
Ce dulciuri ati facut azi?
#3664
Postat 18 September 2012 - 03:39 PM


#3665
Postat 18 September 2012 - 03:42 PM
#3666
Postat 18 September 2012 - 11:41 PM
bubuienele mele (gogosi cu lingura dar eu le am facut bilute cu mana)
Gogosi in bucataria portocalie



#3667
Postat 20 September 2012 - 05:46 PM

plecând de la prăjitura cu mere și prune a Ioanei am făcut niște muffinși cu struguri

tare m-am chinuit să scot o poză cât de cât clară, că la noi s-a pus pe plouat și e tare întunecat în casă.

#3668 Guest_Gelutza_*
Postat 20 September 2012 - 07:07 PM
boni, la 20 September 2012 - 05:46 PM, a spus:

plecând de la prăjitura cu mere și prune a Ioanei am făcut niște muffinși cu struguri

tare m-am chinuit să scot o poză cât de cât clară, că la noi s-a pus pe plouat și e tare întunecat în casă.
Bravo, boni, stiu ca te tii numai de transformari!

Ai pus doar struguri, sau in blat are mere si pere, ca nu imi dau seama!
Si nu va mai spun ce pofta mi-e si de gogosi si de orice dulce vad pe aici, fiindca eu nu am dulciurit de trei zile si mi se pare ca am stat neindulciti un secol!

#3669
Postat 20 September 2012 - 07:31 PM
Gelutza, la 20 September 2012 - 07:07 PM, a spus:

Ai pus doar struguri, sau in blat are mere si pere, ca nu imi dau seama!


nu am avut mere și prune. are doar deasupra struguri și fărămițe de migdale.
am să mai tot fac prăjituri cu struguri că mi se par fenomenali la gust. am de la soacra struguri mici și negri, la noi le zice de pe casă, și sunt foarte aromați. cred că am să-mi fac niște curaj să încerc jeleul de struguri al Mayei.
#3670 Guest_Gelutza_*
Postat 20 September 2012 - 09:36 PM
boni, la 20 September 2012 - 07:31 PM, a spus:
Gelutza, la 20 September 2012 - 07:07 PM, a spus:

Ai pus doar struguri, sau in blat are mere si pere, ca nu imi dau seama!


nu am avut mere și prune. are doar deasupra struguri și fărămițe de migdale.
am să mai tot fac prăjituri cu struguri că mi se par fenomenali la gust. am de la soacra struguri mici și negri, la noi le zice de pe casă, și sunt foarte aromați. cred că am să-mi fac niște curaj să încerc jeleul de struguri al Mayei.
Cred ca am si eu strugurasi din astia de care zici, la mine li se spune "ananas", "capsunica"... nu prea m-am incumetat sa-i pun in prajituri, gandindu-ma ca au samburi care ar trozni in dinti dupa ce se usuca pulpa la cuptor mai tare!

#3671
Postat 20 September 2012 - 10:28 PM
#3672
Postat 21 September 2012 - 08:19 AM


Va doresc un sfarsit de saptamana minunat!!!
#3673
Postat 21 September 2012 - 09:18 PM
#3674
Postat 22 September 2012 - 12:11 AM
Eataly, la 21 September 2012 - 09:18 PM, a spus:
una de pe gogu...
http://dalmuti.blog....-pruneauxl.html
#3675
Postat 22 September 2012 - 01:04 PM
[/quote]
am să mai tot fac prăjituri cu struguri că mi se par fenomenali la gust. am de la soacra struguri mici și negri, la noi le zice de pe casă, și sunt foarte aromați. cred că am să-mi fac niște curaj să încerc jeleul de struguri al Mayei.
[/quote]
Cred ca am si eu strugurasi din astia de care zici, la mine li se spune "ananas", "capsunica"...
[/quote]
NU. Capsunica e altceva decat ce spune ea. De fapt ea spune ca sunt niste struguri mici si negri, eu cred ca e vorba despre niste struguri de care am avut si noi un butuc atunci cand eram copil, era chiar la fereastra camerei mele si strugurii se coceau toamna mai tarziu, ramaneau mult pe vie, care se catara pana la acoperis. Eu deschideam fereastra si-mi luam pe saturate direct de la "producator"

Strugurii erau mici , putin mai mari decat niste boabe serioase de enibahar, cu un gust care mi-a navalit acum , din amintire, pana la ultima papila gustativa.
Butucul copilariei mele nu mai este de mult....
#3676 Guest_Gelutza_*
Postat 22 September 2012 - 03:55 PM
[quote name='Gelutza' date='20 September 2012 - 09:36 PM' timestamp='1348169787' post='163838']
[/quote]
am să mai tot fac prăjituri cu struguri că mi se par fenomenali la gust. am de la soacra struguri mici și negri, la noi le zice de pe casă, și sunt foarte aromați. cred că am să-mi fac niște curaj să încerc jeleul de struguri al Mayei.
[/quote]
Cred ca am si eu strugurasi din astia de care zici, la mine li se spune "ananas", "capsunica"...
[/quote]
NU. Capsunica e altceva decat ce spune ea. De fapt ea spune ca sunt niste struguri mici si negri, eu cred ca e vorba despre niste struguri de care am avut si noi un butuc atunci cand eram copil, era chiar la fereastra camerei mele si strugurii se coceau toamna mai tarziu, ramaneau mult pe vie, care se catara pana la acoperis. Eu deschideam fereastra si-mi luam pe saturate direct de la "producator"

Strugurii erau mici , putin mai mari decat niste boabe serioase de enibahar, cu un gust care mi-a navalit acum , din amintire, pana la ultima papila gustativa.
Butucul copilariei mele nu mai este de mult....
[/quote]
Ce frumoasa e povestea si ce trist ca nu mai e!

#3677
Postat 22 September 2012 - 05:21 PM

De data asta, pentru ziua unui baietel care implineste 1 anisor- Dragos.
Black bottom cupcakes ale Cosminei, cu topping de ganache de cioco amaruie, si briose de vanilie cu afine si topping de mascarpone.
Imagini atasate
#3678
Postat 22 September 2012 - 07:08 PM
yoyo, la 11 September 2012 - 11:28 PM, a spus:
Cand ai timp pls scrii cantitatile si procedeul de executie al mousse-urilor pls. Suna asa bine toate!!!!![/color]
Tiza, scuze ca n-am apucat sa scriu retetele pana acum.
La moussul cu dulce de leche mai trebuie lucrat ca nu mi-a iesit asa cum voiam.
Mousse de ciocolata
2 albusuri
1 praf sare
2 lg zahar pudra
100 gr frisca
130 gr cioco(min 50% cacao)
Ciocolata poti pune 100 cioco neagra cu 30 alba
Albusurile se bat cu sarea pana prin consistenta apoi se adauga 1 lg zahar si se bat la viteza maxima pana devin "bat".Se dau la rece.
Frisca se bate si ea cu restul de zahar si se lasa la rece.Ciocolata se topeste la bain -marie.Se lasa se se racoreasca putin si se adauga peste albusuri si se ameste apoi se incorporeaza si frisca batuta.
Mousse cu dulce de leche
100 gr dulce de leche
90 gr albusuri
150 frisca
Frisca batuta se amesteca cu dulcele de leche putin topit, se amesteca , apoi se toarna peste albusurile batute si se amesteca iarasi.
Mousse din ciocolata alba si lapte de cocos
330 gr ciocolata alba
150 gr lapte cocos
300 gr frisca
Se topeste ciocolata pe bain-marie fara a depasi 45 gr.Laptele se incalzeste pana ajunge la 75 gr apoi se adauga peste ciocolata.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca si se adauga frisca batuta.
Daca vrei o consitenta mai ferma poti adauga 2 gr de gelatina topita in putina frisca lichida care se adauga peste amestecul de lapte si cioco topita.
Petru mine a fost un experiment,asa ca nu mi-a iesit ce imi inchipuisem ca si consistenta.
#3679
Postat 22 September 2012 - 07:46 PM

La hectar ca asa imi place mie!

E calda!

#3680
Postat 22 September 2012 - 11:50 PM

Noroc ca ne-a mai ramas Tiramisu (pentru maine,caci totusi e tarziu )

Si mini-prajiturile 'Bancoco',ale caror nume spune totul

