Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
Postat 08 May 2010 - 01:13 PM
http://clipedelicioase.blogspot.com/
Postat 08 May 2010 - 02:22 PM
Postat 08 May 2010 - 05:17 PM
dora, la 08 May 2010 - 12:22 PM, a spus:
De data asta a vrut o printesa cu rochie bleu...si uite asa am incercat sa transpun
povestea Cenusaresei pe tort...sper sa fi reusit ceva, ceva
Eu nu inteleg de unde iti vin atatea idei! Sincer, te invidiez! Superb!
Postat 08 May 2010 - 06:00 PM
Eu,am un tort pt. bunica sotului meu,care a implinit 83 de ani .E un tort mic dar simpatic,zic eu.Imi pare rau ca nu am poza cu sectiunea;blat simplu si cu mousee de lamaie,reteta Lissei!
Si ,acum...torturile pt gemenele de 3 ani,la care am lucrat cu mare drag;dar nu m-am asteptat sa am atat de bibilit.As mai fi bibilit la el dar...ma presa timpul si piticii!Unul e tort diplomat ,reteta mea
Initial am vrut sa fac torturile in forma"guguluf" ,dar am uitat ca am numai un "guguluf" si nu am vrut sa-l cumpar si pe al 2-lea(pt ca il folosesc destul de rar),cei de la LB de la Tg-Mures mi-au pus pe comanda numai o papusa barbie,
Va multumesc pt. sfaturi si poze!Sunteti niste dragute intotdeauna!
Imagini atasate
Postat 08 May 2010 - 06:05 PM
gloxinia, la 04 May 2010 - 11:22 PM, a spus:
Ia ghiciti cum o cheama pe mamica?
gloxi,frumoase torturi i-mi plac amandoua , asta si cel pentru varul tau,te felicit pentru cat de repede lucrezi, nu cred ca as putea, sa-mi zica cineva ca vrea un tort cu o zi inainte,eu daca nu i-mi toc creieri o saptamana pana fac ceva nu am facut nimic.Asa ca felicitarile mele sincere.
dora, la 05 May 2010 - 09:14 PM, a spus:
Asa ca acum pot sa va arat ultimul meu tort...s-a vrut a fi copie a tortului meu mai vechi Tort Barbie à la Dora...
postat de mine prin septembrie anul trecut pe C....e postat si pe blogul meu..
Dar cum mi s-a lasat mana libera (si nu cred ca reuseam sa ma copiez
Dora-fara cuvinte superbe amandoua,te felicit si la cat mai multe.
Stefana, la 06 May 2010 - 07:52 AM, a spus:
yoyo, la 05 May 2010 - 09:37 PM, a spus:
multumesc mult,Yoyo!!Taurasul e modelat la mina
Vin si eu cu al treilea peste,modelul e cel vechi,asa cere lumea.Are blat alb insiropat fara alcool,crema de portocale si crema stracciatella inversata
Stefana -foarte vesel pestisorul i-mi place,bravoo
ortansa, la 06 May 2010 - 12:03 PM, a spus:
Gloxi-brava,la cat de solicitata ai fost si la timpul scurt pe care l-ai avut la dispozitie eu zic cc ca meriti felicitari. pt ceea ce ai facut!
Stefana-de data aceasta pestele tau e mai reusit,imi place textura si culoarea pastei de zahar.
Am si meu un tort din seria "cat ai bate din palme":-) comandat la ora 9 seara si ridicat a doua zi la ora 1(ziua)":
nu-s prea mandra de el,dar vi-l arat.initial facusem alte flori mult mai aschilambice,dar cum mai aveam putin timp la dispozitie le-am schimbat cu astea.blat pandispan cu cacao,crema de ciocolata(cea cu unt si oua)
si un tort ciocolatos pt. o buna prietena:este tort cu pandispan cu cacao,crema suhaida si asamblat pe verticala(adica o rulada imensa,asezata in picioare-nah,nush' cum sa explic:-D).iniante de servire am presarat deaspura si alune de padure pralinate.
ortansa-tu nu esti multumita,dar eu chiar il vad super,nu-mi spune cat te-ai chinuit cu pasta, pe mine ma enerveaza tare sa lucrez cu rosul, ca trebuie sa pun tot tubul,sau poate tu folosesti alti coloranti?Si asta de cioco arata simplu dar apetisant.
Postat 08 May 2010 - 06:09 PM
Anca_B, la 08 May 2010 - 06:00 PM, a spus:
Eu,am un tort pt. bunica sotului meu,care a implinit 83 de ani .E un tort mic dar simpatic,zic eu.Imi pare rau ca nu am poza cu sectiunea;blat simplu si cu mousee de lamaie,reteta Lissei!
Si ,acum...torturile pt gemenele de 3 ani,la care am lucrat cu mare drag;dar nu m-am asteptat sa am atat de bibilit.As mai fi bibilit la el dar...ma presa timpul si piticii!Unul e tort diplomat ,reteta mea
Initial am vrut sa fac torturile in forma"guguluf" ,dar am uitat ca am numai un "guguluf" si nu am vrut sa-l cumpar si pe al 2-lea(pt ca il folosesc destul de rar),cei de la LB de la Tg-Mures mi-au pus pe comanda numai o papusa barbie,
Anca-ai avut peripeti dar ti-a iesit totul perfect bravoo fata,La multi ani!-bunicutei si gemenelor.
Postat 08 May 2010 - 06:13 PM
Postat 08 May 2010 - 06:25 PM
Foarte frumoase ti-au iesit papusile, Anca. Felicitari!
nuzi, la 08 May 2010 - 06:13 PM, a spus:
Super tare camasa ta! Ti-a iesit foarte bine rosul! Cu ce ai taiat fasiile, ca ti-au iesit perfecte, si egale si cu marginile drepte; eu cand tai asa fasii imi ies marginile sfaramiciaose, mai ales la culori din astea puternice.
Postat 08 May 2010 - 06:54 PM
Nuzi, e atit de frumoasa,curata si calcata camasa lui Omar,zici ca e reala!
Postat 08 May 2010 - 09:55 PM
Anca, foarte frumoase torturile, cel mai mult imi place rochia papusii. O cupola perfecta.
Nuzi, camasa ta e atat de speciala! Atat de diferita de ce am vazut! aceeasi intrebare o am si eu. Referitor la dungi. Pasta colorata de mine fie cu praf fie cu gel asaintensa iese sfarmicioasa. Asta e tot pasta de zahar sau e marsmalow? Ma gandesc ca ala ar fi mai maleabil si din cauza asta dungile ti-au iesit atat de perfect. Si da, si eu vad rosu in fatza ochilor cand aud de culori intense. O sa vedeti de ce imediat. Felicitari pentru prestatie!
Si acum eu. Un tort de majorat. La prima vedere modelul a parut simplu dar va asigur ca nu a fost. In primul rand pentru ca tortul s-a vrut sa arate inalt. Am asamblat etajele in foeme de alea de la Penny insa alea sunt doar de 7 cm inaltime. Dupa ce am pus primul rand de crema si un blat peste a trebuit sa le inalt. Hmmm.
Ideea e ca la sfarsit a trebuit sa cioplesc nitel si am buctat etajul din mijloc. l-am cioplit oblic si a trebuit indreptat... Apoi etajul de sus care era gata imbracat a trebuit taiat, pentru a pastra proportiile...
Gata cu vorba iata tortul:

si sectiunea:

Si pentru maine un tort tricou de fotbalist. Sa imi aduceti aminte sa imi trag doua palme daca mai fac vreunul de asta in dungi. M-am taiat la vene cu pictura si tot s-au amestecat culorile in cateva locuri. Una peste alta nu sunt multumita de el deloc. Are acceasi compozitie ca cel de majorat. Adica blat negressa si crema de iaurt cu fructe de padure.

si
Postat 09 May 2010 - 06:42 AM
Nuzi e perfecta camasa ,felicitari!
Si acum sa va arat si eu tortul meu,
Imagini atasate
Postat 09 May 2010 - 08:59 AM

si
Postat 09 May 2010 - 11:29 AM
Postat 09 May 2010 - 12:00 PM

si
Postat 09 May 2010 - 12:47 PM
Luminis, la 08 May 2010 - 06:25 PM, a spus:
Super tare camasa ta! Ti-a iesit foarte bine rosul! Cu ce ai taiat fasiile, ca ti-au iesit perfecte, si egale si cu marginile drepte; eu cand tai asa fasii imi ies marginile sfaramiciaose, mai ales la culori din astea puternice.
Luminis-multumesc,fasiile le-am taiat cu acea rola de taiat pizza sau cum so chema,ajutata de o rigla asa le masuram ,a fost foarte greu,sa pun fasie cu fasie dar.. asta a fost cererea
Stefana, la 08 May 2010 - 06:54 PM, a spus:
Nuzi, e atit de frumoasa,curata si calcata camasa lui Omar,zici ca e reala!
Sefana-multumesc,pai doar era noua,apoi sigur au sifonato
Postat 09 May 2010 - 12:54 PM
gloxinia, la 08 May 2010 - 09:55 PM, a spus:
Nuzi[/b], camasa ta e atat de speciala! Atat de diferita de ce am vazut! aceeasi intrebare o am si eu. Referitor la dungi. Pasta colorata de mine fie cu praf fie cu gel asaintensa iese sfarmicioasa. Asta e tot pasta de zahar sau e marsmalow? Ma gandesc ca ala ar fi mai maleabil si din cauza asta dungile ti-au iesit atat de perfect. Si da, si eu vad rosu in fatza ochilor cand aud de culori intense. O sa vedeti de ce imediat. Felicitari pentru prestatie!
Gloxi-ma bucur ca-ti place,sa stii ca si la mine incet incet, incepea sa se sfarme de la atata colorant,dar sa terminat totul cu bine,pasta e cea de marshmallow,care cred eu ca e mai elastica,eu nu folosesc pasta de zahar ca face condens si nu stiu de ce.Voua vi sa intamplat? Tortul ce-l etajat i-mi place tare mult, si nu pare nici simplu de facut, sunt sigura ca ai muncit mult la el. felicitari
Postat 09 May 2010 - 12:57 PM
marinaemy, la 09 May 2010 - 06:42 AM, a spus:
Nuzi e perfecta camasa ,felicitari!
Marina-multumesc si masina ta arata bine, ai vopsito cu pensula? asa se pare.
gabrenia, la 09 May 2010 - 11:29 AM, a spus:
gabrenia-esti foarte draguta,multumesc.
Postat 09 May 2010 - 02:36 PM
Dora, Nuzi, Gloxi, Anca, Stefana, Mimi, Cellya, Ramo, Vrabiuta, Ceci, Ortansa, Simona(sper ca n-am uitat pe nimeni), va felicit pe toate si va admir pt munca si rabdare!
Pun si eu ultimile torturi:

pt un mare amator de jocuri pe calculator, interior mousse de ciocolata cu lapte si jeleu de visine.

pt un domn pasionat de pescuit, interior mousse de portocale si mousse de ciocolata alba.
Postat 09 May 2010 - 03:41 PM
Stefana, la 08 May 2010 - 12:25 PM, a spus:
Multumesc draga mea...sper sa inceapa comenzile...din toata inima sper...acuma ramane de vazut...
Foxyy, la 08 May 2010 - 12:45 PM, a spus:
Pai n-ar fi rau sa pui manuta sa mesteresti unul!
vrabiuta, la 08 May 2010 - 12:47 PM, a spus:
Vrabiuto draga iti multumesc...daca perseverezi vei ajunge sa realizezi tablouri si mai frumoase;)
Cosmina N, la 08 May 2010 - 01:13 PM, a spus:
Doamne fereste...sa nu care cumva sa faci infarct:lol: draga mea...cuvintele tale superapreciative m-au emotionat profund...drept pentru care iti multumesc:pupic:
gabrenia, la 08 May 2010 - 02:22 PM, a spus:
Dora draga mea,m-ai lasat la propriu cu gura cascata si nu mint deloc!Ambele torturi sunt fara cusur,delicate si impecabile!Din tot sufletul te felicit !!!P.S.De unde iti vin ideile astea super?
Luminis, la 08 May 2010 - 05:17 PM, a spus:
Eu nu inteleg de unde iti vin atatea idei! Sincer, te invidiez! Superb!
Dragele mele va multumesc...idei imi vin adhoc...plus flash-urile ce-mi revin in minte asupra unor elemente vazute prin pelegrinarile mele pe web;)
nuzi, la 08 May 2010 - 06:05 PM, a spus:
Dora-fara cuvinte superbe amandoua,te felicit si la cat mai multe.
Multumesc draga concitadina...camasa ta e super!!!
Postat 09 May 2010 - 03:47 PM
Si ,acum...torturile pt gemenele de 3 ani,la care am lucrat cu mare drag;dar nu m-am asteptat sa am atat de
Ce faine sunt!
gloxinia, la 08 May 2010 - 09:55 PM, a spus:
Eu nu vreau sa te omor...asa ca nu muri...uite ce minunatii de torturi faci...super tare tortul tau de majorat...brava fataaaaaaaaaaa!!!
marinaemy, la 09 May 2010 - 06:42 AM, a spus:
Ce draguta este!
Livia, la 09 May 2010 - 02:36 PM, a spus:
Te-ai descurcat bine cu decorarea lor...bravissima:appl:

Ajutor