Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#2521 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 23 May 2010 - 08:32 PM

Vezi postareadani_ela, la 23 May 2010 - 12:21 PM, a spus:

bbenyci-foarte frumos tortul de botez! felicitari
stefana ,sa iti traiasca sotul! fluturele este atat de deosebit! nici nu am idee cum l-ai facut...

am facut si eu in mare graba o printesa. comanda am primit-o aseara la 18,30 pt azi.deci este cu blat pandispan cu cacao, creme cu fructe : una cu piersici , a doua cu fructe de padure congelate

Multumesc mult,sa ne fie tuturor sanatosi sotii!:)
Multumesc pentru aprecieri,fluturele a fost tare grabit,urmatorul(daca mi se va cere) sper eu ca va fi mai finisat.Am facut un tort rotund, l-am taiat in doua insa in mijloc am lasat o bucata lunga si ingusta chiar in mijloc ("trupul" fluturelui),l-am imbracat in pasta,aripile sunt jumatatile intoarse si decupate un pic la mijloc(mici triughiuri decupate),imbracate in pasta si lipite de bucata din mijloc,iar restul sunt bucatele decupate si lipite.Acuma ca l-am facut si am aflat ca ajuns cu bine la Constanta,zic eu ca a fost mai simplu decit credeam.

Vai, si tu ai lipici la comenzi din astea de pe o zi pe alta? :-* e foarte reusita printesa! :headbang: dantela imi place mult,mult!

Vezi postareaYours4ever, la 23 May 2010 - 12:59 PM, a spus:

Stefana si Daniela sunteti tari, in asa scurt timp...super!
Stefana,la multi ani sotului!

Ralu,multumesc mult!:P

#2522 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 23 May 2010 - 09:03 PM

Woooooooooow ce fata noua are forumul acum!

Vezi postareaMIMI, la 20 May 2010 - 04:23 PM, a spus:

Am venit cu torturile cu care am ramas datoare

Jos palaria fata draga!!!

Vezi postareaRamo, la 20 May 2010 - 06:40 PM, a spus:

Girls, la cate minunatii am vazut aici nu-mi ramane decat sa va felicit si sa ma minunez in continuare, sunteti extraordinare toate. Mi-o fost maxim de dor de voi si sper sa fiu aci zilnic din nou. FELICITARI tuturor, va pup pe toate

Fataaaa te asteptam cu noutati!!! Si mie mi-a fost dor de tine!!!:headbang:

Vezi postareaAnka, la 20 May 2010 - 11:24 PM, a spus:

Dora, iti admir torturile de multa vreme, esti fantastica, ca de altfel toate fetele de aici.Am facut tiramisul tau cu lamiie , e super.

Ma bucur ca ti-a placut :)...si-ti multumesc pt aprecieri
Imi plac tortuletele tale...ca sunt ingrijite...brava

Vezi postareaStefana, la 21 May 2010 - 08:01 AM, a spus:

Buna dimineata si la multi,multi ani fericiti Elenelor si Constantinilor!!

Multumesc frumos...am doi imparati....si Constantin si Elena :P:P

Vin si eu cu tortuletele de azi,toate-s cu blat alb,pufos,crema de lamiie si de ciocolata.La bust am pus si aschii de ciocolata neagra in crema de lamiie,foarte faina combinatia.

Ce-mi plac Stefana...dar bustul e asa elegant....si...special :-*

#2523 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 23 May 2010 - 09:03 PM

Vezi postareaAnka, la 22 May 2010 - 04:42 PM, a spus:

Eu lucrez cu frisca naturala si nu sta foarte teapana desi pun si stabilizator, nu stiu ce sa-i mai fac sa stea batz.

nu stiu daca va ajuta, io-s varza in materie de decoratii, dar am citit mai demult un post al Adrianei in care zicea ca stabilizeaza frisca cu gelatina. ptr decorat, nu in creme.

fetelor, felicitari! sunteti niste maiastre!

#2524 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 23 May 2010 - 09:07 PM

Vezi postareaDoriana, la 21 May 2010 - 10:00 AM, a spus:

La multi ani , de Constantin si Elena ! :headbang:

Ce de torturi minunate au aparut . Va felicit pe toate , pentru torturile ce le-ati facut si le-ati impartasit cu noi .

Vreau sa o :P :-* pe Dora in mod deosebit , si s-o rog si eu sa posteze in continuare , toate operele ei , asa cum zice ea ca sunt nereusite ... Draga mea , atunci noi , incepatoarele ar trebui chiar sa ne fie rusine sa postam , deoarece multe dintre noi putem visa doar sa fim putin mai bune in ceea ce facem , nicidecum sa ajungem la perfectiunea ta . Torturile tale sunt adevarate bijuterii . :P

Va doresc tuturor multa putere de munca , multe comenzi , si un we linistit !

Draga mea esti o draguta si te :) cu drag!!!...cred ca fiecare cere mai mult si mai bine de la sine...si experienta si-o spune ea cuvantul...dar te ajuta foarte mult sa si evoluezi :P...cat despre perfectiune...este deja un ideal catre care tind toti...sau ma rog majoritatea...dar foooooooarte greu de atins...uneori chiar imposibil

#2525 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 23 May 2010 - 09:32 PM

Vezi postareaDoriana, la 22 May 2010 - 06:57 PM, a spus:

Pun si eu un ciocolatos , facut cu mult drag pentru vecina mea , Constanta ...
(Tanta , sa ne traiesti , sa fii sanatoasa , sa te bucuri in curand de pensia binemeritata (si asteptata)
acelasi blat negresa , insiropat cu sirop din zahar ars stins cu niste capucino si crema ganache ciocolata cu lapte , glazura Adrianei , dantela din ganache pus cu duiul nr2

Sa-ti traiasca vecina...cred ca a fost foarte incantata!

Vezi postareaMINI07, la 22 May 2010 - 08:45 PM, a spus:

A mers , super Mai bagam cateva ...

Mini draga ce torturi frumoase ai facut tu aici...si se observa evolutia ta in aceasta arta...brava:appl:

Vezi postareabbenyci, la 23 May 2010 - 07:08 AM, a spus:

Felicitari fetelor, ma scuzati nu am timp sa stau acuma dar vreau sa va arat primul meu tort pentru botez si prima realizare in pasta de zahar de care eu sunt foarte mandra, astept criticile constructive:)
Tortul este pentru astazi, am avut foarte mari emotii cu el, dar a meritat, am sa va zic si parerea invitatiilor maine.
Va arat si viitoarea tortareasa

Blanka te-ai descurcat foarte bine pt primul tau tort invelit in pdz...
Sa-ti traiasca micuta tortareasa:)

Vezi postareaStefana, la 23 May 2010 - 11:44 AM, a spus:

Vin si eu cu doua tortulete, primul meu fluture,foarte grabit,facut de ieri pe azi pentru varul meu preferat care a venit cu treburi in Iasi, il duce azi pina la Constanta,e o surpriza pentru sotia si fetita lui, habar n-am daca va ajunge in buna stare,insa el si-a dorit foarte mult si si-a asumat riscul,sper sa tina!! are blat alb, crema de lamiie cu fulgi de ciocolata si crema de ciocolata. Antenutele sunt din sirma de flori infipta intr-o bucata de pasta de zahar,deci sirma nu are contact direct cu tortul.
Si tortuletul facut pentru ziua sotului meu drag , el nici nu voia sa-i fac tort,ca suntem inchisi in casa cu varsatul de vint al Mariei,nu vine nimeni azi pe la noi,insa nu am vrut sa las sa treaca ziua asa.Am incropit un blat din multe albusuri,cacao,nuci macinate,l-am insiropat cu capuccino,am facut o crema de ciocolata,am pus visine si miez de nuca. Nu e el prea dichisit,dar e tare gustos si e facut cu drag :headbang:

Ce reusit e fluturele Stefana!!!
La multi ani sotului tau...cu sanatate si bucurii!!!

am facut si eu in mare graba o printesa. comanda am primit-o aseara la 18,30 pt azi.deci este cu blat pandispan cu cacao, creme cu fructe : una cu piersici , a doua cu fructe de padure congelate

Daniela la cat de grabita a fost ti-a reusit o printesa tare draguta!!!

#2526 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 23 May 2010 - 09:42 PM

Va amintiti tentiva de ingeras postat la Decoratii?
Ei acum sa va arat si tortul pe care a fost pus...Daca cu ingerasul mi-a fost rusine zic sa-mi spal rusinea cu tortul :headbang:
Este tortul de comunione despre care tot trambitam eu ceva timp in urma...Are ceva "defecte"...n-am avut timp sa-l bibilesc cum mi-as fi dorit...
Asta pt ca intre timp am luat si-o comanda pt un tort Barbie...care a trebuit predat tot sambata...
Sper ca cel de duminica viitoare (tot un tort de comunione) sa iasa ceva mai bine

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-17-127464349002.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-17-127464354288.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-17-127464357037.jpg

#2527 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 23 May 2010 - 11:11 PM

Asa...si cum Oti ma tot preseaza sa postez si Barbie in seara asta...iaca ma conformez...ca de nu mi-o iau pe cocoasa!!!! :headbang:
Modelul il cunoasteti deja...am mai schimbat pe ici pe colo...in punctele esentiale :):-*
Dupa ce se extaziaza tipa cand vine sa-l ia...la un moment dat ma intreaba: "Doamna dvs sunteti si coafeza? E de nerecunoscut papusa...cat de frumos ati coafat-o!"
Dupa ce-a plecat clienta stiti ce mi-a zis fiica mea?
"Mami tu transformi papusile astea exact cum fac cei de la emisiunea "Frumusete pe muchie de cutit" cu persoanele alese! De acum inainte pozeaza papusile si inainte de a le transforma. Asta ca sa vedem diferenta!" :P

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-17-127464885962.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-17-127464888218.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-17-127464890914.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-17-127464892267.jpg

#2528 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 23 May 2010 - 11:41 PM

Dora draga torturile tale sunt de VIS! Eu cred ca cei carora le-au fost facute au dat fuga la cofe si si-au luat un tort iar astea le pastreaza!
Atatea detalii, woow, wooow, wooow! Tortul de comunione m-a lasat fara respiratie! O singura intrebare. ce ai trasat acolo in ferestre, acele vitralii si razele din jurul porumbelului cand le-ai facut si in ce pozitie? Adica pasta era culcata? Pe hartie de copt? Si cum nu s-au rupt cand ai dezlipit? Tu si royalul tau sunteti un mare mister pentru mine! :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :floare:

Mini, oarte faine torturi ai facut, te rog sa vii mai des pe aici. Imi place in mod deosebit unul cu o fundita rosie cu picatele. Cred ca faceam cu nervii sa aplic atatea bulinute albe pe pasta rosie. E tare de efect insa! Felicitari! :floare:

Bbenyci, torturile ti-au iesit foarte bine! Iar papuceiiii waaw! :floare: Tare draguta viitoarea tortaleasa!

Doriana, la multi ani vecinei, foarte apetisant tortul tau!

Stefana ce fain fluture ai facut!!!! Imi plac foarte mult si culorile si forma! Albastrul ala de pe aripi cu ce l-ai obtinut? E super!
La multi ani, sotului! Super bine suna tortul tau!

Daniela superba papusa, ce n-as da sa fac si eu una macar pe sfert. Inca nu am cui...
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2529 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 24 May 2010 - 06:40 AM

Vezi postareadora, la 23 May 2010 - 09:32 PM, a spus:

Ce reusit e fluturele Stefana!!!
La multi ani sotului tau...cu sanatate si bucurii!!!

Multumesc mult,Dora!!! Sa ne fie tuturor sanatosi sotii!!! :notworthy:

Vezi postareadora, la 23 May 2010 - 09:42 PM, a spus:

Ei acum sa va arat si tortul pe care a fost pus...

Superb tortul!!! Minunate vitraliile,eu tot nu pricep cum de sunt atit de subtiri si de fine si cum stau in picioare,ca nu vad intarituri,innadiri!!!Minunat!!Si porumbeii,si dantela,toate detaliile!Minunat,poate se desteapta si tantalaii astia de italieni si incep sa aprecieze arta ta!

Vezi postareadora, la 23 May 2010 - 11:11 PM, a spus:

Asa...si cum Oti ma tot preseaza sa postez si Barbie in seara asta...iaca ma conformez...ca de nu mi-o iau pe cocoasa!!!! :notworthy:

Minunata,minunata si Barbie!!! ador trandafirii stilizati din par, e atit de delicat tot tortul!!!

Vezi postareagloxinia, la 23 May 2010 - 11:41 PM, a spus:

Stefana ce fain fluture ai facut!!!! Imi plac foarte mult si culorile si forma! Albastrul ala de pe aripi cu ce l-ai obtinut? E super!
La multi ani, sotului! Super bine suna tortul tau!

Multumeeeesc!!! :notworthy: Albastrul e wilton albastru -cer(sau nu stiu cum ii spune,e albastrul acela royal,ca cerneala,nici bleu nici bleumarin,nuanta de mijloc) adaugat cite putin impreuna cu z.pudra...nimic altceva! ce ma bucur ca va place,asa de grabit a fost,eram sigura ca o sa iasa un fluture caraghios si chinuit :notworthy:

Va multumesc tuturor pentru urarile adresate sotului meu,va doresc tuturor intelegere,dragoste,sanatate,intelepciune si putere de munca!!:notworthy:

#2530 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 24 May 2010 - 09:50 AM

dora- superbe sunt torturile tale! cat de mult imi doresc sa vad si o realizare `pas cu pas` a decorurilor tale! sunt constienta ca e tare greu atunci cand lucrezi sa faci si poze , dar poate odata iti faci timp si pt noi (sunt sigura ca toate fetele doresc sa vada macar un tutorial facut de tine)

#2531 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 24 May 2010 - 11:57 AM

Dora..... amazing....
ai facut si ceva creme noi?
Raluca

#2532 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 24 May 2010 - 04:06 PM

Dora aprecierea ta inseamna mai mult decat 10 cu stelutza :director:.La desen ....nu stiu cat de buna sunt insa stiu ca imi place grafica............dar, na mi-a trecut vremea cu design-ul asa ca acum fac doar ce mai pot ^_^.

MIMI multumesc!

Ramoooo bine ai revenit astept cu nerabdare zecile de torturi facute, parca vad ca 5 pagini vor fi numai torturi semnate Ramo.

Anka vad ca lucrezi ingrijit. Felicitari pentru ceea ce ai facut pana acum. Stiu ca nu e foarte pe placul degustatorilor pasta de zahar pentru ca e foarte dulce insa pasta are eleganta ei iar la framantat sa stii ca nu ai de lucru mult max 10 min.Oricum daca ei spun frisca si o stapanesti asa cum faci numai bravo pot zice.Eu cu frisca sunt in divergente asa ca nu prea vezi la mine frisca.

Stefana imi plac tare mult torturile tale finutze si ingrijite. Arata-mi pls cu ce ai facut la cel verde jos la baza e bestialllll!Si fluturasul e bestial iar cel al sotului arata apetisant.La multi ani!

Gloxinia-"La urma urmelor nu e decat un tort, tu lucri cu PASTA, nu vad de ce suntem asa pudici. Nu stiu, poate sunt eu defecta. Zau daca ma gandesc la altceva cand modelez niste sfarcuri.Iar bustul daca nu e obraznic, de ce sa il mai fac? Care e rolul lui? De ce ar vrea cineva un bust ascuns dupa o capa?"
Draga mea poate sarbatoritu o fi fost mai pudic tu........gandeste-te daca toate femeile cu dotari extra ar fi fara lenjerie pe ele daca si-ar mai imagina unii o gramada de lucruri :hungry: cred ca ar fi obisnuiti......asa se si gandesc ce gasesc dupa material:)) Apropo nu te enerva ca ridurile nu te prind bine :P.

Dani_ela multumesc de apreciere.Eu nu inteleg cum reusiti sa acceptati un tort de seara pe a doua zi....Felicitari pentru ceea ce ai realizat.Ma inebunesc valutile alea.

Doriana e foarte elegant tortul tau. Felicitari! (Tip: Apropo sunt in Rogerius aromele si colorantii aceia lichizi care spuneai ca nu-i gasesti si gelatina foi asa ca mergi si intreaba de ele).

MINI07 felicitari pentru torturile facute.

Bbenyci bravoooooo te-ai descurcat impecabil la primul tort de botez.Felicitari!Crestere mare puisorului cofetar.

Doraaaa ma inebunesti cu forma aia de la Barbie.Culoarea aceea roz pal e bestiala, decorul de pe rochie e bestial:l-ai decupat cu o forma sau ai decupat 2 parti si le-ai unit? Sincer ai multaaaaaaa rabdare pentru ca trandafirii aceea stilizati in miniatura sunt waw sincer eu daca fac de astea in miniatura imi fug ochii apoi :P.Si sincer si eu de mult am vrut sa-ti zic de frezele papusilor ca le dai coafuri una si una si stiu ca coafura si iti fura mult timp pana poti sa-i pui tot parul sub forma dorita.Vreau sa te intreb la decupatoare daca sunt de 3 dimensiuni sau sunt standard adica mici mici numai. Am vazut pe sit-uri straine aceste decupatoare.
Cel cu ingeras e tare finutz. Partea de altar e no comment adica sincer nu-mi pot imagina la fel ca restul fetelor cum ai pus acel royal acolo ?

#2533 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 24 May 2010 - 07:42 PM

Vezi postareayoyo, la 24 May 2010 - 04:06 PM, a spus:

Stefana imi plac tare mult torturile tale finutze si ingrijite. Arata-mi pls cu ce ai facut la cel verde jos la baza e bestialllll!Si fluturasul e bestial iar cel al sotului arata apetisant.La multi ani!

Multumesc,Yoyo! :director:
daca te referi la modelul de la baza majoritatii torturilor din ultima vreme,pur si simplu pun un snur mai grosut de pasta in jurul tortului si il apas cu "palmuta" din poza,ustensila din mijloc, "palmuta" din dreapta.Apas cu partea mai bombata si iese acel model de mica scoica,sau de palmuta,cum vrei sa-i zici.Sper ca am inteles bine ce ma intrebasei :hungry: E mai simplu si mai dragut de multe ori decit o panglica din pasta de zahar sau un snur rasucit.

Uite poza: Imagine atasata: monthly_05_2010/post-108-127472286117.jpg

#2534 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 May 2010 - 09:41 PM

Am facut si eu de Rusalii 2 torturi (de fapt 3, dar unul stiti voi povestea cizmarului, fiind pentru casa nu l-am ornat cine stie :scratch: )
Asa, unul pentru matusa mea Rozalia cadou : (negresa crema de iaurt cu fructe de padure)

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-20-127473028048.jpg

Si unul facut tot cadou pentru mama unei prietene dragi (negressa alba =)) crema diplomat cu ananas), imbracat in plastelina de cioco:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-20-127473029188.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2535 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 25 May 2010 - 09:25 AM

Oti, ce fain ti'a iesit Biblia!!!! super!!! :scratch:
Raluca

#2536 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 25 May 2010 - 02:01 PM

Vezi postareadani_ela, la 21 May 2010 - 01:05 PM, a spus:

da matale ce coci? nu te-am mai vazut pe aici de un car de ani!!! :occasion14:

Eu as coace un laptop sau computer care sa-mi apartina sa pot intra in voie nu doar cand nu are scumpul meu sot de lucru. Sunt pe vine si eu, incetul cu incetul.

Vezi postareaMINI07, la 22 May 2010 - 08:40 PM, a spus:

Ia sa vedem , merge ???

Bine ai revenit Mini,foarte faine toate torturile tale dar cel cu crenguta inflorita mi-o ramas si mie pe retina, felicitari!!!

Vezi postareabbenyci, la 23 May 2010 - 07:08 AM, a spus:

Felicitari fetelor, ma scuzati nu am timp sa stau acuma dar vreau sa va arat primul meu tort pentru botez si prima realizare in pasta de zahar de care eu sunt foarte mandra, astept criticile constructive:)
Tortul este pentru astazi, am avut foarte mari emotii cu el, dar a meritat, am sa va zic si parerea invitatiilor maine.
Va arat si viitoarea tortareasa:)

super primul tort, jos as fi pus si eu ceva sau daca nu vrei sa mai pui nimic ca nu da bine atunci nu taia marginea din prima, tai-o mai lata si dupa ce s-a intarit putin tai-o atunci asa o sa o poti taia la fix fara sa fie mai scurta sau mai lunga sau incretita sau mai stiu io cum Daca ai inceput asa triumfator abia astept sa le vad pe celelalte in pasta.

Vezi postareaStefana, la 23 May 2010 - 11:44 AM, a spus:

Vin si eu cu doua tortulete, primul meu fluture,foarte grabit,facut de ieri pe azi pentru varul meu preferat care a venit cu treburi in Iasi, il duce azi pina la Constanta,e o surpriza pentru sotia si fetita lui, habar n-am daca va ajunge in buna stare,insa el si-a dorit foarte mult si si-a asumat riscul,sper sa tina!! are blat alb, crema de lamiie cu fulgi de ciocolata si crema de ciocolata. Antenutele sunt din sirma de flori infipta intr-o bucata de pasta de zahar,deci sirma nu are contact direct cu tortul.

Si tortuletul facut pentru ziua sotului meu drag , el nici nu voia sa-i fac tort,ca suntem inchisi in casa cu varsatul de vint al Mariei,nu vine nimeni azi pe la noi,insa nu am vrut sa las sa treaca ziua asa.Am incropit un blat din multe albusuri,cacao,nuci macinate,l-am insiropat cu capuccino,am facut o crema de ciocolata,am pus visine si miez de nuca. Nu e el prea dichisit,dar e tare gustos si e facut cu drag :cheers:

La multi ani sotului tau si felicitari pentru torturi, fluturele e tare dragut

Super Daniela, foarte fain ti-a iesit papusa ta fugarita. Eu nu mai iau comenzi daca nu ma suna cu cel putin 3 zile inainte. E greu sa refuzi dar data viitoare stiu sigur ca ma anunta cu minim o saptamana inainte :P

Vezi postareadora, la 23 May 2010 - 09:03 PM, a spus:

Fataaaa te asteptam cu noutati!!! Si mie mi-a fost dor de tine!!!:biggrin:

Vin si cu noutati indata ce am computer
Hmmm ma tot gandesc ce as putea sa zic ca sa-ti dai seama cat de mult imi plac torturile tale ... Ma bucur ca iti intri din nou in ritm si cred ca semnu asta spune tot :cheers:

Vezi postareayoyo, la 24 May 2010 - 04:06 PM, a spus:

Ramoooo bine ai revenit astept cu nerabdare zecile de torturi facute, parca vad ca 5 pagini vor fi numai torturi semnate Ramo.

Ioana draga mai tre sa asteptati putin pana apar torturile mele care nu sunt chiar zeci. :idea:

Vezi postareagloxinia, la 24 May 2010 - 09:41 PM, a spus:

Am facut si eu de Rusalii 2 torturi (de fapt 3, dar unul stiti voi povestea cizmarului, fiind pentru casa nu l-am ornat cine stie :hug: )
Asa, unul pentru matusa mea Rozalia cadou : (negresa crema de iaurt cu fructe de padure)

Si unul facut tot cadou pentru mama unei prietene dragi (negressa alba :D crema diplomat cu ananas), imbracat in plastelina de cioco:

Super ti-a iesit biblia Oti, felicitari maxime :tongue3:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#2537 Useril este offline   delioara 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 May 2010 - 02:43 PM

Mama, asa demult nu am mai scris? S-au adunat n-spe pagini. M-am tinut la curent cu noutatile de aici, dar n-am mai avut timp sa comentez. Acum sunt f happy, de joi incep noul job, unde toate se anunta roz, chiar mai roz decat la cel vechi. Sper sa mearga bine.
Ok, acum la oile.... asta... torturile noastre.

Vrabiuta, arata foarte yami tortul de acasa, cel cu fructe si cu banda de cioco. :biggrin: La multi ani! (cu multa intarziere). Ti-a iesit f bine laptopul, stiu cate emotii ai avut, bravo.

Cecilia, frumoasa poveste ti-a iesit acolo pentru Estera; la multi ani fetitei si felicitari tie!

Stefana, la tine sunt multe torturi de comentat. Le iau pe rand, cum le-ai postat. Cel cu margarete si cel ciuperca: foarte vesele, copilaresti, culorile bestiale. Acelasi lucru si despre cele doua cu animalute (barza si ursuleti). Cartea e la fel ff reusita, deja ai experienta! Cat despre torturile pentru acasa sau pentru cei ff apropiati, nu pot sa-ti spun decat un lucru: eu le las cam chele, f rar pun un mot de frisca sau vreo floare mai nereusita ramasa de la alte torturi pe post de decoratii; pur si simplu nu-mi vine sa le dichisesc la fel ca pe cele comandate, si nu e nicio problema. Nu mai pune la suflet toate rautatile de pe lumea asta, chiar nu merita.
Am ajuns la tortul pentru dansatori, e superb, si multe multumiri pentru ca ne impartasesti toate tehnicile tale, inventate sau nu :occasion14:. Bestiali trandafirii pictati, eu nu cred ca as avea atata rabdare, chiar daca rezultatul arata ca al tau. Imi place mult si inima verde cu floricele, iar bustul e ff elegant si decent, nu credeam sa vad o asemenea abordare a lui. Fluturele, grabit sau nu, e f reusit, iar tortul pentru sotul tau (La multi ani!) e de inundat tastatura.

Blanka, vad cai reusit sa imblanzesti frisca, frumoase creatii. Felicitari pentru tortul de botez, ti-a iesit ff bine, nu ai zice ca e prima ta realizare in pasta de zahar.

Oana-Cristina, e f tare tirul, si cel cu Steaua e impecabil. As avea o intrebare la tine, si eu fac de f multe ori cele trei feluri de ciocolata, dar se umezeste pasta in care imbrac tortul din cauza lor. Cumva le imbraci in blat, inainte de a acoperi cu pasta? Eu la unele asa fac, am vazut ca are o tinuta mai buna pasta.

Elida, reusit tortul pentru frate. Imi plac tare trandafirii si plicul.

Luminita, e o nebunie tortul pentru sotul tau, trebuie sa fie f fericit ca are o asemenea sotie. Sa-ti traiasca si sa fiti fericiti! Ce faina e si barca, imi plac siliconatele.

Gloxinia, vad ca se mareste vertiginos parcul auto de pe topic, ai facut o camioneta de nota 10, pe un tort asemenea. Originala ideea ai avut, sa pui o carte de identitate pe tort, s-a retinut! Tortul alb cu accente aurii e de asemenea f reusit. Am ajuns si la biblie, e wow, pare adevarata. La multi ani si matusii, arata tare apetisant frisco-ciocolatosul.

Cellya, f faina inima de ciocolata cu violete, cred ca ai facut-o bucuroasa pe batranica ciocolatoasa, bravo. Spider2 e de asemenea f reusit.

Ioana, cat de clar se vede progresul de la primul tort la celalalt! Felicitari! Am incercat si eu sa fac o cescuta de cafea, si nu e chiar asa de usor pe cat ar parea, a ta e impecabila iar culorile ma innebunesc. F frumoasa ti-a iesit pictura, esti talentata, ce sa mai. As vrea si eu sa stiu cum sta in picioare cladirea aia in flacari, pe tortul ala nemaipomenit cu ambulanta si smurdu'.

Nuzi, wow, ce funda ti-a iesit! F elegant tortul.

Daniela, elegant tortul cu volanase dantelate, ai avut ceva rabdare sa le faci. Si la printesa acelasi lucru, f faine dantelele.

Mimi, impecabil, ca de obicei! Imi place cum ai impartit tortul pentru cei trei prieteni.

Raluca, frumosi porumbei ai mesterit tu acolo, Faine si 'valizele', dar mirii sunt de tot hazul, f haioase figurinele. Sa le fie intr-un ceas bun (mirilor reali, nu figurinelor)!

Anka, bine ai venit. Lucrezi f ingrijit si curat deja, decoratiile sunt f reusite, stai prin preajma si o sa progresezi mult, ai sa vezi.

Doriana, ce fain e ciocolatosul tau!

Mini, frumoase si f interesante torturile tale, sa mai vii cu asemenea creatii.

Dora, superbe! Vad ca incet-incet vin si la tine comenzile, iti tin pumnii sa o tii tot asa!
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#2538 Useril este offline   delioara 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 May 2010 - 02:50 PM

Daca tot era vorba de torturi grabite, am avut si eu parte de ele din plin week-end-ul asta.
Primul, cel cu maci, e comandat din timp, si bibilit pe indelete. Blat chocolate mud cake, trei feluri de cioco.
Urmatoarele, comandate de pe o zi pe alta, parca s-au vorbit, au avut aceeasi compozitie: blat alb pufos, crema de lamaie si coaja de lamaie confiata, crema de ciocolata cu lapte.
La ultimul am avut mari probleme cu condensul, asemenea Stefanei, cred ca era atmosfera ff umeda (afara a plouat cu spume toata ziua) si mi-a distrus farfuriuta cestii de cafea, care s-a inmuiat si s-a lipit de tort. :occasion14:
Asta e, cand le fac din scurt n-am timp sa repar eventualele neajunsuri.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_05_2010/post-171-127479163494.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2010/post-171-127479164883.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2010/post-171-127479166556.jpg

www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#2539 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 25 May 2010 - 03:11 PM

Vezi postareagloxinia, la 24 May 2010 - 09:41 PM, a spus:

Am facut si eu de Rusalii 2 torturi

Foarte,foarte frumoase torturile!!la primul imi plac atit de mult florile, parca sunt sidefate!!Ai pus colorant Luster,sau cum ai facut?Mi se pare mie?
Biblia e foarte frumoasa :lol:

Vezi postareaRamo, la 25 May 2010 - 02:01 PM, a spus:

La multi ani sotului tau si felicitari pentru torturi, fluturele e tare dragut

Multumesc mult,Ramo! =))

Vezi postareadelioara, la 25 May 2010 - 02:50 PM, a spus:

Daca tot era vorba de torturi grabite, am avut si eu parte de ele din plin week-end-ul asta.
Primul, cel cu maci, e comandat din timp, si bibilit pe indelete. Blat chocolate mud cake, trei feluri de cioco.
Urmatoarele, comandate de pe o zi pe alta, parca s-au vorbit, au avut aceeasi compozitie: blat alb pufos, crema de lamaie si coaja de lamaie confiata, crema de ciocolata cu lapte.
La ultimul am avut mari probleme cu condensul, asemenea Stefanei, cred ca era atmosfera ff umeda (afara a plouat cu spume toata ziua) si mi-a distrus farfuriuta cestii de cafea, care s-a inmuiat si s-a lipit de tort. :violent6:
Asta e, cand le fac din scurt n-am timp sa repar eventualele neajunsuri.

Multumesc mult de tot pentru aprecieri,Delioara! Torturile tale imi plac la nebunie, le vazusem deja pe blog (a propos,de ce nu ai pus link-ul aici,sau nu l-am vazut eu?) Tocmai ca vazusem torturile pe blog,nu stiam al cui e blogul si mi-au placut foarte,foarte mult!! Ma refer la cel cu maci(superrr macii) si la cel pentru informatician,ca ultimul acum il vad pt prima oara, imi place atit de mult cum ai pictat simbolurile zodiilor!

#2540 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2010 - 06:17 PM

Multumesc fetelor de aprecieri! :violent6:
Stefana, da florile le-am pictat cu luster argintiu :) Acelasi lucru l-am mai facut cu cateva pagini in urma la 2 torturi :) unu cu argint si unul cu auriu. Nu stiu ce m-o apucat cred ca m-am saturat de flori rosii si roz :lol:

Delioara wooow1 toate ca toate dar macii aia ma termina. Sunt superbi! Felicitari! =))

Imediat mergem la ziua baiatului verisoarei mele. Face 17 ani si e campion national la Karate Kumite. Ei sunt 2 frati si cel mic ii calca pe urme, lui i-am facut mai in iarna un tort cu un karatist. Va mai amintiti? :D
Acum astuia mare: (blat negresa, mouse de cioco amaruie si alba :D )
Ornamente din pdz si mmf. Glazurat cu cioco.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-20-127480419831.jpg

si mai de aproape:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-20-127480422582.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 125
  • 126