marketing.
cîrpa mai groasă şi absorbantă, dai o dată pe counter, aragaz, chiuvetă şi s-a luat tot. numai cu apă.
există şi burete de vase dar pe ăla nu îl am pentru că încă nu îmi vine să cred că poţi spăla vase fără detergent. oricum am în plan să-l iau cît de curind că-i mare curiozitatea.
daţi search după ecloth şi o să vedeţi minunea. nici nu sunt prea scumpe...sunt mai multe feluri, specializate pe activităţi. o să vedeţi pe site. eu mai am şi pentru mobilă tradiţională sau de grădină şi pentru sticlă, toate sunt super
#24
Postat 15 February 2013 - 08:48 PM
sorinadaniela, la 15 February 2013 - 08:44 PM, a spus:
Au si multe chestii pe care eu nu le cumpar.
La inceput nu gaseam nimic din ce-mi trebuia mie prin magazine asa ca nu-mi ramanea decat sa fac comanda la erboristerie.
Acum am inceput sa gasesc de toate si prin celelalte magazine. Am ajuns sa am de unde sa aleg in ultimul timp.
Merci Sorina, quinoa ma intereseaza si pe mine, n-am mancat niciodata si sunt curioasa.
Data viitoare cand imi iese in cale o erboristerie nu numai cu cosmetice, intru sa vad ce au.
#25
Postat 15 February 2013 - 08:49 PM
Dexter, la 15 February 2013 - 08:48 PM, a spus:
Apropos, la cat ajunge un kg de parmigiano. Aici s-a facut 20 de euro pe kg si e cam rusinos, cu toata bunatatea lui, avind in vedere ca nu lipseste din frigider.
#26
Postat 15 February 2013 - 08:56 PM
any_annette, la 15 February 2013 - 08:32 PM, a spus:
Dexter, la 15 February 2013 - 08:23 PM, a spus:
lactate în general nu cumpăr, cînd cumpăr, numai bio sau parmiggiano reggiano ori grana din italia.
Mare atentie, in afara Italiei s-au gasit foarte multe falsuri, branzeturi gen Parmigiano, vandute ca si Parmigiano. Deci atentie, cumpara de unde esti sigur.
cereale gen fulgi, corn flakes etc, nu mănînc, ocazional mănînc pîine de la brutăria italiană (rar) şi paste de cecco
De cecco sunt excelente, nu-mi lipsesc niciodata.
nu mănînc dressing de cumpărat sub nici o formă, prefer să-mi fac eu ce îmi place.
Si eu la fel, prefer sa fac acasa, nu cumpar sosuri de genul asta. Au tot felul de prostii in ele.
Ce este cecco... ce sunt pastele de cecco?
#27
Postat 15 February 2013 - 09:03 PM
ralu, "de cecco" este firma, cum ar fi barilla
#28
Postat 15 February 2013 - 09:07 PM
#30
Postat 15 February 2013 - 09:14 PM
Dexter, la 15 February 2013 - 09:07 PM, a spus:
Pai cum asa ?
Atunci vrem si noi produsele din gama Kitchen Aid la pret mai mic ca in America! Sau cel putin la fel !
#31
Postat 15 February 2013 - 09:19 PM
#32
Postat 15 February 2013 - 11:08 PM
Dexter, la 15 February 2013 - 09:03 PM, a spus:
ralu, "de cecco" este firma, cum ar fi barilla
Dupa parerea mea sint cele mai bune. Cel putin spaghettele integrale sint cele mai bune din cite am incercat vreodata. Sint si cele mai scumpe, dublu la pret fata de Barilla.
#33
Postat 15 February 2013 - 11:23 PM
Aici 2,60 euro - 500 g bio si 1,79 ne-bio, ambele diverse forme.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#35
Postat 16 February 2013 - 12:26 AM
#36
Postat 16 February 2013 - 12:44 AM
Si eu iau paste scumpe, ca aici cum zice Carmella, destul de scump, fata de alea fara fitze, dar cum el nu stie decat ce-i dau sa manance, o singura data s-a exprimat intr-un restaurant, tu le faci mai bune. Probabil este calitatea produsului, nu ca sosul nu era bun, sau nu erau facute bine!
Alta chestie la care sare el calul de data asta, este la conservele de ton si somon, daca nu sunt cele mai scumpe din magazin, nu pune gura pe ele!! I-am demonstrat ca si altele sunt bune, a zis: nu sunt rele si tot asa a facut mai departe!
Sau ca s-o dam pe romanisme, cand stateam dincolo aveam un Angst la 5 minute si citise el pe net ca alea sunt cele mai sarace in aditivi, si de cate ori veneam ma caram cu produse in desaga cacapra cu trei iezi: pastrama de piept de rata afumata, frigarui de berbecut, sunca de vita, acum vad ca au si pastrama de pulpa de iepure( mai nimic 65 lei /kg) salama cu limba de vita, etc!
Dar decat sa ia din alea cum ia el gata feliate si trase in tzipla, mai bine ii luam eu ce-mi dadea pe lista de cumparaturi, macar nu luam 30% apa, ci mai putin!
#37
Postat 16 February 2013 - 01:09 AM
any_annette, la 15 February 2013 - 08:49 PM, a spus:
Veniti la 'noi' si cumparati cu minim 30 Euro. Cel mai ieftin! Iar daca sa mai fie si bio sau mai stiu eu ce, pretul creste si mai si . Pacat ca n-am Italia mai aproape,si nici timp,dar ar merita cu siguranta vizite de shopping,cu duba,evident
#39
Postat 16 February 2013 - 01:58 AM
Dexter, la 15 February 2013 - 08:23 PM, a spus:
Dex, poti sa-mi zici la ce ferma mergi? Cand stateam in Toronto mergeam la un magazin care aducea marfa de la Amish si Menoniti, tare era la indemana si-mi lipseste . Inca primesc newsletter de la ei...
#40
Postat 16 February 2013 - 06:33 PM
Lapona Enigel, la 15 February 2013 - 02:24 PM, a spus:
Totul se intampla datorita cererii insatiabile a tarilor civilizate, care au descoperit alimentul minune: soia.
produsele pentru piata vest europeana nu sunt aceleasi cu cele destinate pietii est-europene.
Daca dai toata ziua reclama la tv cum ca soia e buna, pana la urma intra in constiinta natiunii si banii in buzunarul lor. Se numeste marketing, nu descoperire.
In felul asta India a devenit o tara consumatoare de soia, ei care traditional nu consumau soia.
Cat despre produse calitativ diversificate, e adevarat. Asa cum produsele pentru piata est-europeana sunt superioare celor destinate Africii.
Marketing e ce fac firmele, clientul descopera ori se "convinge" prin intermediul reclamei. Sincer, avand in vedere deceniile de comunism in care am fost tinuti, unde ni se servea fortat soia cu carne de cal, putem sa zicem ca suntem o natie cu un sistem imunitar mega-beton!