Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#2261 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 06 May 2010 - 12:30 PM

...daca acela e un tort grabit,Ortansa... :notworthy: e foarte,foarte frumos!^_^
iar al doilea imi face o pofta nebuna de ciocolata!

#2262 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 06 May 2010 - 01:40 PM

Fetelor multu de aprecieri. :notworthy:

Ortansa deja imi imaginez sectiunea... :wub: Nu ai o poza cumva? Am tot vazut la Dimitrana torturi de astea rulada. Ma tot gandesc, se fac greu?
Iar cel inimos e... super!
^_^
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2263 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 May 2010 - 05:07 PM

Vezi postareaStefana, la 06 May 2010 - 07:38 AM, a spus:

Gloxi,oricum pieptoasa ta e din alta patura sociala cu lady de pe tortul Dorei ;) asa ca e si ea foarte frumoasa in felul ei!! hihi,stii ca frumusetea unei femei vine din interior,daaa? B) Mie-mi place parul de mor,ai pistol de facut fire lungi?vreau un poooont

Nu am pistol, firele le-am facut in palme. adica am subtiat pasta in palme. Sper ca intelegi ce vreau sa zic. Nu sunt la fel, am incercat cat am putut sa nu le fac unele mai groase si altele mai subtiri...

Vezi postareaStefana, la 06 May 2010 - 07:52 AM, a spus:

Vin si eu cu al treilea peste,modelul e cel vechi,asa cere lumea.Are blat alb insiropat fara alcool,crema de portocale si crema stracciatella inversata :tongue3: (ca la tortul avion, adica e de fapt crema de ciocolata neagra cu fulgi de cioco alba).E simplu,fara nimic spectaculos,dar sarbatoritul-pescar inrait asa si l-a dorit.

Foarte fain, eu cred ca as face cu nervii sa decupez atatea dicuri si sa le lipesc :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2264 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 06 May 2010 - 05:50 PM

Vezi postareagloxinia, la 06 May 2010 - 05:07 PM, a spus:

Nu am pistol, firele le-am facut in palme. adica am subtiat pasta in palme. Sper ca intelegi ce vreau sa zic. Nu sunt la fel, am incercat cat am putut sa nu le fac unele mai groase si altele mai subtiri...

da....deci la fel cum fac eu iarba :tongue3: si eu care trageam sperante ca o sa-mi dai vreun pont cu vreun site unde se gasesc pistoale ieftine,de calitate ;) vise,maica,vise...dam din palme si subtiem la fire pina lesinam :D

#2265 Useril este offline   Simona25 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 57
  • Inregistrat: 27-March 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 May 2010 - 08:35 PM

Stefana s-ar putea sa am eu o idee, adica am "utilajul" dar sincera sa fiu nu l-am folosit, am gasit prin debara o seringa nefolosita dar mareeee, i-am taiat capul acela din varf si cred ca daca bag pasta de zahar iese calumea. Repet inca nu am incercat, daca nu iese sa nu ma injurati :tongue3:

#2266 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 06 May 2010 - 08:42 PM

Ar fi ceva...trebuie sa aprofundez problema.Am cel putin o seringa maaare,nefolosita,nici nu stiu ce capacitate are.O sa o incerc odata,poate merge figura cu pasta mai moale.
Merci,Simona :tongue3:

#2267 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 06 May 2010 - 10:19 PM

Vezi postareagloxinia, la 06 May 2010 - 05:07 PM, a spus:

Vezi postareaStefana, la 06 May 2010 - 07:52 AM, a spus:

da....deci la fel cum fac eu iarba :blush: si eu care trageam sperante ca o sa-mi dai vreun pont cu vreun site unde se gasesc pistoale ieftine,de calitate :D vise,maica,vise...dam din palme si subtiem la fire pina lesinam :blush:

Fetele, daca ma platiti bine, va vand un pont (pe care il stiu si eu de la Ramo, mi l-a dat gratis, ca ea e o draguta): ca sa faceti firicele din astea mai scurte, ca pentru par sau iarba, bagati un guguloi de pasta in :blush: ... stai ca nu stiu cum ii zice la ala... "pisatorul" (?) sau "presa" (ma rog, intelegeti voi) de usturoi. Merge garantat!

#2268 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571

Postat 07 May 2010 - 01:32 AM

Mi-e cam jena sa ma prezint cu caricatura asta , dar va arat cu ce mi-am pierdut ~ jumatate din noapte
Imbracat in plastilina de ciocolata (iar decizie proasta)
Mi-a facut niste nervi pana sa-l aduc la forma asta, ca mi-a parut rau ca m-am apucat
Mi s-a parut ca am ales sa fac ceva usor dar m-am invartit vreo 4 ore pe langa el si tot nu-mi place cum a iesit (faceam pe o parte, se strica pe alta)

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-91-127318869305.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-91-127318870041.jpg
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#2269 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 May 2010 - 07:34 AM

Ceci, nu stiu ce nu-ti place tie dar tortul arata f bine. Sa nu cumva sa mi-l vada Andrei ca precis il vrea. Ce e deasupra? Tot cioco? Verde?
Si hai spune tot, de ce te-a enervat plastilina? Ai patit-o si tu ca mine? :blush:

Eu ieri am facut un tort c 3 cioco pentru o familie de medici. Cerinta a fos cat mai simplu ca nu serbeaza nimic, vor doa sa il manance :blush:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-20-127321037547.jpg

Acuma cred ca mai mergea deasupra si o cutie din care sa cada pastilele alea, dar nu a mai fost cine :D sa o faca azi noapte. Asa ca... data aviatoare :blush:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2270 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 May 2010 - 08:19 AM

Vezi postareagloxinia, la 07 May 2010 - 07:34 AM, a spus:

Ceci, nu stiu ce nu-ti place tie dar tortul arata f bine. Sa nu cumva sa mi-l vada Andrei ca precis il vrea. Ce e deasupra? Tot cioco? Verde?
Si hai spune tot, de ce te-a enervat plastilina? Ai patit-o si tu ca mine? :blush:

Eu ieri am facut un tort c 3 cioco pentru o familie de medici. Cerinta a fos cat mai simplu ca nu serbeaza nimic, vor doa sa il manance :blush:

Acuma cred ca mai mergea deasupra si o cutie din care sa cada pastilele alea, dar nu a mai fost cine :D sa o faca azi noapte. Asa ca... data aviatoare :blush:

multumesc, dar e diferenta mare intre ce am vrut sa fac si ce a iesit
iti pun poza cu modelul de inspiratie sa vezi despre ce vorbesc

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-91-127321240415.jpg

plastelina de ciocolata neagra a iesit si nu prea, am facut-o "ochiometric" si a iesit moale , am mai dres-o un pic cu cacao de am putut sa fac ceva cu ea (cu chiu cu vai am imbracat marginile cu ea
am avut un pic de pasta ramasa si am vrut sa fac la gauri cu negru deci am pus niste colorant negru si-am inegrit-o dar s-a sfarmitat de nu am mai putut face treaba cum trebuie
deasupra e tot plastelina de ciocolata dar alba colorata cu colorant verde, asta a iesit mai bine, dar se tot pata cu marou de la cealalta
in fine dupa multe batai de cap am scos ceva sa arate cat de cat acceptabil

chiar daca e simplu imi place cum ti-a iesit tortul

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

#2271 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 May 2010 - 08:21 AM

Vezi postareadora, la 05 May 2010 - 09:14 PM, a spus:

Deci computerul meu s-a insanatosit...:blush:
Asa ca acum pot sa va arat ultimul meu tort...s-a vrut a fi copie a tortului meu mai vechi Tort Barbie à la Dora...
postat de mine prin septembrie anul trecut pe C....
Dar cum mi s-a lasat mana libera (si nu cred ca reuseam sa ma copiez :blush::blush:) ....priviti ce a iesit...

wow, ce doamna eleganta ai scos dintr-o papusa

#2272 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 07 May 2010 - 09:22 AM

Ortansa, ciocolatosu' arata superb, is curioasa si eu de sectiune:D

Oti, ce de torturi ai facut!!! imi place faza cu doctorii, nu sarbatoresc nimic, vor doar sa il manance :blush:)

Ceci, e faina masa ta de biliard, si te apreciez pentru ca ai avut nervi sa lucrezi cu plastelina de cioco :blush:

Dora....m'a marcat tortu' tau.... mi'o ramas in minte imaginea, pt mult timp de'acuma :blush:

Stefana, pestele tau e tare reusit, si'mi plac culorile:D
Raluca

#2273 Useril este offline   Oana-Cristina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 81
  • LocationSuceava

Postat 07 May 2010 - 01:05 PM

Dora superba papusa. As fi vrut sa spun mai multe dar cuvintele sunt de prisos.Imaginile spun totul.Felicitari si la cat mai multe.Otilia imi place foarte mult.Si eu planuiesc unul pentru colege am si modelul dar caut evenimentul (cred ca il voi face in iunie-iulie ca sa ne indulcim ca iar vor guvernantii sa ne taie din lefuri :floare: :floare: .)Ortansa frumoase amandoua.Ceci ti-a iesit frumos pana la urma si eu care aveam asa un avant sa incerc si eu dar dupa ce am citit ce a patit si Otilia nu-mi prea vine sa mai incerc.Dar cine stie poate o sa am norocul incepatorului :hello: .Stefana ai cam muncit la asezat solzii dar a iesit foarte frumos.

#2274 Useril este offline   elida-silvia 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 21-February 10

Postat 08 May 2010 - 08:36 AM

Vezi postareaortansa, la 06 May 2010 - 12:03 PM, a spus:

Dora,este fantastic ceea ce faci,o spun cu cea mai mare sinceritate.Eu iti prevad un viitor stralucit in arta pe care o stapanesti atat de bine.Succes!

Gloxi-brava,la cat de solicitata ai fost si la timpul scurt pe care l-ai avut la dispozitie eu zic cc ca meriti felicitari. pt ceea ce ai facut!
Stefana-de data aceasta pestele tau e mai reusit,imi place textura si culoarea pastei de zahar.

Am si meu un tort din seria "cat ai bate din palme":-) comandat la ora 9 seara si ridicat a doua zi la ora 1(ziua)":
nu-s prea mandra de el,dar vi-l arat.initial facusem alte flori mult mai aschilambice,dar cum mai aveam putin timp la dispozitie le-am schimbat cu astea.blat pandispan cu cacao,crema de ciocolata(cea cu unt si oua)

Atasament 1364.JPG

si un tort ciocolatos pt. o buna prietena:este tort cu pandispan cu cacao,crema suhaida si asamblat pe verticala(adica o rulada imensa,asezata in picioare-nah,nush' cum sa explic:-D).iniante de servire am presarat deaspura si alune de padure pralinate.
Atasament 014.JPG

foarte frumoase si finute,la cat sunt de bune....nu ma mai gandesc ca o sa salivez :occasion15:

#2275 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • LocationItaly

Postat 08 May 2010 - 11:34 AM

Vezi postareaFoxyy, la 05 May 2010 - 09:19 PM, a spus:

Dora, io ma mut la tine! E superb tortul! Umbreluta e asa finuta, macii sunt minunati si felul in care ai continuat trena papusii ma lasa masca!!!!! Nici nu mai am superlative!!!

Hai vino...te astept:D...uite asa n-o sa mai pierd eu timpul cu interiorul torturilor...
ca la ce minunatii faci tu :D

Vezi postareaLuminis, la 05 May 2010 - 09:35 PM, a spus:

Vai de capul vietii mele! Dora, esti absolut fantasica! Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate, ca tare talentata mai esti. Felicitari, din tot spufletul!
BTW: tortul asta pt cine l-ai facut? E din cele pt comunione? Chiar, ce inseamna comunione?

Multumesc draga mea :D...tortul acesta a fost facut pt o fetita Lucia...mamica ei a vrut doua torturi...acesta (consumat la restaurant cu prietenii deci mai multi adulti) si un altul pentru petrecerea cu copiii...
Torturile pentru comunione urmeaza de saptamana viitoare...
Comunione inseamna prima impartasanie...la noi la ortodocsi cele trei taine (botezul, prima impartasanie si mirul) se fac toate odata cu ocazia botezului...la catolici aceste taine se fac ...sa zicem...constientizate...adica daca vrei sa ai prima impartasanie te duci sa ti-o dea preotul...daca nu, nu...
la fel e si cu mirul si cu ulterioarele impartasanii...

Vezi postareayoyo, la 05 May 2010 - 09:37 PM, a spus:

Doraaaaaaaaaaaaa M-I-R-O-B-O-L-A-N-T!!!! Cat de unic este!I-ai dat un aer de laddy!Spune-mi te rog cum ai facut faldurile acelea mai bine zis cum le-ai pus.Vad ca dimensiunea faldurilor este mai mica insa sincer ma tot gandeasc cum le-ai asezat sub rochia fetei fara ca sa se vada......da-mi un pont sa ma prind si eu ca de nu am cosmar la noapte. Si snurul acela albastru e....... , dar umbrela cum ai facut-o, pe ce e pusa si evantaiul si dantela rochiei si florile...........si totul e FANTASTIC!

Fataaaaaaa nu prea inteleg ce-ai vrut sa zici...cum adica le-am asezat sub rochia fetei?:floare:..le-am asezat deasupra...pe principiul asezarii tiglelor pe casa...adica incepi de jos in sus...umbreluta e facut pe un sul mic de pasta...si e croita...eu nu prea le aveam cu croitoria...chiar deloc...dar vad ca trebuie sa-mi pun mintea la contributie daca vreau sa fac rochite, palarii, umbrelute si alte cele :occasion15:

Vezi postareagloxinia, la 05 May 2010 - 11:15 PM, a spus:

Imi vine sa ma dau cu capul de pereti! Doraaaaaa, asta nu e tort, e opera de arta.

Amu cum sa postez eu uraciunea mea dupa Dora?

Fataaaa nu ti-l da de pereti capsorul ala...ca uite ce frumuseti de torturi gandeste :P

Vezi postareaelida-silvia, la 06 May 2010 - 05:45 AM, a spus:

vai Dora ce minunati ies din mainile tale ,e superb tortul felicitari .Dora de il vede ficamea tortul ma pune sa ii fac de ziua ei,e superb nu ma satur sa ma uit la el

Ma bucur ca-ti place draga Silvia...si treci la treaba...fetita ta merita tot ce-i mai bun...si mamica ei se pricepe la torturi frumoase :P

Vezi postareavrabiuta, la 06 May 2010 - 07:11 AM, a spus:

Dora,cuvintele sunt prea sărace pentru a exprima corect extazul in faţa operei tale ! Ceea ce faci tu nu se mai numesc torturi,sunt adevarate opere de arta ! Si inca odata, scuze ca sunt totusi concitadinii tai,da sunt niste idioti ca nu stiu sa te aprecieze ca te au !

Vrabiuto multumesc draga mea...ai dreptate...dar sper sa se destepte...si sa aprecieze munca mea:)

Vezi postareaStefana, la 06 May 2010 - 07:38 AM, a spus:

Dora,e absolut minunat tortul!!! in primul rind pe mine macii MA INNEBUNESC!!! stii,cred ca am mai spus-o deja de citeva ori, visez sa fac si eu un tort cu maci fie pictati,fie aplicati.... cit despre minunatele detalii, dantela fina din rochia printesei,palaria eleganta,dantela de pe torace,pozitionarea papusii,umbreluta delicata, pudra verde in degrade care sugereaza cimpul cu maci, e o minunatie!!! Felicitari din suflet si toata admiratianoastra!!!!N-o sa reusesc niciodata sa pricep de ce naiba(scuze) nu-s recunoscute asemenea opere de arta intr-o tara care se pretinde a fi atit de iubitoare de frumos???

Multumesc Stefana draga mea....Nici eu nu-i inteleg...desi traiesc printrei ei :D

Vezi postareaortansa, la 06 May 2010 - 12:03 PM, a spus:

Dora,este fantastic ceea ce faci,o spun cu cea mai mare sinceritate.Eu iti prevad un viitor stralucit in arta pe care o stapanesti atat de bine.Succes!

Multumesc Ortansa draga...in ce priveste viitorul...voi vedea ce imi rezerva
Super ti-au iesit torturile din seria "cat ai bate din palme":P

#2276 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 08 May 2010 - 12:16 PM

Vezi postareacec, la 07 May 2010 - 01:32 AM, a spus:

Mi-e cam jena sa ma prezint cu caricatura asta , dar va arat cu ce mi-am pierdut ~ jumatate din noapte
Imbracat in plastilina de ciocolata (iar decizie proasta)
Mi-a facut niste nervi pana sa-l aduc la forma asta, ca mi-a parut rau ca m-am apucat
Mi s-a parut ca am ales sa fac ceva usor dar m-am invartit vreo 4 ore pe langa el si tot nu-mi place cum a iesit (faceam pe o parte, se strica pe alta)

Ceci iti apreciez "incapatinarea" de a imblanzi plastellina de cioco...
Nu fi necajita...data viitoare sigur iti va iesi mult mai bine...

Vezi postareagloxinia, la 07 May 2010 - 07:34 AM, a spus:

Eu ieri am facut un tort c 3 cioco pentru o familie de medici. Cerinta a fos cat mai simplu ca nu serbeaza nimic, vor doa sa il manance

Ce-mi place fataaa :floare:..

Vezi postareacec, la 07 May 2010 - 08:21 AM, a spus:

wow, ce doamna eleganta ai scos dintr-o papusa

Nu-i asa?!!!??:D

Vezi postareaYours4ever, la 07 May 2010 - 09:22 AM, a spus:

Dora....m'a marcat tortu' tau.... mi'o ramas in minte imaginea, pt mult timp de'acuma :D

Ralu :occasion15:

Vezi postareaOana-Cristina, la 07 May 2010 - 01:05 PM, a spus:

Dora superba papusa. As fi vrut sa spun mai multe dar cuvintele sunt de prisos.Imaginile spun totul.Felicitari si la cat mai multe.

Multumesc Oana draga...

#2277 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 08 May 2010 - 12:22 PM

Iata si al doilea tort facut pentru aceeasi fetita Lucia...
De data asta a vrut o printesa cu rochie bleu...si uite asa am incercat sa transpun
povestea Cenusaresei pe tort...
sper sa fi reusit ceva, ceva :occasion15:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-17-127331398776.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-17-127331400372.jpg

#2278 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 08 May 2010 - 12:25 PM

Vai de mine,o adevarata poveste ai pus pe tort,Dora!!! E superb,superb!!!N-am cuvinte.... felicitari din inima,sper sa-ti aduca multe aprecieri si comenzi!!! :occasion15: :floare:

#2279 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 May 2010 - 12:45 PM

Vezi postareadora, la 08 May 2010 - 12:22 PM, a spus:

Iata si al doilea tort facut pentru aceeasi fetita Lucia...
De data asta a vrut o printesa cu rochie bleu...si uite asa am incercat sa transpun
povestea Cenusaresei pe tort...
sper sa fi reusit ceva, ceva :D

:occasion15: Wowwwwww!!!!!!! :D Si ce mai poveste ai transpus!!! :D Vreau si io un tortulet de asta!!! :floare: Vine acusi ziua mea!!! :P

#2280 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 08 May 2010 - 12:47 PM

Vezi postareadora, la 08 May 2010 - 12:22 PM, a spus:

[center][color="#808000"][b]Iata si al doilea tort facut pentru aceeasi fetita Lucia...

Asta-i tort ????????? NU.............. E fila de poveste ! E un tablou care asteapsa sa fie expus intr-o galerie .... E......... un vis frumos ...ceva ce-mi doresc sa pot realiza si eu intr-o zi ! :occasion15: :floare: :D Aplauze la scena deschis ! Le meriti din plin !

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul