Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#3661 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 18 September 2012 - 07:45 AM

Am facut si eu pentru prima oara gogosi.Si mi-au iesit :)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1233-13479471008944.jpg


#3662 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 18 September 2012 - 08:30 AM

Ce fain ti-au iesit gogosile :)

#3663 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 18 September 2012 - 09:09 AM

Vezi postareaizuk, la 18 September 2012 - 08:30 AM, a spus:

Ce fain ti-au iesit gogosile :)


Mersi,Izuk :)
Adevarul e ca mi-s mandra ca mi-au iesit asa bune si de acum nu o sa mai imi fie frica sa fac gogosi.

#3664 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 September 2012 - 03:39 PM

M`ati inebunit cu gogosile voaste care mai de care ufffff da...... sa imi scot focaccia din cuptor si plec la prietena mea si o sa fac si eu niste bubuiene de ale mele cu iaurt (cele cu lingura) numa ca eu nu le pun la prajit cu lingura ci le fac bilute si las.... ca voi le` ati gatat ale voastre si eu ma ospatez cu ale mele :P :lol:

#3665 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 September 2012 - 03:42 PM

Vezi postarealili, la 18 September 2012 - 07:45 AM, a spus:

Am facut si eu pentru prima oara gogosi.Si mi-au iesit :P




Orice are un inceput :P arata foarte bine asa ca primesti :P :lol:

#3666 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 September 2012 - 11:41 PM

Repet: m`ati inebunit cu gogosile voastre si iaca m`am apucat de facut gogosi

bubuienele mele (gogosi cu lingura dar eu le am facut bilute cu mana)

Gogosi in bucataria portocalie :wacko:)


Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-13480044225889.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1316-13480044345657.jpg

#3667 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,772
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 20 September 2012 - 05:46 PM

eu nu văd gogoșile, nu, nu, nu :)

plecând de la prăjitura cu mere și prune a Ioanei am făcut niște muffinși cu struguri :)
tare m-am chinuit să scot o poză cât de cât clară, că la noi s-a pus pe plouat și e tare întunecat în casă.
Imagine atasata: monthly_09_2012/post-84-13481559271041.jpg

#3668 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 20 September 2012 - 07:07 PM

Vezi postareaboni, la 20 September 2012 - 05:46 PM, a spus:

eu nu văd gogoșile, nu, nu, nu :)

plecând de la prăjitura cu mere și prune a Ioanei am făcut niște muffinși cu struguri :)
tare m-am chinuit să scot o poză cât de cât clară, că la noi s-a pus pe plouat și e tare întunecat în casă.


Bravo, boni, stiu ca te tii numai de transformari! :)
Ai pus doar struguri, sau in blat are mere si pere, ca nu imi dau seama!


Si nu va mai spun ce pofta mi-e si de gogosi si de orice dulce vad pe aici, fiindca eu nu am dulciurit de trei zile si mi se pare ca am stat neindulciti un secol! :)

#3669 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,772
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 20 September 2012 - 07:31 PM

Vezi postareaGelutza, la 20 September 2012 - 07:07 PM, a spus:

Bravo, boni, stiu ca te tii numai de transformari! :)
Ai pus doar struguri, sau in blat are mere si pere, ca nu imi dau seama!
mulțumesc :) eu sunt setată pe transformări că așa am conștiința împăcată Imagine postata

nu am avut mere și prune. are doar deasupra struguri și fărămițe de migdale.
am să mai tot fac prăjituri cu struguri că mi se par fenomenali la gust. am de la soacra struguri mici și negri, la noi le zice de pe casă, și sunt foarte aromați. cred că am să-mi fac niște curaj să încerc jeleul de struguri al Mayei.

#3670 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 20 September 2012 - 09:36 PM

Vezi postareaboni, la 20 September 2012 - 07:31 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 20 September 2012 - 07:07 PM, a spus:

Bravo, boni, stiu ca te tii numai de transformari! :)
Ai pus doar struguri, sau in blat are mere si pere, ca nu imi dau seama!
mulțumesc =)) eu sunt setată pe transformări că așa am conștiința împăcată Imagine postata

nu am avut mere și prune. are doar deasupra struguri și fărămițe de migdale.
am să mai tot fac prăjituri cu struguri că mi se par fenomenali la gust. am de la soacra struguri mici și negri, la noi le zice de pe casă, și sunt foarte aromați. cred că am să-mi fac niște curaj să încerc jeleul de struguri al Mayei.

Cred ca am si eu strugurasi din astia de care zici, la mine li se spune "ananas", "capsunica"... nu prea m-am incumetat sa-i pun in prajituri, gandindu-ma ca au samburi care ar trozni in dinti dupa ce se usuca pulpa la cuptor mai tare! :) Dar daca tu zici ca-s buni, voi incerca si eu sa-i folosesc prin blaturi, sa mi se schimbe insa putin starea de spirit ca acum nu am chef de nimic.

#3671 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 20 September 2012 - 10:28 PM

Vezi postareaboni, la 20 September 2012 - 05:46 PM, a spus:

eu nu văd gogoșile, nu, nu, nu :)



Nu, nu ca nu sunt bune =))

#3672 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 21 September 2012 - 08:19 AM

Pentru iubitorii de prune recomand Zwetschgenstreuselkuchen

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-184-13482080928932.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-184-1348208075014.jpg

Va doresc un sfarsit de saptamana minunat!!!
dana

#3673 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 September 2012 - 09:18 PM

Vezi postareadana3262, la 21 September 2012 - 08:19 AM, a spus:



Va doresc un sfarsit de saptamana minunat!!!


Stai, nu pleca.Vreau si eu reteta te rog! :sad3:

#3674 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 September 2012 - 12:11 AM

Vezi postareaEataly, la 21 September 2012 - 09:18 PM, a spus:

Vezi postareadana3262, la 21 September 2012 - 08:19 AM, a spus:



Va doresc un sfarsit de saptamana minunat!!!


Stai, nu pleca.Vreau si eu reteta te rog! :sad3:


una de pe gogu...
http://dalmuti.blog....-pruneauxl.html

#3675 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 22 September 2012 - 01:04 PM

[quote name='Gelutza' date='20 September 2012 - 09:36 PM' timestamp='1348169787' post='163838']

[/quote]
am să mai tot fac prăjituri cu struguri că mi se par fenomenali la gust. am de la soacra struguri mici și negri, la noi le zice de pe casă, și sunt foarte aromați. cred că am să-mi fac niște curaj să încerc jeleul de struguri al Mayei.
[/quote]

Cred ca am si eu strugurasi din astia de care zici, la mine li se spune "ananas", "capsunica"...
[/quote]

NU. Capsunica e altceva decat ce spune ea. De fapt ea spune ca sunt niste struguri mici si negri, eu cred ca e vorba despre niste struguri de care am avut si noi un butuc atunci cand eram copil, era chiar la fereastra camerei mele si strugurii se coceau toamna mai tarziu, ramaneau mult pe vie, care se catara pana la acoperis. Eu deschideam fereastra si-mi luam pe saturate direct de la "producator" :sad3:
Strugurii erau mici , putin mai mari decat niste boabe serioase de enibahar, cu un gust care mi-a navalit acum , din amintire, pana la ultima papila gustativa.

Butucul copilariei mele nu mai este de mult....

#3676 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 22 September 2012 - 03:55 PM

[quote name='redivivus' date='22 September 2012 - 03:04 PM' timestamp='1348311896' post='163933']
[quote name='Gelutza' date='20 September 2012 - 09:36 PM' timestamp='1348169787' post='163838']

[/quote]
am să mai tot fac prăjituri cu struguri că mi se par fenomenali la gust. am de la soacra struguri mici și negri, la noi le zice de pe casă, și sunt foarte aromați. cred că am să-mi fac niște curaj să încerc jeleul de struguri al Mayei.
[/quote]

Cred ca am si eu strugurasi din astia de care zici, la mine li se spune "ananas", "capsunica"...
[/quote]

NU. Capsunica e altceva decat ce spune ea. De fapt ea spune ca sunt niste struguri mici si negri, eu cred ca e vorba despre niste struguri de care am avut si noi un butuc atunci cand eram copil, era chiar la fereastra camerei mele si strugurii se coceau toamna mai tarziu, ramaneau mult pe vie, care se catara pana la acoperis. Eu deschideam fereastra si-mi luam pe saturate direct de la "producator" :)
Strugurii erau mici , putin mai mari decat niste boabe serioase de enibahar, cu un gust care mi-a navalit acum , din amintire, pana la ultima papila gustativa.

Butucul copilariei mele nu mai este de mult....
[/quote]
Ce frumoasa e povestea si ce trist ca nu mai e! :floare:

#3677 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 22 September 2012 - 05:21 PM

Eu am facut, comme d'habitude, briose :floare: ca-s usor de facut si ies intotdeauna...
De data asta, pentru ziua unui baietel care implineste 1 anisor- Dragos.
Black bottom cupcakes ale Cosminei, cu topping de ganache de cioco amaruie, si briose de vanilie cu afine si topping de mascarpone.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2012/post-508-13483272356304.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2012/post-508-13483272451594.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2012/post-508-13483272533578.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#3678 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 22 September 2012 - 07:08 PM

Vezi postareayoyo, la 11 September 2012 - 11:28 PM, a spus:


Cand ai timp pls scrii cantitatile si procedeul de executie al mousse-urilor pls. Suna asa bine toate!!!!![/color]




Tiza, scuze ca n-am apucat sa scriu retetele pana acum.
La moussul cu dulce de leche mai trebuie lucrat ca nu mi-a iesit asa cum voiam.

Mousse de ciocolata

2 albusuri
1 praf sare
2 lg zahar pudra
100 gr frisca
130 gr cioco(min 50% cacao)

Ciocolata poti pune 100 cioco neagra cu 30 alba

Albusurile se bat cu sarea pana prin consistenta apoi se adauga 1 lg zahar si se bat la viteza maxima pana devin "bat".Se dau la rece.
Frisca se bate si ea cu restul de zahar si se lasa la rece.Ciocolata se topeste la bain -marie.Se lasa se se racoreasca putin si se adauga peste albusuri si se ameste apoi se incorporeaza si frisca batuta.

Mousse cu dulce de leche

100 gr dulce de leche
90 gr albusuri
150 frisca

Frisca batuta se amesteca cu dulcele de leche putin topit, se amesteca , apoi se toarna peste albusurile batute si se amesteca iarasi.

Mousse din ciocolata alba si lapte de cocos

330 gr ciocolata alba
150 gr lapte cocos
300 gr frisca

Se topeste ciocolata pe bain-marie fara a depasi 45 gr.Laptele se incalzeste pana ajunge la 75 gr apoi se adauga peste ciocolata.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca si se adauga frisca batuta.
Daca vrei o consitenta mai ferma poti adauga 2 gr de gelatina topita in putina frisca lichida care se adauga peste amestecul de lapte si cioco topita.

Petru mine a fost un experiment,asa ca nu mi-a iesit ce imi inchipuisem ca si consistenta.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#3679 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 September 2012 - 07:46 PM

:floare: placinta cu iaurt!

La hectar ca asa imi place mie!

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-405-13483359785745.jpg


E calda!


Imagine atasata: monthly_09_2012/post-405-1348335987566.jpg

#3680 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 22 September 2012 - 11:50 PM

Periculos sa intri pe topicul asta daca prietenesti cu dulciurile,mai ales daca-i seara tarziu. :floare:

Noroc ca ne-a mai ramas Tiramisu (pentru maine,caci totusi e tarziu )

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1267-13483500390044.jpg


Si mini-prajiturile 'Bancoco',ale caror nume spune totul :hug: ,facute pentru prima oara,dar cu siguranta nu si ultima,caci au placut intregii 'audiente' de azi


Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1267-13483500552962.jpg

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi