Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#4401 Useril este offline   Oana-Cristina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationSuceava

Postat 19 November 2010 - 10:37 PM

Buna Cristinel.Initial diplomatul il puneam intre 2 foi de blat .Ungeam cu unt blatul de sus si cel de jos pe laterala si atat.Puneam pasta si gata .Nu am avut probleme niciodata.Penultima data am pus pasta mai subtire si am constatat ca peste 2 zile pasta s-a desprins intr-o regiune pe laterala.Statea asa ca un balon si oricat m-am straduit sa o lipesc la loc nu a mers.Noroc ca era pt acasa.Ca sa nu mai am surprize ,ultima data am imbracat tot tortul in blat si a stat foarte bine.Concluzia: pasta trebuie sa fie mai groasa daca nu imbraci tortul in blat :floare: si insistat pe laterale cand lipesti sa faca o buna aderenta.

#4402 Useril este offline   nelly_th2001 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationadoptata de ardeleni

Postat 19 November 2010 - 10:48 PM

Vezi postareaOana-Cristina, la 19 November 2010 - 08:22 PM, a spus:

Amandoua sunt acoperite cu pasta facute din bomboane albe care se lucreaza foarte bine si sunt foarte multumita de ea.

felicitari harnicuto imiplace mult tortul pentru medicul stomatolog e foarte frumos , si balerina e dragutza doar un pic suparata
cum adica din bomboane albe ,ceva detalii se pot da? :floare:
nelly_th2001

#4403 Useril este offline   Oana-Cristina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationSuceava

Postat 19 November 2010 - 10:56 PM

Bine inteles draga.Bomboanele le iau din metro si arata ca niste soareci albi si sunt la cutii mari de 1 kg parca.Pun bomboane 15-20 depinde de tort putina apa si dau la micro apoi incorporez zahar cat e nevoie.Mai pun si putin unt daca pasta devine mai uscata si isi revine foarte bine.Amidon nu folosesc.Cat despre balerina e si ea speriata si sfioasa .E prima reprezentatie :floare: .Si eu o vroiam mai dulce dar asa a iesit si nu mai aveam timp de alta fata.Oricum pe viitor ma voi stradui mai mult .

#4404 Useril este offline   nelly_th2001 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationadoptata de ardeleni

Postat 19 November 2010 - 10:58 PM

Ramo felicitari pentru ultimele capodopere, cam tarziu dar de vazut le-am vazut imediat cum le-ai poastat :floare:,toate sunt frumoase bineneteles dar ultimul ala cu scorpion m-ai dat pe mine pe spate dar ce l-ai daramat pe ficiormiu :floare: ,ca de atunci tot imi spune ca la anul de ziua lui sa ii fac si eu unu asa, "ca nu e greu, ca doar sunt o experta,doar ca eu trebuie sa fac un rac in loc de scorpion deci floare la ureche" :floare: zice el ,acum eu ce fac spune tu ce fac ? hai ca racul ca racul, dar de unde scot eu euroi din aia :floare:
te tuc fata harnica :floare:
oti crede-ma ca de mult vreau sa te intreb daca ai vreo legatura cu "enigma otilie" dar ai deslusit misterul :floare:
nelly_th2001

#4405 Useril este offline   nelly_th2001 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationadoptata de ardeleni

Postat 19 November 2010 - 10:59 PM

Vezi postareaOana-Cristina, la 19 November 2010 - 10:56 PM, a spus:

Bine inteles draga.Bomboanele le iau din metro si arata ca niste soareci albi si sunt la cutii mari de 1 kg parca.Pun bomboane 15-20 depinde de tort putina apa si dau la micro apoi incorporez zahar cat e nevoie.Mai pun si putin unt daca pasta devine mai uscata si isi revine foarte bine.Amidon nu folosesc.

sarna si-un pupic :floare:
nelly_th2001

#4406 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 19 November 2010 - 11:02 PM

Vezi postareaOana-Cristina, la 19 November 2010 - 10:37 PM, a spus:

Buna Cristinel.Initial diplomatul il puneam intre 2 foi de blat .Ungeam cu unt blatul de sus si cel de jos pe laterala si atat.Puneam pasta si gata .Nu am avut probleme niciodata.Penultima data am pus pasta mai subtire si am constatat ca peste 2 zile pasta s-a desprins intr-o regiune pe laterala.Statea asa ca un balon si oricat m-am straduit sa o lipesc la loc nu a mers.Noroc ca era pt acasa.Ca sa nu mai am surprize ,ultima data am imbracat tot tortul in blat si a stat foarte bine.Concluzia: pasta trebuie sa fie mai groasa daca nu imbraci tortul in blat :floare: si insistat pe laterale cand lipesti sa faca o buna aderenta.

Multumesc, Oana!

#4407 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 19 November 2010 - 11:08 PM

Vezi postareadani_ela, la 19 November 2010 - 10:27 PM, a spus:

Vezi postareacristinel, la 19 November 2010 - 10:06 PM, a spus:

Oana, incantata sa te cunosc! Imi plac torturile postate de tine , in special cel pt dl doctor, despre care vreau sa te intreb ceva. Cum ai imbracat diplomatul in pasta?

nu sunt oana , ci ...dana :floare: eu azi am facut un diplomat , si maine il var in pasta. tortul este carapace (deci cu blat de jur-imprejur) :floare:

Iti multumesc si tie, Dana. Ma dusesem deja la ultima pagina unde ma scotea din ceata Oana. Dar si de la tine am invatat ceva. Tot citeam despre carapace si nu stiam ce inseamna :floare: .

#4408 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 20 November 2010 - 12:33 AM

Fetelor, felicitari tuturor, va pup, ma iertati ca nu am timp sa postez mai mult. :scratch:
Raluca

#4409 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 20 November 2010 - 02:08 AM

Vezi postareamona, la 19 November 2010 - 07:16 PM, a spus:

Deci da!Nu mai vb cu voi !
Adica va certati fara mine? :D
Nu vreau sa aprind din nou discutia,mai ales ca m-a binedispus Simona (un pupic de bun venit si de la mine !)
Vreau doar sa elucidez o kestie,in legatura cu acuzatia Monicai vis a vis de Dora.
Este vorba de Cris si marea patroana de cofetarie,Deea.
N-am acordul Cristinei sa povestesc dar ma calca pe nervi nedreptatea asa ca,pt cele care nu stiti ,vreau sa clarific asta.
Deci,Cristina a lucrat ca si colaboratoare la cofetaria Deei. TOATE TORTURILE POSTATE PE CULINAR SUNT DECORATE DE CRISTINA !!!
Apoi a aparut Deea,spunand ca-s ale ei. Cristina,care e o tipa super,si cine o cunoaste cat de cat stie ce spun,nu a vruT sa retracteze pt ca ,inca mai dorea sa colaboreze cu unele cofetarii in orasul ei ! Si stim cu toate cat de rau face o vorba aruncata ici,colo....
Eu cred si acum ca a gresit Cristina pt ca nu s-a aparat,asa cum trebuia !
Astfel,a lasat loc de interpretari si chiar e pacat,ca-i munca ei,munca facuta cu truda si sacrificii,dupa ture de noapte!


DORA,si eu cred ca tu gresesti !
Gresesti pt faptul ca-ti bati gura.
Alta data,fa ca mine :D Parerea mea e ca atunci cand una dintre noi intra DOAR pt a posta si nu gaseste niciodata timp,macar din politete,sa faca cel putin un comentariu general....atunci nici eu n-are rost sa-mi pierd timpul pt a-i lauda creatia.
Si te rog Monica,sa nu-mi raspunzi pt ca vb la modul general,nu in special de tine,pt ca sincera sa fiu habar n-am daca tu faci asa de obicei,sau doar acum s-a intamplat. Nu-ti cunosc torturile,nu cred ca ti-am citit postarile,deci crede-ma ca sincer vb la modul general.

Si ca sa nu primesc si eu alta data acuze,ca nu va laud torturile atunci cand somez,ei bine

Felicitari dragele mele ! :scratch: :pupic: :lol: =)) :D :D
]



Mona draga multumesc pt precizare...intr-adevar la acea data faptul ca, Cristina nu s-a aparat a dat nastere la interpretari..
Tot asta am incercat si eu sa specific cateva posturi mai in spate atunci cand m-a acuzat Monica...dar neavand acceptul Cristinei n-am putut sa dau in vileag numele ei si toata tarasenia...
Cat despre "batutul gurii" ai perfecta dreptate...in consecinta voi lua masuri in viitor!!! :D


#4410 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 20 November 2010 - 08:31 AM

Vezi postareaOana-Cristina, la 19 November 2010 - 08:22 PM, a spus:

Buna seara tuturor.In sfarsit mi-am recuperat si eu calc de la reparat si sunt foarte bucuroasa.[/left]



Ma bucur ca ti-ai recuperat calculatorul ! Stiu ce inseamna fara..... sunt dependenta....
Felicitari pentru torturi, sunt foarte frumoase ! O enigma nedezlegata pentru mine inca este coliva.. Pe la noi nu se obisnuieste... am citit despre ea... da nu-mi dau seama cum este ! :hug:

#4411 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 November 2010 - 10:22 AM

Buna Oana Cristina!
Ce torturi frumoase si frumos lucrate! Chair vroiam sa te intreb cu ce ai acoprit tortul cu dentistul...asa de fina si de bine arata pasta !!! :hug: Deci din metro, si nu-s tot marshmalows, dar sub forma de soricei? ;) Iar balerina ...ce-mi place...ce frumos i-ai aranjat volanasele! Bravo! :hug:
PS: si coliva, coliva cum nu se topeste pasta pe ea? e alt "model" de coliva, alta reteta? :hug:

Eram si eu interesata de tortul carapace...chiar vroiam sa o intreb pe Gloxinia , ca stiu ca ea-i specialista la astea cand face tortul cu 3 feluri de cioco! ;) Am patit-o si eu cu alunecatul pastei intre blaturi ...si carapacea e numai buna in cazul asta!

Dar vine si Daniela acusica cu carapacea ei! :)

#4412 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,497
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 November 2010 - 12:11 PM

Vezi postareamona, la 19 November 2010 - 07:16 PM, a spus:

Parerea mea e ca atunci cand una dintre noi intra DOAR pt a posta si nu gaseste niciodata timp,macar din politete,sa faca cel putin un comentariu general....atunci nici eu n-are rost sa-mi pierd timpul pt a-i lauda creatia.

Este exact si parerea mea dintotdeauna, de aceea am si scris demult fraza la care se referea Dora. :hug:
Altminteri topicul devine doar o etalare de poze aproape inutile pentru restul lumii.

#4413 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 20 November 2010 - 12:13 PM

Buna dimineata! M-am trezit cu nasul direct in royal si am terminat tortul cu pescarul de 60 de ani. L-am intitulat "Capitularea balenei uriase", pentru ca urarea e scrisa pe un steag alb. L-am facut, ca de obicei, cu blat din pandispan cu cacao (insiropat cu cafea) si cele trei mousse-uri de ciocolata: alba ,cu lapte si amaruie.


Imagine atasata: monthly_11_2010/post-758-129024791684.jpg



Pentru toate fetele care presteaza si impresioneaza azi: multa inspiratie.

#4414 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 20 November 2010 - 12:25 PM

Vezi postareadivina, la 20 November 2010 - 10:22 AM, a spus:

Buna Oana Cristina!
Ce torturi frumoase si frumos lucrate! Chair vroiam sa te intreb cu ce ai acoprit tortul cu dentistul...asa de fina si de bine arata pasta !!! Deci din metro, si nu-s tot marshmalows, dar sub forma de soricei? Iar balerina ...ce-mi place...ce frumos i-ai aranjat volanasele! Bravo!
PS: si coliva, coliva cum nu se topeste pasta pe ea? e alt "model" de coliva, alta reteta?

Eram si eu interesata de tortul carapace...chiar vroiam sa o intreb pe Gloxinia , ca stiu ca ea-i specialista la astea cand face tortul cu 3 feluri de cioco! Am patit-o si eu cu alunecatul pastei intre blaturi ...si carapacea e numai buna in cazul asta!

Dar vine si Daniela acusica cu carapacea ei!


Dany ideea tortului carapace imi apartine :)...sunt modesta..stiu :hug: :hug:...dar sa-i dam Cezarului ce-i a Cezarului ;)
cum am putin de timp liber voi expune la tehnici cum se creeaza un tort carapace...
tort care in aceasta maniera asigura o suprafata cat mai neteda si mai perfecta pt decorare....
un astfel de tort reprezinta o baza perfecta si pt glazurile de cioco :hug:


#4415 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 20 November 2010 - 12:30 PM

Cristinel mama..asa da..imi place..mai vii de-acasa!!!! :hug:

Apreciez modul tau ingrijit de a lucra, atentia pe care o acorzi detaliilor...si nu in ultimul rand caligrafia ta...brava :hug:


#4416 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 November 2010 - 01:16 PM

Vezi postareadora, la 20 November 2010 - 12:25 PM, a spus:



Dany ideea tortului carapace imi apartine :P...sunt modesta..stiu ;) ;)...dar sa-i dam Cezarului ce-i a Cezarului :P
cum am putin de timp liber voi expune la tehnici cum se creeaza un tort carapace...
tort care in aceasta maniera asigura o suprafata cat mai neteda si mai perfecta pt decorare....
un astfel de tort reprezinta o baza perfecta si pt glazurile de cioco :)



Dora, asa si trebuie sa fii modesta! ;) Eu sunt cea care merita :hug: ! De parca nu vazusem pe blog cum transformai "carapacea" in minunatiile alea de torturi! Mai trebuie sa iau si eu niste lecitina din cand in cand! :hug: Cu ocazia asta iti spun (ca iar uitam...deci lecitina musai) ca am incercat tortul tau Bounty...care nu cred ca mi-a iesit cum iti iese tie, dar ideea e ca au fost cerute si 2 portii de unii dintre invitati! ;) Asa ca nu pot decat sa-ti multumesc! :hug:

#4417 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 November 2010 - 01:20 PM

Vezi postareacristinel, la 20 November 2010 - 12:13 PM, a spus:

Buna dimineata! M-am trezit cu nasul direct in royal si am terminat tortul cu pescarul de 60 de ani. L-am intitulat "Capitularea balenei uriase", pentru ca urarea e scrisa pe un steag alb. L-am facut, ca de obicei, cu blat din pandispan cu cacao (insiropat cu cafea) si cele trei mousse-uri de ciocolata: alba ,cu lapte si amaruie.


Atasament capitularea balenei uriase.JPG



Pentru toate fetele care presteaza si impresioneaza azi: multa inspiratie.


Cristinel...ce-mi place cum a iesit!!! Felicitari! :hug: Vazusem figurinele facute si eram in asteptarea tortului!
Rezista figurinele pe royal? Nu ai o sectiune cuun tort de-al tau cu 3 feluri de cioco? Ai un singur blat si mousse-urile suprapuse ..sau blat...mousse...blat?

#4418 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 20 November 2010 - 03:27 PM

Cristinel, bravo! Ce spor ai la facut torturi!
Felicitari si ca cat mai multe!

#4419 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 20 November 2010 - 03:43 PM

Dora, am facut si eu crema ta de orez cu cocos si ciocolata alba la un tort pentru unchiul sotului. E excelenta!!! Nota 11!!! Sunt super fericita ca i-a placut si lui David (si din crema asta are voie :hug: ). Atat de mult i-a placut ca pana ma chinuiam sa intind cioco pe o foaie de napolitana, al meu fecior a deschis usa la cuptor, s-a ridicat in picioare pe usa (face aste de vreoluna incoa asa ca nu i-am dat mare atentie) si a scobit cu degetelul tortul si a facut o gaurica de soricel pe care mami nu a mai avut cu ce s-o umple! :hug: Dar am fost fericita ca i-a placut!

Deci cel mai tanar fan al cremei tale de orez are 1 an si 1 luna!

Cu tortul respectiv mi-e cam rusine, dar ma consolez cu ideea ca a fost super bun!!! Multumim,Dora! :hug:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-739-129026025411.jpg


#4420 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 20 November 2010 - 05:45 PM

Punticu...da chiar care iti e numele adevarat mai Puntisorule?!!!?? :lol:

Sunt foarte fericita ca am fani atat de fragezi ca varsta...stia el micutul ce-i place :)...personalitate nu gluma, neicusorule!!! :lol:
Ma bucur ca a placut..si sa va fie de bine...
Sticluta ta arata bine...nici nu s-ar zice c-a fost ...avariata!!! :lol:


Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi