Pastrame de tot felul
#42
Postat 12 March 2011 - 07:33 AM
Eataly, la 11 March 2011 - 01:59 PM, a spus:
Il tin in frigider, in sertarul de jos.Revin peste 3 zile cu rezultatul.
Te vede prietenii mei intelctualii
C'est a dire moncher Alexandre care ne-a pomenit de deliciul asta chiar pe la inceput, posibil pe la topicul de gravlax, sau aiurea.
Citeaza
OK. dar pune-l deasupra unei tavite, pe un gratarel improvizat din bete de frigarui, astfel incat sa se poata scurge sucurile.
De-abia astept sa vad minunatia
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#43
Postat 12 March 2011 - 10:07 AM
Am dat un search si am gasit reteta lui Chef Simon, bineinteles am mai pus si din capul meu.
Invelita asa in prosop nu si-a mai lasat apa.
#44
Postat 21 March 2011 - 04:05 PM
Buna rau. Nu o sa-mi mai lipseasca din frigider.
Si pentru ca timpul imi permite(10 grade ziua si 4-5 noaptea), am legat-o si-am spanzurat-o in balcon.
#47
Postat 25 March 2011 - 04:36 PM
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#48
Postat 25 March 2011 - 05:03 PM
Mai departe, tu se pare ca esti fuarte cuminte de mai ai ce agata in balcon! Eu am slabiciune mare la pastrame... as fi halit-o pe toata din prima zi, asa... incet incet toata ziua, fara graba .
#49
Postat 25 March 2011 - 05:48 PM
CatiCris, la 25 March 2011 - 05:03 PM, a spus:
Mai departe, tu se pare ca esti fuarte cuminte de mai ai ce agata in balcon! Eu am slabiciune mare la pastrame... as fi halit-o pe toata din prima zi, asa... incet incet toata ziua, fara graba .
Multumesc Cati.Adevarul este ca fiind prima, am taiat cate o feliuta si am gustat-o impreuna cu altceva.
Intre timp s-a mai uscat si-mi place si mai mult.Si sper intre timp sa mai pun una si sa tot am in frigo.
#50
Postat 25 March 2011 - 06:54 PM
Eataly, la 25 March 2011 - 05:48 PM, a spus:
Care va sa zica, sa le lipesti.
Faliment vor da producatorii de mezE-uri
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#51
Postat 25 March 2011 - 08:06 PM
#52
Postat 25 March 2011 - 10:08 PM
#53
Postat 26 March 2011 - 06:14 AM
Alexandru, la 25 March 2011 - 10:08 PM, a spus:
Am bagat la cpatzana. Multumim intens.
M-am informat caci nu stiam cu ce se mananca / bea ceiaul acesta afumat, cum s-ar traduce in dulcele grai ... fukinez (si am aflat si o vorba noua
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#54
Postat 12 April 2011 - 04:24 PM
Prin urmare si asa deci;
Este vorba despre greci.
Asa deci si prin urmare,
Alexandru era mare!
Acum o saptamana a fost o discutie pe forum despre miere, care mi-a dat ocazia sa-mi reimprospatez cunostintele. Mierea a fost folosita din antichitate si inca mai este folosita ca si un excelent conservant natural pentru fructe, flori, seminte, si carne.
Potrivit lui Diodorus Siculus, trupul lui Alexandru cel Mare a fost imbalsamat si cufundat in miere, pentru a scapa neatins de caldurile toropitoare ale desertului si, dupa o calatorie de doi ani, convoiul funerar a sosit in sfarsit in Egipt condus de Ptolemeu prietenul sau.
Ce legatura au toate acestea cu pastrama?
Am inlocuit zaharul din reteta de mai sus cu miere.
Carnea foarte bine zvantata am uns-o cu miere poliflora vascoasa. Ea a fost initial cristalizata (certificat suplimentar de autenticitate pentru necontrafacere) si am incalzit-o in cuptorul cu microunde la o treapa medie 10 secunde, apoi am reluat operatia de lichefiere fara sa supraincalzesc mierea. Carnea unsa cu miere am tavali-to prin condimentele rasnite (piper verde, fructe de ienupar, cimbru si cimbrisor alpin) apoi am infoliat-o, presarand-o generos cu sare.
In rest cum se cunoaste deja:
Cinci zile la frigider, spalat in vin, zvantat, mancat, pus alta pastrama la mumificat.
Cu tot gustul picant dat de mirosenii, aroma florala a mierii e si ea decelabila. Din acest moment aceasta va ramane reteta folosita de mine (pana la un experiment ulterior ? )
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#55
Postat 15 April 2011 - 03:26 PM
W Mamadeus Paparotti, la 12 April 2011 - 04:24 PM, a spus:
Prin urmare si asa deci;
Este vorba despre greci.
Asa deci si prin urmare,
Alexandru era mare!
Acum o saptamana a fost o discutie pe forum despre miere, care mi-a dat ocazia sa-mi reimprospatez cunostintele. Mierea a fost folosita din antichitate si inca mai este folosita ca si un excelent conservant natural pentru fructe, flori, seminte, si carne.
Potrivit lui Diodorus Siculus, trupul lui Alexandru cel Mare a fost imbalsamat si cufundat in miere, pentru a scapa neatins de caldurile toropitoare ale desertului si, dupa o calatorie de doi ani, convoiul funerar a sosit in sfarsit in Egipt condus de Ptolemeu prietenul sau.
Ce legatura au toate acestea cu pastrama?
Am inlocuit zaharul din reteta de mai sus cu miere.
Carnea foarte bine zvantata am uns-o cu miere poliflora vascoasa. Ea a fost initial cristalizata (certificat suplimentar de autenticitate pentru necontrafacere) si am incalzit-o in cuptorul cu microunde la o treapa medie 10 secunde, apoi am reluat operatia de lichefiere fara sa supraincalzesc mierea. Carnea unsa cu miere am tavali-to prin condimentele rasnite (piper verde, fructe de ienupar, cimbru si cimbrisor alpin) apoi am infoliat-o, presarand-o generos cu sare.
In rest cum se cunoaste deja:
Cinci zile la frigider, spalat in vin, zvantat, mancat, pus alta pastrama la mumificat.
Cu tot gustul picant dat de mirosenii, aroma florala a mierii e si ea decelabila. Din acest moment aceasta va ramane reteta folosita de mine (pana la un experiment ulterior ? )
Excelent, maestre, felicitari! Mierea, în plus, faciliteaza conservarea
#56
Postat 27 April 2011 - 05:42 PM
Mi-l place la gust,dar nici acum (11 zile,parca)nu e uscat destul,zic eu!
Cînd se usuca ca lumea?Sau e prea rece în frigiderul meu?Ca l-am dat la tare rece...
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#57
Postat 28 April 2011 - 02:05 PM
Maya, la 27 April 2011 - 05:42 PM, a spus:
Mi-l place la gust,dar nici acum (11 zile,parca)nu e uscat destul,zic eu!
Cînd se usuca ca lumea?Sau e prea rece în frigiderul meu?Ca l-am dat la tare rece...
piept de rata sec (7).jpg
Cand e scos si atarnat la aer ?
Arata de milioane. Ce zic? Zilioane
Culoarea si textura (cat se poate observa din poze) sunt tantalizante.
Nu stiu ce grad de uscare doresti si cum ar putea fi obtinut.
Poate prin sacrificarea unei parti a aspectului.
Eu transez carnea IN LUNGUL fibrei in baghete cu grosimea de maxim 3 cm ( 2 - 2,5 cm), 3x5 cm maxim in sectiune si cam 15-20 cm lungime. Astfel, actiunea de desicare / fermentare ajunge mai repede in profunzime . O astfel de bagheta, dupa 3-4 zile la frigider - vorbesc despre vita -, sta in "picioare" ca obelixul
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#58
Postat 28 April 2011 - 02:10 PM
L-ai lasat 24 de ore la sare, cum ti s-a parut? Acceptabil de sarat?
Dupa culoare pare destul de uscat.
Arata bine rau, eh?!
#59
Postat 28 April 2011 - 02:21 PM
W Mamadeus Paparotti, la 28 April 2011 - 02:05 PM, a spus:
Cand e scos si atarnat la aer ?
Arata de milioane. Ce zic? Zilioane
Culoarea si textura (cat se poate observa din poze) sunt tantalizante.
Nu stiu ce grad de uscare doresti si cum ar putea fi obtinut.
Poate prin sacrificarea unei parti a aspectului.
Eu transez carnea IN LUNGUL fibrei in baghete cu grosimea de maxim 3 cm ( 2 - 2,5 cm), 3x5 cm maxim in sectiune si cam 15-20 cm lungime. Astfel, actiunea de desicare / fermentare ajunge mai repede in profunzime . O astfel de bagheta, dupa 3-4 zile la frigider - vorbesc despre vita -, sta in "picioare" ca obelixul
Shefoo,nu l-am scos la aer,ca fu prea cald la noi.Deci e uscat doar la recele din frigider.
Merci de tipsul cu taiatul în forma de bagheta
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#60
Postat 28 April 2011 - 02:24 PM
Eataly, la 28 April 2011 - 02:10 PM, a spus:
L-ai lasat 24 de ore la sare, cum ti s-a parut? Acceptabil de sarat?
Dupa culoare pare destul de uscat.
Arata bine rau, eh?!
Nu pot sa-l las afara,ca e prea cald.
Da,l-am lasat 24 de ore,si mi se pare numai bun de sarat,dupa gustul meu.
Îmi place asa piparat cum l-am condimentat.Am facut un amestec de piper negru,roz,boia iute si putina boia dulce.
Culoarea e frumoasa,si miroase bine,a sunca.Îmi place,dar cum spuneam,cred ca îi lipseste o zvîntare la aer afara.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges