cristinaD, la 08 July 2013 - 02:25 PM, a spus:
Cerra, mereu iti admir inghetatele! Ai pus si retetele cumva pe forum?
Eu, o rulada simpla umpluta cu gem de capsuni:
Rulada ta, arata super bine!
Am si eu in plan una ca imi este pofta.
Am mai si zis pe forum cred despre inghetatele mele, dar eu le prefer astea clasice nefierte.
Daca doresti cu fructe, atunci facem asa:
4 albusuri se bat spuma tare cu 1 cana (250ml) zahar se adauga fructele si se bate pina obtinem o spuma de fructe ferma.Se adauga frisca batuta se amesteca si se pune la congelator.
ptr 4 albusuri 1/2litru smantana dulce ptr frisca + 4-5 linguri zahar pudra.
Ptr inghetata de vanilie ptr 4 albusuri,folosim 1/2 cana zahar,1 +1/2 fiola esenta de vanilie +galbenusurile adaugate in spuma tare 1/2 litru frisca batuta.
La inghetata de cacao/cafea se pot folosii doar albusurile,1/2 cana de zahar, 1/2 frisca , 4 linguri cacao neagra dizolvata in smantana ptr frisca caldutza sau ness caffe 2 linguri.
Inainte de congelator, inghetata trebuie sa arate asa ca o crema groasa.
In caserolele din postul meu anterior toata cantitatea care se vede este facuta din 8 oua, adica 2 portii din cate 4 oua.
Stiu ca multe fete se feresc de oul crud. Asta ar insemna sa nu mai maninc niciodata spume de fructe sau inghetata.